Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

In een flits van de weg

Met een Ferrari kun je lekker doorrijden. Wel extra goed opletten voor een snelheidscontrole. Hoe harder je rijdt, hoe later je een flitspaal signaleert, hoe sneller je moet remmen. Het laatste ging mis gisteren op de N11 in Hazerswoude. De bestuurder van het snelheidsmonster remde te hard voor een flitspaal, verloor de macht over het stuur en belandde in de sloot. Hij kwam met de schrik vrij.

De radarpalen en radarauto's van de politie worden steeds vaker uitgerust met digitale apparatuur zonder lichtflits. Zo merken automobilisten niet meer onmiddellijk dat zij worden geflitst.



Het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie overweegt nu bekeurde voorbijgangers met lichtborden langs de weg direct op de hoogte te brengen van de overtreding en de bijpassende boete.

Martin

Jachtopzichter rijdt rond met levende fazanten

Een 62-jarige jachtopzichter uit Assen is op de A28 bij Beilen met veertig levende fazanten in zijn auto aangehouden.

De politiemensen zagen dinsdag tijdens een controle tot hun verbijstering bewegende jutezakken in de auto. In tien zakken zaten elk vier fazanten. Dat was illegaal omdat ze niet waren geringd en niet in kratten werden vervoerd. De jachtopziener had de dieren gekocht en had ze al enkele dagen in bezit. Hij wilde ze slachten voor eigen consumptie of doorverkopen. ,,Erbarmelijk", noemde een woordvoerder van het KLPD de vondst, ,,Juist van een jachtopzichter moet je kunnen verwachten dat er zo niet met dieren wordt omgegaan".

De jachtopzichter loopt de kans dat hij, naast een boete voor het illegale bezit van fazanten, zijn jachtvergunning kwijtraakt.

Martin

Busje spray als condoom

Van condooms wordt vaak gezegd dat ze de lust van het moment verpesten. Een Duitse uitvinder heeft daar een oplossing voor bedacht: bescherming uit een spray.

Met aerosol (zoals in deodorant) wordt vloeibare latex direct op de penis gespoten.
De voordelen: het condoom past altijd, is licht en snel en beschermt even goed. Beschadiging door de zon of door het meenemen, is ook verleden tijd.

De condoomspray is nog niet op de markt - de firma zoekt nog proefpersonen.


Martin

Priester weigert overleden vrouw te zegenen

Een Argentijnse priester die zei dat een ongetrouwde vrouw die overleed aan complicaties die optraden bij haar bevalling de zegen van God niet verdiende is uit zijn ambt gezet.

De priester, Juan Carlos Chiarinotti, sprak vorige week in de plaats Alberti tijdens de begrafenis van de 32-jarige vrouw, die doodbloedde na te zijn bevallen van een dochter. Hij zei dat God waarschijnlijk zijn beschermende hand had teruggetrokken, omdat de vrouw niet voor de kerk was getrouwd. Vrienden en familieleden droegen de kist daarop de kerk uit en hielden twee dagen later een demonstratie tegen de priester. Donderdag maakte het aartsbisdom bekend dat de priester uit zijn ambt was gezet.

De overleden vrouw woonde samen met de vader van haar baby. Ze had al een dochter uit een eerder huwelijk.

Ferrari 2010

Spelers Euromillions Moeskroen lopen 27 miljoen euro mis

Dertig inwoners van Moeskroen werden vrijdagavond wel heel bruusk uit hun droom ontwaakt. Ze dachten het groot lot van Euromillions te hebben gewonnen, goed voor 27 miljoen euro. Tot ze er achter kwamen dat de krantenboer het juiste lot niet had gevalideerd.

De uitbaters van café La Fraternelle in Moeskroen speelden al enkele weken samen met een aantal stamgasten op Euromillions. Vrijdag dachten ze dat de goden hun gunstig gezind waren geweest. Ze hadden de vijf nummers en twee sterren juist om de jackpot binnen te rijven. Ze kwamen echter van een kale reis thuis. De krantenhandelaar, die ook met de groep meespeelde, had immers beslist niet met de gekozen nummers te spelen, maar het apparaat op goed geluk de nummers te laten kiezen. (belga)

Bron: hln.be

Die mens moet zich nu hééél hard schamen :-\
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

dj Peter

Fiji zoekt nieuwe ministers via een krantenadvertentie.


Voreqe Bainimarama, de legeraanvoerder die zichzelf na de staatsgreep van dinsdag tot president heeft uitgeroepen, hoopt zo een interimregering samen te stellen.

Bainimarama zegt in de advertentie dat hij "de Fiji-eilanden wil vrijmaken van corruptie". Enkel "persoonlijkheden met een blanco gerechtelijk dossier" komen in aanmerking voor de job. Potentiële kandidaten mogen niet failliet verklaard zijn geweest en moeten voldoende ervaring hebben. Ook een hogere opleiding is gewenst.

Geïnteresseerden kunnen zich tot dinsdag kandidaat stellen, aldus de annonce. Tot nog toe heeft Bainimarama enkel een eerste minister gevonden, de 77-jarige oud-militair Jona Senilagakali.


Iets voor  meneer Dedecker ?  ::)






Martin

Priester: excuses voor luiden kerkklokken

Een Noorse priester heeft maandag zijn excuses aangeboden omdat de klokken van zijn kerk op kerstavond maar liefst vijf uur luidden. Dat was niet de bedoeling, zei priester Arvid Andreas Fosse van de Salhus kerk in Bergen.

Ze moesten slechts een uur lang het naderende Kerstmis inluiden, maar door nog onbekende oorzaak werden dat er vijf. Uiteindelijk klaagde omwonende Vidar Aarhus over het constante en aanhoudende gebeier, omdat hij bang was dat zijn kinderen niet in slaap konden komen, berichtte de krant Bergens Tidende.

Martin

'Last Christmas' blijft nummer één

Terwijl de lijst met de beste zomerhits aller tijden ieder jaar weer andere favorieten kent, blijven de luisteraars wel trouw aan aloude kerstnummers. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar kozen 55.000 Nederlanders voor Wham! met 'Last Christmas' als onbetwiste nummer één.

De Winterse 50 wordt ieder jaar net zoals de Zomerse 50 samengesteld door tienduizenden radioluisteraars die via een website hun stem uitbrengen. Ze kunnen voor zowel oude als nieuwe liedjes kiezen.

Volgens initiatiefnemer Martijn de Lange is het opvallend dat de lijst met beste winter- en kerstnummers redelijk stabiel blijft. ,,De overbekende kersthits eindigen elk jaar hoog en de beste nieuwkomer, Jan Smit met Cupido, is pas binnengekomen op plaats veertig. In de zomerse lijst is de omlooptijd juist erg hoog, de winterplaten houden het lang vol."

Nummers als 'All I want for Christmas is you' van Mariah Carey en 'Driving home for Christmas' van Chris Rea staan steevast hoog. Nederlandse artiesten doen het opvallend goed in de kerstlijst. Zo bezet Youp van 't Hek met 'Flappie' plek vijf en staat Jan Smit met drie liedjes in de lijst. De komende week zenden 150 radiostations in Nederland en België alle vijftig nummers uit.


Martin

Boefjes zien sterretjes...

Drie jonge ventjes van 8, 9 en 13 jaar zijn door de politie in de kraag gevat voor het gooien van brandende sterretjes door de brievenbussen van twee woningen in Den Haag. Bij de branden vielen wonderwel geen gewonden.

Een van de balorige kereltjes was zo geschrokken van de vuurzee die het gevolg was van zijn levensgevaarlijke actie dat hij vanochtend te biecht ging bij zijn vader. Die nam het ventje direct mee naar het politiebureau, waarna ook twee andere dadertjes konden worden opgepakt.

De twee branden vonden plaats in de wijk Rustenburg Oostbroek, waar de drie brandstichtertjes ook woonachtig zijn. De eerste brand, in een portiekwoning aan de Doldersestraat, brak uit rond vier uur 's middags. De bewoners van de woning en de twee daarboven gelegen appartementen waren niet thuis op dat moment. De woning stond bij aankomst van de brandweer vol met zwarte rook.

Later op de avond moesten brandweerlieden opnieuw uitrukken naar een brand in de Bilthovensestraat, een paar honderd meter verderop van de eerste brand. Net thuisgekomen bewoners zagen rook uit de woning van de onderburen komen en alarmeerden de brandweer. Ook hier waren de bewoners gelukkigerwijs niet thuis.

De totale schade van de branden wordt geschat op twee ton. De jeugdofficier zal na de kerst bekijken welke straf de jongens krijgen opgelegd.

Martin

Hagenaar opgelicht: geen laptop, maar water

Een 41-jarige Hagenaar dacht zaterdagmiddag voor een spotgoedkope prijs een gloednieuwe laptop én gsm op de kop te hebben getikt.

Voor een schamel bedrag van 500 euro kreeg hij op straat van een onbekende man de spullen, verpakt in een laptoptas, aangeboden. Thuisgekomen ontdekte hij dat er toch iets niet klopte: in de computertas zaten geen laptop en gsm maar twee pakken water.

Ramses

Man schendt bezoekrecht hond

wo 27/12/06 - De man uit Maldegem die bezoekrecht kreeg van de rechter voor zijn hond heeft het dier niet teruggebracht.

Zijn ex-vriend heeft nu een klacht ingediend bij de politie voor de ontvoering van de vijfjarige yorkshire terriër Tommy.

De man uit Maldegem vroeg het co-ouderschap over de hond nadat zijn relatie op de klippen was gelopen. Hij kreeg enkel bezoekrecht en mocht de hond één keer per week ontmoeten.

Dat deed hij afgelopen weekend voor het eerst. Maar na afloop van hun uitje bracht hij de hond niet terug.

bron: vrtnieuws.net

Martin

Citaat van: Supermariobros op 29 december 2006 - 10:00:02
Vrouw bevalt van dochter op intercity

De hogesnelheidstrein in Portugal heeft gisteren een extra station aangedaan toen een vrouw er van een dochter beviel. De 21-jarige vrouw bracht de baby ter wereld in de restauratiewagen van de intercity, die onderweg was van Lissabon naar Porto.

De kaartjesknipper en een medewerkster van de keuken hielpen de vrouw, bijgestaan door een verpleger die op de noodoproep afkwam. Moeder en dochter, die Mariana zal heten, maken het goed.


Gratis trein in Portugal voor baby

De Portugese spoorwegen hebben een meisje dat woensdag in een treinwagon werd geboren levenslang gratis treinreizen aangeboden. Een woordvoerder van de spoorwegen deelde dit vrijdag mee.

Het meisje Mariana kwam in de sneltrein Lissabon - Porto ter wereld. De trein maakte voor de 21-jarige moeder en de pasgeboren baby een ongeplande stop op het station van Vila Nova de Gaia, even ten zuiden van Porto, waar ze voor controle naar een ziekenhuis werden gebracht. Beiden maken het goed volgens de Portugese spoorwegen.

Martin

Dorstige Duitser verkoopt hond voor bier

Een arme Duitser die meer bier wilde drinken heeft de hond van het 6-jarige kind van zijn vriendin verkocht om bij te kunnen bestellen. Dit meldde het dagblad Bild vrijdag.

De 43-jarige, werkloze inwoner van Hamburg ging naar eigen zeggen de hond uitlaten toen hij het appartement van zijn vriendin en haar dochtertje verliet met het hondje. In een café aan de overkant raakte de man in gesprek met iemand die belangstelling toonde voor het beest. Om meer bier te kunnen bestellen, verkocht hij toen het hondje voor veertig euro, waarmee hij tot vier uur in de ochtend bier kon blijven drinken. Moeder en dochter hebben urenlang vergeefs naar het hondje gezocht. Uiteindelijk biechtte de verkoper het verhaal op en benaderde de koper. Die had medelijden en gaf het dier terug.

Martin

Vliegreis boeken via internet niet zonder risico's

Dat een vliegticket boeken via internet niet zonder risico's is voor de onervaren reiziger kan de 21-jarige Duitser Tobias Gutt volmondig beamen. In plaats van zijn liefje in Sydney, Australië, te bezoeken, was de jongen hard op weg naar het afgelegen oliestadje Sidney, in de Amerikaanse Montana, berichtte de Duitse krant Bildt vrijdag.

De onervaren smoorverliefde globetrotter had bij het boeken klaarblijkelijk een typefoutje gemaakt en de 'i' ingetikt in plaats van de 'y'. Door het spelfoutje landde Gutt op een afstand van een slordige 13.000 kilometer van zijn vriendinnetje Laura (19). Gekleed in een dun zomerjasje moest hij drie dagen doorbrengen op het vliegveld van het ijskoude Billings, Montana, voordat zijn familie het geld had ingezameld om hem verder te kunnen laten vliegen.

De vetgedrukte letters USA op zijn ticket hadden op Gutt weinig indruk gemaakt en zetten hem niet echt aan het denken. ,,Ik dacht, je kan ook via Amerika naar Australië vliegen". Uiteindelijk bereikte de reiziger zijn doel gelukkig wel. Na zijn vertrek uit Frankfurt deed hij achtereenvolgens Portland, Missoula, Helena, Billings, Denver, Los Angeles en Sydney Australië aan.

Tobi vertrok de 23e en had gehoopt kerst met zijn geliefde door te kunnen brengen. In plaats daarvan bracht een teleurgestelde Laura naar eigen zeggen de kerstversiering om zeep. De reislust van Tobi is allerminst gedoofd. ,,Ik boek weer via internet", tekende de Duitse tabloid op uit zijn mond. Waar de reis dan naartoe gaat...

Supermariobros

Enkele nieuwe bizarre wetten van kracht in de VS

In de Verenigde Staten zijn sinds 1 januari enkele nieuwe wetten van kracht. Zo kan iemand die in de staat Californië zijn hond langer dan drie uur per dag aan een boom vastbindt, een geldboete krijgen en wordt het meereizen in de kofferbak verboden.

Het lijkt een beetje vreemd, maar volgens lokale politici nemen minderjarigen leeftijdsgenoten mee in de kofferbak omdat ze zo de wet omzeilen die hen verbiedt jongeren te vervoeren als nog geen jaar in het bezit zijn van hun rijbewijs.

Nog in Californië wordt ook het meegraaien van gratis krantjes strafbaar vanaf 25 exemplaren. Voor wie het niet begrijpt: de maatregel is bestemd om de "vrijheid van meningsuiting en nieuwsgaring" te vrijwaren. Wie een krant steelt, verhindert immers dat iemand anders haar leest en aldus verstoken blijft van (mogelijk) essentiële informatie.

Op overtredingen van het 25-exemplarenprincipe staan boetes tot 250 dollar (190 euro) en, voor recidivisten, tien dagen gevangenis.

Niet alleen in Californië treden een aantal vreemde wetten in werking. Zo mogen mensen die in de staat Illinois een veroordeling op hun actief staan hebben, enkel nog een hond jonger dan drie maanden houden als de huisdieren gecastreerd of gesteriliseerd zijn.

In Colorado moeten mensen die hun huis verkopen, aangeven of hun woning ooit gebruikt werd als labo voor het aanmaken van amfetaminen, met andere woorden drugs. Dat wordt dan ondergebracht in de categorie "gevaarlijke chemicaliën". Een nieuwe wet verplicht dan een grondige reiniging van het domein.

In Pennsylvania mogen veroordeelde brandstichters het beroep van brandweerman niet meer uitoefenen.