Wat schaft de pot?

Gestart door razzle_dazzle, 02 augustus 2005 - 17:35:05

« vorige - volgende »

razzle_dazzle

Pita shoarma met frietjes en groenten.

The REAL BUTTON Freak

Hamburger met fritten en roze pepersaus.

Jasper

Soep (elke dag behalve vrijdag trouwens maar ik vergeet dat altijd te zeggen :P) en nasi goreng.

razzle_dazzle



razzle_dazzle


Martin

Citaat van: Razzle_dazzle op 18 november 2005 - 20:11:17
Videe met frietjes

Frietjes ken ik wel. Maar wat is in hemelsnaam videe?

dj Peter

Citaat van: Martin op 18 november 2005 - 20:24:12
Citaat van: Razzle_dazzle op 18 november 2005 - 20:11:17
Videe met frietjes

Frietjes ken ik wel. Maar wat is in hemelsnaam videe?

een sausje met gehaktballetjes,stukjes kip,champignons, en ik-weet-niet-wat-nog-allemaal,maar ik weet wel dat het heel lekker is. Om je een breuk van te eten  ;)

The REAL BUTTON Freak

Citaat van: SaffierFM op 18 november 2005 - 20:43:06
Citaat van: Martin op 18 november 2005 - 20:24:12
Citaat van: Razzle_dazzle op 18 november 2005 - 20:11:17
Videe met frietjes

Frietjes ken ik wel. Maar wat is in hemelsnaam videe?

een sausje met gehaktballetjes,stukjes kip,champignons, en ik-weet-niet-wat-nog-allemaal,maar ik weet wel dat het heel lekker is. Om je een breuk van te eten  ;)

Vol-au vent of koniginne hapje genoemd.

Martin

Zal wel radje toe zijn in Nederland.
Flikker wat vlees in een pan met een sausje.
Altijd lekker.
Wat gebakken piepers erbij en erwtjes of worteltjes.
Altijd lekker en snel klaar.

Martin

Kennen jullie balkenbrij?
Een oud Hollandse lekkernij.
Echt iets voor het najaar en de winter.
Smaakt heerlijk op witbrood met een klein snufje zeezout.
Brood eerst besmeren met echte boter.
De balkenbrij ook in echte boter bakken, om en om in circa 3 min.
Nooit met margarine. Dat komt bij mij niet in huis.

Schumi nr1

Citaat van: Martin op 18 november 2005 - 23:34:40
Kennen jullie balkenbrij?
Een oud Hollandse lekkernij.
Echt iets voor het najaar en de winter.
Smaakt heerlijk op witbrood met een klein snufje zeezout.
Brood eerst besmeren met echte boter.
De balkenbrij ook in echte boter bakken, om en om in circa 3 min.
Nooit met margarine. Dat komt bij mij niet in huis.


En wat mogen we ons voorstellen bij balkenbrij? Steeds benieuwd om nieuwe dingen bij te leren. :)

Martin

Citaat van: Schumi nr1 op 19 november 2005 - 08:58:32
Citaat van: Martin op 18 november 2005 - 23:34:40
Kennen jullie balkenbrij?
Een oud Hollandse lekkernij.
Echt iets voor het najaar en de winter.
Smaakt heerlijk op witbrood met een klein snufje zeezout.
Brood eerst besmeren met echte boter.
De balkenbrij ook in echte boter bakken, om en om in circa 3 min.
Nooit met margarine. Dat komt bij mij niet in huis.


En wat mogen we ons voorstellen bij balkenbrij? Steeds benieuwd om nieuwe dingen bij te leren. :)

Balkenbrij is een mengsel van varkenspoulet, vet spek en varkenslever.
Lekker kruiden met anijszaad, kruidnagel, nootmuskaat en peper.
Koken en een brij van maken. In een vorm laten afkoelen.
Dikke plakken van snijden, door de bloem halen en in de boter bakken.
Zelf maak ik het nooit. Om de hoek is een ambachtelijke slager.
Die maakt de beste die ik ooit geproefd heb.
Het is echt een Nederlands recept volgens mij.

Schumi nr1

Citaat van: Martin op 19 november 2005 - 10:05:33
Citaat van: Schumi nr1 op 19 november 2005 - 08:58:32
Citaat van: Martin op 18 november 2005 - 23:34:40
Kennen jullie balkenbrij?
Een oud Hollandse lekkernij.
Echt iets voor het najaar en de winter.
Smaakt heerlijk op witbrood met een klein snufje zeezout.
Brood eerst besmeren met echte boter.
De balkenbrij ook in echte boter bakken, om en om in circa 3 min.
Nooit met margarine. Dat komt bij mij niet in huis.


En wat mogen we ons voorstellen bij balkenbrij? Steeds benieuwd om nieuwe dingen bij te leren. :)

Balkenbrij is een mengsel van varkenspoulet, vet spek en varkenslever.
Lekker kruiden met anijszaad, kruidnagel, nootmuskaat en peper.
Koken en een brij van maken. In een vorm laten afkoelen.
Dikke plakken van snijden, door de bloem halen en in de boter bakken.
Zelf maak ik het nooit. Om de hoek is een ambachtelijke slager.
Die maakt de beste die ik ooit geproefd heb.
Het is echt een Nederlands recept volgens mij.

Volgens mij ook, want mij zegt het niet veel.