Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Autodief rijdt recht naar gevangenis

Een verdachte van een autodiefstal maakte het dinsdag de politie van Tampa in de Amerikaanse staat Florida erg makkelijk. Hij reed rechtstreeks naar de gevangenis en gaf zich daar over.

De 41-jarige Darrell Wayne Morton reed op de snelweg rond in een gestolen minibus. Patrouillerende agenten controleerden de nummerplaat en zetten de achtervolging in. De achtervolging eindigde pas toen Morton zijn wagen parkeerde aan de gevangenis van het district Hillsborough. Hij stapte uit, gaf zich over en werd meteen in de boeien geslagen. De man is aangeklaagd voor onder meer autodiefstal en zit in de cel.

Supermariobros

Man steekt zichzelf in brand na boete

Een Zuid-Koreaan heeft zichzelf in de rechtszaal in brand gestoken nadat hij veroordeeld was tot het betalen van een boete van 300 dollar (248 euro) voor het verstoren van de orde. De man veroorzaakte in 2004 heel wat herrie in een telefoniewinkel waar hij een nieuw telefoonnummer aanvroeg.

De veroordeelde wandelde uit de rechtszaal, besprenkelde zich met hete olie en keerde alleen terug in de zaal om zichzelf in brand te steken. De man heeft brandwonden van de derde graad over het hele lichaam en werd meteen afgevoerd naar een brandwondencentrum in het centrum van Seoul. De Zuid-Koreaan is in kritieke toestand. Bij het incident raakte niemand anders gewond.

Supermariobros

Tieners stelen 27 Jezusbeelden uit verveling

Vier Amerikaanse tieners hebben de afgelopen weken uit verveling 27 Jezusbeelden uit kerken en huizen gestolen. De jongeren uit Sayreville in de Amerikaanse staat New Jersey waren van plan om de beelden te verbranden.

Een van de verdachten, allen jongens, zei aan de politie dat hij benieuwd was hoe een brandend Jezushoofd eruit zou zien. De vier werden maandag aangehouden. De meerderjarigen onder hen riskeren een celstraf van vijf jaar.

Robert Olson, wiens achttienjarige zoon werd gearresteerd, is geschokt door het voorval. Zijn zoon kwam al eerder in aanraking met het gerecht.

Supermariobros

Man vast in modder na bezoek aan prostituee

Een 49-jarige Amerikaan is na een bizar avontuur uit het ziekenhuis ontslagen. De man ontmoette een mannelijke prostituee met wie hij overeen kwam bij een waterzuiveringsinstallatie seks te bedrijven. In plaats daarvan belandde de man in een uiterst benarde positie in de modder. Een politiehelikopter moest hem redden.

Beide mannen kregen aan de waterzuiveringsinstallatie ruzie. De klant wilde daarop het terrein verlaten. Hij verdwaalde en kwam vast te zitten in de modder. Uiteindelijk belde hij de politie die hem pas na een intensieve zoektocht terugvond.

Een helikopter moest de man uit de modder trekken. Hij zal vervolgd worden voor het zich begeven op verboden terrein.

Supermariobros

Parijse hondenbakkerij schot in de roos

In Parijs heeft een bakkerij haar deuren enkel en alleen voor honden geopend. De viervoeters vinden in Mon Bon Chien alles wat hun hartje verlangt, van biscuits in de vorm van een kat tot zelfs beenvormige koekjes gevuld met foie gras. Eigenares Harriet Sternstein kwam op het idee toen ze een professionele bezigheid zocht die haar twee voornaamste passies, gebakjes en huisdieren, combineerde. Ze verhuisde samen met haar labrador Sophie-Marie van Amerika naar Frankrijk en lokt nu met haar nieuwe zaak massa's klanten over de vloer.

"De Parijzenaars vinden het best grappig en kopen dingen die er leuk uitzien. Als ze nadien terugkomen, is het de hond die beslist wat er gekocht wordt. Het is een echt succes, elke dag maak ik 200 tot 300 biscuits klaar en ook de speciale bestellingen stromen binnen." Ook voor de feestdagen heeft Sternstein wat bijzonders in petto. "We hebben al speciale smaken voor Halloween en Kerstmis gelanceerd, nu Valentijn eraan komt zal ik weer wat nieuws moeten bedenken."

Supermariobros

Indiase tv-goeroe 'draait menselijke botten in pillen'

Een populaire tv-goeroe in het noorden van India wordt ervan beschuldigd menselijke menselijke botten te hebben verwerkt in medicijnen. Swami Ramdev heeft een ochtendprogramma op de Indiase televisie waar dagelijks miljoenen mensen naar kijken.

Onderzoek
Een onderzoek bracht aan het licht dat pillen van de goeroe menselijke stoffen bevatten. Ze bevatten ook dierlijke testikels die verwerkt zijn tot poeder. Dat zegt Indiaas parlementslid Krinda Karat, een lid van de Communistische Partij. De pillen zouden helpen tegen diverse klachten als maagzuur, impotentie en zelfs kanker.

Complot
De goeroe ontkent alles. Hij spreekt van een complot van internationale bedrijven die gekant zijn tegen zijn medicijnen.

Supermariobros

Chinees liet bus ontploffen om van vrouw af te raken

De Chinese politie heeft een man aangehouden die een aanslag op een bus liet uitvoeren. Op die manier hoopte hij van zijn vrouw af te raken. Door deze terreurdaad kwamen op 23 december in de provincie Henan elf mensen om het leven. Daarna vermoordde de man ook nog de bommenlegger om zijn sporen uit te wissen.

De Chinees wilde zijn vrouw doden om met zijn geliefde te kunnen trouwen. Hij gaf een bekende de opdracht de bom te plaatsen. Het is voorlopig nog onduidelijk of de vrouw bij de aanslag om het leven gekomen is.

Supermariobros

Duitse man leeft jaar naast lijk van echtgenote

Een 71-jarige man heeft gedurende ruim een jaar geleefd naast het lijk van zijn vrouw, dat hij bewaarde in zijn woning in het Oost-Duitse Dresden. Dat deelde de politie daags na de macabere vondst mee.

De ordehandhavers werden door de buren verwittigd, die een indringende geur afkomstig uit het appartement hadden opgemerkt. Het lichaam van de vrouw, die in december 2004 op 75-jarige leeftijd volgens een eerste onderzoek een natuurlijke dood was gestorven, werd in het echtelijke bed teruggevonden en begon al te mummificeren. De speurders sloten een moordzaak uit.

Supermariobros

Lijkbezorger vindt tweede keer 'verkeerde dode'

Een begrafenisondernemer uit Gent nam woensdag bijna het verkeerde lichaam mee uit het mortuarium van het ziekenhuis Jan Palfijn. Op de schuif stond wel de naam van de mannelijke overledene, maar er lag een vrouwenlijk in. Drie weken geleden overkwam hem exact hetzelfde. Jan Palfijn gaat de procedure bij het ophalen nu wijzigen.

Supermariobros

Fluwelen broeken strikt verboden voor Britse taxichauffeurs

Twee Britse kustplaatsjes hebben de strijd aangebonden tegen fluwelen broeken voor taxibestuurders. Indien de chauffeurs in Lowestoft and Great Yarmouth de regel aan hun laars lappen, riskeren ze hun vergunning kwijt te spelen. Ook gewone jeans, t-shirts en sportschoenen staan vanaf nu op de zwarte lijst.

"Absoluut belachelijk", noemt een taxichauffeur de nieuwe maatregel in the Daily Telegraph. "We moeten er inderdaad slim en professioneel uitzien, maar wat is er verkeerd met een fluwelen broek?", vraagt de man zich af.

"Heel veel", aldus Jull Casswell, woordvoerder van het taxibedrijf. "We accepteren die broeken niet omdat ze er smerig beginnen uit te zien als ze verbleken. Bovendien verslijten ze snel, vooral aan de knieën."

Volgens het nieuwe reglement moeten mannelijke bestuurders een zwarte broek en zwarte schoenen dragen, met bijpassend overhemd. Vrouwen moeten zich in een zwarte rok en een deftig uniformjasje wurmen.

Supermariobros

Geketende kunstenaar springt twaalf uur door woestijn

Een Amerikaanse kunstenaar die een tekening wou maken van zijn aan elkaar geketende benen heeft twaalf uur geboeid door de woestijn gesprongen. De man, die kampeerde in een verlaten mijnschacht, had zijn benen aan elkaar geketend maar vond de sleutel niet meer.

De 26-jarige Trevor Corneliusien maakt wel vaker tekeningen in mijnen. In een mijn in San Bernadino County in Californië bond hij een lange, dikke ketting rond zijn blote enkels en ging aan de slag. Toen zijn tekening klaar was drong het echter tot hem door dat hij de sleutel van de ketens was kwijtgeraakt.

Door zand en over rotsen
Corneliusien besloot hulp te gaan zoeken en hupte vervolgens urenlang door zand en over rotsen naar de bewoonde wereld. Na twaalf uur bereikte de kunstenaar uiteindelijk een benzinestation. Hij belde de politie, die hem uit zijn benarde situatie bevrijdde. Hij heeft enkele kneuzingen opgelopen, maar verkeert in goede gezondheid.

Een woordvoerder van de politie meldde dat Corneliusien wel zijn schoenen had aangetrokken voor hij aan zijn zware tocht begon. Bovendien had hij zijn tekening meegenomen, en volgens de politie was die zeer geslaagd.

Supermariobros

Fransman beschadigt kunstwerk voor tweede maal

Een 77-jarige Fransman heeft voor de tweede keer het kunstwerk Fontaine van Marcel Duchamp (1887-1968) toegetakeld. Dat heeft de Parijse politie vandaag bekendgemaakt. Het werk staat opgesteld in het Centre Pompidou in Parijs. De man bewerkte het kunstwerk, een omgekeerde urinoir van wit porselein uit 1917, met een kleine hamer. De dader werd door de politie in hechtenis genomen.

In 1993 probeerde de man het kunstwerk al eens te vernielen op een tentoonstelling in Nîmes. Vorige maand nog verkozen een 500-tal Britse kunstenaars, curatoren, critici en galerijhouders de readymade van Marcel Duchamp tot meest invloedrijk kunstwerk in de moderne kunst.

Supermariobros

Illegaal 'oorlogsmuseum' ontdekt in Schijndel

In een woning in Schijndel is donderdag een grote hoeveelheid wapens en explosieven aangetroffen uit onder meer de Tweede Wereldoorlog. De politie was ingelicht door familieleden van de onlangs overleden bewoner van het pand, omdat zij zich geen raad wisten met de erfenis.

De eigenaar had in de loop der tijd zoveel verzameld, dat hij een museum kon inrichten, aldus een woordvoerder van de politie. In de woning trof de politie een grote hoeveelheid vuurwapens, messen, granaten, handgranaten en munitie uit de Tweede Wereldoorlog aan. Ook vond ze kleding, foto's, schilderijen en stukken uit die periode en de Golfoorlog.

Een groot deel van de munitie en explosieven wordt vernietigd. De overige spullen gaan naar oorlogsmusea in de gemeenten Schijndel, Vught en Veghel of naar andere musea. ,,Ze zijn van grote historische waarde en zullen een welkome aanvulling zijn voor de oorlogsmusea'', aldus de politiewoordvoerder.

Supermariobros

Amerikaanse peuter op no-fly lijst

Een 4-jarige Amerikaanse peuter heeft onlangs bijna het kerstfeest bij zijn oma gemist omdat zijn naam voorkwam op een lijst van terreurverdachten. De peuter werd verward met iemand anders.

Sijollie Allen vloog op 21 december van Houston naar New York om samen met haar zoontje Edward de kerstdagen bij de moeder van Allen door te brengen. Het grondpersoneel wilde de peuter niet aan boord laten gaan omdat zijn naam op de lijst met terreurverdachten voorkwam. "Ik zei tegen het grondpersoneel: je kunt toch zelf zien dat hij geen terrorist is", aldus zijn moeder.

Het luchthavenpersoneel zag uiteindelijk de persoonsverwarring in en liet Edward toch aan boord gaan. Niettemin kreeg de familie op de terugvlucht met hetzelfde probleem af te rekenen.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten begonnen kort na de aanslagen van 11 september 2001 met het opstellen van een no-fly lijst van personen die geweigerd moeten worden aan boord van vliegtuigen. Voor personen jonger dan 12 jaar geldt dat verbod echter niet omdat in die gevallen meestal sprake is van persoonsverwisselingen.

Supermariobros

Geen immo maar porno in etalage

Wie op zoek is naar een huis verwacht in de etalage van een immokantoor niet meteen een erotisch filmpje. Dat overkwam de zaakvoerder van een kantoor in een Vlaams-Brabantse stad. Een voorbijganger tikte aan het venster met de mededeling ,,dat we op de flatscreen toch wel heel rare reclame hadden''. Wat bleek? Het filmpje was in de mailbox van een bediende beland. Na een paar seconden werd het verwijderd en besteedde niemand er nog aandacht aan. ,,De pc heeft een eigen scherm maar stuurt ook het scherm in de etalage aan. Daar is het om een onverklaarbare reden misgelopen'', klinkt de uitleg van de man die om begrijpelijke redenen liever niet met zijn naam in de krant wil.