Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Straalbezopen langs werkzaamheden A58

Met cowboy-rijdrag heeft een dronken automobilist woensdagmiddag bij werkzaamheden op de A58 flink wat ravage veroorzaakt.

Een politievrouw, die in burger in de richting Roosendaal de wegwerkzaamheden passeerde, zag tot haar verbazing dat de man meerdere rood-witte schildjes omver reed waardoor uiteindelijk beide linkerbanden klapten.

Desondanks reed de man stevig slingerend verder en ondernam hij meerdere pogingen zijn voorgangers voorbij te rijden. De politievrouw schakelde haar collega's in, die de man ter hoogte van de afslag Heerle van de weg haalden.

De ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 890 ug/l, terwijl het wettelijk maximum 220 ug/l bedraagt. De 44-jarige Roosendaler heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.




Martin

High van de mottenballen

In Frankrijk is een voor zover bekend nieuwe drugs ontdekt: mottenballen. In de balletjes zit de kennelijk verslavende stof paradichloorbenzeen, dat bedoeld is om mottenlarven te doden, meldde het medische tijdschrift New England Journal of Medicine woensdag.

Een Franse arts doet in het blad verslag van een 18-jarige vrouw die in zijn ziekenhuis werd opgenomen. Ze had een schilferige huid en was mentaal labiel en traag. Haar klachten verergerden en pas na een tijdje kwamen de artsen erachter was de oorzaak was. In haar kamer had ze een zak met mottenballen verstopt, waar ze op onbewaakte momenten haar neus in stopte en inhaleerde. Ook kauwde ze op de balletjes van stof.

Ook haar tweelingzusje, die vergelijkbare maar minder erge symptomen vertoonde, bleek verslaafd aan de mottenballen. De zusjes verklaarden achteraf dat ze door hun klasgenootjes op het verkeerde pad waren gebracht.

Martin

Arbeiders in opstand in fabriek Happy Meals

In een Chinese fabriek waar speelgoed wordt gemaakt voor de populaire Happy Meals van hamburgergigant McDonald's, zijn arbeiders in opstand gekomen tegen hun slechte arbeidsomstandigheden. Dit meldde de Amerikaanse mensenrechtenorganisatie China Labor Watch donderdag.

In de fabriek in Hengli, in het zuiden van China, moeten de arbeiders elf uur per dag werken, zes dagen per week. Zij verdienen maar 75 à 100 dollar per maand. Betaalde vakantie en doorbetaling van loon bij ziekte zijn er niet.

De oproerpolitie is in actie gekomen tegen de protesterende arbeiders. Daarbij vielen veel gewonden; een tiental arbeiders is gearresteerd.

Martin

Man (62) steelt seksblaadjes

Agenten hebben woensdagmiddag een 62-jarige man uit Zaltbommel in zijn woning aangehouden wegens het achterover drukken van seksblaadjes.
Hij had de diefstal in Vught gepleegd. Aan de hand van het kenteken kon de oude snoeperd worden getraceerd.

Martin

Man beroofd na hulp aan kapper

Een 62-jarige man is woensdagmiddag in Amsterdam-Zuidoost het slachtoffer geworden van een beroving nadat hij een ruzie in een kapsalon de kop in had weten te drukken.

In de winkel dreigde een vechtpartij tussen de kapper en vier mannen. De man schoot de kapper te hulp. Toen hij even later in het winkelcentrum liep, pakte het viertal hem terug.

Dat liet de politie donderdag weten. De ruzieschoppers bedreigden hem en pakten hem vast. Ze beroofden de man van zijn geld en maakten zich vervolgens uit de voeten. Gealarmeerde agenten konden kort daarop een 25-jarige verdachte arresteren. Hij zit nog vast. De politie speurt nog naar de andere drie.

Martin

Man rijdt paard in weiland aan

Een 25-jarige automobilist uit Nijverdal heeft woensdagmiddag in Notter (gemeente Wierden) een 4-jarige merrie aangereden toen hij met zijn voertuig een weiland inreed. De man was met zijn voorwiel in de berm geraakt waardoor hij de macht over het stuur verloor. Het paard brak beide achterbenen en moest worden afgemaakt, aldus de politie.

Martin

Staatsgeheimen in ruil voor Mercedes

Een rechtbank in Moskou heeft donderdag een functionaris van het Russische ministerie van Financiën tot tien jaar werkkamp veroordeeld omdat hij staatsgeheimen had gegeven aan twee zakenlieden in ruil voor een Mercedes ter waarde van 87.000 euro. Denis Mikhailov werd schuldig bevonden aan corruptie, aldus persbureau Interfax.

De twee zakenlieden moeten respectievelijk 4,5 jaar en een jaar en negen maanden brommen voor de omkoping. Minister van Financiën Alexei Koedrei getuigde in de rechtszaak. President Vladimir Poetin heeft gezworen een eind te maken aan de wijdverbreide corruptie.

Martin

Man breekt val van hond

Een Pool kreeg woensdag de schrik van zijn leven toen hij op straat opeens een sintbernardshond in zijn nek kreeg. Het bizarre ongeval gebeurde op straat van het stadje Sosnowiec in het zuiden van Polen.

De één jaar oude Oskar van bijna 50 kilo werd door zijn dronken baasje vanaf twee hoog uit het raam gegooid en belandde op de nietsvermoedende voorbijganger. De man raakte lichtgewond. De hond had alleen wat schaafwonden en is in een dierenasiel geplaatst.

Martin

Servische pleegt zelfmoord in vrieskist

Een 51-jarige Servische heeft op een ongebruikelijke manier zelfmoord gepleegd. De vrouw slikte een heel pakje slaappillen in, ging in een grote vrieskist liggen en trok het deksel achter zich dicht.

Haar familie vond haar twaalf uur later dood en stijfgevroren, aldus de Belgradose krant Press vrijdag. Volgens een arts was de aanhoudende hittegolf in Servië mogelijk aanleiding voor de wanhoopsdaad.

Martin

Agenten rommelen met belastingvrije fiets

Ruim veertig agenten van de politie Rotterdam-Rijnmond hebben gesjoemeld bij het belastingvrij kopen van een fiets.

Tegen 22 agenten loopt een strafrechtelijk onderzoek naar valsheid in geschrifte en een disciplinair onderzoek. Naar vijf loopt alleen een disciplinair onderzoek. Bij vijftien anderen wordt nog bekeken wat de vervolgstappen zullen zijn. Een woordvoerder van de politie heeft een bericht hierover in het AD zaterdag bevestigd.

Bij het 'fietsenplan' mogen de agenten een fiets kopen van maximaal 749 euro. Na indienen van de rekening wordt het bedrag belastingvrij uitgekeerd. Ze kochten echter een goedkoper rijwiel, maar dienden een rekening in tot het maximale bedrag. Het verschil staken ze in eigen zak, terwijl ze daar wel belasting over moesten betalen.

En ik moet een bekeuring betalen als mijn achterlicht kapot is.
Stelletje schijnheilige klootzakken.

Martin

Nederlander in België opgepakt om cocaïnesmokkel

De man die woensdag in het Belgische Overpelt is aangehouden vanwege internationale cocaïnesmokkel, is een Nederlander. Hij organiseerde het transport van de cocaïne vanuit Midden-Amerika naar België, aldus justitie in Tongeren.

Woensdag werden in totaal vier mensen aangehouden: twee mannen en een jonge vrouw in Maasmechelen (daar is ook fontein met een hakenkruis ontdekt. Ik kon het op Google World niet vinden.) en de Nederlander in Overpelt. In Italië werden twee weken geleden al twee Belgische verdachten en twee Italianen opgepakt.

Vanuit België brachten koeriers de cocaïne naar Italië of de verzendingen gebeurden via de post. Dinsdag hadden vijf huiszoekingen plaats in Maasmechelen en een in Overpelt. In de woningen werden geen drugs aangetroffen, maar wel bewijsmateriaal voor de betrokkenheid bij de internationale smokkel.

Martin

Konijnen verwoesten begraafplaatsen Veluwerand

Begraafplaatsen in Doornspijk en 't Harde worden geteisterd door een konijnenplaag. Grafzerken verzakken, bloemen worden als smakelijke hap verorberd. Dit tot onvrede en verdriet van nabestaanden. De gemeente Elburg heeft inmiddels enkele medewerkers vrijgemaakt om de konijnen te vangen.

Volgens de gemeentewoordvoerder verzorgen de tientallen knaagdieren veel overlast. ,,De konijnen graven gangenstelsels waardoor de graven verzakken, bloemen op de graven worden opgegeten en de perken worden omgewoeld."

Het gaat om de begraafplaatsen aan de Rondweg, in Doornspijk en aan de Bovenweg in 't Harde. Bij de jacht op de konijnen wordt de gemeente geassisteerd door medewerkers van de Wildbeheereenheid Veluwe. De met kooien gevangen exemplaren worden elders op de Noord Veluwe uitgezet.

Martin

Arrestant niet weg te slaan

Een 40-jarige arrestant die te horen had gekregen dat hij weg mocht uit een politiebureau in Nijmegen, vertikte dat tot veler verrassing te doen.

Nadat hij dringend werd verzocht het pand te verlaten, werd hij uiteindelijk door twee agenten naar buiten gebracht. Lang hield hij het daar niet vol, want na tien minuten ging hij voor de balie van het bureau op de grond zitten.

Toen hij zich daarna weer verzette, mishandelde hij één van de agenten. De man heeft nu waarschijnlijk zijn zin en mag wat langer blijven, in de cel.
De man was eerder op de dag aangehouden omdat hij zich ten onrechte ophield op een privéterrein van een hulpinstantie.

Jasper

Je zal het maar meemaken, ik die iets post in dit topic. :)


Braziliaans vliegtuig verliest deur in de lucht

RIO DE JANEIRO - Een passagiersvliegtuig van TAM Airlines heeft dinsdag boven Brazilië een deur verloren. Het voorval veroorzaakte grote paniek onder de passagiers, maar er vielen geen gewonden.


Nauwelijks twintig minuten na het opstijgen in Sao Paulo vloog de deur open. ,,Een van de stewardessen kon zich nog net vastgrijpen en had de grootste moeite om niet uit het toestel te worden gezogen'', vertelt de 24-jarige passagier Camila Silva. ,,Ik dacht dat mijn laatste uur geslagen had'', getuigt een andere reiziger. ,,Ik weet niet of ik ooit opnieuw zal durven vliegen.''

Nog voor het verlies van de deur had de piloot al technische problemen gemeld aan de luchtverkeersleiding. De Fokker zou een tussenlanding maken in Rio de Janeiro. ,,De deur was niet goed afgesloten'', verklaarde de piloot. Het onderdeel kwam uiteindelijk terecht op het dak van een supermarkt, maar verwondde niemand.

Luchtvaartmaatschappij TAM opent een onderzoek naar het voorval.


destandaard.be

Martin

Je doet het goed Jasper. Wie weet ga je het leuk vinden. :) :)