Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Gevangene wint luxe vakantie

Een Russische gevangene heeft recht op de prijs voor pechvogel van het jaar. De man won een vijfsterrentrip naar Londen, maar kan zijn prijs niet innen omdat hij nog tien jaar in de gevangenis moet doorbrengen.

Waterketel
De 27-jarige Sergei Repinovsky vulde het ticketje voor de plaatselijke tombola, opgestuurd door een familielid, in en hoopte een waterketel voor in zijn cel te winnen. Maar de man won de hoofdprijs –waar hij niets mee is. De man zit voor 10 jaar achter de tralies wegens fraude.

Geen visum
"Gevangen mogen enkel in uitzonderlijke omstandigheden de gevangenis verlaten. Zelfs dan mogen ze het land nog niet uit," zegt Sergei Manygin, de woordvoerder van de gevangenis. En de ongelukkige winnaar kan zijn prijs niet op een ander moment claimen. "Als hij wacht tot zijn vrijlating, zal het nog niet lukken. Het Verenigd Koninkrijk deelt geen visum uit aan ex-veroordeelden in Rusland."

"Ik nam deel voor mijn eigen plezier. Ik hoopte een waterketel of koffiezetapparaat te winnen, maar Het Geluk besloot een gemeen grapje uit te voeren," zegt Sergei nog.


Supermariobros

Toeval troef rond geboorte baby Sofie

De toevalligheden stapelen zich op rond de geboorte van twee baby's met precies dezelfde naam: Sofie Bijster. De kinderen zijn donderdag geboren in het Haarlemse Kennemer Gasthuis, zo werd maandag bekend.

Hun vaders hebben dezelfde naam, Dennis Bijster, en deden op precies hetzelfde moment aangifte bij de gemeente Haarlem. Dennis Bijster uit Haarlem en Dennis Bijster uit Spaarndam wisten van het bestaan van hun naamgenoot, maar niet dat hun vrouwen allebei zwanger waren. Beide vrouwen waren twee weken over tijd toen ze hun kindje kregen, vertelde moeder Marieta Bijster uit Spaarndam maandag.

In het Kennemer Gasthuis ontstond volgens haar enige verwarring onder het personeel na de geboorte van de tweede baby Sofie Bijster. De computer haalde in eerste instantie de gegevens van beide baby's door elkaar vanwege dezelfde naam van hun vaders.

Voorzorg

,,Het personeel heeft onze dochters uit voorzorg maar een eind bij elkaar uit de buurt gelegd om te voorkomen dat ze werden verwisseld'', aldus moeder Marieta. ,,De verpleegkundigen raadden ons aan alert te zijn vanwege die zelfde naam.''

De baby's en hun ouders hebben over belangstelling van de media niet te klagen. Volgens Marieta zijn alle toevalligheden ,,wel een beetje eng''. Ook omdat bleek dat de stellen als ze een jongetje hadden gekregen het kind ook precies dezelfde voornaam wilden geven. De bedenkers van die naam? De twee vaders, luisterend naar de naam Dennis Bijster.

Supermariobros

Hengelaars vinden schildpad onder ijs Zweedse rivier

Een groepje Zweedse hengelaars heeft een wel heel ongewone vangst thuisgebracht: een schildpad die levend onder het ijs vandaan is gehaald. Hengelaarster Anna Nyberg zag de schildpad als eerste en attendeerde haar vrienden. "Ze geloofden me eerst niet, maar zagen hem toen ook. Op dat moment bewoog hij", zei ze maandag.

De hengelaars hakten een gat in het ijs op de rivier de Rodan, 645 kilometer ten noorden van de hoofdstad Stockholm, en wisten de schildpad boven te krijgen. Hij verblijft nu tijdelijk in Nybergs badkuip.

Dierenexperts hebben Nyberg verteld dat het waarschijnlijk gaat om een Zuid- of Midden-Amerikaanse soort, die de koude Zweedse winter niet kan overleven. Maar Nyberg gelooft dat de 24 centimeter lange schildpad tot een Noord-Amerikaanse soort behoort, die zo'n 150 dagen slapend onder het ijs kan doorbrengen. Hoe de schildpad onder het ijs terecht is gekomen is onduidelijk.

Supermariobros

George Bush raakt rijbewijs kwijt

George Bush uit Texas mag twee jaar niet achter het stuur kruipen. Hij werd bestraft voor het rijden zonder rijbewijs. Dat meldden Australische media dinsdag.

Een rechtbank in Australië veroordeelde de 21-jarige kelner, die inderdaad een verre verwant van de Amerikaanse president Bush is. ,,We beginnen vandaag met een grote vis, nietwaar?'', grapte de rechter toen de naamgenoot van de machtigste man ter wereld voor hem verscheen.

De huidige president werd bijna dertig jaar geleden gearresteerd omdat hij dronken achter het stuur zat. In zijn auto bevond zich een passagier die destijds beroemder was dan Bush zelf, namelijk de Australische tennisster John Newcombe.

Supermariobros

Bankovervaller brengt buit terug

Andre Ellis zag er ontzettend tegenop om een bank te overvallen, maar volgens hem was dat de enige keuze om een einde te maken aan zijn financiële perikelen. De 39-jarige man overviel op 8 november in Ambridge in de Amerikaanse staat Pennsylvania een bank. Aan de bankbediende gaf hij een briefje waarop stond:"Overhandig me het geld. Het spijt me. Moge God me vergeven. Ik heb hulp nodig. Dank je wel."

Ellis vluchtte weg met 1100 dollar (935 euro), maar kreeg na twintig minuten wroeging. Hij besloot daarom om eigenhandig het geld terug te brengen. "Hij was erg beleefd en berouwvol", zei David Sabol van de politie van Ambridge. Onmiddellijk na de overval ging de overvaller naar een automatisch wassalon in de buurt. Hij kon zien hoe gealarmeerde politiewagens naar de bank reden. Ellis kreeg daarop spijt en besloot om naar de bank terug te gaan en de buit terug te geven.

Alleen was de bank na de overval tijdelijk gesloten. Er zat niets anders op dan op de ramen te bonken om de aandacht van het personeel en de agenten te trekken. De vrouw die hem een half uur eerder het geld had overhandigd, herkende hem meteen. Ellis werd zonder problemen ingerekend en zit vast voor overval.

Supermariobros

Late levering stookolie levert Neerpeltse studenten vrije namiddag op

Enkele tientallen leerlingen van het Sint-Maria Instituut aan de Stationsstraat in Neerpelt hebben maandag een vrije namiddag gekregen omdat een aantal lokalen omwille van een late levering van stookolie niet verwarmd konden worden. Het probleem is inmiddels verholpen en de lessen verlopen vanaf dinsdag opnieuw normaal.

Twaalftal lokalen
De directie van de school bestelde donderdag 30.000 liter stookolie. De leverancier kon omwille van een drukke agenda niet onmiddellijk op die vraag ingaan. De stookolie kon na herhaalde aanmaningen vanwege de directie pas maandagmiddag geleverd worden.

Omdat een twaalftal lokalen, aangesloten op een lege tank, niet verwarmd konden worden, besloot de directie om enkele klassen naar huis te sturen. Dat gebeurde na de middagpauze.

Overmacht
De directie wijst erop dat het met een geval van overmacht te maken had en dat er geen les mag gegeven worden wanneer de temperatuur in de lokalen onder de 18 graden ligt.

Supermariobros

Professor in rolstoel tegengehouden op snelweg

Een verstrooide professor werd in zijn rolstoel tegengehouden op de snelweg in Duitsland. De oude professor wilde in zijn rolstoel 165 kilometer ver reizen, aan een gemiddelde snelheid van 10 kilometer per uur.

De 67-jarige Wolfgang Hain reed aan 10 km/uur tussen het verkeer op de A34, nabij Westfalen. De andere voertuigen reden hem voorbij aan meer dan 150 km/uur. Hain vertelde de politie dat hij op weg was naar familie, zo'n 165 kilometer verder, en dat hij al vijf kilometer had afgelegd.

De professor slaagde er 50 jaar geleden in zijn rijbewijs te halen, toen volgens hem elk voertuig op de snelweg mocht rijden. Hij had zich niet gerealiseerd dat de wetten in tussentijd veranderd waren.

20 uur
"Hij leek me nogal verstrooid, maar verder wist hij heel goed wie hij was en wat hij deed. Ik denk alleen niet dat hij zich realiseert zijn reis 20 uur duurt aan zijn tempo," zei agent Peter Feldkirch, die de man van de baan haalde. De professor mocht zijn reisje voortzetten op een andere weg.

Supermariobros

Rechter stopt proces omdat jurylid te hard stinkt

Een rechter uit Gloucester heeft een proces wegens afpersing moeten stilleggen omdat een van de juryleden te hard stonk. Tijdens een onderbreking kloegen twee bankzitters over de ondraaglijke geur die in het gerechtsgebouw hing. Rechter Carole Hagen lichtte de advocaten in over het welriekende probleem en zag zich uiteindelijk genoodzaakt het proces volledig af te lasten.

"Twee juryleden klaagden over de gebrekkige hygiëne van hun buurman", aldus Hagen. "Het zou onverantwoord geweest zijn om van een gewone burger te verwachten dat hij twee of drie dagen in die walm zou blijven zitten." De juryleden werden dan ook van hun plichten ontslagen.

Supermariobros

Duivelbezweerster sloeg volgelingen dood

In Japan is een duiveluitdrijfster ter dood veroordeeld omdat ze tijdens het uitdrijven van boze geesten zes volgelingen had gedood. De inmiddels 58-jarige 'priesteres' Sachiko Eto sloeg haar cliënten met trommelstokken dood om demonen uit te drijven. Het gaat om een vonnis in hoger beroep, waarbij de rechter het vorige vonnis bevestigde.

Bezeten
De zes, die bij de gebedsgenezeres is huis woonden, kwamen tussen januari en juni 1995 om het leven. De politie uit het Noord-Japanse Sukagawa stuitte op de lijken, nadat een vrouw aangifte had gedaan van de verdwijning van haar man.

De verdediging betoogde dat Eto niet toerekeningsvatbaar was, omdat ze geloofde dat ze op het moment van de sessies zelf bezeten was. Volgens de aanklagers sloeg ze echter doelbewust op haar slachtoffers in.

Zeldzaam
Hoewel in Japan honderden mensen in dodencellen zitten, wordt een doodvonnis zelden voltrokken. Vorig jaar werd een man opgehangen die in 2001 een bloedbad had aangericht in een school. Daardoor kwamen 21 scholieren en twee leraren om.

Supermariobros

Zwaardvis doodt Maleisische visser

In Maleisië is een visser overleden na een aanval van een zwaardvis. De vis sprong op uit het water en doorboorde het rechteroog van de 39-jarige Adnan Walid.

De dertig centimeter lange vis miste de pupil van de onfortuinlijke visser maar de bek drong wel door tot zijn hersenen, meldde de krant The Malay Mail dinsdag.

De 39-jarige visser uit het noordwesten van Maleisië wist de bek nog uit zijn oog te trekken, maar een punt bleef achter. Hij overleed maandag in het ziekenhuis.

Supermariobros

5,8 miljoen euro voor waardeloos papier

Een politieagent uit Dubai heeft via een handige list een bende criminelen opgerold. De oplichters beweerden namelijk dat een eenvoudige behandeling met een chemisch product zou volstaan om 22 miljoen blanco papiervelletjes om te toveren in biljetten van 100 dollar. De agent speelde het spelletje mee en bood maar liefst 4 miljoen Britse Pond (5,8 miljoen euro) voor de waardeloze koopwaar.

Tijdens de ruil was het een fluitje van een cent om alle bendeleden op te pakken. In hun hotelkamer werd nog eens een grote zak vol echte dollarbiljetten aangetroffen.

Supermariobros

Burgemeester laat zich volgen door brandblustoestel

Een Roemeense burgemeester heeft zijn secretaresse bevolen hem overal te volgen met een brandblusapparaat. De reden daarvoor is dat de inwoners van Barlad, een dorp in het oosten van Roemenië, ermee dreigden hun burgemeester in brand te steken. De inwoners pikken het niet dat Adrian Solomon een plan voor goedkope huizenbouw afkeurde. Eén dakloze zette bij wijze van protest zichzelf al in brand. Zo kwamen de inwoners op het idee hetzelfde met Solomon te doen.

"Als we met het project beginnen, zouden we nooit aan de vraag kunnen voldoen", zegt Solomon. "Waarna ik bedreigingen kreeg van sommigen die van mij dan maar een brandende fakkel wilden maken, omdat ze hun goedkope flat door de neus zagen geboord. Daarom dat ik mijn assistente de opdracht gegeven heb mij een hele dag te volgen met een brandblustoestel. Ik heb ook een fotograaf in dienst die met foto's naar de politie kan trekken als ik aangevallen word."

Supermariobros

Seksslavin van 13 zocht slachtoffers via internet

Amper dertien is ze en met de schuilnaam Dirty Luder of Vuile Hoer, lokte ze via internet mannen voor harde seks. Ze liet zich gebruiken en stapte daarna naar de politie. Eén van haar slachtoffers kreeg achttien maanden voorwaardelijk.

Seksspelletje
Duitsland reageert geschokt. Roger H (47) leerde haar via een chatbox op internet kennen. "Het chatten was erg opwindend. Ze schreef dat ze uit was op brutale seksspelletjes en beweerde dat ze achttien was. We wisselden onze telefoonnummers uit en maakten een afspraakje." Het meisje wachtte hem op in een bos met seksspeeltjes. "Ik moest eerst haar beha en t-shirt kapotscheuren. Daarna wilde ze seks." Na de vrijpartij ging hij huiswaarts en het meisje naar de politie. "Ze zag er veel ouder uit dan dertien en alles gebeurde met haar toestemming."

Revanche
Volgens advocaat Rolf Schaumlöffel (61) van de beklaagde, was ze uit op revanche voor haar slechte ervaringen met mannen. Ze maakte nog andere seksslachtoffers. Wat er ook van zij, Roger H. kreeg achttien maanden voorwaardelijk en een waarschuwing van de rechter. "Let in de toekomst beter op, waarmee je je bezighoudt op het internet."

Supermariobros

Dronken Duitser plast in bed en zet huis in de fik

Een dronken Duitser plaste in zijn bed, en zette de volgende morgen bij het drogen van zijn beddengoed zijn huis in lichterlaaie. Dat maakte de politie van Müllheim in de deelstaat Baden-Württemberg maandag bekend. "Hij was te dronken om naar het toilet te gaan. De volgende morgen gebruikte hij een haardroger om zijn lakens te drogen. Hij liet de haardroger aanstaan, verliet het appartement en trok naar zijn werk", zei een politiewoordvoerder. Toen de 60-jarige dronkaard terugkwam, bleef er van zijn flat niet veel over.

Supermariobros

Britse ANWB stuurt automobilisten om via Frankrijk

Hebben we u ooit de verkeerde kant op gestuurd?'' De Britse tegenhanger van de ANWB, de RAC, stuurde automobilisten die zonder gebruik van snelwegen van het Noord-Engelse Nottingham naar het zuidelijke Bideford wilden rijden, tot voor kort om via Ierland en Frankrijk.

Dat berichtte dagblad The Times dinsdag. Een fout in de online routeplanner was de oorzaak. De wel erg toeristische route die de RAC zijn leden voorschotelde, voerde van Nottingham naar Holyhead aan de Britse westkust. Van daaruit ging de reis per veerboot verder naar de Ierse hoofdstad Dublin, en vervolgens via een fraaie maar veel te lange route, via Limerick, naar de Zuid-Ierse havenstad Cork.

Vanuit Cork moesten de Britse reizigers volgens de RAC-routeplanner de boot nemen naar Roscoff, in het gehate Frankrijk, en dan de eerstvolgende boot naar Plymouth. Van daaruit is het nog maar een klein stukje rijden naar Bideford. In totaal een reis van ruim 1700 kilometer, die twee dagen zou duren.

De RAC heeft de fout inmiddels hersteld, meldde The Times. In werkelijkheid kan de reis van bijna 400 kilometer in 6 uur en 40 minuten worden gemaakt, zonder gebruik van snelwegen of veerboten. Maar dat had iedereen met een goede wegenkaart en wat kennis van zaken ook kunnen bedenken, meent de krant.