Wat schaft de pot?

Gestart door razzle_dazzle, 02 augustus 2005 - 17:35:05

« vorige - volgende »

dannymida834

Spaghetti met lekkere Parmezaanse kaas eroverheen  ;D

meatball

entrecote met krielpatatjes en wortelen
When I see an Alfa Romeo go by, I tip my hat

Folkert

zelf gemaakte kerrie rijst, wok groente(champignons, prei, paksoy en nog iets.) Spekjes en een knoflooksausje/kruiden.
Trotse vader van Rosalie(L)

meatball

aardappelen met boontjes en kippenworst
When I see an Alfa Romeo go by, I tip my hat

Martin

Zelf kroketten maken.



Dit is lekker en heeeel veeeel beter dan uit snackbar of uit de diepvries.
De hhhM van Mora kan hier niet aan tippen. Zelf een roux maken is niet moeilijk.

Ingrediënten:
• 300 g Runderpoulet (gaar, of ander (soep)vlees/rund- of kalfsvlees)
• 2 dl bouillon (bij voorkeur zelf getrokken van rund- of kalfsvlees)
• 4 takjes peterselie (fijngeknipt)
• 3 eetlepels boter
• 3 eetlepels bloem
• 2 eieren
• 150 g paneermeel
•  snufje zout
•  snufje peper
•  snufje nootmuskaat (laat ik er uit)
• 1 eetlepel melk
• 1 eetlepel olie

Voorbereidingstijd: 4-5 uur
Bereidingstijd: 15 minuten

Bereiding:
1. Snijdt het vlees in hele kleine stukjes. Smelt boter in een pan, roer de bloem erdoor (= roux) en laat dit ca 2 minuten zachtjes garen. Voeg al roerende de koude bouillon toe en blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat. Spatel vervolgens het vlees en de peterselie erdoor en laat het 2 min. zachtjes doorkoken. Breng het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
2. Schep de ragout in een diep bord en laat het minimaal 2-3 uur in de koelkast koud en stijf worden. Klop in een diep bord ei met melk en olie los. Strooi het paneermeel op plat bord. Verdeel de ragout in porties en maak van ieder portie een kroketvorm. Rol de kroket losjes door de paneermeel. Vervolgens door het eimengsel en nog een keer door de paneermeel. Let op; De kroketten moeten aan alle kanten goed bedekt zijn! Leg de kroketten nog minimaal een tot twee uur terug in de koelkast.
3. Verhit het frituurvet tot 180 graden. Frituur de kroketten ongeveer 4 minuten (niet teveel tegelijk). Van hetzelfde mengsel kan je ook bitterballen draaien.   



meatball

Een trio van garnalenkroket zalm en tartaar van tonijn als voorgerecht
Scampi met pikante tomatensaus en frietjes
Lekker.
When I see an Alfa Romeo go by, I tip my hat

meatball

ciabatta met salami, sla,gele paprika en mayonaise
When I see an Alfa Romeo go by, I tip my hat

Folkert

Gewokte groente, tzazikie vlees en Mi. Met natuurlijk ketjap sambal en een knoflooksausje.
Trotse vader van Rosalie(L)

Jasper

Wat moeten we ons voorstellen bij tzatzikivlees? Tzatziki is yoghurt met knoflook en komkommer...

meatball

Vandaag frieten afhalen met een bockworst en stoofvleessaus
When I see an Alfa Romeo go by, I tip my hat

Supermariobros

Kip aan't spit met maïs en gebakken patatjes

Folkert

Citaat van: Jasper op 14 juni 2009 - 15:43:53
Wat moeten we ons voorstellen bij tzatzikivlees? Tzatziki is yoghurt met knoflook en komkommer...
Ik heb geen idee hoe ze het gedaan hebben, maar dat stond op de verpakking. Klonk wel lekker eerlijk gezegd.
Trotse vader van Rosalie(L)

Supermariobros


Martin

Lekker met familie in een Surinaams restaurant geweest.

meatball

puree met kipschnitsel en gewokte groentjes.
When I see an Alfa Romeo go by, I tip my hat