Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Valse tandarts nam 6.000 patiënten onder handen

Een Londense tandarts heeft jarenlang haar vriend laten meehelpen in haar praktijk, hoewel de man geen gediplomeerd tandarts was. De 42-jarige neptandarts boorde er lustig op los bij meer dan 6.000 patiënten vooraleer hij werd ontmaskerd. Het paar dreef met vervalste rekeningen de inkomsten van de praktijk ook op met een bedrag van ongeveer 175.000 euro.

Voor de patiënten bleef het helaas niet bij financieel gesjoemel. Zij moesten ook aanzienlijke pijnen doorstaan. De valse tandarts, die eigenlijk gewoon tandtechnicus was, boorde zonder plaatselijke verdoving. Hij gebruikte ook dure vullingen, die er na enkele dagen weer uitvielen.

De 39-jarige vrouw van de oplichter, die wel een echte tandarts was, is inmiddels haar vergunning kwijtgespeeld.

Martin

Flat in Londen voor ruim 3,60 euro te winnen

Een Britse vrouw heeft een wedstrijd uitgeschreven waarmee haar flat in het noorden van Londen is te winnen. Voor iets meer dan 3,60 euro mogen kandidaten raden hoeveel de woning waard is. Diegene die het precieze bedrag weet, krijgt de flat cadeau.

De 33-jarige vrouw vertelde dinsdag de Britse omroep BBC dat het haar tot op heden niet was gelukt om de woning te verkopen. Door de ludieke actie hoopt de gefrustreerde vrouw genoeg geld bij elkaar te verdienen om spoedig te kunnen verhuizen. De wedstrijd eindigt op 1 februari.

Supermariobros

Man aangehouden voor diefstal reservewielen in Dendermonde

Het parket van Dendermonde heeft maandag een man aangehouden die zijn brood verdiende met het stelen van reservewielen.

De 39-jarige Mario D.N. uit Aalst stond geseind en werd maandag tegengehouden met zijn wagen. Die bleek vol te liggen met reservewielen. Hij stal al geruime tijd systematisch reservewielen van vrachtwagens en verdiende daar goed de kost mee.

De winst die hij maakte was zijn enige bron van inkomen.

Supermariobros

Moby Dick in Nieuw-Zeeland

Een gezin van zeven uit Nieuw-Zeeland heeft de botsing met een walvis overleefd. Na de ongewone aanvaring begon hun 16 meter lange boot te zinken. De ouders en hun vijf kinderen, tussen vier en vijftien jaar kropen dan maar in het reddingsvlot, waarna de kustwacht ze oppikte. "Gelukkig hadden we onze zwemvesten aan", zei vader Valentine Picton. "Dat heeft ons leven gered". Over het lot van de walvis is niets bekend, meldt Television New Zealand.

Supermariobros

Inbreker geklist na schets van cartoonist

Een 82-jarige Australiër merkte zaterdag in zijn garage van zijn huis in Melbourne een inbreker op. De inbreker stal zijn racefiets en vluchtte weg, maar niet voor lang. Bewoner William Green was namelijk een gepensioneerde cartoonist en schetste snel het gezicht van de inbreker op papier. De politie kon aan de hand van de schets de inbreker inrekenen.

William Ellis Green, bekend als WEG, werkte als huiscartoonist voor een Australische krant. Toen de politie de inbraak kwam vaststelllen, vroegen ze de man om de inbreker te beschrijven. In plaats daarvan, tekende Green hem op papier.

"Ik kon me het gezicht van de inbreker meteen voor de geest halen. Het lag nog echt vers in het geheugen." Een agent gaf de tekening aan een collega die een verdachte had aangehouden voor een andere inbraak. "De schets leek sprekend op onze verdachte." De verdachte is een 34-jarige man. Hij wordt waarschijnlijk aangeklaagd voor inbraak, diefstal en geweldpleging.

Supermariobros

Vrouw heeft na 56 jaar portefeuille terug

Een vrouw heeft na 56 jaar haar portefeuille terug. Een werknemer van een bioscoop uit Blackfoot in de Amerikaanse staat Idaho trof de geldbeugel aan achter de ticketbalie. Werknemer Larry Christian zocht maandenlang tevergeefs naar de eigenares van de portefeuille, een zekere Vestle Michelson, maar heeft ze nu gevonden.

In de portefeuille stak een leerlingenpasje ven de Blackfoot High School uit het schooljaar 1949-1950. Ook zaten er enkele foto's in, maar geen geld. Twee maanden geleden kreeg de bioscoopzaal Nuart Theater een nieuwe ticketbalie. Een arbeider trof toen bij de afbraakwerken de portefeuille aan en wou ze weggooien, maar Larry Christian zag eerst of er iets instak.

De man vond het zijn plicht om de eigenares op te zoeken. Christian schakelde vrienden in. Na wat speurwerk kwamen ze te weten dat Vestle Michelson getrouwd was met Darwin Mixom en zijn naam droeg. Vorige week kwam Cristian de portefeuille overhandigen op een vergadering van een plaatselijke heemkundige kring die Vestle Wixom voorzat.

Ze was compleet verbaasd toen ze haar verloren gewaande geldbeugel na al die jaren terugkreeg. "Ik was zelfs vergeten dat ik de portefeuille ooit kwijtgespeeld was.", aldus Wixom.

Supermariobros

Flat in Londen voor maar 3,60 euro

De flat van een Londense vrouw raakt maar niet verkocht. Daarom heeft de vrouw een wedstrijd uitgeschreven waarmee haar woning in het noorden van de stad te winnen is.

Voor iets meer dan 3,60 euro kunnen kandidaten raden hoeveel de woning waard is. Diegene die het precieze bedrag weet, krijgt de flat cadeau. De vrouw hoopt genoeg geld op te halen om haar droomhuis te kunnen kopen. De wedstrijd eindigt op 1 februari.

Supermariobros

Op dieet voor uitbraak gevangenis

Een Australische gevangene heeft zichzelf op een streng dieet gezet om te kunnen ontsnappen. En dat is hem dinsdag nog gelukt ook.

De ongeveer 70 kilo zware Robert Cole hongerde er liefst 14 kilo af. Daarmee was hij mager genoeg om dinsdag via een kleine scheur in een gevangenismuur de benen te kunnen nemen. De 36-jarige gedetineerde, die vastzat wegens onder meer diefstal met geweld, kon ontsnappen via de ziekenboeg van het streng beveiligde complex in Sydney. Hij had ervoor gezorgd dat hij kort daarvoor werd opgenomen op de ziekenafdeling.

Supermariobros

Indonesisch paar trouwt online

Een Indonesisch paar is onlangs getrouwd op het internet. De 52-jarige man kon namelijk moeilijk vrij nemen van zijn werk in Amerika en gaf zijn 50-jarige bruid in Indonesië daarom het jawoord online.

Datingsites
Veel mensen leren elkaar tegenwoordig via datingsites kennen maar het Indonesische koppel ging dus nog een stap verder. Uiteraard moest de bruidskus achterwege blijven maar de videobeelden maakten veel goed. Ook familie en vrienden konden zo meegenieten.

Nog nooit gezien
Beide partners hadden elkaar nog nooit gezien. Het eerste contact werd via een chatroom gelegd. Later volgden talloze mails en telefoontjes. Uiteindelijk vroeg Wiriadi zijn vrouw Dewi via het internet ten huwelijk. Een moslim geestelijke woonde de ceremonie bij en verklaarde het huwelijk geldig.

Supermariobros

Gehandicapte 30 jaar in badkamer opgesloten

Een vrouw uit het Italiaanse Pescara heeft haar geestelijk gehandicapte dochter dertig jaar lang in de badkamer opgesloten om haar voor de buitenwereld verborgen te houden. Zij deed dat omdat zij zich voor haar dochter schaamde.

De nu 52-jarige dochter moest in de piepkleine ruimte op een stretcher slapen, kreeg haar eten in een hondenbak en werd eenmaal in de maand met koud water uit de tuinslang afgespoeld bij wijze van douche, meldden Italiaanse media woensdag.

Supermariobros

Hamster en slang dikke maatjes in Japanse dierentuin

In een dierentuin in Tokio is een opmerkelijke vriendschap ontloken: Aochan, een 120 centimeter lange rattenslang, is tot grote verbazing van zijn verzorgers dikke maatjes geworden met Gohan, een slechts negen centimeter lange dwerghamster.

Verzorgers van de dierentuin Mutsugoro Okoku schotelden Aochan de hamster in oktober voor toen de slang weigerde nog langer bevroren muizen op te peuzelen. De verwachting was dat de slang het harige knaagdiertje zonder pardon zou verorberen, maar Aochan had kennelijk meer behoefte aan gezelschap dan aan eten.

Gohan - 'maaltijd' in het Japans - lijkt het goed met de slang te kunnen vinden, want soms klimt hij zelfs op zijn rug om een dutje te doen, zegt verzorger Kazuya Yamamoto. Aochan heeft vooralsnog geen pogingen gedaan zijn nieuwe kameraad op te eten en lijkt het gezelschap zeer te waarderen, aldus Yamamoto.

Supermariobros

Katholieke dief geeft auto aan non terug

Een autodief in Brussel kreeg berouw, nadat hij een wagen had gestolen van een non. Hij was in de wagen van de kloosterzuster gesprongen, toen die bij het Koning Boudewijnstadion was uitgestapt om een stratenbord te raadplegen.

De dief belde daarop met de alarmcentrale en biechtte zijn daad op. ,,Wilt u zuster F. melden dat ik haar auto - met gsm, portemonnee en 200 euro - achterlaat in de Dikkebeuklaan? Ik ben katholiek en kan het niet over mijn hart krijgen iets te stelen van een nonneke dat zich elke dag inzet voor haar medemensen", zei de dief volgens de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws woensdag.

De wagen, een Opel Corsa, bleek inderdaad op de aangegeven plaats te staan.

Supermariobros

Politierechter kan schuld niet bepalen in dronkemansongeval

De politierechtbank in Sint-Niklaas is er woensdag niet uitgeraakt wie schuld trof in een ongeval tussen twee dronken bestuurders. Ook de getuigen van het ongeval waren immers dronken. De rechter wees daarom alle schadeclaims af.

Ongeval
Het ongeval gebeurde op 1 januari 2005 in Sint-Niklaas. De 42-jarige bestuurder van een Chevrolet kwam in aanrijding met een groepje fietsers die uit de tegenovergestelde richting kwamen. Volgens de bestuurder weigerden de fietsers uit de weg te gaan. De fietsers beweren het tegendeel.

Iedereen dronken
Een 28-jarige man uit Sint-Niklaas bleef aan de deurkruk van de terreinwagen hangen en kwam ten val. Hij werd lichtgewond. De politie stelde vast dat de fietser en de bestuurder van de wagen respectievelijk 1,55 en 1,10 promille alcohol in het bloed hadden. Ook de getuigen waren allen dronken. De rechtbank kon daarom niet bepalen wie schuld trof. De fietser en de automobilist kregen wel elk een boete van 275 euro voor dronken sturen. De schadeclaim die ze allebei hadden ingediend werd afgewezen.

Supermariobros

Russische plaatst seksadvertentie in krant om kanker te genezen

Een Russische vrouw heeft in Moscow Komsomelts, een van de grootste kranten van Rusland, een opmerkelijke oproep gedaan. In een paginagrote advertentie smeekt ze om seks om zo van haar kanker af te raken.

"Dokters hebben twee knobbeltjes in mijn borst ontdekt", laat de gescheiden 30-jarige Elisaveta optekenen. "Ze hebben me verteld dat seks de beste manier is om de verspreiding tegen te gaan en uiteindelijk de kanker te verslaan. Nu ben ik dus op zoek naar iemand die gedurende minstens een jaar om de twee dagen met mij wil vrijen."

Volgens een lokale kankerspecialist is drie maal per week sekstherapie nodig om dit type kanker te bestrijden.

Supermariobros

Captain Kirk verkoopt niersteen

De Amerikaanse acteur William Shatner, beter bekend als Captain Kirk uit Star Trek, heeft een niersteen verkocht. Na onderhandelingen was een online casino in Las Vegas bereid 25.000 dollar neer te tellen voor het bezinksel. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Shatner sprak in een interview over een nieuw hoogte- en dieptepunt voor orgaandonors. Van hem waren al eerder souvenirs te koop. Zijn uniformen uit Star Trek brachten op een veiling ruim 100.000 dollar op.

Het casino GoldenPalace.com verzamelt allerlei rariteiten. Het bezit onder andere de deels opgegeten kaassandwich met een vlek die de Maagd Maria moet voorstellen.