Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Brusselse politie wekt in slaap gevallen inbreker


De Brusselse politie heeft zaterdag omstreeks 10 uur in een café in Laken een man gewekt die in de kroeg was ingebroken, maar op de plaats van de misdaad in slaap gevallen was.

Buren die de man het gebouw hadden zien binnendringen, verwittigden de politie. De agenten troffen niet alleen de slapende man maar ook een geforceerde kassa en inbrekersmateriaal aan. De inbreker is ter beschikking gesteld van het gerecht voor poging tot diefstal met braak.

Supermariobros

Man ontkomt aan aanhouding door stelen politieauto

Een man uit Eindhoven is zondagavond op een wel heel originele manier ontkomen aan de agenten die hem aan wilden houden. De 22-jarige man ging er in Bladel vandoor met de politieauto van twee agenten die net waren uitgestapt. Zij wilden de man en zijn twee vrienden meenemen naar het politiebureau.

De drie mannen werden verdacht van het veroorzaken van een aanrijding in het naburige Veldhoven, waarna zij zouden zijn doorgereden. Toen de agenten een auto zagen die voldeed aan de beschrijving ,stapten zij uit om te voorkomen dat de mannen voor de tweede maal de benen zouden nemen. In de haast vergaten de dienders de sleutel uit het contact te halen. De 22-jarige man profiteerde dankbaar.

Een van de agenten probeerde de man nog uit de auto te trekken, maar moest loslaten toen de auto op snelheid raakte. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De auto werd een eindje verderop teruggevonden. De ontsnapping van de Eindhovenaar, die onder invloed was van verdovende middelen, bleek slechts van tijdelijke aard. Hij werd niet veel later alsnog opgepakt.

Supermariobros

Britse pretparkbezoekers: stille angstkreten op roetsjbaan gevraagd


Een bekend pretpark in Groot-Brittannië moet door een klacht van de buren ervoor zorgen dat de bezoekers minder hard schreeuwen tijdens een ritje in één van hun populairste attracties, zo meldt de Daily Telegraph dinsdag.

De rechter, Timothy Gascoigne, besliste dat nadat buren van het pretpark Alton Towers hadden geklaagd over het lawaai dat de bezoekers maakten tijdens een ritje op de 'Oblivion'.

De directie van het pretpark heeft nog tot 1 november de tijd om plannen te maken om het geluidsniveau naar beneden te halen. Stephen en Suzanne Roper, wier huis (figuurlijk, zoniet was nog een andere klacht mogelijk) in de schaduw van de attractie staat, trokken naar de rechter omdat het geschreeuw hun leven naar eigen zeggen "verwoestte". Ook het geluid van vuurwerk, popconcerten en de themawagens van het pretpark zijn er voor hen te veel aan: het leven als pretparkbuur is dus geen pret(park)je.

Martin

Stereoverbod voor Britse herrieschopster

Een 33-jarige Britse heeft dinsdag in de rechtszaal te horen gekregen dat zij geen stereo en geen televisie meer mag hebben. Dit vanwege haar nare gewoonte de volumeknop zo ver open te draaien dat in de flat boven haar de meubels stonden te schudden.

Sharon McLoughlin is vermoedelijk het eerste slachtoffer van nieuwe Britse wetgeving die bedoeld is om asociaal gedrag aan te pakken. Zij wordt ook haar flat uitgezet.

De vrouw was al herhaaldelijk gewaarschuwd door de milieudienst in haar woonplaats Birmingham. Toen die uiteindelijk ingreep en haar apparatuur in beslag nam, kocht zij gewoon nieuwe spullen. Dat tafereel herhaalde zich zelfs tot drie keer toe.

Martin

Automobilist Rome rijdt met boa om zijn nek

De politie in Rome heeft een 19-jarige automobilist aangehouden die een meterslange boa constrictor om zijn nek had. De man legde uit dat hij op zoek was naar ratten, om de slang te voeren. Dat heeft het Italiaanse persbureau Ansa gemeld.

In de woning van de man vond de politie nog een boa en twee pythons. De Italiaanse wet staat het bezit van slangen en andere exotische dieren toe.

Recentelijk veroorzaakte een andere Italiaan paniek op een strand in Ligurië. Hij haalde een python uit zijn rugzak en legde die op zijn badhanddoek. Ook hier konden de autoriteiten het huisdier niet in beslag nemen. Het dier stond geregistreerd, waardoor er geen bezwaar gemaakt kon worden tegen een strandbezoek.

Supermariobros

Meisjesschool sluit wegens 'kattenziekte'


Een meisjesschool in India heeft de deuren moeten sluiten nadat enkele studenten ziek werden zich begonnen te gedragen als katten.

Volgens leraars van de school hadden minstens vijftien studenten de mysterieuze ziekte opgelopen. Eerst vielen de meisjes flauw, en eens ze terug wakker waren, gedroegen ze zich als katten. Ze begonnen te klauwen en te miauwen.

Toen medicijnmannen en kwakzalvers er niet in slaagden om de 'boze' geesten te verjagen, zag de school zich verplicht de deuren te sluiten. Intussen zouden enkele meisjes al aan de beterhand zijn, maar ze kunnen zich niet meer herinneren wat er juist gebeurd is.

Scuderia Ferrari

Kijk nou eens wat ik op www.cnn.com las:

Dutch call for toe-licking ban

AMSTERDAM, Netherlands (Reuters) -- The Dutch Labor party wants to pass a law making unsolicited toe-licking an offence after police were unable to prosecute a would-be Casanova with a taste for female toes because he had committed no crime.

A police spokesman said on Friday a man had been detained after women sunning themselves in Rotterdam's parks and beaches claimed he had snuck up on them and begun to lick their toes.

"The officers had to let him go. Licking a stranger's toes is rather unusual but there is really nothing criminal about it," the spokesman said.

Dutch press reports said the man, who is about 35, had been licking the toes of strangers for about three years but was only recently caught by police.

Peter van Heemst, a Labour member of parliament, asked Christian Democrat Justice Minister Piet Hein Donner on Friday to explain why Dutch laws forbid littering but not uninvited toe-licking. Van Heemst demanded an amendment prohibiting it.

"It is a violation of one's privacy and one's physical integrity," he told a local news agency. "The norm... is that no one should touch your body if you haven't asked them first."

A spokesman for Donner said the minister could not immediately comment.

:lol: :lol:

Ruud

Ik vraag me af hoe die kerel dat voor elkaar kreeg zonder een flinke klets in zijn gezicht te krijgen... even snel likken en hard wegrennen :lol:

MS Fan

Middeleeuwse straf voor Amerikaanse benzinedief

Nederlandse en Belgische pomphouders hebben steeds meer last van benzinedieven. In de VS is dat niet anders. Een Amerikaanse pomphouder bedacht wel een zeer beschamende straf voor een benzinedief.

De achttienjarige Sherelle Purnell die 4,52 dollar aan benzine stal moest afgelopen vrijdag bij de benzinepomp aan de schandpaal. De dief was door de rechter veroordeeld tot het dragen van een sandwichbord met de tekst: 'Ik ben gepakt bij het stelen van benzine.'

De straf was een ideetje van de gedupeerde pomphouder.
De middeleeuwse straf werd door de gedaagde 90 minuten uitgesteld. Een verstandige keuze. Tegen die tijd was het gros van de ramptoeristen al verdwenen.
A sick mind is a true delight ...

Martin

Autodief valt in slaap achter stuur

Een 26-jarige Duitser die zondagochtend een auto probeerde te stelen, is achter het stuur in slaap gevallen. Dat heeft de politie van Keulen maandag gemeld. De eigenaar van de wagen ontdekte de dief, die een uiltje lag te knappen terwijl losgetrokken kabels om de auto te starten aan zijn voeten lagen.

Met veel moeite wist de politie de vermoeide dief wakker te schudden. Toen die zag wie hem uit zijn droom haalde, probeerde hij te vluchten en ging hij de agenten te lijf. Die konden de dief echter meteen overmeesteren. In zijn huis werd inbrekersmateriaal gevonden. Hij bleek al meerdere veroordelingen te hebben opgelopen.

Supermariobros

Indiërs gebruiken condooms vooral voor niet-sexuele activiteiten

Slechts een vijfde tot een vierde van de in India geproduceerde condooms worden gebruikt bij sexuele activiteiten. De rest dient bij weg- of dakbedekking, voor het poetsen van goud, en dergelijke.
De studie van professor Ramakant uit de Indische deelstaat Uttar Pradesh werd recent voorgesteld op een medisch congres. Zo blijkt dat aannemers van wegenwerken massaal condooms opkopen. Zij vermengen het rubber in hun beton, om later barsten te vermijden.

Aannemers in de woningbouw zijn ook geïnteresseerd. Zij gebruiken de voorbehoedsmiddelen als onderlaag bij dakbedekkingen. Daar dienen condooms hun oorspronkelijke doel: ondoorlaatbaarheid. Ook fabricanten van gouden juwelen en versieringen doen hun voordeel. Het oppoetsen verloopt met een condoom veel makkelijker dan met de klassieke was. Ramakant stipt nog een reeks andere alternatieve aanwendingen aan, zoals balonnen voor kinderen.

Volgens de studie was het overgrote deel van de alternatief aangewende condooms bedoeld voor gratis distributie door NGO's in de strijd tegen de overbevolking en sexuele overdraagbare aandoeningen.

Supermariobros

Kat in cockpit leidt tot noodlanding in Brussel


Een vliegtuig van de Belgische luchtvaartmaatschappij SN Brussels heeft maandag een noodlanding moeten maken vanwege een iets te opgewonden passagier: een kat die tot in de cockpit wist te komen en er de co-piloot aanviel. Dat heeft de vliegmaatschappij dinsdag gemeld.

Het toestel, dat van Brussel naar Wenen vloog, was twintig minuten onderweg toen de bemanning werd ingelicht over de ontsnapping van het huisdier uit zijn kooi. Hoe dat kon gebeuren, is niet duidelijk. Eenmaal op vrije voeten wandelde het dier door het vliegtuig en glipte de cockpit in toen de piloten hun maaltijd kregen. Daar begon de kat zich nerveus en geïrriteerd te gedragen en krabde de arm van de co-piloot open. Uit voorzorg besloot de piloot om terug te keren naar de luchthaven van Brussel. Daar stapten de 58 passagiers over op een ander toestel, dat twee uur later vertrok. De kat was in Oslo ingecheckt in een internationaal goedgekeurde 'vervoerstas'. SN Brussels gaat nu onderzoeken of het de procedure voor huisdieren bij de passagiers in het vliegtuig moet aanpassen.

Martin

Blinde steekt blinde dood op Filipijnen

Een blinde man heeft een andere blinde man doodgestoken in het zuiden van de Filipijnen. De 54-jarige Edmundo Geraldiso vond het slachtoffer op de tast, aldus de Filipijnse politie dinsdag. De dader identificeerde zijn slachtoffer door hem simpelweg naar zijn naam te vragen.

Geraldiso bezocht Reynaldo Concordia met een groep eveneens blinde vrienden. Hij stak Concordia in zijn borst voor de anderen iets konden doen. Volgens de politie gaf Geraldiso Concordia de schuld ervan dat zijn vrouw hem heeft verlaten.

Supermariobros

Chinese reuzenpanda gaat in hongerstaking voor een airco

HONG KONG - Een reuzenpanda in een Chinese zoo is in hongerstaking gegaan om een airco af te dwingen.

Yangyang, de ster van het Qingdao-wildpark, weigerde gedurende verschillende dagen haar verse bamboe op te peuzelen omwille van de verzengende hitte.

De panda verhuisde onlangs vanuit een andere zoo, waar ze airconditioning had om haar koel te houden tijdens de lange, warme en vochtige zomers.

Zodra de directie van het wildpark een airco liet installeren, begon Yangyang onmiddellijk weer te eten, zo schrijft de China Daily woensdag.

Martin

Man vernielt acht parkeerautomaten

Een 46-jarige Rotterdammer heeft woensdag acht parkeerautomaten aan de Vroesenlaan en Statenweg in zijn stad vernield. Hij ging de automaten te lijf met een hamer, omdat hij kort daarvoor een bekeuring had gekregen.

De politie melddde donderdag dat de man in beschonken toestand is opgepakt.