Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Jasper

Citaat van: SupermariobrosHardnekkige blootloper in Zaandam


De politie in Zaandam heeft tot twee maal toe een man aangehouden omdat hij in zijn blootje aan de wandel was. De 59-jarige Zaandammer werd gezien door een politiewagen toen hij naakt over de openbare weg wandelde. Toen hij de politie zag rende hij weg naar zijn huis. De politie belde aan en de man deed na enkele minuten aangekleed open. De man, die dronken was, werd door de agenten vermanend toegesproken.

Even later was het echter weer raak en zagen de agenten de man opnieuw in adamskostuum een ommetje maken. Hij is toen aangehouden. Wanneer hij weer nuchter is zal hij worden gehoord over schennis van de eerbaarheid.
Amai, in Nederland staan ze al ver met artificiële intelligentie. :lol: :lol:

Martin

Rockgroep betrokken bij stinkend zaakje

De Amerikaanse rockgroep Dave Matthews Band is betrokken bij een stinkend zaakje. Een chauffeur van de band zou op een brug in Chicago de toilettank van de tourbus hebben geleegd bovenop een rondvaartboot.

De Amerikaanse staat Illinois heeft de band aangeklaagd, aldus de Chicago Tribune.

Bijna honderd toeristen kregen de meer dan 350 kilo menselijk afval op hun hoofd. Vijf mensen zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De poep die niet op de toeristen is beland, kwam in de rivier terecht. De staat Illinois heeft 70.000 dollar (58.000 euro) schadevergoeding geëist van de Dave Matthews Band, die zich profileert als politiek geëngageerd en milieubewust. De band wordt aangeklaagd voor milieuvervuiling en bedreiging voor de volksgezondheid.

Schumi nr1

Kuisvrouw gooit moderne kunst bij het afval

Een kuisvrouw in de Londense Tate Gallery heeft een kunstwerk per ongeluk bij het vuilnis gezet. De vrouw dacht het werk, een installatie van karton en papier in een plastic zak, een zak afval was.

De 'zak afval' bleek het werk van de Duitse kunstenaar Gustav Metzgerand, voor zijn eerste publieke tentoonstelling 'Zelfvernielende Kunst'.

Het museum heeft de kunstenaar een compensatie aangeboden, en het werk is vervangen. De waarde van het werk is niet bekend.

Supermariobros

Dieven stelen brug

Zeven dieven hebben een brug van dertien meter bij de Bosnische stad Mostar gestolen.
In de loop van enkele dagen haalden zij de hele metalen brug, honderdvijftig jaar geleden tijdens het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk gebouwd, uit elkaar en verkochten ze de onderdelen aan een sloperij in de buurt.

Hoewel de diefstal werd gepleegd in een afgelegen, bergachtig gebied, bleef deze niet onopgemerkt. Dorpsbewoners die de dieven stukken van de brug in bestelwagens hadden zien laden, waarschuwden de politie. De zeven, volgens de politie zigeuners, werden ingerekend. Ze hadden de stukken brug voor 280 Duitse mark verkocht.

Martin

Duitse Mark  :?:  :?:  :?:

Supermariobros

Citaat van: MartinDuitse Mark  :?:  :?:  :?:

Ik begreep het ook niet goed maar het staat vandaag te lezen in Het belang van Limburg

Jasper

Misschien werken ze in Bosnië-Herzegovina nog met Duitse marken? :?

Martin

Lijken twee jaar niet ontdekt

In Frankrijk en Canada zijn vrijdag gemummificeerde lijken aangetroffen van twee mannen die bijna twee jaar geleden waren gestorven. Klaarblijkelijk had niemand een van beide mannen vermist, concludeerden de Franse en Canadese autoriteiten.

In het Franse Châtellerault bij Poitiers lag de dode man op zijn bed voor de televisie. De 57-jarige alleenstaande was werkloos geweest. Een deurwaarder ontdekte het lijk omdat hij achterstallige huurpenningen wilde innen.

De man in het Canadese Winnipeg zat, bedekt met een laken, rechtop in zijn bed. Buren dachten dat de 53-jarige alleenstaande weer een van zijn langere vakanties vierde. De politie was de woning binnengedrongen, nadat een uitkeringsinstantie argwaan had gekregen.

In beide gevallen gaat de politie uit van een natuurlijke dood.

Martin

Citaat van: Supermariobros
Citaat van: MartinDuitse Mark  :?:  :?:  :?:

Ik begreep het ook niet goed maar het staat vandaag te lezen in Het belang van Limburg

Zo in het Utrechts Nieuwsblad.

Een groep dieven heeft een 150 jaar oude metalen voetgangersbrug uit elkaar gehaald en gestolen in het dorp Gronje Opine, bij de Zuid-Bosnische stad Mostar. Volgens ooggetuigen ging het om een groep zigeuners.

Veel Roma-zigeuners in Bosnië-Herzegovina onderhouden hun families door schrootijzer te verzamelen en te verkopen. De zeven meter lange brug woog ongeveer drie ton en zou de zigeuners volgens lokale media van vrijdag omgerekend 140 euro hebben opgeleverd.

lieven

zo weinig voor 3ton?

Martin

Citaat van: lievenzo weinig voor 3ton?

Ik denk dat in Bosnië-Herzegovina dat veel geld is.
Hier koop ik er net een paar schoenen voor.

Supermariobros

Amerikaan rijdt rond met onthoofd lijk naast zich

Een dronken Amerikaanse chauffeur heeft kilometers afgelegd met naast zich het onthoofde lichaam van een van zijn vrienden, zonder dat hij dat in de gaten had. De man was onthoofd toen hij zijn hoofd uit het raam stak en een telefoonkabel raakte.
Het onthoofde lijk werd de volgende ochtend opgemerkt door een buurman van de chauffeur, John Kemper Hutcherson (21).

Politieagenten troffen Hutcherson slapend aan, duidelijk dronken en met bebloede kleding. Later werd het hoofd van zijn vriend, Daniel Brohm (23), gevonden op de plaats van het ongeluk. Hutcherson is in staat van beschuldiging gesteld wegens doodslag, rijden onder invloed en doorrijden na een dodelijk ongeluk.

"Het is moeilijk voor te stellen dat je kilometers aflegt zonder te weten dat er iets is gebeurd met de passagier naast je", zei een woordvoerster van de politie in Marietta in de staat Georgia. Hutcherson en Brohm, schoolvrienden, waren van de kroeg op weg naar huis.

Martin

Twee kilo muntjes in buik Thaise gestoorde

Thaise chirurgen hebben deze week een opmerkelijke ontdekking gedaan in de maag van een psychisch gestoorde man. Ze troffen er meer dan twee kilo muntjes aan.

De patiënt, de 37-jarige Sanguan Pongsawat, moet langdurig de gewoonte hebben gehad muntgeld in te slikken, zei een chirurg. Sanguan moest dinsdag met spoed naar het ziekenhuis vanwege ernstige maagklachten. Hoewel de operatie goed verliep mag hij voorlopig niet naar huis. De artsen willen eerst de eventuele schadelijke gevolgen onderzoeken van de grote hoeveelheid metaal in Sanguans lichaam.

Martin

Duitser betrapt met opblaaspop in drukke winkelstraat

Een 38-jarige man is in een drukke winkelstraat in het Duitse Stuttgart opgepakt omdat hij in het openbaar seks had met een opblaaspop. Dat maakte een politiewoordvoerster woensdag bekend.

Het winkelend publiek had de politie gewaarschuwd. Het kostte de agenten de nodige moeite om de man, die overduidelijk veel te diep in het glaasje had gekeken, te scheiden van zijn rubberen minnares.

Martin

Turk verbreekt record melkspuiten met oog

De Turkse bouwvakker Ilker Yilmaz heeft een nieuw wereldrecord gezet van melkspuiten met een oog. Hij spoot woensdag met zijn linkeroog een straal melk van 2,795 meter hoog. Daarmee verbeterde hij de prestatie van de Canadees Mike Moraal, die volgens het Guinness Book of World Records in 2001 een straal van 2,615 meter hoog bereikte.

Slechts een paar mensen ter wereld kunnen door een afwijking in de traanbuis vloeistof uit hun oog spuiten. Yilmaz ontdekte het trucje bij toeval. " Ik was een keer aan het zwemmen met vrienden toen ik merkte dat er water uit mijn oog spoot", zei de 28-jarige. Toen hij ontdekte dat er een record bestond voor melkspuiten, ging hij meteen oefenen.

Guinness World Records zei dat Yilmaz' poging nog moet worden geverifieerd. Zijn prestatie werd door verschillende mensen bijgewoond, onder wie een imam, maar niet door een officiële vertegenwoordiger van Guinness Worl Records. Een Turkse melkproducent, Kay Sut, was sponsor van het evenement.