Wat schaft de pot?

Gestart door razzle_dazzle, 02 augustus 2005 - 17:35:05

« vorige - volgende »

daan

Een gemarineerd zalmfiletje.

razzle_dazzle

Een zelfgemaakte koude schotel: wat groentjes, wat vis, wat aardappelsla, ...just perfect  ;).

Supermariobros

Zalmfilet met boontjes en puree

razzle_dazzle

Vandaag dan weer zelfgemaakte fruitsla. Heerlijk bij dit weertje.

Martin

Zelfgemaakte koude komkommersoep met stokbrood vooraf.
Macaronisalde en aardbeien toe.
Alles lekker koud.

Koude komkommersoep

Ingrediënten:
2 komkommers, 1 citroen, 1 bekertje zure room (of iets meer), 1 theelepel selderijzout, 1teentje knoflook, 3 eetlepels olie naar keuze, 1 bakje tuinkers of 2 eetlepels gehakte selderij.

Bereidingswijze:
Schil de komkommers met een dunschiller en rasp ze daarna op de fijne rasp boven een kom. Rasp er vervolgens de schil van de halve citroen boven, pers het sap uit de vrucht en voeg het gezeefde sap toe. Doe er verder het selderijzout bij, het uitgeperste gepelde teentje knoflook, de olie en de geknipte gewassen tuinkers of selderij. Klop het mengsel enige tijd met de garde door of gebruik er een mixer voor. Koel de soep minstens 1 uur alvorens haar op te dienen. In de koelkast bewaard blijft de soep wel een week goed, de smaak wordt er alleen maar beter van.

Martin

Macaronisalade met tonijn

Ingrediënten
1 pak fusilli (spiraalmacaroni)
1 klein potje zilveruitjes
1 klein potje augurken (fijn)
1 blikjes tonijn (op water)
1/2 krop ijsbergsla
mayonaise
2 eetlepels tomatenketchup

1 teentje knoflook
zout
peper

(Ik gebruik hiervoor een Silvo knoflook/peper molen
en een zeezout mix chili molen.
Te koop bij de AH supermarkt.

I.p.v. tonijn op water gebruik ik tonijn op olie.
De olie doe ik over de koude macaroni, dan plakt hij niet meer.
Ijsbergsla vervang ik voor knolseldrij, geeft iets meer smaak.
Een paar radijsjes in plakjes erdoor is ook erg lekker.)

Voorbereiding
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, in een vergiet laten uitlekken en afkoelen. De augurken in stukjes snijden, uitjes uit laten lekken (event. doormidden snijden).De ijsbergsla in reepjes snijden en wassen.
Tonijn laten uitlekken, eventueel graten eruit vissen.

Bereiding
Maak in een grote schaal een sausje van de tomatenketchup, mayonaise, knoflook, peper en zout. Voeg hierbij de tonijn en "prak" deze wat in kleinere stukjes.
Gooi de macaroni en de ijsbergsla erbij en hussel het hele zooitje door elkaar.

Lekker met stokbrood


Supermariobros

Klinkt heel lekker, dit ga ik eens proberen. Bedankt voor de tip.  ;)

Martin

Citaat van: Supermariobros op 21 juli 2006 - 10:35:42
Klinkt heel lekker, dit ga ik eens proberen. Bedankt voor de tip.  ;)

Is zo lekker met dit weer, moet wel lekker koud zijn.
En probeer de komkommersoep eens, heeeeeerlijk.
Daar doe ik trouwens een kopje kipbouillon bij. Gewoon voor de smaak.
Ijs met verse aardbeien en slagroom als toetje.
Je vreet je vingers erbij op.

daan

Spinazie met aardappels en een slavink.

Schumi nr1


Martin

Citaat van: Daan op 21 juli 2006 - 18:52:39
Spinazie met aardappels en een slavink.

Wie eet er met dit weer nog aardappels?
Ik moet er niet aan denken.
Koude salades en koude soep, dat is wat ik eet.
Hou je hoofd koel. 8)

Martin

#1091
Geurige koude aardbeiensoep met basilicum

Ingrediënten

-500 gram aardbeien

- 30 gram poedersuiker

- 2 eetlepels aceto balsamico (wijnazijn)

- 5 blaadjes verse basilicum

- vers gemalen zwarte peper (3 toeren)

Garnituur:

- 4 takjes mint

- 4 bolletjes vanille-ijs

- 4 krokante amandelkoekjes

Bereiden
Was de aardbeien met het kroontje eraan schoon. Laat ze goed uitlekken. Houd er ca. 12 apart voor de garnering van het bord. Verwijder het kroontje en snijd de grote door de helft. Pureer de aardbeien met de suiker, aceto balsamico en basilicum in een keukenmachine. Voeg naar smaak de versgemalen zwarte peper toe. Verdeel de (goed gekoelde) aardbeiensoep over 4 diepe borden. Schep een bolletje vanille-ijs in het midden van de soep en leg er drie aardbeien rond. Garneer met een takje mint en een krokant koekje.



Drink er een goed gekoelde rose bij, en een rose is geen wijvendrankje.
Dat vinden veel mannen in Nederland wel, ik verklaar ze voor gek.
Het is, mits heel koel, een zomerse wijn.
Het woord wijntje  >:( kan ik niet uitstaan.
Je drinkt een biertje en een glas wijn.

Zo kom je de zomer wel door.

daan

Citaat van: Martin op 21 juli 2006 - 23:54:23
Citaat van: Daan op 21 juli 2006 - 18:52:39
Spinazie met aardappels en een slavink.

Wie eet er met dit weer nog aardappels?
Ik moet er niet aan denken.
Koude salades en koude soep, dat is wat ik eet.
Hou je hoofd koel. 8)

Ach, je eet ze buiten dus dan is het een stuk minder het. Ik vind het in ieder geval niet erg. Tussen de middag eet ik meestal wel een beetje salade maar 's avonds is er weinig veranderd door dit warme weer.

Martin

Eet smakelijk Daan. ;) 8)
Wat het ook moge zijn. Koud gevogelte smaakt ook heel lekker.
Maar pas op met de bereiding. Alles moet heel goed schoon zijn.
Kip die je hebt gesneden en gebraden nooit terug leggen op dezelfde snijplank.
Dan krijg je kruisbesmetting. En dan ben je zo maar een paar dagen heel erg ziek.
Ik heb thuis snijplanken in kleuren, groen voor rauw vlees en blauw voor gebraden vlees.
De kleur maakt niet uit, als je het maar gescheiden houdt.




Supermariobros