Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Vrouwen leggen ondergoed op graf rabbijn in de hoop een man te vinden

Het graf van een rabbijn in het Noord-Israëlische Galilea wordt al enkele weken overstelpt met bh's en slips van ongehuwde vrouwen. Ze offeren hun ondergoed in de hoop zo snel mogelijk een echtgenoot te vinden.

Heiligschennis
De religieuze autoriteiten die over de begraafplaats waken, hebben al vierhonderd lingerie-artikelen verzameld. Ze vinden ze aan de vensters van het mausoleum dat gebouwd is boven het graf van de rabbijn of aan de takken van de bomen.

Rabbijn Israël Deri, die verantwoordelijk is voor de heilige plaatsen in het noorden van Israël, zegt dat de jonge vrouwen die zich schuldig maken aan deze heiligschennis nooit de huwelijkszegen zullen krijgen.

       


Supermariobros

Dronken kerstmannen plunderen winkels leeg

Veertig kerstmannen, van wie een groot aantal in beschonken staat, hebben zaterdag in Auckland in Nieuw-Zeeland een ware chaos aangericht. Ze stalen uit winkels, vielen bewakers lastig en plasten vanaf viaducten op de openbare weg.

De Santarchy, zoals de lokale pers de opstand der kerstmannen noemt, begon volgens de politie zaterdagochtend toen de mannen vanaf een viaduct bierflessen naar passerende auto's gooiden en urineerden. Vervolgens renden de kerstmannen door een park, waar ze vuilnisbakken omgooiden en graffiti spoten.

Volgens een woordvoerder van de kerstmannen behoren ze tot een wereldwijde beweging die protesteert tegen de vercommercialisering van Kerstmis. Drie kerstmannen zijn opgepakt.

Supermariobros

Nederlandse politie krijgt cursus dieren vangen op snelweg

Nederlandse politieagenten krijgen de komende maanden les in het vangen van dieren op snelwegen. Te vaak leiden uitgebroken kippen, paarden, varkens of runderen tot lange files.

Als eersten hebben agenten van het politiekorps Amsterdam-Amstelland de cursus gevolgd. Een deskundige uit het oosten van het land bezocht onlangs het complex van de bereden politie van Amsterdam om dierenlessen te verzorgen en dienders te trainen hoe te handelen met loslopende beesten. Ongevallen met paardentrailers komen bijvoorbeeld geregeld voor en niet zelden neemt het dier daarbij de benen. Zo ontstaan her en der in het land regelmatig files omdat de jacht op het paard te lang duurt. Ook is het volgens de politie in het belang van het dier om het zo snel mogelijk weer veilig van de weg te krijgen.

De agenten leren onder meer dat een sleepkabel al genoeg kan zijn om een paard te vangen en naar de paardentrailer te begeleiden. Maar ook het op een juiste manier benaderen van het vee komt aan de orde.

Het is voor de Nederlandse dienders niet te hopen dat zij in een soortgelijke situatie belanden als hun collega's in Duitsland onlangs. Daar lag het verkeer gedurende lange tijd stil nadat een vrachtwagen met gevaarlijke slangen over de kop was gegaan. Giftige adders, enorme boa constrictors en iguana's kropen over de drukke snelweg. De autobaan A45 moest worden afgesloten, waarna hulpverleners de exotische dieren vingen.

Supermariobros

Meisje (9) in VS schiet broer (13) dood

In Riverdale, een voorstad van Chicago, heeft een 9-jarig meisje per ongeluk haar 13-jarige broer doodgeschoten.

Ze was aan het spelen met een semi-automatisch wapen dat ze in de slaapkamer van haar ouders had gevonden. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De moeder was op het moment van het ongeluk vrijdag op bezoek bij een ziek familielid en de vader was op zijn werk. Het wapen lag, geladen en niet vergrendeld, op een boekenplank. Het meisje trok per ongeluk aan de trekker en trof haar broertje met een kogel in de borst. Hij overleed even later in het ziekenhuis.

Supermariobros

Hotelgasten betalen met appel en ei

Dat Nederlanders extreem zuinig kunnen zijn, bleek dit weekeinde tijdens een promotieactie van NH Hoteles. Deze hotelketen, onder meer eigenaar van het prestigieuze NH Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam, bood zijn kamers eenmalig aan voor prijzen die door de klant werden bepaald.

,,Sommige mensen waren heel creatief. Zo werd er twee keer betaald met een appel en een ei'', aldus de hotelonderneming maandag. Het is onduidelijk of de betreffende gasten de betaalmiddelen in natura zelf hadden meegenomen, of dat deze afkomstig waren van het ontbijtbuffet.

De actie liep in 37 NH-hotels in Nederland en België. Zij stelden ongeveer 20.000 kamers open. Een enkeling betaalde helemaal niets voor de overnachting, de grote meerderheid had wel geld over voor de slaapplaats.

Gemiddeld betaalden de hotelgasten 45 euro, ongeveer de helft van de normale kamerprijs. Een bezoeker van het Krasnapolsky was het gulst door 240 euro te betalen. Een bijstandsmoeder keerde haar spaarpot om op de balie, terwijl anderen afrekenden met een zelfgebakken appeltaart of flessen wijn voor het hotelpersoneel.

NH Hoteles is tevreden over het verloop van de actie. De klantwaardering voor de actie was groot en de bezettingsgraad was met 90 procent uitstekend.

Supermariobros

Drenkelingen overleven twee weken op zee in rubberbootje

Een Australische schipper en zijn Nieuw-Zeelandse vriend hebben bijna twee weken op zee doorgebracht in een kleine opblaasbare rubberboot. Dat schrijft The Guardian vandaag.

Mark Smith (49) en Steven Freeman (30) verloren hun jacht bij hevig stormweer voor de kust van Vietnam. ,,Ons schip zonk binnen de 60 seconden ', aldus kapitein Smith. ,,De enige spullen die we hebben kunnen redden, waren een roeispaan en twee sponsen. Daarmee konden we regenwater opzuigen van de rand van de boot.'' Smith en Freeman dronken ook hun eigen urine, als ze geen regenwater konden recupereren.

Omdat door hevig stormweer het rubberbootje steeds omsloeg, bleven de twee dag en nacht doorweekt. Die stormen zorgden aan land overigens voor grote overstromingen waarbij tientallen mensen omkwamen.

Na elf dagen kwam dan toch een Vietnamese vissersboot voorbij die de twee mannen naar een ziekenhuis bracht. Ze waren uitgeput, uitgedroogd en onderkoeld.

Supermariobros

Dieven stelen babypinguïn

Dieven hebben op het Britse eiland Wight een babypinguïn gestolen. Het drie maanden oude dier zat in een dierentuin op het eiland. De dierentuin roept de dieven op pinguïn Toga terug te brengen, omdat het beestje anders zal sterven.

De babypinguïn werd zaterdag gestolen uit een hok van twee bij drie meter. Het dier meet slechts 30 centimeter, maar is al ruim is 1400 euro waard.

De pinguïn heeft een speciaal dieet nodig en is nog niet oud genoeg om zonder zijn ouders te kunnen leven. Bovendien kan Toga bijten als hij zich bedreigd voelt.

Toga is te herkennen aan zijn bruinwitte babyvacht en het balkende geluid dat hij maakt.


Supermariobros

Eiland in Stille Oceaan wil enige vliegtuig terug

Het kleine en arme land Nauru in de Stille Oceaan wil zijn enige vliegtuig terug van de Verenigde Staten. Die hebben het toestel aan de ketting gelegd wegens wanbetalingen, maar het vliegtuig is de enige verbinding tussen het eiland en de rest van de wereld.

"De inbeslagname van het vliegtuig heeft levens in gevaar gebracht, omdat Nauruaanse families naar Australië moeten reizen voor medische spoedgevallen", zei de Nauruaanse minister van Transport Kieren Keke.

De Boeing 737-400 van de staatsmaatschappij Air Nauru werd zondag aan de ketting gelegd door de Amerikaanse bank Export-Import, omdat het verarmde land sinds 2002 veel rekeningen niet heeft betaald.

Nauru is een eiland van 21 vierkante kilometer met 7500 inwoners. Het land was ooit schatrijk door de export van fosfaten, die op het eiland worden gewonnen uit versteende vogelpoep. Het land is nu echter vrijwel bankroet door corruptie en slecht beleid.

Supermariobros

Meisjes erg creatief in martelen van Barbie

Barbie, de beroemde pop voor meisjes, wordt geroutineerd gemarteld door kinderen. Dat is een conclusie van onderzoek van de Universiteit van Bath in Groot-Brittannië. Het onderzoek was gericht op de merkbeleving van schoolkinderen tussen de 7 en 11 jaar.

De methoden van verminking zijn verschillend en creatief en variëren volgens het Engelse dagblad The Times van scalperen, verbranden en breken tot verhitten in de magnetron.

Het was niet de bedoeling dat de onderzoekers zich speciaal op Barbie zouden richten, maar tijdens de gesprekken met jonge meisjes kwamen er opvallend veel afwijzende, hatelijke en gewelddadige reacties op de pop. Geen enkel ander stuk speelgoed of merk riep zo veel negatieve reacties op. Volgens de onderzoekers is Barbie een onwelkome herinnering aan de kleutertijd, die gevoelens opwekt van afwijzing, haat en geweld.

Hamilton MASTER

Vrijgesproken van verkrachting

In het Britse York is de 22-jarige   
   James Bilton vrijgesproken van       
   verkrachting... omdat hij           
   slaapwandelde.                       
                                       
   De man had een meisje een slaapplaats
   aangeboden na een avondje uit. De   
   jongedame sliep in zijn bed en hij op
   de zetel in de woonkamer.           
                                       
   Maar 's nachts werd de jongedame     
   plots wakker. De jongeling lag op   
   haar en was haar aan het verkrachten.
                                       
   Bilton pleitte echter onschuldig. Hij
   slaapwandelt al vanaf zijn 13e en dat
   verhaal werd bevestigd door een ex- 
   pert. "Ik herinner me echt niets van
   de feiten", klonk het.               



Supermariobros

Leger helpt spermabank uit de nood

Een Oostenrijkse vruchtbaarheidskliniek heeft de hulp van het leger ingeroepen wegens een gebrek aan spermadonoren. De privékliniek in Thalheim heeft in een publieke oproep soldaten om bijdrages gevraagd om het instituut draaiende te houden.

"Er zijn veel koppels die geen kinderen kunnen krijgen zonder de hulp van donoren," zegt Ramona Schausberger, een medisch assistente van het instituut. "Het aantal mannen dat sperma geeft is ook gedaald, en daarom vragen we het leger om ons uit de nood te helpen."

Sinds de oproep zijn al dozijnen recruten over de brug gekomen. "De respons was overweldigend. Dit is een groot succes voor de kliniek," zei ze nog.

Supermariobros

Idool-favoriete wil penis

De topfavoriete in de Duitse versie van Idool is van plan om met de opbrengsten van een eventuele overwinning een penis te kopen. De 25-jarige Didi Knoblauch werd geboren als meisje maar is nu al goed op weg een jongen te worden.

Geslachtsverandering is duur
"Ik voelde me nooit goed in mijn vel, ik wil geen meisje zijn," zei ze. "Twee jaar geleden heb ik mijn borsten laten verwijderen met een heel pijnlijke operatie. Maar een volledige geslachtsverandering is duur en kost ongeveer 60.000 euro.

"Ik neem dus gedeeltelijk deel aan de show voor de ervaring, maar als ik win hoop ik ook genoeg te verdienen om de operatie te bekostigen."

Supermariobros

Duitsers plaatsen verbodsborden tegen prostituees

Duitse dorpen mogen 'Geen prostituees'-bordjes plaatsen. Onze oosterburen vrezen immers een enorme toevloed aan callgirls tijdens de wereldbeker voetbal volgend jaar.

Prostitutie is legaal in Duitsland, maar enkel in bepaalde gebieden. De verbodsborden dienen dus om voetbalsupporters te beletten vrouwen in andere gebieden lastig te vallen. De overheden willen ook de duizenden callgirls beletten uit de legale zones te komen.

Ontstaan idee
Het idee ontstond nadat een Duitser, een zekere Michael G, werd aangehouden omdat hij naar de diensten van een prostituee had gevraagd in een verboden gebied in Dusseldorf. Voor de rechtbank verklaarde hij dat hij geen idee had dat een prostituee in dat gebied oppikken illegaal was.

Rechter Dirk Kruse gaf toe dat hij ook niet wist welke gebieden legaal en illegaal waren en vond dat er een soort bord nodig was om dat duidelijk te maken.

Gelijkaardige bordjes hebben hun succes al bewezen in het Italiaanse Aulla.

Supermariobros

Bezitter kinderporno geeft zich aan door virusmail

Politieagenten in het Duitse Paderborn keken vast raar op toen een man zich kwam aangeven voor het bezit van kinderporno. De 20-jarige Duitser had een virusmailtje, waarin stond dat er een onderzoek tegen hem liep, aanzien voor een officiële waarschuwing en stapte meteen naar de politie.

Kinderporno
Volgens een woordvoerster bleek daarna inderdaad dat de man kinderporno op zijn computer had en is hij daarom in staat van beschuldiging gesteld. "Computervirussen zijn dus niet altijd verwoestend. Hier hielp het ons een misdaad te ontdekken die anders vast verborgen zou zijn gebleven", aldus een woordvoerster.

Sober
Het ging om een versie van het bekende Sober-virus, dat het 'slachtoffer' een mail had gestuurd met de melding "er is een onderzoek op komst". Als afzender had het mailtje het 'Duitse Federale Onderzoeksbureau van de Politie'.

Supermariobros

Kerstcake van 1,5 miljoen te koop in Tokio

Een warenhuis in de Japanse hoofdstad Tokio heeft dinsdag een kerstcake van 200 miljoen yen (1,5 miljoen euro) in de etalage gezet. De achthoekige fruittaart bestaat uit twee lagen en is bedekt met roze glazuur.

Niet de receptuur verklaart de prijs, maar de 223 diamanten in het glazuur, waaronder een hartvormige diamant van 5 karaat. Volgens het warenhuis moet de cake binnen een jaar worden opgegeten, aldus het Japanse persbureau Kyodo.