Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

Bejaarde vrouw overleed door de schrik

De 88-jarige vrouw die de politie woensdagavond dood aantrof in haar huis in Amsterdam-Geuzenveld, is overleden door de schrik. De patholoog-anatoom stelde een hartinfarct vast, aldus een woordvoerder van de politie donderdag. De politie ziet haar dood wel als een geweldsmisdrijf, omdat die hoogstwaarschijnlijk verband houdt met de inbraak of overval waar de vrouw het slachtoffer van was.

Buurtbewoners zagen woensdagavond op straat drie deels gemaskerde mannen lopen die zich verdacht gedroegen. Toen agenten poolshoogte kwamen nemen, waren de mannen verdwenen. Onderzoek in de buurt leidde de agenten naar een woning in de Goeman Borgesiusstraat. Nadat zij tevergeefs hadden aangebeld, keken de agenten door de brievenbus en zagen in de gang een vrouw liggen.

Na forcering van de deur troffen de agenten de hoogbejaarde vrouw dood aan. De woning was overhoop gehaald en doorzocht. De politie is nog op zoek naar de drie mannen die in de buurt waren gesignaleerd.

Martin

Drukste spits telde dit jaar 810 kilometer aan files

De drukste spits in Nederland van dit jaar leidde tot files met een totale lengte van 810 kilometer. Dat blijkt uit de vrijdag verschenen file-top drie van de ANWB. Het verkeersinfarct ontstond op vrijdagavond 25 november door winterweer in het midden en oosten van het land. Vooral op de A1 en de A50 bij Apeldoorn was het raak. Automobilisten stonden lang vast.

Op de tweede plaats staat ook een novemberdag. De regenachtige ochtendspits van dinsdag 15 november veroorzaakte op de snelwegen rijen auto's met een gezamenlijke lengte van 569 kilometer. De ochtendspits van maandag 24 januari eindigde als derde met 560 kilometer file. De drukte kwam door sneeuw en gladheid. 8 Februari 1999 staat nog altijd op de eerste plaats aller tijden met 975 kilometer file, aldus de ANWB.

Martin

Vuurwapens gestolen bij schietclub

Bij een schietvereniging in Monster hebben inbrekers in de nacht van woensdag op donderdag zes pistolen gestolen. Dat liet de politie donderdag weten.

De politie kreeg donderdagochtend om 02.00 uur een melding van de inbraak bij de schietvereniging Monster aan de Gruttostraat. Uit onderzoek bleek dat er zes wapens waren gestolen uit een kast die was opengebroken. Er zaten geen magazijnen en kogels bij de pistolen.

Supermariobros

Duitser koopt onbewust eigen gestolen camera terug op eBay

Een 44-jarige Duitse zakenman heeft zonder het te weten zijn eigen - gestolen - digitale camera teruggekocht via internetveiligsite eBay.

De man wilde exact hetzelfde model kopen, opdat het zou passen bij de accessoires en reageerde op een advertentie. Toen de verkoper van de camera in dezelfde stad bleek te wonen, kreeg de zakenman argwaan. En inderdaad, het bleek zijn eigen fototoestel te zijn.

De 34-jarige verkoper verklaarde tegen de politie de camera op een vlooienmarkt te hebben gekocht. De politie vindt dat echter niet geloofwaardig. "De man had nog meer camera's in de aanbieding", aldus een woordvoerder.

Supermariobros

Vrouw trouwt met dolfijn

Sharon Tendler, uit het oosten van Londen, heeft haar eeuwige trouw beloofd aan een dolfijn. De vrouw trouwde in een witte zijden jurk en roze tiara met het zeezoogdier in Eliat, aan de Israëlische grens.

Cindy de dolfijn zwom tijdens de ceremonie naast haar 'geliefde'. Sharon kuste Cindy, en fluisterde 'ik hou van jou' in zijn blaasgat. "Cindy is 35 jaar. Ik bezoek hem al 15 jaar lang tijdens mijn vakantie. Hij is zo geweldig," zegt Sharon.

Na de plechtigheid dook Sharon met jurk en al het water haar nieuwe echtgenoot te knuffelen.

Supermariobros

Dronken passagier op klein eiland gedumpt

Een dronken passagier die het cabinepersoneel lastigviel op een vlucht van Engeland naar Spanje, werd achtergelaten op een klein eilandje aan de Afrikaanse kust. Het personeel weigerde de dronkaard nog meer alcohol te schenken, waarop deze begon te schelden en te tieren.

40 km²
De kapitein van de Airbus, op weg naar Tenerife, leidde de vlucht om naar Porto Santo. Porto Santo is een Portugees eilandje, met een totale oppervlakte van 40 km². De politie wachtte de man op in de luchthaven.

Porto Santo heeft zijn luchthaven te danken aan de Koude Oorlog, toen de Navo besloot een basis te openen op Porto Santo. Het eiland telt enkele stranden en een handvol hotels. Madeira, een groot eiland en geliefd bij toeristen, ligt op een afstand van twee uur varen.

Supermariobros

Overvallers stelen verbandkistje in plaats van geldkoffer

Twee overvallers van een geldtransport in het Duitse plaatsje Gronau begingen de stommiteit van hun leven. De overval op het begeleide geldtransport verliep nochtans volledig volgens plan.

Ze deden de chauffeur van het transport stoppen door op het busje te schieten en hadden al vlug de achterklep van de wagen geopend en er een koffer uitgepakt waarna ze zich uit de voeten maakten. Dat bleek dus de verbandtrommel te zijn.

De chauffeur van het transport raakte niet gewond. Toch zette de politie een onderzoek in naar de feiten. Het gaat ondanks alles over een gewapende overval waarbij slachtoffers hadden kunnen vallen.

Supermariobros

Brandweer Halle moet kat uit conservenblik bevrijden

De brandweer van Halle is vrijdag uitgerukt om in Lot een kat te bevrijden die gekneld was geraakt in een conservenblik. Maar bij aankomst was de klus al geklaard door buurtbewoners.

De brandweer werd omstreeks 17.30 uur opgeroepen voor de bijzondere opdracht in de Frans Walraevensstraat in Lot. Een kat had haar hoofd te diep in een blikje gestopt om er de laatste restjes uit te halen. De poes raakte gekneld in het blik en zag dus niet meer waar ze liep. Uiteindelijk werd het arme diertje helemaal onderkoeld op een terras teruggevonden.

De brandweer rukte uit met het ontzettingsvoertuig, maar nog voor de aankomst van de hulpdiensten konden buren het diertje bevrijden. Dicht bij de kachel bekomt de kat nu met lekkere hapjes.

Supermariobros

Man reed naar ziekenhuis met kogel in zijn hoofd

Glen Thomas Betterley (53) uit de Amerikaanse staat Florida wist van niets toen hij donderdagochtend wakker werd. Het viel hem op dat hij bloedde. Hij vroeg zijn vriendin of ze hem had geslagen. Ze zei echter van niets te weten. Wat Betterley niet wist was dat zijn vriendin hem in zijn slaap in zijn hoofd had geschoten.

Omdat het bloeden aanhield reed Betterley naar zijn werk, liet een briefje achter voor zijn baas en zette koers naar het ziekenhuis.  Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen werd onmiddelijk besloten dat hij moest worden geopereerd omdat bleek dat er een kogel in zijn hersenen zat.

Ondanks de zware ingreep verkeerde hij vrijdag in stabiele toestand. Terwijl Betterley werd behandeld belde de politie met zijn vriendin, de 65-jarige Emma Lorene Larsen, en hoorde een schot. Larsen werd thuis dood aangetroffen. Ze had een schotwond aan haar hoofd.


Supermariobros

Nepontvoering om met kerst bij minnares te zijn

Een Spaanse zakenman die de kerst met zijn minnares in plaats van met zijn echtgenote wilde doorbrengen, heeft zijn eigen ontvoering in scène gezet. Hij belde volgens Spaanse mediaberichten van vrijdag op kerstavond met zijn vrouw en vertelde dat hij was ontvoerd.

De 'kidnappers' wilden voor zijn vrijlating 6000 euro hebben. De zakenman regelde vervolgens een ontmoeting waarin de overdracht van het losgeld had moeten plaatsvinden. Niemand haalde vervolgens echter het geld op.

De politie zette extra mensen in, begon een groot onderzoek en liet de grenzen extra bewaken. Na zijn 'vrijlating' enkele dagen later sprak hij zichzelf in het politieverhoor herhaaldelijk tegen, waardoor de waarheid aan het licht kwam.

Supermariobros

Metershoog paard terug naar Land van Ooit

De verdwijning uit het attractiepark Land van Ooit in Drunen van een metershoog paard van polyester is inderdaad een grap van een oudejaarsvereniging. Het gaat om het paard Kos met de Snor, van ruim 3,5 meter hoog, vier meter lang en enkele honderden kilo's zwaar.

De club maakte in de nieuwjaarsnacht bekend het beeld uit het pretpark te hebben gehaald. De directie van het park deed woensdag aangifte van de vermissing. Op de plek waar het paard stond, was een briefje gevonden, waarop stond dat het paard op 1 januari zou terugkomen.

De politie had al rekening gehouden met een nieuwjaarsgrap.

Supermariobros

Twee vissers overleven op onbewoond eiland

Twee vissers hebben twee maanden lang overleefd op een onbewoond eiland in het zuiden van de Stille Oceaan, zo meldt een Nieuw-Zeelands radiostation vandaag. De mannen overleefden op een dieet van kokosnoten en cassave.

De familie van een van de mannen had al een traditionele ceremonie gehouden om zijn dood te markeren, maar de vrouw van de andere man was voor zijn overleven blijven bidden, zo luidde het.

Het tweetal trok de aandacht van een voorbijvarende vissersboot door een vuur aan te steken. Op 30 december waren ze weer thuis op het eiland Ha'apai in de staat Tonga, aldus de berichten.

Supermariobros

Française baart baby in wc vliegtuig

Een 25-jarige Française uit het overzeese gebiedsdeel La Réunion heeft in de nacht van zaterdag op zondag een baby gebaard in het toilet van een vliegtuig.

Een stewardess wikkelde de zuigeling snel in een deken. Een arts die toevallig aan boord was, knipte de navelstreng door, aldus de luchtvaartmaatschappij Air Austral zondag. Moeder en kind maken het goed.

Gezagvoerder Jean-Christophe Durieux had zoiets nooit eerder meegemaakt tijdens zijn carrière van twintig jaar: ,,Wij zijn met 170 passagiers gestart in Lyon en met 171 passagiers geland in La Réunion."

Moeder en kind zijn voor controle opgenomen in het ziekenhuis van Saint Denis de la Réunion.

Supermariobros

Britse autoweg drie maanden dicht voor paddentrek

Een autoweg in het Zuid-Engelse Somerset blijft drie maanden afgezet voor de paddentrek. De amfibieën brengen het grootste deel van het jaar in het bos van Norton, bij Clevedon in Cornwall door maar in het vroege voorjaar steken ze de weg die langs het bos loopt over, op zoek naar de sloten en plassen waarin ze het levenslicht zagen.

Paddenpatrouille
Daar leggen de vrouwtjes hun eiersnoeren. De mannetjes zitten bovenop de wijfjes en houden ze stevig vast terwijl ze het dril bevruchten. Helaas komt een groot percentage van de padden nooit op zijn bestemming aan: grote aantallen padden worden jaarlijks door auto's doodgereden. In 2005 werd bij Clevedon een paddenverdedigingspatrouille ingesteld die de dieren moest redden. Meer dan 1.000 vrijlustige amfibieën werden zo veilig naar de overkant van de weg gebracht.

Mannetjespadden
Toch bleef het aantal slachtoffers aanzienlijk, en daarom is dit jaar voor radicaler middelen gekozen. Mannetjespadden worden het vaakst slachtoffer van het autoverkeer, aldus Andrew Town (61), organisator van de patrouille van vorig jaar. "Er zijn altijd veel slachtoffers, met name onder de mannetjes, want die hebben de neiging om midden op de weg te gaan zitten kwaken om liefjes aan te trekken", zo luidt het. "De mannetjes zijn ook veel kleiner dan de wijfjes, en daarom wachten ze graag op de weg tot er een vrouwtje voorbijkomt dat ze kunnen bestijgen, zodat ze mee kunnen liften", aldus Andrew Town.

Supermariobros

Vrouw beboet omdat ze de weg vroeg aan agent

Een Britse vrouw die verloren gereden was op de autosnelweg, heeft een boete van 44 euro aan haar been omdat ze haar auto aan de kant zette en de weg vroeg aan een politieagent. Rachael Farthing raakte die bewuste nacht volledig in de war door de wirwar van verkeersborden en parkeerde haar wagen op de pechstrook, vlak achter een politiewagen. In plaats van haar op weg te helpen, 'beloonde' de agent de vrouw met een stevige boete. "Ik was alleen op pad in het donker en raakte in paniek", aldus de 44-jarige Farthing."Is dat de nieuwe aanpak van de Britse bobby om de mensen op hun gemak te stellen?"

De politie kiest de kant van zijn ordehandhaver en stelt onomwonden dat het, behalve in noodgevallen, verboden is te parkeren op de pechstrook. Volgens de Britse automobilistenvereniging was de reactie van de politieman veel te overdreven en had een simpele waarschuwing volstaan.