Welke film zag jij het laatst?

Gestart door Martin, 15 juli 2005 - 22:52:05

« vorige - volgende »

Martin

Inside Man

****

Director: ... Spike Lee

Cast:
Denzel Washington ...  Detective Keith Frazier
Clive Owen ...  Dalton Russell
Jodie Foster ...  Madeleine White
Christopher Plummer ...  Arthur Case
Willem Dafoe ...  Captain John Darius
Chiwetel Ejiofor ...  Detective Bill Mitchell

Rechercheur Keith Frazier (Denzel Washington) en zijn partner worden geconfronteerd met een overval op een bank, waarbij een grootschalige gijzelingssituatie ontstaat. Frazier moet het opnemen tegen de superintelligente crimineel Dalton Russell (Clive Owen) die de perfecte bankroof heeft bedacht. De onderhandelingen verlopen moeizaam en worden verder gecompliceerd door de aanwezigheid van Madeleine White (Jodie Foster), een effectenmakelaar met belangrijke connecties.

Trailer:


Martin

7 Pounds

*****

Director: ... Gabriele Muccino

Cast:
Will Smith ...  Ben Thomas
Rosario Dawson ...  Emily Posa
Woody Harrelson ...  Ezra Turner
Michael Ealy ...  Ben's Brother
Barry Pepper ...  Dan
Elpidia Carrillo ...  Connie Tepos

Will Smith lijkt serieuzer te worden. Deed hij voorheen vooral komische-en actiefilms, tegenwoordig richt hij zich wat meer op het emo-segment. Zo ook in zijn nieuwe film '7 Pounds'.

In 7 Pounds speelt Smith de rol van Ben Thomas, een belastinginspecteur met een groot geheim en veel schuldgevoelens. Hij gaat op reis om met zijn schuldgevoelens om te leren gaan. Tijdens deze reis besluit hij zeven wildvreemden te helpen en daarbij hun levens drastisch te veranderen.

Zo zoekt hij onder andere contact met Emily (Rosario Dawson), die aan een hartkwaal lijdt. Daarnaast krijgt hij contact met Ezra (Woody Harrelson), een blinde pianist. Het klinkt allemaal erg nobel, maar wat zijn precies de plannen van Ben?

Trailer:


Beslist gaan kijken, een aanrader.



Martin

#1517
Foolproof

***1/2

Director: ... William Phillips

Cast:
Ryan Reynolds ...  Kevin
Kristin Booth ...  Sam
Joris Jarsky ...  Rob
Sean Sullivan ...  Stan
Tara Slone ...  Maggie

Kevin, Sam en Rob zijn de oprichters van een clubje genaamd 'Foolproof'. Het clubje bedenkt en berekent via high-tech apparatuur perfect uitgedachte plannen voor op het eerste gezicht onmogelijke overvallen. In theorie dan... Totdat ze door een gangster gechanteerd worden om ook daadwerkelijk een overval te plegen.

Trailer:
http://www.reelzchannel.com/trailer-clips/22997/foolproof-trailer

Martin

Escape from Absolom (No Escape)

***

Director: ... Martin Campbell

Cast:
Ray Liotta ...  Capt. J.T. Robbins
Kevin Dillon ...  Casey
Lance Henriksen ...  The Father
Stuart Wilson ...  Walter Marek
Michael Lerner ...  The Warden
Ernie Hudson ...  Hawkins

Absolom is een gevangenen-eiland 200 mijl van de kust, waar gevangenen gedropt en aan hun lot overgelaten worden. Voor zover de gevangenen weten is er geen bewaking, maar ook geen mogelijkheid om te ontsnappen. Robbins wordt bij de slechte gevangen gedropt maar hij weet te ontsnappen en komt bij gevangen aan de andere kant van het eiland. Zij proberen een nieuwe samenleving voor zichzelf op te richten, maar Robbins is niet van plan om op dit eiland te blijven.

Trailer:



Martin

Knowing

**** 1/2

Director: ... Alex Proyas

Cast:
Nicolas Cage ...  John Koestler
Chandler Canterbury ...  Caleb Koestler
Rose Byrne ...  Diana Wayland
D.G. Maloney ...  The Stranger
Lara Robinson ...  Lucinda Embry / Abby Wayland
Nadia Townsend ...  Grace Koestler

Een leraar, John Koestler (Nicolas Cage), opent een tijdcapsule op de basisschool waar ook zijn zoon Caleb zijn lessen volgt. Vijftig jaar eerder is de capsule gevuld door leerlingen tijdens een oprichtingsceremonie van de school. Bij het onderzoek naar de cryptische boodschappen die zich in de capsule bevinden doet hij een verbazingwekkende ontdekking: de boodschappen voorspellen met zeer grote precisie de data, aantal slachtoffers en geografische coördinaten van iedere grote ramp van de afgelopen 50 jaar. Andere voorspellingen die in de documenten staan moeten nog plaats vinden. Eén daarvan voorspelt een algehele vernietiging van de aarde op zeer korte termijn. John doet er vervolgens alles aan om de autoriteiten voor het komende drama te waarschuwen, maar tevergeefs. John zelf moet nu alles op alles zetten om de dreigende catastrofe af te wenden.

Trailer:


Martin

#1520
Monsters VS Aliens

**1/2

Directors: ... Rob Letterman & Conrad Vernon

Cast:
Reese Witherspoon ...  Susan Murphy / Ginormica (voice)
Seth Rogen ...  B.O.B. (voice)
Hugh Laurie ...  Dr. Cockroach Ph.D. (voice)
Will Arnett ...  The Missing Link (voice)
Kiefer Sutherland ...  General W.R. Monger (voice)
Rainn Wilson ...  Gallaxhar (voice)

Het meisje Susan Murphy wordt geraakt door een meteoriet en verandert plotseling in een reus. Ze wordt naar een geheime basis gebracht, waar ze andere monsters ontmoet, die bij elkaar zijn gebracht om de aarde te redden van een buitenaardse invasie.

Trailer:


Martin

The Contract

***

Director: ... Bruce Beresford

Cast:
Morgan Freeman ...  Frank Carden
John Cusack ...  Ray Keene
Jamie Anderson ...  Chris Keene
Alice Krige ...  Miles
Megan Dodds ...  Sandra
Corey Johnson ...  Davis

Tijdens zijn begeleiding van het ziekenhuis naar de gevangenis, slaan de mannen van huurmoordenaar Frank Carden toe en deze komt, samen met zijn politiebegeleider in de auto te water. Ray Keene en zijn zoon Chris, die in het nabijgelegen natuurgebied kamperen, vinden de huurmoordenaar en Ray is vastbesloten Frank mee te nemen. Maar dan krijgt het drietal de mannen van Frank achter zich aan.

Trailer:




Martin

Boiler Room

***1/2

Director: ... Ben Younger

Cast:
Giovanni Ribisi ...  Seth Davis
Vin Diesel ...  Chris Varick
Nia Long ...  Abbie Halpert
Ben Affleck ...  Jim Young
Nicky Katt ...  Greg Weinstein
Ron Rifkin ...  Judge Marty Davis

Seth Davis, zoon van een gerespecteerde rechter, is een intelligente en snelle jongen, die met zijn illegale gokhuis in een razend tempo zijn eerste miljoenen bij elkaar probeert te vergaren. Alles verloopt zeer florissant, totdat de mannen van optiehandelaarbedrijf JT MARLIN bij hem op de stoep staan en hem vragen voor hen te werken. Nadat Seth met zijn zakeninstinct geweldige successen behaalt, komt hij er al snel achter dat JT MARLIN van fraudes aan elkaar hangt. De FBI is ook bezig met een onderzoek. Met de reputatie van zijn vader op het spel, wordt Seth gedwongen voor de FBI te werken. Lukt het Seth zich hier zonder kleerscheuren uit te redden...?

Trailer:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/2/28/Boiler_room_dvd.jpg/200px-Boiler_room_dvd.jpg


Alan Blues

Zondag naar Slumdog Millionaire gaan kijken.

Ik moet toegeven dat ik wel onder de indruk was. Zeker een aanrader!


Folkert

Even tussen door, kent iemand een film die lijkt op AmericanPie? Ben de naam vergeten, maar had zin in een ongelooflijk foute film :P
Trotse vader van Rosalie(L)

Martin

#1525
Lakeview Terrace

****1/2

Director: ... Neil LaBute

Cast:
Samuel L. Jackson ...  Abel Turner
Patrick Wilson ...  Chris Mattson
Kerry Washington ...  Lisa Mattson
Ron Glass ...  Harold Perreau
Justin Chambers ...  Donnie Eaton
Regine Nehy ...  Celia Turner

Het jonge koppel Chris en Lisa is nog maar net in hun droomhuis in Lakeview Terrace getrokken wanneer ze te maken krijgen met hun buurman die hun multiculturele relatie afkeurt. De man, Abel Turner, is een alleenstaande vader en agent bij de LAPD. Zijn patrouilletochten door de buurt geven sommigen een gevoel van veiligheid, maar Chris en Lisa nemen de voortdurende bemoeienissen van Turner niet. Wanneer Turner wel heel diep in hun leven binnendringt, besluit het koppel dat het tijd wordt om terug te vechten.

Trailer:

Martin

Fast & Furious (2009)

**

Director: ... Justin Lin

Cast:
Vin Diesel ...  Dominic Toretto
Paul Walker ...  Brian O'Conner
Jordana Brewster ...  Mia Toretto
Michelle Rodriguez ...  Letty
John Ortiz ...  Campos
Laz Alonso ...  Fenix Rise

We ontmoeten Dominic Torreto (Vin Diesel) en Letty (Michelle Rodriguez) in Mexico, waar ze samen met Han (Sun Kang) een onverslaanbaar team vormen.
Ze stelen regelmatig brandstof, maar tijdens hun laatste grote slag loopt er echter iets mis waardoor ze elk een eigen pad kiezen.
Na een hele resem tragische omstandigheden komt Dominic terecht in Amerika en het duurt niet lang eer hij het pad kruist van FBI-agent Brian O'Conner (Paul Walker).
Deze ontmoeting geeft uiteraard vonken, maar wanneer de twee snelheidsmaniakken beseffen dat ze lijnrecht tegenover een gemeenschappelijke vijand staan besluiten ze tegen wil en dank samen te werken...

Trailer:

Supermariobros


Martin

Pale Rider

***

Director: ... Clint Eastwood

Cast:
Clint Eastwood ...  Preacher
Michael Moriarty ...  Hull Barret
Carrie Snodgress ...  Sarah Wheeler
Chris Penn ...  Josh LaHood (as Christopher Penn)
Richard Dysart ...  Coy LaHood
Richard Kiel ...  Club

Een mijndorpje in Californië wordt aangevallen door de brutale bende van de tirranieke LaHood. Huizen en winkels worden vernietigd en de mensen worden geterroriseerd en bedreigd. De 14-jarige Megan ziet het allemaal gebeuren en kan niet verhinderen dat haar hond gedood wordt. Bij het graf van haar lievelingsdier smeekt ze om een mirakel. En plots daagt als uit het niets een man op die zichzelf de priester noemt...

Trailer:

Martin

Body of Lies

**1/2

Director: ... Ridley Scott

Cast:
Leonardo DiCaprio ...  Roger Ferris
Russell Crowe ...  Ed Hoffman
Mark Strong ...  Hani Salaam
Golshifteh Farahani ...  Aisha
Oscar Isaac ...  Bassam
Ali Suliman ...  Omar Sadiki

Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) is een CIA-agent in het Midden-Oosten. Hij krijgt opdracht om een succesvolle terreurcel uit Jordanië te ontmantelen door de leider ervan op te pakken. Hulp komt van zijn chef, Ed Hoffman (Russell Crowe), en het hoofd van de Jordaanse inlichtingendienst (Mark Strong). Maar wie van deze mannen is het meest te vertrouwen wanneer het gaat om zijn eigen veiligheid?

Trailer: