Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Australisch schoothondje is staatsgevaarlijk

Ze ziet er zo niet uit, maar is het wel. Straathondje Mitzi, een foxterriër is een staatsgevaarlijke hond. Dat besluit de gemeenteraad van Logan in de Australische staat Queensland. Het hondje zorgde al voor heel wat opschudding. Van ophoudelijk blaffen en mensen aanvallen tot kippen doodbijten.

Terreur
Mitzi heeft het allemaal al gedaan en voortaan een slechte naam. Het hondje terroriseerde de buurt met een medeplichtige, de Schotse terriër Bundy. Samen vielen ze een weerloze vrouw van 55 aan. Ze viel en brak haar pols. Een week later was het opnieuw prijs. Het schoothondje trok er weer op uit en beet twee kippen dood in de tuin van een buur. Het was niet de eerste keer dat dit gebeurde, verklaarde de gedupeerde.

Verhuizen
De eigenaars van Mitzi vrezen het ergste. Ze moeten een fortuin aan boetegeld ophoesten omdat Mitzi de regels overtreden heeft en ook nog eens een pak geld betalen voor de registratie van het beestje als gevaarlijk. "De enige oplossing is verhuizen naar een andere staat met andere regels", jammert baasje Glenys Rose.

Supermariobros

Revanche na 27 jaar breekt man zuur op

Een man uit Milwaukee, die 27 jaar geleden naar de cel moest omdat hij zijn hotelrekening niet betaald had, heeft in datzelfde hotel nu bomalarm veroorzaakt. De politie zag de humor van zijn actie niet in en trakteerde de 52-jarige Evans op een proces. "Hiermee willen we aantonen hoe ernstig we dergelijke misdaden opvatten in het post 09-11-tijdperk", aldus openbaar aanklager Van Tatenhove.

Op 8 november belde de man het bewuste Hyatt Regency-hotel op. Hij beweerde dat er drie explosieven in het hotel verborgen lagen die drie dagen later gezamenlijk zouden ontploffen. Politie en brandweer kwamen onmiddellijk ter plaatse, maar konden niets verdachts vinden. Uiteindelijk biechtte Evans zelf zijn misdaad op.

In 1975 werd hij al eens gearresteerd omdat hij de hotelkosten van zijn verblijf in Los Angeles weigerde te betalen. Drie jaar later werd hij opnieuw betrapt en mocht hij negen maand gaan brommen.

Supermariobros

Strandwachter Miami Beach rijdt over hoofd zonneklopper

Voor de tweede keer al heeft een strandwachter van Miami Beach met een pick-up over een zonneklopper gereden. Javier Otero, hoofd van het brandweerkorps van Miami Beach, bevestigt dat een truck van meer dan 1.500 kilogram over het hoofd en schouder reed van de 19-jarige Jillian Gonzalez. Het zachte zand zou het leven gered hebben van de jonge vrouw, die meteen na het incident weer kon rechtstaan.

"Ik kon het niet zien, maar ik voelde dat het een band was die over mij ging", zegt Gonzalez. "Ik werd histerisch van de pijn en riep meteen om een ambulance te bellen, want ik voelde direct dat er iets in mijn gezicht gebroken was." Schuldige was de strandwachter Orlando Artiz, die over een walletje reed en niet kon zien dat hij aan een kant maar net het lichaam van Daniel Martinez, de vriend van Gonzalez, miste om daarna over het hoofd van het arme meisje te rijden. Gonzalez heeft inmiddels het ziekenhuis alweer verlaten.

In 2003 gebeurde er nog een gelijkaardig incident met een strandwachter van Miami Beach. Toen kwam één van de twee overreden Franse zussen er niet zo goed van af en stierf. Regels werden daarna opgemaakt, zodat het incident zich niet meer kon voordoen. Maar na een onderzoek bleek dat Artiz zich niet aan die regels had gehouden en in een verboden zone reed. De omstaanders reageerden ontzet.

Supermariobros

'Hollywood Madam' opent bordeel voor vrouwen

Heidi Fleiss, de "Hollywood Madam" die jarenlang callgirls ter beschikking stelde van de mannelijke high society uit Hollywood, heeft plannen om een nieuw bordeel te openen in Nevada. Deze keer richt ze zich niet op mannen, maar op vrouwen, die in Heidi's Stud Farm aan hun trekken moeten komen. Dat schrijft de Los Angeles Times.

250 dollar per uur
Fleiss gaat de "stud farm" (het stierenstulpje) samen met Joe Richards, die al drie legale bordelen in Nye County heeft, runnen. De Hollywood Madam, die eerder al 21 maanden in de gevangenis moest doorbrengen omwille van haar callgirlnetwerk, wil haar klanten 250 dollar per uur aanrekenen voor een uurtje met een van haar twintig hunken. Die twintig gigolo's heeft ze nog niet, maar ze vermoedt dat duizenden bereidwilligen zich zullen aanmelden.

Inspelen op situatie
Met het nieuwe concept willen Fleiss en Richards inspelen op de veranderde situatie van vrouwen. "Vrouwen zijn tegenwoordig onafhankelijker. Ze verdienen meer geld en hebben het moeilijk om mensen te leren kennen", zegt Fleiss. "Als een man nu nog eens naar een bordeel gaat omdat hij ruzie heeft met zijn vrouw, kan zijn vrouw vanaf nu zeggen 'wat jij kan, kan ik ook'", voegde Richards er nog aan toe.

Supermariobros

Britse middelbare school betaalt leerlingen voor goede resultaten

Een middelbare school in een arme wijk van Bristol geeft haar leerlingen een premie als ze goede examens afleggen. Dat berichtte de schooldirectie donderdag. Ongeveer 165 leerlingen kregen elk gemiddeld 180 pond (265 euro) omdat ze hun vooropgestelde punten haalden of overtroffen.

603 euro
Een van de leerlingen kreeg zelfs 410 pond (603 euro) en de school kende een beurs van vijfhonderd pond (736 euro) toe aan zeventien andere leerlingen omdat ze aan de universiteit werden toegelaten.

De school heeft het statuut van "City Academy", waardoor zij gedeeltelijk beroep kan doen op privé-financieringen, maar betaalde de bedragen met geld dat ze van de staat ontving.

Controverse
Het programma "slagen en aanmoedigingen" heeft een controverse veroorzaakt. De onderwijsvakbonden menen dat het geld op een betere manier had kunnen worden besteed.

De boodschap voor de leerlingen is de volgende: "als jullie echt hard werken en erin slagen jullie persoonlijke doelen te behalen, zullen jullie beloond worden", aldus directeur Ray Priest.

In totaal werd ongeveer 37.000 pond (54.450 euro) verdeeld.

Supermariobros

Rechter veroordeelt vrouw tot nachtje alleen in de wildernis

Een jonge Amerikaanse vrouw moet op bevel van de rechter één nacht alleen in het (grote enge) bos doorbrengen, zo meldde donderdag de tv-zender ABC.

Zonder eten en drinken
De 25-jarige Michelle Murray (25) uit Painesville, Ohio, moet op die manier boeten voor de 33 katten die zij had gedumpt wegens "verhuis en persoonlijke problemen". Niet alleen moet Murray van rechter Michael Cicconetti een nacht in het woud doorbrengen, zij moet dit doen zonder water, voedsel en licht -opdat zij aan den lijve zou ondervinden wat zij haar poezen heeft aangedaan.

Niet eerste ongewoon vonnis
Cicconetti is wat ongewone vonnissen betreft niet aan zijn proefstuk toe. Zo stuurde hij eerder een man die zijn autoradio te luid had staan eveneens naar de bossen -in diens geval om de voordelen van de stilte op te snuiven. Een andere "overtreder", die een politieagent (onterecht) een varken had genoemd, moest een tijdje naast een echt zwijn staan -ditmaal niet in het bos, maar aan een als schandpaal fungerende straathoek.


Supermariobros

Amerikaans bedrijf lanceert drinkbaar kerstdiner

Vergeet de drukte rond de bereiding van de kerstmaaltijd. Urenlang geploeter in de keuken is overbodig geworden. Een Amerikaanse firma brengt frisdranken op de markt met de smaken van een traditionele kerstdis.

Het diner begint met een drankje van gerookte zalm. Vervolgens komt het hoofdgerecht: vloeibare kalkoen met jus. Het groene drankje smaakt naar spruitjes, in een ander glas komt de broccoli. De maaltijd is weg te spoelen met het dessert: drinkbare pompoen of notentaart.

Ook voor mensen die aan de lijn doen, lijkt het nieuwe kerstmenu ideaal. De drankjes bevatten geen vet, koolhydraten en calorieën.

De kleine Jones Soda Company uit Seattle verkoopt het vloeibare menu als grap voor de nationale dankdag Thanksgiving eind november en rond Kerstmis. Het gaat om een beperkt aanbod. De firma wil voorkomen dat zijn werknemers nog in mei aan onverkochte flesjes kerstmenu lurken, benadrukte een woordvoerder.


Supermariobros

Stank voor dank: geschonken parfums opnieuw cadeau

Sinterklaas en Kerstmis zijn bij uitstek gelegenheden om parfums, aftershaves en eau de toilettes te geven of krijgen. Maar een op de vijf Nederlanders geeft het geurtje weer door aan een ander. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo.

De belangrijkste reden dat mannen (18 procent) en vrouwen (21 procent) het cadeautje doorgeven is dat ze de geur niet lekker vinden. Ook gaan geurtjes in andere handen over omdat de ontvanger weet dat iemand anders de geur juist wel lekker vindt.

Supermariobros

Recordaantal Chinese panda's geboren door KI

Mannelijke pandaberen zijn weinig amoureus. Slechts één op de tien wil nog wel eens een poging wagen om te paren. En om het nog erger te maken: vrouwtjespanda's zijn erg kieskeurig. Kunstmatige bevruchting blijkt uitkomst te brengen, om de soort niet te laten uitsterven, aldus de China Daily vrijdag.

Dit jaar zijn 25 panda's op die manier geboren, een recordaantal. Vier zijn er overleden. China begon al in de jaren '60 met deze methode. Dit voorjaar zijn er 38 geïnsemineerd.

Supermariobros

Vrouw laat rotte tand uittrekken met knijptang

Een vrouw uit Wrexham (Noord-Wales) heeft beroep gedaan op een vriend om haar rotte tand met een knijptang uit te trekken. Vermits ze niet het geld had om een gewone tandarts te betalen, zag ze zich tot deze drastische maatregel genoodzaakt.

"Ik had me eerst wat moed ingedronken en vroeg dan aan mijn vriend om die verdomde tand eruit te trekken. Ik crepeerde van de pijn, maar wat kon ik anders doen?", aldus de dappere Janet Young.

Supermariobros

Dochter verkoopt camera ... en cassette met seks van moeder

Een Canadese tiener was zich van geen kwaad bewust toen ze de videocamera van haar moeder verkocht voor 200 dollar. Ze had niet door dat er nog een cassette in de camera stak... en die bevatte nogal wat expliciete beelden. Op de video stond de seks van haar moeder en stiefvader.

De stiefvader belde verontrust vorig jaar in november de vrouw op om te zeggen dat hun seks overal in Peterborough (in de Canadese provincie Ontario) vertoond werd. De camera bleek nergens te bespeuren. De dochter, die nu 19 is, gaf toe dat ze de camera had verkocht. Mama liet het er daar niet bij en gaf haar dochter aan bij de politie. De dochter werd aangeklaagd voor diefstal.

Woensdag pleitte de dochter schuldig op de aanklacht. Volgens haar advocaat wist ze niet dat de cassette nog in de videocamera stak. De uitspraak in de zaak valt in januari.

Supermariobros

Stad zonder stroom door onbetaalde factuur

De Italiaanse stroomproducent ENEL heeft de stad Enna op Sicilië 24 uur lang zonder elektriciteit gezet, omdat het gemeentebestuur een achterstallige rekening van 390.000 euro niet kon betalen.

Drukkingsmiddel
De producent besliste om de hele stad een etmaal zonder stroom te zetten om het gemeentebestuur te dwingen, om zo snel mogelijk een oplossing voor het probleem te zoeken. Beide partijen kwamen een afbetalingstermijn overeen en de ruim 30.000 inwoners van Enna hebben inmiddels terug elektriciteit.

Supermariobros

Levende dode belt met moeder

De moeder van Anthony Sheppard wist woensdag niet wat ze hoorde toen ze een telefoontje kreeg van haar zoon. Een dag eerder was hij namelijk dood verklaard. "Toen hij me belde, leek het wel of ik met een geest zat te praten", zegt Verna McCowan.

Volgens de politie van Oakland in Californië was Sheppard omgekomen in een schietpartij. De politie lichtte de moeder en journalisten in. De 23-jarige Sheppard kwam te weten dat hij dood was verklaard toen een paar vrienden van hem 's anderendaags een krant zaten te lezen waarin melding werd gemaakt van zijn overlijden.

De echte dode bleek ene Mark Martin (26) te zijn. Sheppard zei dat hij zijn identiteitskaart jaren geleden kwijt speelde. Die kaart trof de politie bij Martin aan, er werden dan ook geen vingerafdrukken van het lijk genomen. Toen de echte Sheppard springlevend bleek te zijn, werd Martin toch nog geïdentificeerd dankzij vingerafdrukken.

In het onderzoek naar de schietpartij is er nog niemand aangehouden. De politie van Oakland spreekt van een jammerlijke zaak.

Supermariobros

Vrouw belt politie voor koud eten

Een Amerikaanse vrouw van 30 kreeg koude 'onion rings' voorgeschoteld in een restaurant. De 30-jarige Sharita Williams uit Tibodaux in de staat Louisiana was hier niet mee gediend. Vanuit het Malt-N-Burger hamburgerrestaurant belde ze meteen de politie op.

Ze vertelde dat ze haar gerecht koud kreeg opgediend, en dat het personeel het niet wou vervangen. Tot groot jolijt van Williams, kwamen agenten even later een kijkje nemen.

De vrouw was ervan overtuigd dat ze de restauranthouder en het personeel gingen ondervragen. Maar dat bleek helemaal niet zo, de agenten konden er niet mee lachen dat ze voor zo'n akkefietje erbij werden gehaald en arresteerden Williams. Ze verschijnt in december voor de rechter.

Supermariobros

Populaire pornoster weigert fortuin voor wilde nacht

Jesse Jane is niet te koop. Ook niet voor 200.000 euro, want zoveel heeft een rijke zakenman geboden voor een nachtje seks met de populairste pornoster van de Verenigde Staten. Jane schittert momenteel in de pornofilm Pirates. "Een zakenman bood me een fortuin voor een nachtje seks, maar daar wil ik niks van weten. Ik ben geen hoer", aldus Jane in een interview met radiofenomeen Howard Stern. Stern, zelf is een fan van Jane en porno.