Wat schaft de pot?

Gestart door razzle_dazzle, 02 augustus 2005 - 17:35:05

« vorige - volgende »

razzle_dazzle

Tijd om deze nog is vanonder het stof te halen!
Vandaag worden het brochetten(spiesjes) met rijst en provencaalse saus.

Supermariobros


razzle_dazzle

Vandaag was het videe met frietjes.

Martin

Citaat van: Razzle_dazzle op 26 januari 2006 - 22:51:21
Vandaag was het videe met frietjes.

Dan ben ik er natuurlijk weer. :)
What the f... is videe????
Nog nooit van gehoord.

Martin

Ik trouwens weer eens balkenbrij op blik (casino) witbrood.
Heerlijk.
Echt iets voor de koude dagen.


razzle_dazzle

Citaat van: Martin op 26 januari 2006 - 23:17:49
Citaat van: Razzle_dazzle op 26 januari 2006 - 22:51:21
Vandaag was het videe met frietjes.

Dan ben ik er natuurlijk weer. :)
What the f... is videe????
Nog nooit van gehoord.


videe=koninginnehapje=vol au vent=

Martin

Dat is een pasteitje.
Lekker.

Supermariobros

kippebout met appelmoes en gegratineerde aardappeltjes

Martin

Citaat van: Supermariobros op 27 januari 2006 - 10:59:34
kippebout met appelmoes en gegratineerde aardappeltjes

Kippebout zonder appelmoes en gegratineerde aardappeltjes lust ik ook graag.
Ik hou niet van appelmoes.

razzle_dazzle

een belegd broodje a.k.a een smoss (broodje met kaas,hesp (ham), sla, ei,...)

Martin

Broodje A.K.A. met een beetje mayonaise.
Lekker.

Voor vanavond, spruitjes, gebakken aardappelschijfjes en Oma's draadjesvlees.
De spruitjes koken in rode wijnazijn.
Heerlijk.


Ferrari 2010

Citaat van: Razzle_dazzle op 27 januari 2006 - 01:41:38
Citaat van: Martin op 26 januari 2006 - 23:17:49
Citaat van: Razzle_dazzle op 26 januari 2006 - 22:51:21
Vandaag was het videe met frietjes.

Dan ben ik er natuurlijk weer. :)
What the f... is videe????
Nog nooit van gehoord.


videe=koninginnehapje=vol au vent=
Wat is dat zwart er bij jouw in? Bij mijn weten heeft kippenficancé (= nog een andere benaming ervoor :P) gewoon de kleur van kip en gehaktballen. Wat is dat zwart? Aangebrande champignons?
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

dj Peter

Citaat van: Martin op 27 januari 2006 - 11:57:44
Broodje A.K.A. met een beetje mayonaise.
Lekker.

Voor vanavond, spruitjes, gebakken aardappelschijfjes en Oma's draadjesvlees.
De spruitjes koken in rode wijnazijn.
Heerlijk.


what the f... is Oma's draadjesvlees Martin?  ;)

Martin

Citaat van: SaffierFM op 27 januari 2006 - 21:23:28
Citaat van: Martin op 27 januari 2006 - 11:57:44
Broodje A.K.A. met een beetje mayonaise.
Lekker.

Voor vanavond, spruitjes, gebakken aardappelschijfjes en Oma's draadjesvlees.
De spruitjes koken in rode wijnazijn.
Heerlijk.


what the f... is Oma's draadjesvlees Martin?  ;)


Een sucadelapje (runder stooflapjes) wat 2 tot 2 1/2 uur in de braadpan ligt.
Mijn oma maakte de lekkerste.
Je kan het vlees als draadjes uit elkaar halen.
Sucadevlees is bijzonder geschikt omdat het doorregen is met vetweefsel, waardoor het vlees tijdens het smooren bijzonder smaakvol en sappig wordt.

Het recept voor het echte ouderwetse draadjesvlees, zoals onze oma's dat al maakten.

Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verhit de boter tot het niet meer schuimt.
Braad het vlees rondom bruin aan.
Voeg laurier, azijn en water toe en laat het vlees 2 tot 2 1/2 uur sudderen op een laag vuur.
Dek de pan af met aluminium folie zodat al het vocht in de pan blijft.
(Bij een deksel kan er nog stoom uit de pan ontsnappen. )

Heerlijk, bij mijn zuiderburen heeft het waarschijnlijk een andere naam.



Supermariobros