Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Gemeentesite Urk lekt geheime informatie

Via de internetpagina van de gemeente Urk is een halfjaar lang geheime, interne informatie bereikbaar geweest.

Het lek was het gevolg van een systeemfout in het zoeksysteem van de website, zo bevestigde een gemeentewoordvoerder donderdag. Bij zoekopdrachten van bezoekers van de internetsite werd onbedoeld ook het interne computersysteem van de gemeente Urk gedeeltelijk doorgespit. Daardoor kwam er ook geheime informatie tussen de zoekresultaten. De gemeente heeft de lekken na deze ontdekking meteen gedicht.

Bereikbaar waren zo onder meer de notulen van besloten vergaderingen en de verslagen van managementsvergaderingen, waarbij ook het lief en leed van medewerkers aan bod komt. "Gelukkig hebben we het daar alleen in algemene zin over bijvoorbeeld ziektegevallen", zei de gemeentewoordvoerder.

Urk zoekt uit bij welke zoekopdrachten het is misgegaan en welke geheime informatie is weergegeven. De gemeente gaat er vanuit dat de fout voldoende is hersteld. "Vermoedelijk is het lek bij de koppeling van ons interne computernet aan het internet over het hoofd gezien. Dat is vervelend en had niet mogen gebeuren."

Martin

Zellweger krijgt miljoenen voor afvallen

Actrice Renee Zellweger krijgt 3,2 miljoen dollar (ongeveer 2,76 miljoen euro) als ze erin slaagt de dertig pond die ze voor de film Bridget Jones's Diary deel 2 moest aankomen weer kwijtraakt. Dieetgigant Weightwatchers biedt de actrice voor elk pond dat ze afvalt 110.000 dollar.

In ruil voor het geld wil Weightwatchers dat Zellweger hetzelfde afvalprogramma volgt als het Britse lid van de koninklijke familie Sarah Ferguson en dat de actrice aan een advertentiecampagne van het bedrijf meewerkt.

Volgens een goede bekende van Zellweger is het aanbod een buitenkansje: "Zo makkelijk zal Renee nooit meer haar geld verdienen. Eerst kreeg ze betaald om aan te komen en nu krijgt ze zelfs nog meer geld om weer af te vallen. Ongelooflijk!"

Martin

Stomdronken tractorbestuurder botst op politie

Stomdronken en met zes soorten medicijnen op is een 52-jarige inwoner van Breda donderdagmiddag achterop een onopvallende politiewagen gereden. Op de noordelijke rondweg gaf de man als bestuurder van een kleine tractor gas in plaats van te remmen. Dat heeft de politie vrijdag gemeld.

De bestuurder vertelde de verbouwereerde agenten dat hij suikerpatiënt is en dat hij de nacht ervoor dertig flessen bier had leeggedronken. Hij was daarmee om een uur 's nachts gestopt. De aanrijding gebeurde omstreeks vier uur 's middags. Bij de bloedproef scoorde de man nog 2,3 promille, ruim viermaal zo veel als toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Martin

Rijbewijs 1400 drugsgebruikers ingevorderd

De Amsterdamse politie heeft vorig jaar van 1400 notoire drugsgebruikers het rijbewijs laten invorderen. De politie meldde vrijdag dat de 'drugsmobilisten' die hun roze papiertje kwijtraakten, bekenden van haar zijn. "Wij weten van die personen dat zij drugs gebruiken en melden dat vervolgens aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR)", aldus een woordvoerder.

Het CBR laat de gebruikers medisch keuren en besluit aan de hand van de uitkomst van de keruing tot welke sanctie het overgaat. Het kan het rijbewijs van een drugsgebruiker voor maximaal drie jaar invorderen. " Na die periode wordt altijd gekeken of de persoon nog steeds gebruikt", zegt een woordvoerder van het CBR. Mocht dat zo zijn, dan krijgt de gebruiker het rijbewijs niet terug.

De politie hoeft een gebruiker niet op heterdaad te betrappen. Als zij weet dat een persoon gebruikt en bestuurder is van een auto of motor, kan zij dat melden aan het CBR. Het CBR kan dan de geschiktheid van de persoon als bestuurder onderzoeken.

Martin

Vier maanden cel geëist tegen dierenactivisten

De officier van justitie heeft vrijdagochtend voor de politierechter in Zutphen tegen zes dierenactivisten vier maanden cel geëist. De zes hebben zich volgens hem schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging tegen goederen en het loslaten van ongeveer 6000 nertsen bij een nertsenfokkerij in Putten, op 5 september.

Tegen een zevende verdachte, een minderjarig meisje, vroeg de officier vrijspraak. Volgens de officier heeft hij geen bewijzen dat ze zich schuldig heeft gemaakt aan openlijke geweldpleging en het loslaten van de nertsen. Twee andere dierenactivisten moeten vrijdagmiddag terechtstaan.

De zeven verdachten zijn voornamelijk Finnen en kwamen vrijdag niet opdagen. De politierechter zal vermoedelijk vrijdagmiddag uitspraak doen.

Martin

Stroomstoring Zweden mogelijk door explosie op zon

De stroomstoring die donderdag 20.000 huizen in de Zweedse stad Malmo trof, is vermoedelijk veroorzaakt door een eruptie op de zon. Daardoor bereikte een krachtige geomagnetische storm de aarde en die had een stroomstoring tot gevolg. Dat heeft stroommaatschappij Sydkraft vrijdag meegedeeld.

Sydkraft noemde de geomagnetische storm de meest waarschijnlijke oorzaak. Donderdag deed zich dat verschijnsel voor de tweede keer in drie dagen voor. Kort daarvoor hadden wetenschappers al gewaarschuwd voor storingen aan satellieten, communicatie- en navigatiesystemen en elektriciteitscentrales.

Een geomagnetische storm ontstaat door een ontploffing op de zon, waardoor een wolk van elektrisch geladen deeltjes vrijkomt. De zonnewind, door de zon uitgestoten gas, blaast die richting aarde. Daar wekt de storm elektrische stromen op die het aardmagneetveld verstoren.

Martin

Elton John heeft 'glazenkamer'

Het huis van Elton John is zó groot, dat hij ruimte heeft voor een kamer waarin alleen drinkglazen staan.

Dat hebben de jongens van de Britse boyband Blue ontdekt. Toen de mannen – die een poosje geleden een duet met de zanger opnamen – een rondleiding kregen door het huis van Sir Elton, ontdekten ze tot hun stomme verbazing dat hij een kamer had vrij gemaakt voor zijn glaswerk.

"Heel vreemd", zo zei een van de zangers van Blue Duncan James na de ontdekking. "Wie heeft er nou een kamer enkel en alleen voor zijn glazen?!"

Martin

Spaanse kunstenaar verstopt honderd mensen

De Spaanse kunstenaar Santiago Sierra heeft honderd werklozen ingehuurd om zich te verstoppen in de straten van Madrid die hij vervolgens fotografeerde. De verstopte mensen zijn niet op de foto's te zien. Ook de videoband met de titel 'Honderd verstopte mensen' toont niemand, omdat " het verborgene de fantasie prikkelt", aldus de kunstenaar vrijdag in de Spaanse krant El Pais.

De werklozen kregen 40 euro om zich te verbergen in winkels, woningen en kunstgalleries. Eerder huurde de kunstenaar al 3000 Afrikanen in om gaten te graven in een veld, terwijl hij ook 133 mensen liet blonderen.

Martin

 Paul McCartney verdient het meest

Ex-Beatle Paul McCartney bezet ook dit jaar weer de eerste plaats op de lijst van best verdienende Britse muziek- en mediasterren. De jaarlijkse lijst verschijnt in de komende editie van The Sunday Times. McCartney verdiende volgens de krant dit jaar een slordige 60 miljoen euro.

De bedenker van het (Pop) Idols-concept en ex-manager van de Spice Girls, Simon Fuller, komt met 52 miljoen euro op de tweede plek.

Een prominent lid van de Britse Idols-jury, Simon Cowell, deed het ook goed met 50 miljoen euro, deels afkomstig uit de verkoop van zijn boek over het internationaal populaire programma. Hij verdiende ook veel geld door zijn commerciële belangen bij de Idols-sterren.

Robbie Willians en Sting bezetten de vierde en vijfde plaats, beiden met een riant jaarinkomen van rond de 40 miljoen euro.

Martin

PopeCountdown.com

En dat in twee dagen.

On average 91 percent of the daily visits are made before 19:24. Based on the number of visitors of 21558 today so far, today your site may have 23558 page views (+/- 14).

Gisteren 2238 bezoekers.
Vandaag om 19.30 uur 21588 bezoekers.

We hadden dit op F1Pits moeten doen.

Juan

Citaat van: MartinPopeCountdown.com

En dat in twee dagen.

On average 91 percent of the daily visits are made before 19:24. Based on the number of visitors of 21558 today so far, today your site may have 23558 page views (+/- 14).

Gisteren 2238 bezoekers.
Vandaag om 19.30 uur 21588 bezoekers.

We hadden dit op F1Pits moeten doen.
ik snap die makers van die site en vooral de stemmers niet, zitten die nu echt te hopen op een sterfte, en zouden zij graag hebben wanneer we zouden gokken op hun sterfdatum?
Ik snap ze gewoon niet, er is een tijd van komen en gaan, wacht gewoon op die tijd :evil:
Juan

Martin

Citaat van: MartinPopeCountdown.com

En dat in twee dagen.

On average 91 percent of the daily visits are made before 19:24. Based on the number of visitors of 21558 today so far, today your site may have 23558 page views (+/- 14).

Gisteren 2238 bezoekers.
Vandaag om 19.30 uur 21588 bezoekers.

We hadden dit op F1Pits moeten doen.

De stand om 21.40 uur.

On average 96 percent of the daily visits are made before 21:35. Based on the number of visitors of 23979 today so far, today your site may have 24832 page views (+/- 6).

Martin

Te koop: 45.000 Porsche modelauto's

Te koop: een verzameling van 45.000 Porsche modelauto's in alle soorten, kleuren en maten. Wie in de totale collectie is geïnteresseerd, moet minimaal 2,6 miljoen euro op tafel leggen. De Drentse verzamelaar Henk H. Koop regelt de verkoop.

Koop verkoopt de collectie namens de eigenaar, de gepensioneerde tandarts en miljonair Hank Hammer uit Texas. De Drent, die zelf 1000 miniatuur-Porsches bezit en om die reden alleen kwijt wil dat hij in de buurt van Emmen woont, is voorzitter van de internationale Porsche Modell Club. In deze functie heeft Hammer, lid van de club, hem gevraagd om te bemiddelen.

Het gaat om de grootste verzameling ter wereld, met auto's variërend in schaal van 1:1 tot 1:220, vertelt Koop. De meeste wagens zijn speciaal voor Hammer gemaakt of voor hem beschilderd. Nu hij met pensioen is, blijkt dat zijn kleinkinderen liever met geld spelen dan met autootjes.

Koop bestudeert inmiddels driftig lijsten met miljonairs om geschikte kandidaten te vinden. Hij heeft een aantal mensen benaderd, onder wie overigens geen Nederlanders. De kandidaat-kopers wonen over de hele wereld, variërend van Amerika tot Dubai. "We willen het liefst dat iemand er een museum mee begint. Wie ze op zolder wil zetten als investering vang bij ons bot."

Martin

Illusionist Roy buiten levensgevaar

De wereldberoemde dierentemmer en illusionist Roy verkeert niet meer in levensgevaar. De artiest van Duitse komaf was begin deze maand tijdens een show in het Amerikaanse Las Vegas door een witte tijger in de nek gebeten.

Volgens zijn vriend en zakenpartner Siegfried heeft de zwaargewonde Roy de fase van overleven achter zich gelaten en gaat het nu om zijn herstel. Zijn toestand is niet meer kritiek, citeerde de Amerikaanse zender ABC vrijdagavond de helft van het showduo.

De optredens van Roy en Siegfried zijn al tientallen jaren een van de topattracties in Las Vegas. De voorstellingen met roofdieren en goocheltrucs werden na het incident voor onbepaalde tijd afgelast.

Martin

Japanse vrouw alsnog oudste ter wereld

Japan herbergt mogelijk nog altijd de oudste persoon ter wereld, ondanks het overlijden van de 116-jarige Kamato Hongo vrijdag. Haar 114-jarige landgenote Mitoyo Kawate uit Hiroshima neemt de titel waarschijnlijk over, hoewel het Guinness Book of World Records het nog niet officieel heeft vastgesteld.



De Amerikaanse Charlotte Benkner uit North Limo is volgens de recordboekhouders de oudste Amerikaanse, omdat ze op 16 november 114 wordt. De 113-jarige Spanjaard Joan Riudavets Moll van Menorca is de oudste man ter wereld, nadat in september de één jaar oudere Japanner Yukichi Chuganji overleed.

De Cambodjaanse tijgerjager Sek Yi die zei 122 jaar oud te zijn, overleed in oktober. Hij kon zijn leeftijd niet aantonen, omdat zijn geboorteakte was vernietigd door de guerillatroepen van de Rode Khmer.

De hoogste leeftijd die een aardbewoner ooit officieel heeft bereikt, is 122 jaar en 164 dagen. Dat was de Franse Jeanne-Louise Calment, die in 1997 overleed.