Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Everzwijn knapt uiltje in bed van nietsvermoedende bewoners

Een nietsvermoedende familie heeft in het Duitse Barbing in Beieren een slapend everzwijn in hun slaapkamer aangetroffen. Blijkbaar was het wild zwijn op de vlucht voor jagers. Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt.

"De zeug was helemaal gedesoriënteerd nadat ze uren lang was opgejaagd door jagers. Ze liep het dorp in en stampte daar een kelderraampje van een huis in. Het zwijn viel in slaap in een slaapkamer."

Toen de zeug van 60 kilogram zaterdagavond na enkele uurtjes slapen wakker werd, panikeerde ze totaal. Het was pas dan, dat de familie hun ongewenste bezoekster opmerkte. De bewoners gingen bij de buurman aankloppen, die zijn jachtgeweer meenam. Hij schoot de zeug dood. Het zwijn heeft lelijk huis gehouden in de woning: in totaal is er meer dan 1000 euro schade.


Supermariobros

Vrouw steekt echtgenoot neer door Elvis-nummer

Een Australische vrouw ging door het lint nadat haar echtgenoot voor de zoveelste keer dezelfde Elvis-song had opgezet. Ze greep een schaar en stak hem in de rug, schouder en dij. Het incident gebeurde maandag in Northam, zo'n 100 kilometer ten zuiden van Perth.

Volgens de politie ging de 30-jarige vrouw tot haar actie over nadat haar echtgenoot (35) nog maar eens het Elvis-nummer Burning Love had opgezet. De man is opgenomen in het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. Zijn vrouw is aangehouden. Het Elvis-nummer uit 1972 was de veertigste hit van de King en was het laatste dat de toptien van de Billboard Hot 100-hitlijst bereikte.

Supermariobros

Duitser tergt ex met seksfilm op internet

Een Duitse man moet brommen in de cel nadat hij een seksfilm van zijn ex-vriendin op het internet had gezet. Ferdinand Holzl uit Marburg had het telefoonnummer en het adres van zijn ex erbij gezet. De man moet achttien maanden de cel in en zal ook een boete van 35.000 euro moeten betalen.

De 43-jarige vrouw werd maandenlang opgezadeld met telefoontjes van geïnteresseerde klanten. De film van het koppel dook wereldwijd op verschillende pornosites op, en kon daar gratis bekeken worden. Volgens de rechter is het technisch onmogelijk om de film van het net te halen. Het was de allereerste keer in de Duitse geschiedenis dat een rechter uitspraak deed in zulke zaak.

Supermariobros

President draagt al een week dezelfde trui

De nieuwe president van Bolivia die zijn eerste rondreis langs verscheidene landen maakt, valt niet alleen op door zijn vaak pittige uitspraken, maar ook door zijn kleedgewoonten. Evo Morales lijkt zich niets aan te trekken van het protocol en draagt al ruim een week een veelkleurige en gestreepte trui.

Nachtmerrie voor de Verenigde Staten
De "nachtmerrie voor de Verenigde Staten", zoals de linkse Morales zichzelf noemt, is de eerste Indiaanse president van Bolivia. De afgelopen week bezocht Morales onder meer Frankrijk en Spanje. Zelfs voor een bezoekje aan de Spaanse koning Juan Carlos wilde hij geen pak aantrekken.

Man van het volk
Door zijn kleedgedrag lijkt Morales, een voormalige cocaboer en van zeer eenvoudige komaf, zijn imago van man van het volk te willen versterken.
Afgelopen donderdag had Morales een werkdiner met de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken in Den Haag. De Boliviaanse president sluit zijn rondreis vrijdag af met een bezoek aan Brazilië.


Supermariobros

Laat je (voor even) levend begraven

Wie wil, kan zich in het Nederlandse Drenthe levend laten begraven. Voor 75 euro kan je maximum een uur levend onder de grond gestopt worden, terwijl je vrienden en familie je avonturen op een beeldscherm volgen.

Paniek knop
Belangstellenden kunnen in een kist plaatsnemen, die vervolgens in een kuil van 1,50 meter diep wordt gedeponeerd, met bovenop de kist een betonblok van 3.500 kilo. In de kist is er zuurstof aanwezig en loopt er een verbinding naar een computer die alles in de gaten houdt. Als iemand een paniekaanval krijgt, kan hij of zij op een knop drukken, zodat de betonblok naar boven wordt gehesen.

Familie en vrienden van de "overledene" kunnen via een beeldscherm kijken naar het lot van de persoon die in de kist gaat. Wie in de kist stapt, moet wel een papier ondertekenen waarop staat dat niemand aansprakelijk kan worden gesteld voor eventuele schade.

Supermariobros

Blauwe schmink doet domme overvaller de das om

Een tip voor overvallers: als je als vermomming je hele gezicht blauw verft, veeg daarna wel de schmink er goed af.  Doe niet zoals de negentienjarige Daniel Peter Clark. Volgens de politie van Anchorage in Alaska verfde de kerel zijn gezicht blauw en overviel hij even later een hotel. Hij werd gearresteerd toen er nog sporen van blauwe schmink op zijn voorhoofd en oren zaten.

Clark liep zaterdagochtend het Super 8 Motel binnen en eiste geld. De hotelbediende weigerde geld te geven waarop Clark een mes trok. De bediende sloot zichzelf op in een bureau en waarschuwde de politie. Clark zag zich genoodzaakt zonder buit het hazenpad te kiezen.

De hotelbediende beschreef Clark als een man van begin twintig, met kort blond haar. Hij droeg een rode jas én had een blauw gezicht. Dat deed een belletje rinkelen bij een agent. Want een dag eerder was er een oproep binnengekomen over een moeilijke hotelgast in een ander hotel.  De agent had daar een man ondervraagd die aan het signalement beantwoordde, zonder de blauwe schmink tenminste.

De agenten reden dan ook naar het Chelsea Inn waar Clark twintig minuten later nietsvermoedend binnenstapte. Clark had nog duidelijke sporen van blauwe schmink op zijn gezicht zitten. De politie regelde een huiszoeking en trof er in de hotelkamer het mes aan waarmee hij de hotelbediende had bedreigd. Ook werd er blauwe stempelinkt gevonden waarmee hij zich geschminkt had. De man werd opgepakt. Hij is aangehouden voor gewapende overval en zit in de cel.

Supermariobros

Pendelaars krijgen sekslijn in plaats van stopplaatsen te horen

Australische pendelaars kregen donderdagavond in Melbourne wel een heel vreemde mededeling langs de intercom van de trein. In plaats van de gebruikelijke stopplaatsen, kregen ze een geile vrouwenstem te horen die een seksverhaaltje opdiepte.

De verbaasde pendelaars kregen 30 seconden lang sekspraat te horen langs de intercom. Daarna kon een conducteur de intercom uitschakelen. Grappenmakers waren erin geslaagd om binnen te breken in een wagon waar de intercom stond.

"Er kwam veel vuile praat aan te pas. Een oudere vrouw naast me kon haar lach niet inhouden", getuigde reizigster Belinda Jackson. De woordvoerder van de spoorwegmaatschappij Connex zegt dat zulke incidenten twee tot drie keer per jaar voorkomen.

"Hier ging het nog om een grap, maar er zijn gevallen bekend waar grappenmakers de reizigers langs de intercom vertelden dat er een bom aan boord was." Verdachten in de zaak zijn er niet.

Supermariobros

Jongeman sticht brand in woning Turnhout om duivel te verdrijven

In Turnhout heeft een jongeman woensdagmorgen geprobeerd om de duivel te verdrijven door brand te stichten in zijn eigen woning. Dat meldt het parket van Turnhout. De schade bleef beperkt en er vielen geen gewonden. Hij verschijnt donderdag voor de onderzoeksrechter.

Stemmen
Rond 10.00 uur zou de 28-jarige Belg uit de Kwakkelstraat in Turnhout stemmen gehoord hebben die hem bevolen zich uit te kleden, zijn kleren in een emmer te steken en die onder de gaskraan te plaatsen. Volgens de jongeman was die stem van God en moest hij ook de emmer in brand steken om de duivel uit zijn huis te verdrijven.

Een toevallige voorbijganger greep in en kon voorkomen dat het huis de lucht in ging. Hij kreeg de brand onder controle nog voor de brandweer ter plaatse was.

De jongeman was vermoedelijk onder de invloed van drugs.

Supermariobros

Spin leeft maand in oor van vrouw

Een levende spin van enkele centimeters groot is na bijna een maand uit het oor van een Zweedse vrouw verwijderd. De vrouw vond dat ze de laatste tijd uitzonderlijk slecht hoorde, en was naar de dokter gegaan om haar gehoorgang te laten schoonspuiten.

De dokter had de procedure nauwelijks in gang gezet, toen de levende spin uit haar oor gerold kwam. Volgens een Zweeds roddelblaadje herinnerde de vrouw zich de aanwezigheid van een spin op haar bed, maar had ze nooit een verband vermoed tussen het insect en haar gehoorproblemen.

Supermariobros

Colombiaans stadje lanceert de condoomplicht

Jongens vanaf veertien jaar moeten in het Colombiaanse stadje Talua binnenkort altijd een condoom bij zich hebben. De gemeente wil met deze proef proberen het aantal HIV-besmettingen en ongewense zwangerschappen terug te dringen. "De maatregel dwingt niemand om seks te hebben, maar wel om zichzelf te beschermen", aldus raadslid William Pena.

Met deze uitleg is echter niet iedereen het eens. "Het is je eigen verantwoordelijkheid om een condoom te dragen of niet. Niet iedereen boven de veertien jaar heeft seks", aldus een 15-jarige inwoner van Talua. Vorig jaar stierven in de gemeente veertien mensen als gevolg van seksueel overdraagbare aandoeningen. Ten opzichte van 2003 is dit een toename van vijftig procent.

Supermariobros

Gestolen wagen teruggevonden...na 37 jaar

Een in 1969 gestolen sportwagen komt na 37 jaar terug in handen van de rechtmatige eigenaar. De politie in de Amerikaanse staat Californië trof de wagen eind vorig jaar aan tijdens een inspectie in de haven van Los Angeles.

Het voertuig, een Chrevrolet Corvette, zou naar Zweden worden geëxporteerd, maar de douane kon de kentekenplaat niet verifiëren, aldus Amerikaanse media. In de jaren zestig was er geen adequate kentekentekenregistratie in de VS.

Daarom ging de politie kijken op lijsten van gestolen wagens die verzekeraars bijhouden. Daar was de wagen wel terug te vinden. De eigenaar woont in New York, aan de andere kant van de Verenigde Staten. De Chevrolet zal daar volgende week worden afgeleverd.

Supermariobros

Taiwanese wetenschappers maken groene varkens

Taiwanese wetenschappers zijn erin geslaagd drie groene varkens maken. De genetisch gemanipuleerde beesten zijn daarenboven fluorescerend. Dit heeft prof. Wu Shinn-Chih van de Nationale Universiteit van Taiwan donderdag bekendgemaakt.

De varkens zijn niet alleen groen van buiten: ook het hart en andere inwendige organen zijn groen. De groene zwijnen zullen worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek naar stamcellen.

In 2003 was een Taiwanees bedrijf begonnen met de verkoop van de eerste fluorescerende vissen ter wereld.

Supermariobros

Argentijnse vrouw 'verrijst' op eigen begrafenis

Een Argentijnse vrouw die na een nieuwjaarsfeestje vermist raakte, is tijdens haar eigen begrafenis 'verrezen'. De 20-jarige Angela Saraiva, die amper 20 uur van de aardbol verdwenen was, was stomverbaasd dat familie en vrienden haar in die tussentijd al dood verklaard hadden. Het misverstand berustte op een foute inschatting van de moeder, die bij de identificatie van een stoffelijk overschot haar eigen dochter meende te herkennen.

Groot was ieders verbazing dan ook toen Angela tijdens de plechtigheid levend en wel haar opwachting maakte. "Naar het schijnt leek die vrouw heel erg op mij", zocht Saraiva naar een uitleg voor de monumentale blunder. "Eigenlijk vond ik het een leuke ervaring. Nu weet ik hoeveel mijn vrienden en familie van me houden en hoe erg ze me zouden missen als ik sterf."

Supermariobros

Moeder van 12 jaar opnieuw zwanger

Een Colombiaans meisje dat op haar elfde voor het eerst moeder werd, is opnieuw zwanger. Dit hebben artsen van een ziekenhuis in Medellín woensdag laten weten.

Volgens het meisje is de vader een man van 40. De artsen proberen de zwangerschap te rekken tot de 35e week zodat de baby levensvatbaar is.

De moeder van het meisje gaf als verklaring voor de herhaaldelijke zwangerschappen van haar piepjonge dochter dat zij niet altijd op haar kan letten omdat zij buitenshuis op zoek moet gaan naar werk.

Supermariobros

Muur neergehaald om zwaarlijvige vrouw uit gebouw te krijgen

Brandweermannen uit Hongarije hebben een raam en zelfs een deel van een muur moeten neerhalen om een 315 kilogram zware vrouw naar het ziekenhuis te voeren. Vijf uren duurde het vooraleer het gat in de woning groot genoeg was om de vrouw naar buiten te krijgen. De zwaarlijvige dame mocht op een ziekenhuisbed plaatsnemen, waarna ze met een vorkheftruck de begane grond bereikte. Ook die actie liep echter niet van een leien dakje: maar liefst 13 brandweermannen waren nodig om de vrouw op dat bed te rollen.

Uiteindelijk bereikte de vrouw zonder verdere ongelukken het hospitaal. Daar zal ze een vermageringskuur ondergaan.