Wat schaft de pot?

Gestart door razzle_dazzle, 02 augustus 2005 - 17:35:05

« vorige - volgende »

Martin

Uit eten bij een Grieks restaurant.

dj Peter

We zijn vanmiddag gaan eten bij mijn schoonouders:

Broccolisoep en kippesoep met véél balletjes
Kalfsgebraad,kroketten, boontjes,erwtjes en worteltjes
frikadellen met krieken (gehaktballen met kersen Martin  ;))
vanille-ijs met fruit

dat was vreten!  :)


Supermariobros

Vol au vent met champignons en puree

Martin

Citaat van: Supermariobros op 06 januari 2007 - 18:38:52
Vol au vent met champignons en puree

Je weet wat ik ga zeggen. Wat is dat?
Ik ben erwtensoep aan het koken.

Supermariobros

Citaat van: Martin op 07 januari 2007 - 01:22:29
Citaat van: Supermariobros op 06 januari 2007 - 18:38:52
Vol au vent met champignons en puree

Je weet wat ik ga zeggen. Wat is dat?

Videe, bij jullie noemen ze het koninginnehapje .



Puree = aardappelpuree = gestampte patatjes


McChouffe

Citaat van: Supermariobros op 07 januari 2007 - 08:49:36
Citaat van: Martin op 07 januari 2007 - 01:22:29
Citaat van: Supermariobros op 06 januari 2007 - 18:38:52
Vol au vent met champignons en puree

Je weet wat ik ga zeggen. Wat is dat?

Videe, bij jullie noemen ze het koninginnehapje .



Puree = aardappelpuree = gestampte patatjes



Je bent champignons nog vergeten uitleggen  ;)

His leaving marks the end of an era in motor racing that he has defined by his mere presence.

Martin

Vol au vent wist ik niet, aardappelpuree eet ik regelmatig al moet ik zeggen dat ik liever rosti heb.
Champignons nooit wassen. Het zuigt water op en verliezen alle smaak.
Met een borsteltje schoonmaken of zoals ik doe, uit de verpakking snijden en in de boter aanzetten.
Je gaat niet dood van een korreltje aarde. Geleerd van een vriend (chefkok) van mij.



Wij noemen dat trouwens pasteibakjes.

Supermariobros


Martin


Racegirl



Pasta met scampi's in een pikant tomatensausje! mmmmmmmmmmmm
You shoot me in a dream, you better wake up and apologize.

Martin

Zalm in bladerdeeg, gebakken aardappeltjes en broccoli.

janke


We gaan zo erwtensoep eten ,met roggebrood en spek.
En vanavond lekker makkelijk ,PIZZA. ;)
Some things are too important to be left in the past.

janke

Citaat van: Martin op 19 januari 2007 - 21:22:09
Zalm in bladerdeeg, gebakken aardappeltjes en broccoli.

Martin mijn vrouw(tje) vraagt hoe je dat voorbereid die zalm in bladerdeeg ,ze wil dat morgen eens proberen.?
Some things are too important to be left in the past.

Racegirl

Citaat van: janke op 20 januari 2007 - 12:09:29
Citaat van: Martin op 19 januari 2007 - 21:22:09
Zalm in bladerdeeg, gebakken aardappeltjes en broccoli.

Martin mijn vrouw(tje) vraagt hoe je dat voorbereid die zalm in bladerdeeg ,ze wil dat morgen eens proberen.?

Ik wil dat ook wel weten! Klinkt heerlijk!
You shoot me in a dream, you better wake up and apologize.

Martin

Citaat van: janke op 20 januari 2007 - 12:09:29
Citaat van: Martin op 19 januari 2007 - 21:22:09
Zalm in bladerdeeg, gebakken aardappeltjes en broccoli.

Martin mijn vrouw(tje) vraagt hoe je dat voorbereid die zalm in bladerdeeg ,ze wil dat morgen eens proberen.?

Er zijn twee manieren om het te bereiden. Nee drie manieren.
Je maakt een deeg en toert dat een keer of twintig, neem een mooie moot zalm, vouw dat getoerde deeg erom en schuif dat 25 min. in de oven op 180 graden. Maak intussen een sausje van champignons en verse kruiden. (peterselie en wat kervel, snufje zeezout en een toer of drie peper uit de molen)
Tweede manier. Koop een pakje bladerdeeg en een moot zalm en doe als hierboven.
Derde manier. Ga naar Dirk van de Broek en koop uit de diepvries een pakje kant en klaar voor € 2.19. ;D

Op zondag maak ik het op de eerste manier. Lekker kokkerellen. Daar kan ik zomaar een uur voor in de keuken staan.
Als ik minder tijd heb neem ik bladerdeeg uit de vriezer, heb ik weinig tijd shop ik bij Dirk.

Nog een tip, koop je vis ruik eraan. Het moet echt vers ruiken. Je leert dat met de jaren, ik kan dat niet uitleggen.