4ever Karting organiseert "Mini-Gumball" in 2008

Gestart door 4ever_karting, 30 december 2007 - 21:36:59

« vorige - volgende »

4ever_karting

Rond het verlengde weekend van 1 mei (dag van de Arbeid) zal 4ever Karting dus z'n eigen "Mini-Gumball" formule lanceren. Ik heb intussen al 12 wagens klaarstaan aan de start.

Volgende ideeën zijn voor mij belangrijk rond het concept van deze "Mini-Gumball Race":
- rit hoeft helemaal niet zo lang te zijn, het moet aangenaam cruisen blijven (met gezamenlijke pit-stops etc.)
- sfeer binnen groep is belangrijk en pure hardrijden moet niet aangemoedigd worden
- iedereen kan met eigen wagen of bedrijfswagen deelnemen, je kiest namelijk zelf of je al dan niet op de Nürburgring eens wilt rijden en tijdens de trip wordt het pure hardrijden niet aangemoedigd.

Programma "Mini-Gumball" formule:

- Donderdag 1 mei: JPR Sint-Niklaas - Circuit EIA (4u rijden - 445km - 25,10 EUR péages) - Deauville - Honfleur

Circuit EIA - deel 1: zelf op circuit rijden daar met naar keuze Lotus Elise, Opel Speedster, Renault Spider, Lotus Seven aan 100 EUR per 1/2u racen. Met de Renault Mégane RS, Clio RS en Mini Cooper S kan je 1/2u racen aan 120 EUR. Het is telkens mogelijk om je vriend(in) mee in de wagen te nemen, dus ben je eigenlijk 1u op circuit voor 100 of 120 EUR (met eigen wagen op circuit rijden is daar niet mogelijk). Ter plekke kan je ook nog eens karten. Alle info en foto's op http://www.eia.fr/; filmpje van vorige 4ever Karting ervaring op circuit EIA: http://www.4everkarting.be/media/media_films6.php.

's Avonds kunnen we de mooie kuststad Deauville bezoeken en later nog afzakken naar het gezellige Honfleur, in de buurt van ons hotel.

Hotel: B&B Honfleur, 43-58 EUR/kamer*; Verzorgd ontbijt aan 5,90 EUR p.p. Nieuwe en stijlvolle hotelketen in Frankrijk; alle info & foto's op http://www.hotel-bb.com/detailhotels.phtml?hotelid=4335 (* prijs voor periode april-mei '08; prijs varieert volgens aantal personen op kamer).

- Vrijdag 2 mei: B&B Hotel Honfleur - Circuit EIA - Paris - Épernay (3u25 rijden - 340km - 17 EUR péages)

Circuit EIA - deel 2: zelf op circuit rijden daar met naar keuze Lotus Elise, Opel Speedster, Renault Spider, Lotus Seven aan 100 EUR per 1/2u racen. Met de Renault Mégane RS, Clio RS en Mini Cooper S kan je 1/2u racen aan 120 EUR. Het is telkens mogelijk om je vriend(in) mee in de wagen te nemen, dus ben je eigenlijk 1u op circuit voor 100 of 120 EUR (met eigen wagen op circuit rijden is daar niet mogelijk). Ter plekke kan je ook nog eens karten. Alle info en foto's op http://www.eia.fr/; filmpje van vorige 4ever Karting ervaring op circuit EIA: http://www.4everkarting.be/media/media_films6.php.

In de namiddag rijden we door naar het hart van de Champagnestreek (Épernay) en kunnen we in de vooravond ook nog even halt houden in Parijs of daar toch alleszins een mooi tourtje maken. Picture time at Eiffel Tower!

Hotel: Ibis Hotel Épernay centrum, 69 EUR/kamer (1-2 pers.); Verzorgd ontbijt aan 7,50 EUR p.p. Alle info & foto's op http://www.ibishotel.com/ibis/fichehotel/nl/ibi/0852/fiche_hotel.shtml

- Zaterdag 3 mei: Ibis Hotel Épernay - Champagnestreek - Trier - omgeving Nürburgring  (3u35 rijden - 370km - 10,70 EUR péages)

"Rustdag": we cruisen door de Champagnestreek - inkoop ter plaatse is mogelijk :-D -, we kunnen tussendoor ook nog Trier bezoeken en nemen dan ons hotel ergens tussen Trier en omgeving Nürburgring (moet ik nog bepalen; budget per kamer zal ook tussen 50 en 70 EUR bedragen).

Rijders met een tankkaart enkel voor België kunnen onderweg misschien ook even doorsteken naar drielandenpunt Frankrijk-België-Luxemburg en nog even met tankkaart in België bijtanken.

- Zondag 4 mei: Hotel omgeving Nürburgring - Circuit Nürburgring - JPR Sint-Niklaas (3u rijden - 290km - geen tolwegen)

Circuit Nürburgring: je kan zelf eens een tourtje maken op het circuit, meerijden met een vriend(in), meerijden met de Ring Taxi of gewoon de sfeer proeven en genieten van alle sjieke auto's die daar toekomen. Alle info en mogelijkheden op http://nuerburgring.gosign.de/. En dan in de vooravond rijden we allemaal terug richting JPR Sint-Niklaas / naar huis.

Om de groepssfeer en het "Gumball" effect te creëren zal ik zorgen voor de aanmaak van identieke zonnebanden voor alle deelnemende wagens (voor+achter) en ook leuke stickers voor op motorkap en/of deuren. Ik wil hierbij zeker niet aanmoedigen om snel te gaan rijden, maar wil vooral samen in colonne onze trip rondmaken. Het is de sfeer van het cruisen, met vrienden en autoliefhebbers, circuits te bezoeken en een fijn verlengd weekend te beleven.

Iedereen is vrij om al dan niet op het EIA Circuit en/of de Nürburgring te gaan rijden, net zoals iedereen ook vrij is om al dan niet champagne te gaan inkopen onderweg  :)

Wie zich hierdoor aangesproken voelt, kan een mail sturen naar info@4everkarting.be met daarin:
- de namen en de voornamen van jouw reisgenoten in de wagen
- het merk, model en kleur van de wagen waarmee je zult deelnemen
- de nummerplaat van de wagen waarmee je zult deelnemen

Een speciale infomailing zal opgezet worden voor alle deelnemende wagens en deelnemers. Wie in het kader van dit initiatief sponsoring mogelijk ziet (bijv. op zonnebanden of deurstickers), kan me hierover gerust aanspreken. Ik probeer ook wat persaandacht voor dit event te krijgen.

Grtz,

Frederik

4ever Karting

4ever_karting

Een speciale infovergadering zal doorgaan op zaterdag 8 maart om 20u te JPR Karting. Ik wil hierbij alle deelnemers en ook alle geïnteresseerden uitnodigen om deze vergadering bij te wonen, deze infovergadering is essentieel voor de verdere planning en uitwerking van onze " 4ever @ Tour 2008 ". Indien je toch wilt deelnemen maar niet kan aanwezig zijn, laat me dit dan even weten per mail naar info@4everkarting.be 

We hebben intussen 15 wagens klaarstaan aan de start.

Spreek intussen ook je vrienden en kennissen aan die graag zouden willen meerijden in deze eerste editie van "4ever @ Tour "!

Grtz,

Frederik

4ever_karting

Volgende auto's rijden reeds mee: BMW 320d Coupé, Rover MG/BMW M3, Volvo XC90, Lancia Delta Integrale, Lotus Elise, BMW X3, Golf 1 classic, Ford Escort Cosworth, Audi A4 DTM-versie, Dodge RAM SRT-10, Alpina Roadster S, Maserati 3200GT, mogelijk ook nog Porsche Cayman, Honda S2000...  Iedereen is vrij om deel te nemen, eigen of bedrijfswagen. Racen doen we nl. op circuit van EIA met voorziene wagens en op de Nürburgring heeft iedereen ook de keuze om al dan niet een rondje (mee) te rijden. En tussendoor nemen we de secundaire wegen in de Champagne-streek en zullen we een champagneboer bezoeken.

Daarnaast kan ik jullie ook doorgeven dat het om een toffe vriendengroep gaat, allemaal sportief ingesteld en grote fans van karting en/of circuit. Tenslotte zal ik ook nog BMW, Alfa, Porsche en Lotus garages aanspreken om nog een paar extra sportieve en exclusieve wagens in te zetten.

Voor alle laatste info & inschrijvingen: mailen naar info@4everkarting.be

Groeten & graag tot later,

Frederik

4ever_karting

Intussen hebben we ook de website rond ons 4ever Tour concept kunnen uitwerken.

Je vindt nu op www.4evertour.be alle info, foto's, filmpjes, pers & reacties van de voorbije 4ever Tour editie.

En tour met ons mee volgend jaar, het programma voor 2009 wordt nu reeds voorbereid en je kan je op www.4evertour.be inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Sportieve groeten,

Frederik

www.4evertour.be