Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Doodgewaande man belt bedroefde moeder op

Een onschuldig telefoontje van Anthony Sheppard uit Oakland bracht zijn moeder nogal erg van streek. Moeder Verna McCrown had een dag tevoren immers te horen gekregen dat haar zoon gestorven was in een schietincident. "Ik dacht ik door een geest werd opgebeld," zegt ze nog.

De politie vond de identiteitskaart van Anthony op een man die neergeschoten werd. De autoriteiten lichtten de moeder en de kranten in over de feiten. De 23-jarige Sheppard was verbaasd toen hij woensdag zijn rouwende vrienden, die in de kranten over het voorval hadden gelezen, tegenkwam.

Anthony verklaarde tegenover de politie dat hij zijn identiteitskaart jaren geleden eens verloren had. De neergeschoten man bleek achteraf een 26-jarige te zijn, genaamd Mark Martin, eveneens uit Oakland. De politie heeft zich bij de familie verontschuldigd voor de vergissing.

Supermariobros

Flitsauto politie reed met verlopen APK

Een van de auto's waarmee de politie in Groningen op snelheid controleert, rijdt al meer dan drie maanden rond met een verlopen APK (Algemene Periodieke Keuring). Dat blijkt uit gegevens van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Medewerkers van de website flitsservice.nl constateerden de overtreding vrijdag.

M. Hurks van flitsservice zei vrijdag: ,,Dit is natuurlijk belachelijk. Als dit soort zaken u of mij overkomen, krijgen we een dikke bekeuring, maar de politie komt er mee weg."

Volgens Hurks moeten de boetes die de laatste drie maanden met behulp van de auto zijn uitgeschreven, worden kwijtgescholden. ,,Strikt genomen had deze auto de weg niet op gemogen. Het zal alleen wel lastig worden de rechter hier in mee te krijgen", moet hij toegeven. ,,Eerder moesten in vergelijkbare zaken de boetes toch betaald worden."

Een woordvoerder van de politie liet vrijdag weten dat een politiemedewerker een fout heeft gemaakt. ,,Dit is door onze vingers geglipt en dat hoort natuurlijk niet zo. De medewerker is er op aangesproken."

De politie in Groningen gaat nu het complete wagenpark controleren op de APK-keuring. Van kwijtschelden van boetes kan geen sprake zijn, zei de woordvoerder. ,,De gebruikte apparatuur voldeed aan alle regels, dus de boetes blijven ook staan."

Supermariobros

Eet-piraat aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag in een restaurant aan de Varkensmarkt een man van 40 jaar uit Maastricht aangehouden. Hij had daar gegeten zonder te betalen.

De verdachte kwam rond 13.30 uur in de zaak. Nadat hij voor ruim 20 euro had gegeten en gedronken, bleek dat hij niet kon en wilde betalen. De eigenaar van de zaak heeft de politie gewaarschuwd, waarna de man uit Maastricht werd opgepakt. Uit onderzoek kwam naar voren dat hij dit soort praktijken vaker heeft uitgevoerd. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Supermariobros

Reuzenradijs slachtoffer van moordpoging

In het gemeentehuis van Aioi, in West- Japan, ligt een witte reuzenradijs op de intensive care. De 'daikon' radijs, met de vorm van een reuzenwortel, haalde enkele maanden geleden al de media omdat hij dwars door het asfalt heen groeide. Deze week heeft een onbekende het topje van de radijs afgesneden.

Het afgesneden topje werd een dag later in de buurt gevonden. Bezorgde Japanners proberen het in water in leven te houden.

De radijs laat Japan niet onberoerd en kreeg al heel wat aandacht in tv-shows. Sommige buurtbewoners pinkten zelfs een traantje weg toen ze hoorden dat hun 'dappere radijs' een kopje kleiner werd gemaakt.

Supermariobros

Schoolinspecteur voorzag damestoilet van videocamera

Een Amerikaanse schoolinspecteur in Waco (Texas) is aangehouden omdat hij in het damestoilet van zijn dienst een videocamera had aangebracht en daarmee vrouwen gefilmd had. De camera was gecamoufleerd als een verspreider van frisse lucht, zo meldt de Waco Tribune Herald.

De 46-jarige Dan Doyen liep tegen de lamp door zijn driestheid: hij had de camera op kosten van de overheid gekocht, wat bij een controleur argwaan wekte.

De schoolinspecteur is geschorst en dient zich voor het gerecht te verantwoorden.

Supermariobros

Oudste drinkbare wijn onder de hamer

Veilinghuis Christie's in Amsterdam brengt op 1 december de oudste drinkbare wijn ter wereld onder de hamer. Het gaat om een fles Rüdesheimer Apostelwein uit 1727. De bijzondere wijn moet naar verwachting 800 tot 1200 euro opbrengen.

De fles is afkomstig uit de beroemde Bremen Ratskeller. Christie's veilt verder nog een Château Monbousquet van 15 liter uit 1999. Deze aanwinst moet 600 tot 800 euro kosten. Een fles van deze grootte heet een Nebukadnezar, aldus het veilinghuis.

Tijdens de veiling brengt Christie's een grote hoeveelheid Duitse wijn onder de hamer. Hierbij zit een unieke collectie Egon Muller uit de jaren '70 en '80 en een groot aantal topwijnen van J.J. Prum zoals Graacher Himmelreich Trockenbeerenauslese 1971. Die kosten volgens het veilinghuis 400 tot 600 euro per fles.

Supermariobros

Moord na 92 jaar opgelost

Een moord in de Franse Alpen is na 92 jaar opgelost dankzij DNA-onderzoek. De politie liet een DNA-test uitvoeren op de restanten van een lijk dat eerder dit jaar in een afgelegen gebied bij Grenoble was aangetroffen.

Het slachtoffer bleek de 30-jarige fruitverkoper Mouttet uit het dorpje Gresse-en-Vercors, die sinds november 1913 was vermist. Een agent noteerde destijds in zijn dagboekje dat de man kort voor zijn verdwijning met de herder Girard om een vrouw had gevochten. De politie vond een afstammeling van de herder, die bevestigde dat Girard op zijn sterfbed de moord aan een priester had bekend. De herder had niet losgelaten waar hij het lijk had begraven.

Supermariobros

Indonesische site toont hoe je buitenlanders kunt doden

Op een website die zou zijn opgezet in opdracht van Noordin Mohamad Top - een van de leiders van de Jemaah Islamiyah, de Zuidoost-Aziatische tak van Al-Qaida - wordt uiteengezet hoe en waar buitenlanders in Jakarta het best vermoord kunnen worden.

Dat heeft de Indonesische politie vrijdag bekendgemaakt. De site, die nog niet van internet is verwijderd, bevat onder andere een eenvoudige plattegrond van een populair winkelcentrum en nabijgelegen kantoren, waar veel buitenlanders komen. Ook worden er tips gegeven als: ,,Zorg ervoor dat het doelwit wordt gedood, door hem verschillende keren in het hart en het hoofd te schieten". Nog advies: schiet nooit op de chauffeur van een auto met een buitenlander, want dat is meestal een moslim.

Supermariobros

India opent 'restaurants' voor gieren

De Noordoost-Indiase deelstaat Assam wil 'restaurants' openen voor gieren om ze voor uitsterven te behoeden. Dat heeft The Hindustan Times zaterdag bericht.

Het 'restaurant' bestaat uit open stukken terrein waar karkassen van dode dieren worden gedropt, waaraan de gieren zich tegoed kunnen doen. Voor dit doel wil het departement voor bosbouw kadavers verzamelen.

Het aantal gieren is in Indiase deelstaat de laatste jaren sterk gedaald. Ongeveer 95 procent van de Indiase gieren is bezweken aan onder meer pesticides, vogelgriep en het eten van dode beesten die waren behandeld met ontstekingsremmers.

Supermariobros

Stampend konijn jaagt inbreker weg

Door hard te stampen kon een konijn zijn baasje in het Nederlandse Vlaardingen waarschuwen voor een inbreker. Het dier sprong hard op en neer omdat het onraad rook. De bewoonster werd donderdagochtend om half zes wakker door het gestamp van haar waakkonijn. Ze ging haar huiskamer in en liep een inbreker tegen het lijf.

De inbreker koos het hazepad, maar nam nog wel een handtas en autosleutels mee. Door het alarm van "stampertje" had de vluchtende inbreker echter geen tijd meer om de bijbehorende auto te stelen.

Supermariobros

Celstraf voor Italiaans rechter omdat hij kruisbeelden schuwt

Een Italiaans rechter is vrijdag veroordeeld tot zeven maanden cel omdat hij weigert te zetelen in rechtszalen waar kruisbeelden hangen. De rechter gaat in beroep tegen de uitspraak.

De magistraat werd ter verantwoording geroepen omdat hij zijn werk al maanden weigerde te doen in rechtszalen met kruisbeelden.

Luigi Tosti blijft erbij dat religieuze symbolen niet in de rechtszaal horen en dat religie een privézaak is.

De man, die rechter is in Camarino, is niet van plan ook maar een stap te zetten in rechtszalen waar kruisbeelden hangen.

Supermariobros

Woesteling gaat vriendin te lijf met cactus

Een woesteling is in zijn woonst in Sheboygan in de Amerikaanse staat Wisconsin zijn vriendin te lijf gegaan met een cactus. De vrouw raakte daarbij zwaargewond en is opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de vrouw sloegen de stoppen bij de twintiger door nadat hij enkele mensen had opgebeld.

Toen de politie ter plaatse kwam, bloedde de vrouw hevig. Verschillende wonden moesten onmiddellijk dichtgenaaid worden. Ambulanciers moesten eerst verschillende doorns uit haar armen, nek en gezicht verwijderen. De man is aangehouden en is aangeklaagd voor onder meer mishandeling en geweldpleging. Hij verschijnt binnenkort voor de rechter.

Supermariobros

Billboards leiden Britse automobilisten af

Billboards met halfnaakte modellen leiden veel Britse automobilisten af. Bijna een kwart van de mannelijke autorijders geeft toe wel eens gevaarlijk geslingerd te hebben door de grote reclameborden met aantrekkelijke vrouwen.

Dat blijkt uit een onderzoek waarvan de resultaten maandag bekend zijn gemaakt. De opdrachtgever was de Britse verzekeringsmaatschappij Privilege. Als je met een snelheid van honderd kilometer per uur vijf seconden naar zo'n bord kijkt, heb je in die tijd de lengte van een voetbalveld afgelegd.

Vrouwelijke automobilisten laten zich minder afleiden door reclame met mannelijk schoon. Een op de tien dwaalde af van het rechte spoor.

Supermariobros

67 hamburgers schrokken in 8 minuten

67 hamburgers eten in acht minuten tijd is waanzinnig, maar wel goed voor de wereldtitel. De nieuwe kampioen heet
Takeru Kobayashi. De Japanner is meteen ook 10.000 dollar rijker.

Worsten
Vijftien deelnemers in de finale. Joey Chestnut werd tweede. De Amerikaan uit Californië duwde 62 hamburgers naar binnen. Organisator David Bear was onder de indruk van Kobayashi. "Nooit gezien, hij is ongetwijfeld de grootste eter van de wereld." Kan kloppen, de Japanner is ook houder van de wereldtitel worsten eten.

Supermariobros

Jezus verschijnt op bloempot tijdens orkaan Wilma

Mexicaanse bewoners van het eiland Cozumel, in de Caribische zee, hebben een heiligdom opgezet voor een bloempot. Volgens hotelgasten en eilandbewoners verscheen Jezus immers op de bloempot terwijl orkaan Wilma op volle kracht over het eiland raasde.

Mirakel
De hotelgasten keerden na drie dagen terug uit hun schuilplaats, toen de receptioniste van het Occidental Grand Hotel de beeltenis van Jezus op de bloempot zag.  De plaatselijke media spreekt over een mirakel en ziet een verband tussen de verschijning en het feit dat geen van de 200 gasten zelfs maar een schrammetje opliep tijdens de storm. De storm richtte nochtans behoorlijke schade aan elders op het eiland.

Veel emotie
Het beeld van Jezus' gezicht is duidelijk te zien op de terracotta bloempot. De planten doorstonden de storm trouwens ook wonderlijk wel, niettegenstaande ze zich tijdens de storm onbeschermd buiten bevonden.

"De receptioniste merkte het heilige gezicht op. Toen verzamelden de overige gasten zich rond de pot, en voor je het wist begonnen mensen te bidden en kaarsen aan te steken," vertelt een bewaker. "Veel mensen huilden. Er was veel emotie omdat iedereen net drie dagen in de schuilkelder had ."

Eten voor drie maanden
Het Occidental Grand hotel is nog steeds gesloten voor publiek wegens enkele kleine reparaties die uitgevoerd moeten worden. Het was het enige hotel op het eiland dat zijn gasten niet evacueerde naar het vasteland toen de storm in aantocht was. Volgens een bewaker was er in de schuilkelder genoeg eten en drinken voor 300 mensen, drie maanden lang.