René Lammers

Gestart door gloudiesaurus, 13 november 2023 - 13:42:36

« vorige - volgende »

gloudiesaurus

Ooit begonnen we hier met een Max Verstappen topic.

Er is nu een nieuw Nederlands talent dat op de deur klopt, van jawel, Ferrari. René Lammers heeft voor de Ferrari Academy getest en de kans bestaat dat de Nederlander wordt opgenomen in het talentenprogramma van de Scuderia. René is de zoon van Jan Lammers.

René Lammers kende een sterk 2023, met de Europese titel in de OK-klasse karting en een tweede plek op het WK karten.
GPPits.net: als Formule 1 een passie is

Robbert65

Komend jaar te zien in Formule 4.
"We have to remember these days. There is no guarantee they will last forever. Enjoy them as long as they last." – Sebastian Vettel

gloudiesaurus

Met MP Motorsport en niet met Ferrari.
Volgens Lammers kwamen ze er met Ferrari niet uit. Ben wel benieuwd waarom niet.
Lijkt me dat als Ferrari interesse is, je hiervoor gaat. Of zou Ferrari een te grote stem willen in de toekomst van Lammers?

MP Motorsport is ook een goed team om mee te starten. En met MP Motorsport kun je ook doorgroeien naar Formule 2  :)
GPPits.net: als Formule 1 een passie is

gloudiesaurus

Lammers heeft de challenge dus wel gewonnen maar Ferrari heeft uiteindelijk besloten om niemand op te nemen:

CitaatF4: René Lammers bovenaan in Ferrari-talentenjacht, maar geen opname in Ferrari Driver Academy
231214 Rene Lammer
René Lammers tijdens de selectie in een Formule 4-auto

Ferrari organiseerde een finale van het talentscoutingprogramma voor de Ferrari Driver Academy, waaraan zes rijders van drie verschillende continenten deelnamen. Zandvoorter René Lammers kwam als winnaar uit de bus, ondanks het feit dat hij van de zes deelnemers de minste ervaring had. Geen van de zes rijders werd echter opgenomen in de Ferrari Driver Academy. Voor Lammers maakt dat niet echt veel uit, want eerder deze week werd al bekend dat hij met MP Motorsport zal deelnemen aan de Spaanse Formule 4-competitie.

Tekst: René de Boer (X: @renedeboer, Threads: @rebocarrdb)
Foto: Ferrari

Naast Lammers kwamen ook de Italiaan Emanuel Olivieri, de Braziliaan Pedro Clerot, de Colombiaan Pedro Juan Morenao, Enzo Yeh uit Taipei en William Goh uit de Filippijnen als deelnemers aan de finale in actie. Daarbij stak Lammers er volgens de juryleden bovenuit vanwege zijn constante snelheid, zijn wagenbeheersing en de mentale kracht die hij tijdens het evualatiekamp aan de dag legde.

Hoewel volgens de jury geen van de zes rijders klaar was om te worden opgenomen in de Ferrari Driver Academy zal hun voortgang in de autosport wel in de gaten gehouden worden. Ferrari noemt in een persbericht de Fin Tuukka Taponen als voorbeeld, die twee keer deelnam aan de finale, voordat hij eind vorig jaar de status van Academy-rijder kreeg.

Marco Matassa, die de Ferrari Driver Academy leidt, verklaarde: "Dit was een van de World Finals met de kleinste verschillen die we ooit gezien hebben, met zoveel rijders op hetzelfde niveau. Felicitaties aan René dat hij als winnaar uit de bus gekomen is, vooral omdat hij het nadeel had dat hij de minst ervaren rijder in de groep was. We wensen hem alle goeds voor 2024. Hij is echt veelbelovend, we geloven dat hij vooruit kan komen en onze wegen kunnen elkaar in de toekomst zeker nog kruisen."

Misschien nog eens zo erg, en komt de opname op een later moment. MP Motorsport is een prima team in F4. Nu kan je zelf nog je koers bepalen, anders doet Ferrari dat  :)
GPPits.net: als Formule 1 een passie is