Uitwisselen van gerechten

Gestart door The REAL BUTTON Freak, 18 oktober 2005 - 14:37:02

« vorige - volgende »

The REAL BUTTON Freak

Na al het watertanden met de post in het topic "Wat schaft de pot"

Hier een topic waar iedereen streekgerechten en hun bereiding kunnen posten om zo Belgen, Nederlandse kost to doen eten en vice versa.

Natuurlijk als we het over streek gerechten hebben dan moet ik als Belg meteen beginnen met

biefsteak - friet.

ik denk niet dat hier een bereidingswijze voor nodig is.

Doefie

Bonenstoemp :)

Patatten, snijbonen en spekblokjes oner elkaar mengen... is heel lekker.

Alan Blues

Citaat van: The REAL Freak op 18 oktober 2005 - 14:37:02
Na al het watertanden met de post in het topic "Wat schaft de pot"

Hier een topic waar iedereen streekgerechten en hun bereiding kunnen posten om zo Belgen, Nederlandse kost to doen eten en vice versa.

Natuurlijk als we het over streek gerechten hebben dan moet ik als Belg meteen beginnen met

biefsteak - friet.

ik denk niet dat hier een bereidingswijze voor nodig is.

Vice versa hoeft niet hoor. Zullen wij Belgen de Nederlanders wel wat bijleren... ;)

The REAL BUTTON Freak

Inderdaad, ik heb net iets gelezen van satésaus, of hoe je ziek kan worden in 3 stappen.

Schumi nr1

#4
Gebakken konijn met gestoofde Witte kool:

We neme 1 versneden  konijn en bakken het gekruid met peper en zout in boter. Eens bruin gebakken aan beide kanten blust men het met wat fond en laat verder garen met het deksel op de  pot. Controleer regelmatig of de bereiding niet aan het uitdrogen is en voeg indien nodig nog wat van de fond bij. Als het konijn klaar is haal je de stukken vlees uit de pot en blus de aanbaksels met water en voeg er ook een klontje suiker aan toe. Laat de saus indikken.

Verder neme we 1 witte kool en versnijden die in een julienne van een halve cm breed. Doe wat boter in een stoofpot en voeg er de versneden kool aan toe eens ze gesmolten is. Kruiden met peper, zout en muskaatnoot en doe het deksel op de pot. Roer af en toe in de pot tot de kool klaar is.

(tip: indien gewenst kan wat bechamelsaus gemaakt worden om op de witte kool te doen)

Rippie

Citaat van: Alan Blues op 18 oktober 2005 - 16:49:46
Citaat van: The REAL Freak op 18 oktober 2005 - 14:37:02
Na al het watertanden met de post in het topic "Wat schaft de pot"

Hier een topic waar iedereen streekgerechten en hun bereiding kunnen posten om zo Belgen, Nederlandse kost to doen eten en vice versa.

Natuurlijk als we het over streek gerechten hebben dan moet ik als Belg meteen beginnen met

biefsteak - friet.

ik denk niet dat hier een bereidingswijze voor nodig is.

Vice versa hoeft niet hoor. Zullen wij Belgen de Nederlanders wel wat bijleren... ;)
Kom je het dan ook voor me koken, dat leert het makkelijkst  ;D
Formerly known as MrF1 ;)

De geschiedenis is het heden, gezien door de toekomst

The REAL BUTTON Freak

EEND op IERSE wijze in 30 stappen

1. Koop een eend van ongeveer 5 kg voor 6 personen en 2 flessen Ierse whisky, spekreepjes en een fles olijfolie
2. De eend larderen met het spek en de binnenkant kruiden met zout en peper
3. De oven verwarmen op 180 graden gedurende 10 minuten
4. Een glas tot de helft vullen met whisky
5. Het glas leegdrinken gerurende het opwarmen van de oven
6. De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken
7. De eend in de voorverwarmde oven plaatsen en het tweede glas leegdrinken
8. Na 20 minuten de oven op 200 graten zetten en 2 glasen fulle met wixie
9. De glase optlinke en de scherfen van et ierste glas oprape
10. Nog ee nalf glas inschenke en oepdlinke
11. Na een allef uur de oven opendoen om deent te chekke
12. Blandwondesalf ale en oep de linkerand doen
13. Den ove ne sjot geve
14. Twie glase inshenke en tmiddeste uitdlinke
15. Den ove opedoen as dieste fles leegis en deent pakke
16. Sallef op uwander ant doen en deent oeprape
17. Tander glas opdlinke
18. Deent terug oprape en me nen antdoek de sallef erafvege
19. Uwande ontfette me wiksie en den tuup sallef soeke
20. Tkapot glas oprape en deent terug in den ove sjotte
21. Den ove opendoen en deent terug oeprape
22. De tweede fles oprape en opedoen
23. Tvettig spek onder de kas vege
24. Opstaan en terug zitte
25. De vles oepde grond zette
26. Onden teut dlinke
27. Denove afzette, oege toedoen en maffe
28. De eend aansnijden en degusteren met citroenmayonaise
29. De keuken opruimen, de vloer en muren afwassen
30. Het leeggoed en de scherven naar de glascontainer brengen en perdolan en maalox meebrengen op de terugweg

Alan Blues

Citaat van: Rippie op 18 oktober 2005 - 23:14:29
Citaat van: Alan Blues op 18 oktober 2005 - 16:49:46
Citaat van: The REAL Freak op 18 oktober 2005 - 14:37:02
Na al het watertanden met de post in het topic "Wat schaft de pot"

Hier een topic waar iedereen streekgerechten en hun bereiding kunnen posten om zo Belgen, Nederlandse kost to doen eten en vice versa.

Natuurlijk als we het over streek gerechten hebben dan moet ik als Belg meteen beginnen met

biefsteak - friet.

ik denk niet dat hier een bereidingswijze voor nodig is.

Vice versa hoeft niet hoor. Zullen wij Belgen de Nederlanders wel wat bijleren... ;)
Kom je het dan ook voor me koken, dat leert het makkelijkst  ;D

Ik zal aan Jasper zijn recept voor croque monsieur vragen. :)

Alan Blues

Citaat van: The REAL Freak op 19 oktober 2005 - 12:14:53
EEND op IERSE wijze in 30 stappen

1. Koop een eend van ongeveer 5 kg voor 6 personen en 2 flessen Ierse whisky, spekreepjes en een fles olijfolie
2. De eend larderen met het spek en de binnenkant kruiden met zout en peper
3. De oven verwarmen op 180 graden gedurende 10 minuten
4. Een glas tot de helft vullen met whisky
5. Het glas leegdrinken gerurende het opwarmen van de oven
6. De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken
7. De eend in de voorverwarmde oven plaatsen en het tweede glas leegdrinken
8. Na 20 minuten de oven op 200 graten zetten en 2 glasen fulle met wixie
9. De glase optlinke en de scherfen van et ierste glas oprape
10. Nog ee nalf glas inschenke en oepdlinke
11. Na een allef uur de oven opendoen om deent te chekke
12. Blandwondesalf ale en oep de linkerand doen
13. Den ove ne sjot geve
14. Twie glase inshenke en tmiddeste uitdlinke
15. Den ove opedoen as dieste fles leegis en deent pakke
16. Sallef op uwander ant doen en deent oeprape
17. Tander glas opdlinke
18. Deent terug oprape en me nen antdoek de sallef erafvege
19. Uwande ontfette me wiksie en den tuup sallef soeke
20. Tkapot glas oprape en deent terug in den ove sjotte
21. Den ove opendoen en deent terug oeprape
22. De tweede fles oprape en opedoen
23. Tvettig spek onder de kas vege
24. Opstaan en terug zitte
25. De vles oepde grond zette
26. Onden teut dlinke
27. Denove afzette, oege toedoen en maffe
28. De eend aansnijden en degusteren met citroenmayonaise
29. De keuken opruimen, de vloer en muren afwassen
30. Het leeggoed en de scherven naar de glascontainer brengen en perdolan en maalox meebrengen op de terugweg


Een oude maar een goede!  ;D ;D

The REAL BUTTON Freak

#9
Citaat van: Alan Blues op 19 oktober 2005 - 12:53:36
Citaat van: Rippie op 18 oktober 2005 - 23:14:29
Citaat van: Alan Blues op 18 oktober 2005 - 16:49:46
Citaat van: The REAL Freak op 18 oktober 2005 - 14:37:02
Na al het watertanden met de post in het topic "Wat schaft de pot"

Hier een topic waar iedereen streekgerechten en hun bereiding kunnen posten om zo Belgen, Nederlandse kost to doen eten en vice versa.

Natuurlijk als we het over streek gerechten hebben dan moet ik als Belg meteen beginnen met

biefsteak - friet.

ik denk niet dat hier een bereidingswijze voor nodig is.

Vice versa hoeft niet hoor. Zullen wij Belgen de Nederlanders wel wat bijleren... ;)
Kom je het dan ook voor me koken, dat leert het makkelijkst  ;D

Ik zal aan Jasper zijn recept voor croque monsieur vragen. :)

Liever een croque hawaien of zo, dat het al een uitdaging wordt.

Of een coroque jeanette (2 croque monsieur op elkaar :) )

Alan Blues

 ;D ;D ;D

Een croque jeannette!!! Die kende ik nog niet...

;D ;D ;D

Jasper

Vogelnestjes.

Veel gehakt, dat bereiden met eieren, paneermeel en kruiden naar eigen smaak. Per vogelnestje 1 ei hardkoken, pellen en er gehakt rond doen, zodat je een bol gehakt krijgt met een diameter van ongeveer 15 centimeter, waar het ei middenin zit. Deze bol lang bakken, want de binnenkant moet ook gaar zijn!

Serveren met pasta en bijvoorbeeld provencaalse saus.

Schumi nr1

Warme chocomelk

Open de  koelkast, haal er een tetrabrick of fles chocomelk uit, doe het in de tast. Vervolgens open je de microgolfoven, plaats de gevulde tas in de microgolfoven en sluit vervolgens het deurtje. Zet de tijdschakelaar op 1 minuut en het vermogen op maximum (750w), duw op start. Wacht een minuutje tot de oven een signaal laat horen. Open de microgolfoven opnieuw en haal de tas er uit (opgelet, het zal warm zijn!!!). Klaar is kees :)

Ferrari 2010

Molshoopke

Benodigdheden per stuk:
1 ei
1 schijfje ananas
salade
cocktailsaus


Bereiding
Je kookt het eitje. Je legt op een bord(je) een paar blaadjes salade met daarop het schijfje ananas
in het gaatje van dit schijfje zet je het eitje. Daarover doe je cocktailsaus. Je versiert het verder met wat andere groenten (tomaat, ...).
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Martin

Citaat van: The REAL Freak op 18 oktober 2005 - 17:37:56
Inderdaad, ik heb net iets gelezen van satésaus, of hoe je ziek kan worden in 3 stappen.

Haal jij je satesaus uit een pakje of potje? ;) :)