Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Citaat van: Martin
Citaat van: MartinPopeCountdown.com

En dat in twee dagen.

On average 91 percent of the daily visits are made before 19:24. Based on the number of visitors of 21558 today so far, today your site may have 23558 page views (+/- 14).

Gisteren (30-10) 2238 bezoekers.
Vandaag om 19.30 uur 21588 bezoekers.

We hadden dit op F1Pits moeten doen.

De stand om 21.40 uur.

On average 96 percent of the daily visits are made before 21:35. Based on the number of visitors of 23979 today so far, today your site may have 24832 page views (+/- 6).

Woh Geert, hadden wij dit maar eens een keer. :lol:
Om 12 uur vanacht (31-10) 25.753 hits.

Martin

Man geëlektrocuteerd in Noord Beemster

Een medewerker van energiebedrijf Nuon is zaterdagochtend rond 04.30 uur in Noord Beemster geëlektrocuteerd tijdens werkzaamheden aan een elektriciteitshuisje aan de Oosthuizerweg. De 43-jarige man uit Marken overleed ter plekke, meldde een woordvoerder van de politie.

De man was na een grote storing met een collega aan de slag gegaan om die storing te verhelpen. Na een klap in het huisje viel de man dood neer. Medewerkers van de ambulance probeerden nog om het slachtoffer te reanimeren. Zijn collega bleef ongedeerd.

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van het ongeluk is. De politie onderzoekt nog of het om een menselijke fout gaat of dat de klap zich voordeed ten gevolge van de storing.

Martin

Tientallen geloven verdronken bij hindoe-feest

Tijdens de viering van een populair hindoe-festival in de Indiaase staat Bihar zijn 25 mensen verdronken, onder wie zeven kinderen. Honderdduizenden mensen vierden er vrijdag het Chhath-festival, waarbij ze bij zonsopgang en zonsondergang langs de Ganges offers brachten aan de zonnegod.

Volgens de krant Hindustan dromden teveel mensen samen op de oevers van de rivier, ook al hadden de autoriteiten van tevoren uitdrukkelijk gewaarschuwd voor de veiligheid.

Hekken waren opgesteld om de massa niet te dicht aan de oevers te laten komen en de politie patrouilleerde op de rivier. Op verschillende plaatsen in de staat Bihar konden die maatregelen echter ongelukken niet voorkomen.

Martin

Tanker op drift op Amsterdam-Rijnkanaal

Omdat de bemanning dronken was is de Duitse tanker De Monika uit Duitsland in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.30 uur op drift geraakt op het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van Maarssen. Het schip ramde daarbij de kade en kwam dwars op het Amsterdam-Rijnkanaal te liggen. Dat meldt de KLPD.

De Monika is uiteindelijk door de Nederlandse tanker De Giessendam naar de kant geduwd. Het was op dat moment nog niet duidelijk of het Duitse schip geladen was met gevaarlijke stoffen.

De KLPD heeft aan boord poolshoogte genomen en trof de schipper en de bemanning "laveloos" aan, aldus de woordvoerder van de politiedienst. De KLPD heeft de schipper aangehouden. De Duitser verzette zich hevig en is daarna in de boeien geslagen. Op het bureau moet hij eerst zijn roes uitslapen.

De politie trof de schipper aan, terwijl hij het roer en de gashandels nog in handen had. "Hij wilde afmeren, maar dat kan op die plek helemaal niet."

Martin

Zesde drieling wordt Turks gezin te veel (deel twee)

De 28-jarige Fatma Saygi uit het Oost-Turkse Kahtali krijgt voor de zesde keer op rij een drieling.

Volgens een Turkse wetenschapper een unieke gebeurtenis in de wereld, maar het echtpaar Saygi is radeloos. Fatma: ,,Ik wil deze drieling niet. We hebben geen geld om achttien kinderen te voeden. De hele dag door huilen ze, omdat ze ziek zijn of honger hebben.'' De familie Saygi leeft in een krot dat uit twee kamers bestaat. Het huis heeft geen verwarming en er staan ook geen bedden. De kinderen moeten op de grond slapen. Eigenlijk is er geen ruimte voor nog een drieling. ,,Ik denk dat we weer een wieg van de buren moeten lenen. Maar hoe kom ik aan de andere twee wiegen,'' verzucht Fatma.

De grootste kopzorg van het echtpaar Saygi is hoe ze de kinderen moeten voeden. Buiten haar moedermelk kan ze de baby's niets geven. Echtgenoot Mehmet moet zijn gezin onderhouden met 30 miljoen Turkse lire (20 euro) dat hij verdient met gitaar spelen op bruiloften. Turkije kent geen kinderbijslag.

Na de eerste drieling wilden Fatma en Mehmet al geen kinderen meer. De pil durfde Fatma niet te slikken omdat ze ziek is. Dat zwangerschap ook op andere manieren kan worden voorkomen, weet ze niet. Fatma is nooit naar school geweest en was 15 toen ze trouwde. Het was een gearrangeerd huwelijk. Op 17-jarige leeftijd beviel ze van haar eerste drieling. ,,Ik ben een onwetende vrouw, die weinig geluk heeft gehad in haar leven.'' ,,Ik snap er ook niets van,'' zegt Mehmet. Hij stelde Fatma nog voor de drieling deze keer te aborteren. Maar toen was het al te laat. ,,Elke keer als ze zwanger was, kwam ze vier of vijf maanden later naar me toe en zei: 'Mehmet, er komt weer een kind.' En elke keer werden er drie geboren.'' Hij moet er zelf een beetje om lachen.Maar intussen lijdt hij aan slapeloosheid. ,,Omdat Fatma ziek is, ben ik dag en nacht in de weer.'' Als de kleintjes huilen, zingt hij en speelt op zijn gitaar. ,,Als ik één kind in slaap heb gezongen, beginnen de anderen te huilen. De kinderen slopen me.''

Martin

Pavarotti gaat weer trouwen

De Italiaanse tenor Luciano Pavarotti en zijn vriendin Nicoletta Mantovani gaan op 13 december trouwen. De 68-jarige zanger heeft dat aan het Italiaanse persbureau Ansa verteld.

Het huwelijk wordt gesloten in het theater van Modena, waar Pavarotti woont en waar hij elk jaar een groot gala-optreden heeft, 'Pavarotti and Friends', waarvan de opbrengsten voor hulp aan vluchtelingen zijn.

Pavarotti en Mantovani (34) hebben een dochtertje van elf maanden, Alice. Alices tweelingbroertje overleefde de bevalling niet. Uit zijn eerste huwelijk - waaraan in 2000 na een slepende procedure een einde kwam - had de zanger al drie dochters, die alle drie ouder zijn dan zijn toekomstige echtgenote. Hij is begin dit jaar grootvader geworden.

Ferrari 2010

Citaat van: MartinTe koop: 45.000 Porsche modelauto's

Te koop: een verzameling van 45.000 Porsche modelauto's in alle soorten, kleuren en maten. Wie in de totale collectie is geïnteresseerd, moet minimaal 2,6 miljoen euro op tafel leggen. De Drentse verzamelaar Henk H. Koop regelt de verkoop.

Koop verkoopt de collectie namens de eigenaar, de gepensioneerde tandarts en miljonair Hank Hammer uit Texas. De Drent, die zelf 1000 miniatuur-Porsches bezit en om die reden alleen kwijt wil dat hij in de buurt van Emmen woont, is voorzitter van de internationale Porsche Modell Club. In deze functie heeft Hammer, lid van de club, hem gevraagd om te bemiddelen.

Het gaat om de grootste verzameling ter wereld, met auto's variërend in schaal van 1:1 tot 1:220, vertelt Koop. De meeste wagens zijn speciaal voor Hammer gemaakt of voor hem beschilderd. Nu hij met pensioen is, blijkt dat zijn kleinkinderen liever met geld spelen dan met autootjes.

Koop bestudeert inmiddels driftig lijsten met miljonairs om geschikte kandidaten te vinden. Hij heeft een aantal mensen benaderd, onder wie overigens geen Nederlanders. De kandidaat-kopers wonen over de hele wereld, variërend van Amerika tot Dubai. "We willen het liefst dat iemand er een museum mee begint. Wie ze op zolder wil zetten als investering vang bij ons bot."
schaal 1:1 !!!!! dat is gewoon de gehele auto!!
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Martin

Een 1/1 schaal mag er voor 2.6 miljoen Euro wel bijzitten.
Maar het blijft een replica.

Race

Wat heb je aan die 1/1 versie als d'r toch geen motor inzit?

R van Hoof > G4q @ F1REM
Meld je nu aan op Sigforum.net!

Martin

Citaat van: RaceWat heb je aan die 1/1 versie als d'r toch geen motor inzit?

Uhm Race, in een replica zit wel degelijk een motor.
Zal geen nieuwe zijn maar er zit er een in.
En ja, je kan er heeeeeel hard mee rijden.

Martin

Wagen botst tegen gebouw waar Bush verblijft

Een automobiliste heeft zaterdag haar voertuig tegen een gebouw gereden waar op dat moment de Amerikaanse president Bush verbleef. Het incident gebeurde in Southhaven (Mississippi), waar Bush een politieke bijeenkomst bezocht. Hij bleef ongedeerd.

Volgens Amerikaanse media waren er ook drie kinderen in de wagen. Geen van de inzittenden zou gewond zijn geraakt. Kort na het voorval verliet Bush het gebouw. Volgens een woordvoerder van het Witte Huis was de president geen moment in gevaar

Martin

Hoogste Postcodeprijs voor man in Maasbree

Een inwoner van het Limburgse Maasbree heeft zaterdag de hoogste prijs die de Postcode Loterij ooit aan een persoon gaf, in ontvangst genomen: ruim 7,2 miljoen euro. De man, vader in een vier leden tellend gezin, kreeg het bedrag zaterdag in het Luxor Theater in Rotterdam.

De Limburger had twee loten en de zogenoemde jackpotverdubbelaar.

Overigens werd het hele dorp Maasbree (postcodegebied 5993) door het gokspel blij gemaakt. De meespelende buren in de straat van de jackpotwinnaar mogen 2,5 miljoen euro verdelen, terwijl de deelnemers in de rest van de gemeente nog eens een miljoen met elkaar mogen delen.

Martin

Bioscopen willen langer open met kerst

Bioscoopexploitant Pathé wil in de kerstvakantie de openingstijden verruimen om de verwachte bezoekersstromen het hoofd te kunnen bieden. Dat heeft hoofd programmering D. Koot zaterdag gezegd. In de kerstvakantie strijden ongeveer vijftien grote publieksfilms om de gunsten van de bezoekers.

Vorig jaar bezochten in de kerstweek twee miljoen bezoekers de bioscoop. Ook dit jaar garanderen titels als Lord of the Rings III, Finding Nemo, Love Actually, Looney Tunes en Pietje Bell II al bij voorbaat volle zalen rond 25 december. In de meeste Nederlandse bioscopen moeten twee of drie films een zaal delen om alle films die in december uitkomen toch een paar keer per dag te kunnen vertonen.

Marktleider Pathé, die een derde van alle Nederlandse bioscoopstoelen bezit, wil rond kerst de openingstijden verruimen om meer bezoekers te kunnen ontvangen. "Je moet proberen rek in de programmering te vinden als je alle films een eerlijke kans wilt geven", stelt Koot. "Dat kan bijvoorbeeld door ruimte te creëren om meer films te vertonen."

Pathé heeft onder meer vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Groningen.

Martin

'Captain Flintstone' krijgt gelijk

De minister van verkeer en waterstaat moet de voormalige Maarssense vlieginstructeur W.de Nijs, beter bekend als Captain Flintstone, alsnog een schadevergoeding van veertigduizend euro betalen.

De Raad van State kende de omstreden piloot die inmiddels in Tiel woont, een gedeelte toe van de schadevergoeding die hij had gevraagd.

De Nijs, die in 1999 na aanvaringen met de luchtverkeersleiding in Eelde zijn vliegschool Nice Flight moest opdoeken, vroeg ruim achthonderdduizend gulden schadevergoeding. Maar dat vond de Raad te veel. Volgens het rechtscollege heeft De Nijs deze claim niet met harde cijfers waar kunnen maken.

De schaderegeling vloeit voort uit een uitspraak die de Raad van State 6 maart 2002 deed. Daarin stelde het rechtscollege vast dat de toenmalige minister van verkeer en waterstaat (Netelenbos) 9 maart 1999 in strijd met de Regeling Toezicht Luchtvaart het vliegbewijs van De Nijs had geschorst. De Nijs eiste daarop van het ministerie een forse schadevergoeding.

De Raad van State heeft nu, na anderhalf jaar, het schadebedrag vastgesteld op veertigduizend euro. Op 6 maart 2002 stelde de Raad van State vast dat minister Netelenbos in de zaak-Eelde De Nijs ten onrechte heeft laten boeten voor een verstoorde relatie tussen hem en de luchtverkeersleiding. Later volgden rechtszaken over andere incidenten, zoals in Maastricht, waarbij De Nijs was betrokken. In die latere zaken werd De Nijs in het ongelijk gesteld en verloor hij definitief zijn vliegbrevet.

De vlieginstructeur hield zich niet aan overeengekomen gedragscodes waardoor, in de ogen van de Rijks Luchtvaart Dienst (RLD), de luchtveiligheid in het geding kwam. Volgens RLD-woordvoerder T.Muller is De Nijs 'niet normaal'. Zo scheerde Captain Flintstone op enkele meters over een Boeing op Maastricht Airport en vloog hij pal langs de verkeerstoren onder het uitroepen van de kreet yabbayabbadoo wat hem zijn bijnaam bezorgde. Ook in Eelde werd de verkeersleiding gek van De Nijs, die wel 200 keer een zelfde klaringsverzoek (luchtrouteverzoek) deed.

De Nijs vindt dat de Nederlandse luchtverkeersleiding de pik op hem heeft en hem om die reden al jaren dwarszit. ,,Zo lieten ze me in Eelde telkens een kwartier rondjes draaien, voordat ik mocht landen. Dat was gewoon pesterij: er was verder geen verkeer op Eelde.Tja, achteraf gezien had ik wijzer moeten reageren. Maar ze speelden het zo dat ze erop konden rekenen dat ik een fout zou maken waarop ze me konden pakken'', zei De Nijs tijdens eerdere rechtszaken.

Martin

Supermarkten elke dag goedkoper

Per dag worden de boodschappen bij de supermarkten nog steeds dubbeltjes goedkoper. Dat blijkt uit een prijsvergelijking van 24 producten in negen supermarkten.

Uit deze vergelijking afgelopen donderdag kwam Jumbo als goedkoopste uit de bus. De duurste winkel is opnieuw Super de Boer.

Gisteren was Edah door onder meer prijsverlagingen van de komkommer, de tomaten en de koffie met dit pakket alweer 1,17 euro goedkoper. Super De Boer deed in één dag 2,66 euro van de totaalprijs van deze 24 producten af. Volgens Peter Snoek, manager van Jumbo, is de bodem nog niet bereikt.

Bij Jumbo mag je als alle kassa's open zijn, er je bent de vierde in de rij de boodschappen gratis mee naar huis nemen.
Staat er er pak melk of vla met een tht van een dag mag je die ook gratis meenemen.

De prijzenoorlog is nog niet voorbij.