Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Vliegtuig achtervolgt dronken vrouw


Een 35-jarige vrouw uit Waalwijk die vrijdag dronken over de A2 reed, werd enige tijd achtervolgd door een vliegtuig. De politie van Eindhoven kreeg vrijdagmiddag meldingen van automobilisten van een slingerende auto op de snelweg. Omdat er geen surveillancewagens in de buurt waren, werd de hulp ingeroepen van een piloot van een politievliegtuig. Die was toevallig in de omgeving bezig met een opdracht.

De piloot lokaliseerde de auto en zag hoe de bestuurster net een snelheid van ongeveer 70 kilometer per uur over de weg slingerde. Nadat hij de posities van de vrouw had doorgegeven, werd zij op de vluchtstrook door politieagenten aangehouden. De dronken vrouw weigerde mee te werken aan een blaastest en verzette zich tegen haar aanhouding.

Een vrachtwagenchauffeur meldde korte tijd later dat de vrouw met haar auto tegen zijn vrachtauto was gebotst en was doorgereden. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Martin

Amerikaan 40 jaar onterecht in gevangenis

Een 76-jarige Amerikaan heeft de afgelopen veertig jaar bijna onafgebroken in de gevangenis gezeten voor een overval die hij niet heeft gepleegd. Een rechter gelastte donderdag zijn vrijlating nadat hij had vastgesteld dat politieagenten de man in 1962 een bekentenis hadden afgedwongen door zijn vingers tussen de celdeur te kneuzen.

Robert Coney werd wegens een overval op een supermarkt tot levenslang veroordeeld. Hij wist meermaals uit de gevangenis te ontsnappen, maar werd telkens weer gegrepen. Coney zegt dat men hem heeft verward met de man met wie hij op de dag van de overval carpoolde.

De rechter die Coney vrijsprak, stelde vast dat de sheriff en diens helpers er een handje van hadden om verdachten met geweld tot bekentenissen te dwingen, bijvoorbeeld door hun vingers tussen de celdeur te houden.

Toen de rechter Coney ondervroeg, stak de gevangene twee gedraaide en verbogen vingers omhoog. "Ik herinner mij die sheriff nog goed", zei hij. De agenten hadden hem ook met de dood bedreigd, zei hij. De rechter ontdekte verder dat Coney pas op de dag van zijn proces een advocaat toegewezen kreeg.

Supermariobros

Maleisische vrouw onderneemt recordpoging 'leven met schorpioenen'


Een Maleisische vrouw probeert het wereldrecord 'zolang mogelijk leven in een kamer vol schorpioenen' te verbeteren dat momenteel op naam staat van een Thaise vrouw, meldt een lokale krant.

De 27-jarige Nur Malena Hassan is zaterdag een glazen kooi binnengestapt waarin 6.000 schorpioenen zitten. Het huidige record staat op naam van Kanchana Ketkaw uit Thailand. In 2002 leefde ze 32 dagen lang met meer dan 3.000 schorpioenen. Nur Malena is in Maleisië bekend als de 'Schorpioenenkoningin'. Ze mag de kooi iedere dag voor vijftien minuten verlaten en hoopt het 36 dagen vol te houden.

Martin

Zeventigjarige Amerikaan wil Kanaal over zwemmen

Een Amerikaan die volgende week zeventig jaar oud wordt, heeft aangekondigd binnenkort een poging te gaan doen het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk over te zwemmen. Hij zou daarmee met voorsprong de oudste mens zijn die dit staaltje van uithoudingsvermogen volbrengt.

Het record staat nu op naam van de Australiër Bertram Clifford, die in 1987 als 67-jarige het kanaal over zwom. Maar volgens George Brunstad gaat het record van Clifford er aan. "Geen enkele gek van mijn leeftijd heeft dit ooit geprobeerd, maar ik ben er van overtuigd dat het me gaat lukken" , aldus de Amerikaan uit Wilton in de staat Connecticut.

Brunstad vertrekt volgende week naar Europa en zal afhankelijk van de stroming en het weer zo snel mogelijk een poging doen de 32 kilometer af te leggen. De grootste afstand die de bejaarde topsporter ooit zwom was 16 kilometer, tien jaar geleden. Toch heeft hij er alle vertrouwen dat zijn missie, die hem een vermelding in het Guinness Book of Records op moet leveren, zal slagen. "Ik ben niet erg snel, heb geen groot talent voor zwemmen, maar zal het op wilskracht toch redden", voorspelde hij. Met zijn zwemtocht hoopt Brunstad fondsen binnen te halen voor een weeshuis, een medisch centrum en een school in de Haïtiaanse plaats Hinche.

De grootste tegenstander van Kanaalzwemmers is de temperatuur van het water, dat niet ver boven de 15 graden uitkomt. Een lang verblijf in water van deze temperatuur leidt bij velen tot onderkoeling. Bij recordpogingen mogen de zwemmers geen gebruik maken van een warmte-isolerend zwempak. Slechts gekleed in zwembroek en badmuts zal Brunstad moeten proberen de kou, de stroming en de onvermijdelijke kwallen de baas te blijven.

Supermariobros

Pas na 250 km merkt Deen dat hij vrouw vergat

Een 65-jarige Deen heeft op weg naar een Spaans vakantieoord pas 250 km na zijn laatste tankbeurt in Frankrijk gemerkt dat hij zijn vrouw op het parkeerterrein had achtergelaten.

Dat gebeurde op de autoweg A10 ter hoogte van Niort in het zuidwesten van Frankrijk. De verstrooide automobilist merkte pas op een boogscheut van de Spaanse grens dat zijn echtgenote er niet meer bij was. Hij haastte zich naar de gendarmerie en slaakte een zucht van opluchting toen hij hoorde dat zijn vrouw het goed stelde. Maar blij was de dame met het gebeuren zeker niet. Gedurende een uur had ze op het parkeerterrein van Niort naar haar verdwenen echtgenoot gezocht. Zij had papieren noch geld bij zich. Toen manlief eindelijk van zich liet horen, was de gendarmerie al op zoek naar een hotel om de onfortuinlijke vrouw te herbergen.

Met het schaamrood op zijn wangen is de wel erg verstrooide automobilist 250 km teruggereden om zijn vrouw op te halen en samen hun reis naar Spanje verder te zetten. Hoe hij onthaald werd, zegt het verslag van de gendarmerie niet.

Martin

Venlonaar omgekomen bij bizar ongeval

Een 30-jarige man uit Venlo is in de nacht van zondag op maandag om het leven gekomen bij een bizar verkeersongeval in het Duitse Bracht, vlakbij de Limburgse grens. Hij vloog met zijn auto 20 meter door de lucht, voordat de wagen tegen een viaduct te pletter sloeg. De man was op slag dood.

Door nog onbekende oorzaak raakte de man, die met zeer hoge snelheid over de B221 van Bracht naar Swalmen reed, van de weg. Juist daar begint een 150 meter lange vangrail, als aanloop naar een viaduct over een lager gelegen weg.

De bestuurder reed zonder gas terug te nemen rechts langs de vangrail. Waar de steile helling begint voor de lager gelegen weg, vloog de auto 20 meter door de lucht, om vervolgens aan de overkant van de lager gelegen weg tegen het viaduct tot stilstand te komen. Daarna viel de auto zo'n 6 meter naar beneden en vloog in brand.

Supermariobros

Treinverkeer stil door spinnetje


Een onschuldig spinnetje heeft dinsdag voor grote overlast gezorgd op het spoor in de omgeving van IJsselmuiden. Het treinverkeer kwam ruim twee uur lang stil te liggen. Niemand raakte gewond.

Een en ander is waarschijnlijk ontstaan toen een 23-jarige automobilist een spinnetje al rijdend uit z'n auto probeerde te werken. Tijdens zijn poging van het beestje af te komen is hij echter met zijn auto tegen een hek van een spoorwegovergang gereden, waarna het voertuig naast het spoor vast kwam te zitten.

Bij het naderen van een trein sloten de slagbomen van de overgang zich en kwamen op het dak van de auto terecht. De bestuurder bleef ongedeerd, en toen de auto was weggesleept kon het reinverkeer weer worden hervat.

Supermariobros

Hardnekkige blootloper in Zaandam


De politie in Zaandam heeft tot twee maal toe een man aangehouden omdat hij in zijn blootje aan de wandel was. De 59-jarige Zaandammer werd gezien door een politiewagen toen hij naakt over de openbare weg wandelde. Toen hij de politie zag rende hij weg naar zijn huis. De politie belde aan en de man deed na enkele minuten aangekleed open. De man, die dronken was, werd door de agenten vermanend toegesproken.

Even later was het echter weer raak en zagen de agenten de man opnieuw in adamskostuum een ommetje maken. Hij is toen aangehouden. Wanneer hij weer nuchter is zal hij worden gehoord over schennis van de eerbaarheid.

Supermariobros

Franse man vindt flat te klein, boort gat en verhuist naar de buren


METZ -Een Franse man die het beu was om in zijn klein studiootje te leven, heeft dat probleem eenvoudig opgelost. Hij maakte een gat in de muur en trok in het appartement van zijn buur in. Dat heeft de politie van de Franse stad Metz vandaag bekendgemaakt.

De buur die 's avonds nietsvermoedend thuiskwam, trof de man rustig etend voor zijn televisietoestel aan. Toen de 'indringer' weigerde het appartement te verlaten, werd de politie erbij gehaald. Die moesten de man, die er blijkbaar van overtuigd was dat hij zich in zijn eigen woning bevond, met heel wat machtsvertoon verwijderen.

Volgens het politierapport zou de 28-jarige man de agenten verteld hebben dat hij 'de pedalen even kwijtraakte' en dat hij geloofde dat hij 'een farao' was 'die zich in het labyrint van een pyramide bevond'.

De man werd na het verhoor ter observatie opgenomen in een psychiatrische instelling.

Martin

Automobilist 127 keer op de bon

Een automobilist uit Leiden heeft het klaargespeeld bijna 130 keer gesignaleerd te worden voor dezelfde overtreding. De politie kwam daar tijdens een verkeerscontrole achter. De 52-jarige man werd gecontroleerd omdat hij geen gordel droeg en niet handsfree belde. Dat meldde het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) woensdag.

De politie controleerde dinsdag op de A12 ter hoogte van Zevenhuizen-Moerkapelle de bestuurder van een cabriolet. Deze bleek nog 130 boetes te moeten betalen, goed voor een totaal bedrag van 6702,87 euro, dan wel 957 dagen hechtenis. Van deze zaken betroffen 127 boetes voor hetzelfde feit, namelijk "tegen de verplichte rijrichting rijden." De man is aangehouden en wordt voorlopig vastgehouden.

De 127 overtredingen waren allemaal in de Breestraat in Leiden gepleegd. Volgens de man had hij reeds een betalingsregeling getroffen en hadden werknemers van zijn bedrijf de overtredingen gepleegd. Volgens het KLPD was inderdaad een betalingsregeling met hem getroffen, alleen had hij zich niet aan de afspraken gehouden. "Ook blijft hij als eigenaar van de bedrijfsauto verantwoordelijk voor de overtredingen", aldus een woordvoerder van het KLPD.

Supermariobros

Alcomobilist ramt 'verkeerde' auto

Een man met een flinke slok alcohol op heeft dinsdagmiddag de pech gehad in Amsterdam met zijn auto een 'verkeerde' wagen te rammen. Het bleek een auto van de politie te zijn, die voor het bureau aan de Lodewijk van Deysselstraat stond geparkeerd. Agenten rekenden de man direct in en brachten hem naar binnen.

In het bureau weigerde de alcomobilist vervolgens alle medewerking aan een alcoholonderzoek. Daarop werd besloten de brokkenpiloot een proces-verbaal te geven. Vervolgens mocht de man te voet het bureau verlaten, omdat ook zijn rijbewijs was ingevorderd.

Martin

Wereldrecord kussenvechten in een dag verbroken

Studenten in Enschede hebben woensdag het wereldrecord kussenvechten verbroken. Dat gebeurde een dag nadat Tilburgse studenten het record hadden gekraakt. In Enschede streden 1487 studenten mee, zo liet de gemeente weten. Het oude record stond op 1229 deelnemers.

In beide studentensteden was de stunt onderdeel van de introductieweek. De stad Enschede had de kussens beschikbaar gesteld aan de studenten van Saxion Hogeschool en Universiteit Twente.

Martin

Lottomiljonair geeft complete prijs weg

Een Duitse lottowinnaar heeft zijn complete prijs van 9,1 miljoen euro aan goede doelen gegeven. De man uit Dortmund verklaarde bang voor de plotselinge rijkdom te zijn.

Volgens de Duitse lotto gaat het om een uniek geval, meldde de Duitse televisie woensdag. Met hulp van de lotto-organisatie WestLotto richtte de winnaar een stichting voor sociale doeleinden op.

De Duitser was de eerste lottomiljonair van 2004 bij de trekkingen van WestLotto. De organisatie was tien weken lang op zoek naar de fortuinlijke man. Weliswaar wist de inwoner van Dortmund al op 3 januari dat hij had gewonnen, maar hij had besloten eerst eens alles rustig te overdenken.

Supermariobros

Brits ministerie van Arbeid downloadt 2 miljoen pornosites

Werknemers van het Britse ministerie van Arbeid en Pensioenen hebben in een tijdsspanne van acht maanden 2,3 miljoen pornosites gedownload van het internet. Dat meldden de Britse kranten The Sun en The Times donderdag.
Het DWP (Department of Work and Pensions) is inmiddels omgedoopt tot het Department of Weekly Porn.

Een werknemer van het ministerie is inmiddels strafrechtelijk veroordeeld. Zestien anderen zijn de laan uitgestuurd. Tegen meer dan 200 andere werknemers lanceerde het ministerie disciplinaire procedures.
Volgens de pers organiseerde het ministerie een klopjacht nadat één van de ambtenaren op heterdaad was betrapt. Men controleerde vervolgens het internetverkeer van de 140.000 werknemers en ontdekte onder meer 18.000 beelden met kinderporno.

Naar verluidt zou één enkele ambtenaar verantwoordelijk zijn voor het downloaden van liefst 103.000 beelden. Volgens de krant The Times kampen ook andere ministeries in Londen, zoals Volksgezondheid en Buitenlandse Zaken, in mindere mate met soortgelijke problemen.

Supermariobros

Koppel voedt pop op als zoon  

Kevin is rustig en welopgevoed'', zegt Pat Posey uit Los Angelos. Ze heeft het niet over haar zoon, maar over haar pop Kevin die zij en haar man Joe echt als hun zoon beschouwen. De pop van nog geen 30 cm heeft een eigen speelkamer, een volle kleerkast en een spaarrekening voor wanneer hij naar de universiteit gaat.

Kevin kwam in hun leven in 1985 toen dergelijke poppen, compleet met adoptiepapieren, een rage waren. De ,,ouders'' beseffen dat hun buren hen als getikt beschouwen, maar dat kan hen niet schelen. Ze nemen Kevin mee uit vissen, ze praten tegen hem en hij antwoordt. Al moet Joe dan wel buikspreken met een hoog stemmetje. Joe en Pat hebben ook een echte dochter. Vicky geeft toe dat ze stikjaloers is.