Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Man is het beu in Dicks Street te wonen

Een inwoner van Los Angeles heeft de strijd aangebonden tegen de naam van zijn eigen straat. De man is het beu in Dicks Street (Piemelstraat) te wonen en stapt naar het stadsbestuur om een naamswijziging aan te vragen.

"Sinds we vier jaar geleden naar hier verhuisd zijn, hebben we er enkel maar ruzie om gemaakt", aldus Fisk. "Ik weet dat Dick ook een jongensnaam is, maar woorden veranderen in de loop der tijd van betekenis. Het is gewoon vernederend. Er moet echt iets veranderen of ik ben hier weg."

Meer dan de helft van de inwoners van Dicks Street hebben intussen de petitie van Fisk ondertekend, maar het stadsbestuur is duidelijk niet onder de indruk. "Dat zou ons te veel werk bezorgen", luidt het daar kort en krachtig.

Supermariobros

Snelheidsboete voor koerier die pizza bij politie ging afleveren

Een Australische pizzabesteller kreeg een boete voor overdreven snelheid toen hij een pizza ging afleveren op een politiekantoor. De pizzabesteller Truong werd in Berrimahean geflitst aan 100 km/h op een plaats waar de toegelaten snelheid 80 km/h was.

De verkeerspolitie hield de man meteen tegen. De koerier moest zijn auto langs de weg parkeren en zijn rit te voet verder zetten. Even later leverde hij netjes de afgekoelde pizza op het commissariaat af.

Truong bleek zijn rijbewijs niet op zak te hebben. De rechter veroordeelde hem tot een boete van 150 Australische dollar (93 euro) en een extra vordering van 80 Australische dollar (50 euro) .

Supermariobros

Gepensioneerden rijden 480 kilometer in verkeerde richting

Een hoogbejaard echtpaar uit Breitenborn (Duitsland) is 480 kilometer in de verkeerde richting gereden alvorens door de politie aan de kant gezet te worden. Bedoeling van het koppel was om een bezoekje te brengen aan hun zoon, die aan het andere eind van... hun straat woont.

Het slakkengangetje van de 88-jarige Franz Mueller en zijn twee jaar jongere vrouw Eva wekte de achterdocht van de agenten. "Ze vroegen aan de politiemannen of ze Duits spraken en of ze nog steeds in Duitsland rondreden. Ze waren dus echt hopeloos verloren gereden", aldus een woordvoerder van de politie.

De agenten verwittigden de zoon van het echtpaar, die hen kwam oppikken en veilig terug naar huis bracht.

Supermariobros

Aftiteling van tv-programma verraadt huurmoordenaar

Een Russische moordenaar is geklist dankzij de aftiteling van een televisieprogramma. Generaal Vitaly Gamov kwam in 2002 om nadat onbekenden een brandbom in zijn huis hadden gegooid. Gamov was de kapitein van de kustwacht van de Sakhalin eilanden, in het oosten van het land. Zijn dood was een afrekening die werd toegeschreven aan de plaatselijke maffia.

In het onderzoek werden er al twee arrestaties verricht. Een derde man bleef voortvluchtig. Het was de vrouw van een politie-inspecteur die de naam van de voortvluchtige opmerkte op de aftiteling van een televisieprogramma. Ze waarschuwde snel haar man die de naam natrok. Huurmoordenaar Alexei Britov deed de garderobe van het programma. De man werd opgepakt en zit in de cel.

Supermariobros

Fietsendief vlucht politiebureau in

Een niet al te snuggere Eindhovense fietsendief is gisteren recht in de armen van de politie gelopen. Hij had gistermiddag een fiets gestolen en was op de vlucht voor de eigenares. De man rende recht het politiegebouw in.

Stofzuigerpijp
De eigenares van de fiets liet zich niet zomaar bestelen. Ze had de diefstal opgemerkt en ging met haar auto achter de 29-jarige dief aan. Ze reed hem klem en ging hem te lijf met een stofzuigerpijp. Om aan de vrouw te ontkomen rende de dief het eerste de beste gebouw in, dat toevallig een politiebureau was.

Cel
Aanwezige agenten besloten de man voorlopig in de cel te zetten omdat hij van nog meer fietsendiefstallen wordt verdacht. De vrouw kon haar fiets mee naar huis nemen.

Supermariobros

Dronkaard ziet politiewagen aan voor taxi

Een Amerikaanse twintiger was zo dronken dat hij een politiewagen aanzag voor een taxi. De dronkaard was na een avondje stappen in Santa Cruz in Californië compleet uitgeteld en wou naar huis. Hij wandelde naar de stilstaande patrouillewagen, trok de autodeur open en nam van voor plaats.

Agente Esther Beckman was even uitgestapt om een fietser te ondervragen. Toen ze de man opmerkte in de wagen, mocht de fietser beschikken. De dronkenlap werd meteen overgebracht naar het politiekantoor waar hij een nachtje in de cel mocht doorbrengen voor openbare dronkenschap. De twintiger bleek eveneens onder de invloed van cocaïne.

Supermariobros

Vijftienjarige "mediteert al zes maanden zonder voedsel"

In het oerwoud in het zuiden van Nepal stromen duizenden pelgrims samen om een vijftienjarige jongen te eren. Hij wordt aanbeden als de nieuwe Boeddha. Zijn volgelingen beweren dat Ram Bomjon, die al zes maanden in stilte mediteert onder een boom, al die tijd nog niets gegeten of gedronken heeft. Dat meldt de Telegraph.

Stroom aan bedevaarders
Ooggetuigen hebben naar eigen zeggen zelfs licht uit zijn voorhoofd zien schijnen. "Het lijkt een beetje op wanneer je met een zaklamp achter je hand schijnt," zei Tek Bahadur Lama, een lid van de vereniging die het groeiend aantal bezoekers vanuit India en Nepal in goede banen moet leiden.

Foto's van Ram Bomjon, die beschikbaar zijn voor 5 roepies (4 dollarcent), zijn overal in de regio aanwezig. De jongen is er hét gespreksonderwerp, zegt Upendra Lamichami, een lokale journalist. De jongen zou sinds zijn meditatie nog niet hebben bewogen, zelfs niet voor een toiletbezoek. De lokale overheid heeft hulp van hogerhand ingeroepen om de enorme stroom aan bedevaarders de baas te kunnen blijven. Ze wil bovendien de zaak laten onderzoeken door wetenschappers.

Boeddha
Plaatselijke dokters zijn niet tot een besluit gekomen. Ze mochten niet dichter dan vijf meter bij de jongen komen en konden dus enkel bevestigen dat hij in leven was. De populariteit van het fenomeen is deels te verklaren doordat het lijkt op de tijd uit het leven van de historische Boeddha, die 250 kilometer verderop geboren werd rond 543 voor Christus.

De Boeddha bereikte verlichting toen hij 49 dagen lang onder een heilige Boddhi boom mediteerde. Ram Bomjon zit ook onder een Boddhi boom, in dezelfde houding als de Boeddha, maar zijn inspanning duurt reeds langer. Zijn moeder Maya Devi, die dezelfde naam heeft als Boeddha's moeder, geeft toe dat ze ongerust is. "God heeft hem naar het woud gevoerd en ik heb er vertrouwen in dat God hem zal voeden," zegt ze tegen zichzelf. "Hij is beslist dunner geworden. 's Morgens lijkt hij bleek, alsof er geen bloed in hem zit, maar zodra de zon opkomt lijkt hij helderder en helderder te worden."

De commotie werd vorige week groter toen een slang Ram gebeten zou hebben en er een gordijn om hem heen werd gehangen. Vijf dagen later werd het geopend en de tiener zei: "Zeg de mensen dat ze me geen Boeddha moeten noemen. Ik heb niet de energie van de Boeddha. Ik heb het niveau van een rinpoche (een mindere goddelijkheid)." "Een slang heeft me gebeten maar ik heb geen behandeling nodig. Ik heb 6 jaar diepe meditatie nodig."

Commercie
Ondanks zijn protest, is de "Boeddha jongen" beroemd. Er is een bloeiende markt ontstaan in het ooit zo rustige oerwoud, die de pelgrims voorziet van kauwtabak en fietsreparaties tot wierook en heilige amuletten. Overal ligt afval. Rond Rams boom is een omheining geplaatst om te voorkomen dat pelgrims hem aanraken. Inmiddels wordt een derde omheining gebouwd, evenals een parkeerplaats voor bussen.

Zakenman Prakash Lamsal zei dat sommige mensen dagelijks voor zo'n 2.500 roepies (30 euro) aan thee verkopen. "Die monniken gaan hier kasten van villa's mee bouwen. Als ik me er niet voor zou schamen zou ik er ook een stalletje opstellen."

Supermariobros

Zwart toiletpapier

Een Portugees bedrijf lijkt een gat in de markt te hebben gevonden. Deze zomer bracht het in Spanje en Portugal zwart toiletpapier op de markt. Eerder deze maand lag het in Frankrijk in de winkels en inmiddels zijn er orders binnen uit Australië en Japan.

Het bedrijf Renova wil het zwarte toiletpapier begin volgend jaar in de Verenigde Staten en Canada introduceren. Directeur José Manuel Pinheiro noemde woensdag de reacties uit de hele wereld ,,onverwacht".

Renova mikt met zijn product op sjieke hotels en restaurants. Het vraagt 2,50 euro per rol en noemt het papier ,,elegant, opstandig, alternatief en eeuwig modieus".

De Amerikaanse papierdistributeur Consumers Interstate Corporation, die een encyclopedie bijhoudt over toiletpapier, liet weten dat zwart papier wellicht een kleine groep mensen aanspreekt, maar dat de meerderheid het zal houden bij wit. ,,De mensen preferen hygiëne boven een trendy ontwerp."

Supermariobros

Amerikaanse pakt wereldtitel kalkoen eten

,,Snel slikken" is het geheim van de kersverse wereldkampioene kalkoen eten. De 37-jarige Amerikaanse Sonya Thomas werkte woensdag een gebraden kalkoen van 4,5 kilo weg in slechts 12 minuten. Dat was genoeg voor de titel. Ze liet zeven mannen achter zich in de eindstrijd, die gehouden werd aan de vooravond van Thanksgiving.

De vogel die Thomas in de finale kreeg voorgeschoteld was volgens haar aan de droge kant. Maar dat kon de vrouw die onder regelmatige deelnemers aan eetwedstrijden bekendstaat als 'De Zwarte Weduwe' niet van de overwinning afhouden. Thomas staat tweede op de wereldranglijst van snelle eters. Ook als het op eieren, kaaskoekjes of gehaktballen aankomt, is ze ongenaakbaar.

Supermariobros

Medewerkers Chinees weeshuis vast voor verkoop baby's

De Chinese politie heeft 27 medewerkers van weeshuizen gearresteerd, omdat ze in de provincie Hunan baby's verkochten. Dat hebben Chinese staatsmedia donderdag gemeld.

Onder de arrestanten zijn de directeur van een weeshuis in het district Hengyang en zes van zijn stafmedewerkers.

De verdachten zouden pasgeboren baby's die in weeshuizen waren terechtgekomen, hebben verkocht. Voor de kinderen zouden bedragen tussen 3000 yuan (350 euro) en 8000 yuan (920 euro) zijn gevraagd.

Supermariobros

Roemeense stad vreest uileninvasie

De inwoners van de Roemeense stad Suceava vrezen een uileninvasie. De afgelopen weken hebben zich honderden uilen genesteld in de bomen van de stad. Uilen zijn in Roemenië een voorbode van slecht nieuws.

Elke bewoner van een huis dat nabij een uilennest ligt, mag voor zijn leven vrezen. Inwoners telden niet minder dan 70 uilen in een boom nabij het huis van de plaatselijke prefect. Waarom de uilen massaal in de stad zijn neergestreken, blijft een raadsel. De vriestemperaturen zouden de uilen de bossen doen verlaten. In de stad vinden ze makkelijker voedsel.

Supermariobros

Australiër bedreigt helikopter met 'tomatenbazooka'

Een man die niet langer kon verdragen dat een helikopter boven zijn woning in Queensland rondcirkelde, heeft ermee gedreigd het ding neer te knallen... met tomaten. De 34-jarige Anthony Donohue belde naar de luchtvaartmaatschappij Air Service Australia om zijn beklag te doen over de lawaaihinder, maar stuitte er op een muur van onbegrip. Uit wraak dreigde hij er vervolgens mee de helikopter uit de lucht te blazen met zijn zelfgemaakte bazooka. Die straffe taal komt hem nu op twee veroordelingen te staan.

"Fruit is geen massavernietigingswapen, maar de piloot van het vliegtuig kon natuurlijk niet weten dat het maar om tomaten ging", aldus de advocaat van Donohue. In het huis dat de man samen met zijn moeder bewoont, werden geen wapens of andere illegale bezittingen aangetroffen.

Supermariobros

Meisje van 10 al 30 keer van school gestuurd

Samantha Holt is dit schooljaar al voor de dertigste keer van school gestuurd. Aanleiding is haar onhebbelijk gedrag. De meid is een nachtmerrie voor leraars en leerlingen. Ze heeft nog geen week volgemaakt op dezelfde school dit jaar.

Schuld van scholen
Leraars uitschelden voor vuile hoer, met scharen leerlingen aanvallen en schoolpersoneel terroriseren. Het behoort tot haar vaste repertoire. "Ze heeft geen grenzen en laat me geen andere keuze. Ik moet haar wel van school sturen", aldus schoolhoofd Sean Connor van de Siskin Junior School in Rowner. Haar moeder is zich van geen kwaad bewust. "Allemaal de schuld van de scholen, ze krijgen haar maar niet onder controle", sneert Tracey. Ook Samantha heeft het niet begrepen op school. "Ik haat school en het kan me geen bal schelen als ze me weer eens buitengooien."

Supermariobros

480.000 euro met stofzuiger uit slotmachines van casino gezogen?

In Slovenië wordt een gerechtelijk onderzoek ingesteld naar minstens twee schoonmaaksters die met stofzuigers geld uit de slotmachines van een casino zouden gezogen hebben. De vrouwen hebben op die manier mogelijk al honderdduizenden euro's achterover geslagen.

Het wantrouwen bij de bazen van het Korona-casino steeg nadat vastgesteld werd dat nacht na nacht 'zomaar' geld verdween uit de slotmachines. Volgens de politie gingen de schoonmaaksters elke nacht op plundertocht en waren deze bedrieglijke praktijken al verscheidene maanden aan de gang.

Het casino schat het totale verlies op 480.000 euro, maar beschikt vooralsnog niet over tastbare bewijzen om de vrouwen aansprakelijk te stellen. Het voltallige huishoudpersoneel heeft intussen wel al de bons gekregen.

Supermariobros

Kerstman vermoordt man in Londen

De Londense politie zoekt de moordenaar van boekhouder Sikandar Shaheen (25). De moordenaar was verkleed als kerstman en stak zijn slachtoffer neer in zijn woning in Leytonstone. "De moordenaar droeg een kerstmuts en witte baard", aldus hoofdinspecteur Keith Garnish.

De moord had zaterdag plaats tussen half zes en zeven 's avonds, meldt de politie vandaag. De buren van Shaheen belden de politie omdat ze een vreemd geluid gehoord hadden. Bij aankomst vonden ze het slachtoffer hevig bloedend in de inkomhal van zijn flat. Hij overleed later in het hospitaal. "Sikandar was een hard werkende man die naar de moskee ging in Leyton. We doen daarom een beroep op moskeegangers om ons te helpen. Ook alle getuigen die hem zaterdag nog gezien hebben, moeten ons contacteren." Over het motief voor de moord is het voorlopig gissen.