Tim Vereecken finalist @ Dunlop Drivers Cup 2009

Gestart door TimV, 10 september 2009 - 07:25:31

« vorige - volgende »

TimV

Tim Vereecken uit Kampenhout is Top15 finalist Dunlop Drivers Cup 2009

Kampenhout, 31/08/2009 – Tim Vereecken schreef zich met 1000 andere raceliefhebbers in voor de Dunlop Drivers Cup 2009. Dit initiatief werd opgericht door Dunlop in samenwerking met MINI JOHN COOPER WORKS. Samen met GunkTV als mediapartner is dit een uniek evenement in zijn soort in België. Ze bieden hier de kans om amateur racepiloten te laten deelnemen aan de 10h van Zolder, dit is een uithoudingswedstrijd van de Dunlop Sport Max Endurance Cup. Deze cup staat synoniem voor "Racing 4 Fun". Een competitie waarin iedere piloot zich goed voelt, een competitie waarin iedere piloot zich gewaardeerd voelt !

Complete rijder
Aan de hand van een eerste selectie en voorronden houden ze dan nog 15 finalisten over, deze gaan op 30 september op Zolder strijden voor de 3 ereplaatsen. Daar krijgen ze verschillende proeven voor gelegd, de ideale lijnen zoeken op het circuit met een racewagen, uithoudingsvermogen van de piloot, behendigheid en autobeheersing worden ook getest, de rijder moet ook een persoonlijkheid en uitstraling hebben en daardoor worden de finalisten aan een jury onderworpen met als voorzitter Bas Leinders. Dit alles om zo de meest complete rijder te vinden tussen de finalisten.

Voorronde
Tim Vereecken behoort tot de 70 gelukkigen die mochten deelnemen aan de Dunlop Drivers Cup-voorronde, op 21 augustus jl. in Karting Genk. Tim Vereecken was tijdens het karten, de conditie- & behendigheidsproeven en teamwork dermate goed op dreef, dat hij zich op de 1ste plaats nestelde en zo kon deelnemen aan de 2de ronde. Tijdens de 2de ronde ging de Top 20 de strijd met elkaar aan in supersnelle Rotax Max karts en werden zij beoordeeld door de strenge maar rechtvaardige jury op gemiddelde rondetijd en een zuivere rijstijl. Tim doorstond feilloos deze proef en bemachtigde een 2de plaats waarmee hij zich bij de 15 finalisten wist te plaatsen.

GunkTV
Op 28 augustus kregen ze in de gebouwen van GunkTV een mediatraining, dit om een totale rijder van ze te maken, het gaat hen niet alleen om rouw racetalent, je moet er ook staan in de media en je moet in staat zijn om sponsors te zoeken, de Dunlop Drivers Cup kan namelijk het startschot betekenen van een échte autosportcarrière. Zo is dit een ideale gelegenheid om zich te profileren in de race- en mediawereld. GunkTV zal het verder verloop van de selectie volgen en interviews afnemen van de deelnemers.

Top 3
De top 3 van de Dunlop Drivers Cup 2009 ontvangt een unieke prijs. Zij worden persoonlijk gecoached en opgeleid door Bas Leinders (presentator F1 RTBF en zelf actief in FIA GT) en krijgen op de koop toe de gelegenheid om een racelicentie te behalen. Als kers op de taart nemen zij deel aan de Dunlop Sportmaxx Endurance Cup 2009 tijdens de 10H of Zolder op 14 november!

Racefan
Tim Vereecken, 30jaar, is groot gebracht tussen de auto's. De autosport stroomt door zijn lichaam. Zijn vader reed in de jaren '80 rallycross, hij ging altijd mee als kleine jonge om te supporteren. In het jaar 1988 werd zijn vader dan Belgisch kampioen. Toen wist hij dat hij ooit ook op die troon zou staan. Midden jaren '90 heeft hij dan zijn eerste voetsporen in de kartsport gezet, eerst recreatief en dan in competitieverband. Dan 10j na zijn vader was hij in 1998 vice-kampioen formula A in het vas-kampioenschap, door materiaal pech greep hij net naast de titel. Hij heeft er dan een punt achter gezet aangezien je veel geluk en geld moet hebben om het in deze sport te maken en zijn studies op de eerste plaats kwamen.
Maar door in contact te komen met Dunlop Drivers Cup kan hij na 10j weer eens zijn voetsporen in de autosport zetten en opzoek gaan naar die snelheid en uithouding, die hem door Dunlop en MINI John Cooper Works en met GunkTV als mediapartner worden aangeboden.


Je kan Tim steunen of een bericht sturen via het populaire netwerk facebook:

http://www.facebook.com/group.php?gid=119312274530&ref=mf