Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Stervende vis zorgt voor chaos in restaurant

Een giftige siervis heeft gisteren voor paniek gezorgd in een Amsterdams eethuisje. Toen tijdens de schoonmaak van zijn aquarium het glas barstte kwam de hele zaak onder water te staan.

Blijkbaar had de stervende koraalduivel het water zo ernstig vergiftigd dat de restaurantuitbater naar het ziekenhuis moest nadat hij met het water in aanraking was gekomen.

De breuk in het glas werd veroorzaakt door enkele glibberige stenen onderin het aquarium, die werden verschoven tijdens de schoonmaak.

Supermariobros

Luierververser zaait onrust in Amerikaanse stad

De politie uit Newton zit met de handen in het haar. Ze moet namelijk op zoek naar een 'professionele' luierververser die moeders lastig valt met de vraag of hij dat lastige karwei niet even van hen mag overnemen. Twee vrouwen roken onraad en trokken met hun verhaal naar de politie.

Een van hen was net een pak luiers in haar auto aan het leggen toen de man haar met het vreemde voorstel confronteerde. De vrouw weigerde, maar zag even later hoe hij een ander slachtoffer met een kinderwagen aansprak. In beide gevallen vroeg hij of hij de luiers van hun baby's mocht verversen.

Beide vrouwen dienden klacht in, maar toen agenten ter plaatse kwamen, was de vreemde vogel al lang met de noorderzon vertrokken. Zo professioneel bleek hij trouwens niet te zijn, want navraag in het nabijgelegen verzorgingscentrum wees uit dat niemand een opleiding 'luiers verversen' gekregen had.

Supermariobros

Dorp verandert van naam uit schaamte

Een Servisch dorp is van Smrdic (wat zoveel betekent als Oud en Vies) omgedoopt tot Izvor (Bron). Op die manier hoopt het bestuur dat de jeugd niet langer uit schaamte hun geboorteplaats verlaat.

De dorpsbewoners drongen via een petitie aan op de naamsverandering. Dat Smrdic al eeuwen zo noemt en zijn naam te danken heeft aan een legende kon hen geen barst schelen.

Volgens inwoner Smilja Kostic komt de nieuwe naam voort uit een nabijgelegen bergbron die bekend staat om haar helder en sprankelende water. "De jongeren trokken vroeger massaal weg uit dit dorp omdat ze beschaamd waren op een plek met zo'n naam te leven", aldus Kostic. "Voor mijn dochters is deze naamswijziging nu een zegen. Ze zullen veel liever in Izvor dan in Smrdic leven."

Supermariobros

Inbrekers laten dokterstas achter op verzoek

Zondagnacht hebben inbrekers op vraag van de lokale politie Neteland een dokterstas achtergelaten bij een woninginbraak in Geel. De tas werd eind vorige week gestolen uit een dokterswoning in Grobbendonk en bevatte heel wat medische dossiers.

De bestolen specialist zat ernstig in de rats en deed een oproep in de media om de bruine lederen boekentas met levensnoodzakelijke informatie over zijn patiënten op één of ander manier terug te bezorgen. Blijkbaar gingen de inbrekers hier op in.

De geneesheer mist nog wel een laptop met eveneens zeer belangrijke medische gegevens en kabels om de laptop aan te sluiten aan de apparatuur in het ziekenhuis. Blijkbaar zijn de daders niet echt geneigd om ook die terug te geven.

Supermariobros

Files door fonkelende bolides langs de weg

Het zicht op de fonkelende bolides in de etalage van automobielimporteur Hessing veroorzaakt volgens de Verkeers Informatie Dienst (VID) sinds kort (extra) files op de A2 tussen Maarssen en Utrecht. ,,Ik kan niet anders dan dat concluderen,'' aldus de zegsman van de VID.

Hessing verkoopt merken als Rolls-Royce, Lamborghini, Maserati en Bentley. Het opvallende pand met het kostbare blik duidelijk in zicht werd begin deze maand geopend. De uitgestalde vierwielers zorgen sindsdiens kennelijk voor zoveel asfaltontrust dat de verkeersstroom stagneert, denkt Patrick Potgraven van de VID.

,,De files zijn, het slechte weer meegenomen, de eerste vijftien dagen van de maand op die plek met 62 procent toegenomen. Landelijk was dat 22 procent. De etalage veroorzaakt dus 40 procent extra filedruk. Ik kan niets anders concluderen,'' aldus de fileprofessional.

Algemeen directeur Jan Groen van Hessing is inmiddels ook opgevallen dat het verkeer bij zijn bedrijf opvallend vaak vast staat. Maar erg kan hij het niet vinden. ,,Een goede zaak. De plek is een goede keuze geweest,'' zegt hij. ,,Maar ik denk dat het tijdelijk is. De meeste mensen in de file staan er waarschijnlijk dagelijks dus die wennen er aan.''

Gekscherende oppert Groen om een speciale ,,Hessingstrook'' aan te leggen voor mensen die zo langzaam mogelijk langs het voor velen onbereikbare willen rollen.

Supermariobros

Friezen schrijven lied over doodgeschoten mus

Terwijl de Dierenbescherming en producent Endemol ruziën over de doodgeschoten 'dominomus', zijn sinds woensdag via de site van een lokale omroep in Friesland twee liedjes over het beestje te beluisteren.

Medewerkers van Radio Eenhoorn namen in één nacht twee nummers op over de mus, die eerder deze week in evenementenhal FEC in Leeuwarden met een luchtbuks werd doodgeschoten. Dat heeft een woordvoerder woensdag laten weten.

Het vogeltje had in de hal 23.000 dominostenen doen omvallen. Vrijdag wordt een recordpoging met 4,3 miljoen steentjes ondernomen, die rechtstreeks op televisie wordt uitgezonden binnen en buiten Europa.

,,De liedjes zijn geen hommage aan de mus. We vinden het meer een komisch voorval'', aldus de woordvoerder. ,,Iedereen heeft het over de dominomus. Eigenlijk gaat het nergens meer over.''

Condoleancesite

Voor het eerste liedje is de melodie geleend van 'Een muis in een molen in mooi Amsterdam' van Rudi Carell. Het andere liedje is een aangepaste versie van 'Beestjes' van Ronnie en de Ronnies.

Op de site dodemus.nl zijn vele condoleances binnengekomen voor de dominomus. Het beestje blijkt velen te inspireren. 'Veel plezier in de mussenhemel', 'De mus had gelijk. Rust zacht.', 'Waar blijven we als we in onze vogelvrijheid worden aangetast', 'Dit eenmotorige dominoterroristje verdient op z'n minst een musoleum'. Zelfs een Franse liefhebber leverde een bijdrage: 'C'est une grande catastrophe, la Piaf est morte'.

Supermariobros

Amerikaanse kleuter gesnapt met 8 zakjes heroïne

Een Amerikaanse leerkracht heeft in de zak van een van zijn leerlingen, een 5-jarig jongetje, acht zakjes heroïne aangetroffen. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Lopende het onderzoek naar de moeder van de kleuter, zijn het jongetje en zijn drie broertjes en zusjes aan de kinderbescherming overgedragen. De school heeft geschokt gereageerd, maar meldde dat het kind en zijn klasgenootjes ongedeerd zijn gebleven.

Supermariobros

Overvallers worden blijkbaar met de dag dommer

In Amerika is een knappe 19-jarige studente aangehouden op verdenking van vier bankovervallen. De FBI kon haar arresteren nadat ze per gsm zou gezegd hebben: ,,Ik zal wat later zijn, want ik ben een bank aan het overvallen".

;D ;D ;D

Supermariobros

Bezoekers dierentuin eten exotische beesten

Mensen die na de jaarwisseling een nieuwe dierentuin in de Thaise plaats Chiang Mai bezoeken, kunnen de exotische dieren niet alleen in hun verblijven bekijken. Het restaurant in de dierentuin serveert vlees van giraf, zebra en krokodil, verklaarde donderdag de Thaise onderminister van Milieu.

Volgens hem kunnen de klanten in het restaurant ook sprinkhanen en insekteneieren proeven. Hij benadrukte dat er geen beschermde diersoorten op het menu staan en er niets strafbaars gebeurt.

Dierenbeschermers vinden dat de plannen getuigen van zeer slechte smaak. ,,We plaatsen onszelf een eeuw terug in de tijd. Tegenwoordig horen dierentuinen zich bezig te houden met voorlichting geven aan het publiek en bescherming bieden aan de dieren", zei een woordvoerder van het Wereldnatuurfonds in Thailand.

Supermariobros

101-jarige Britse laat zich dopen

Een 101-jarige Britse vrouw heeft zich laten dopen en vormen in de anglicaanse kathedraal van Portsmouth, in het zuiden van Engeland.

Toen ze op zekere dag een kerkdienst bijwoonde, kreeg de vrouw de vraag waarom zij niet te communie ging. De vrouw legde uit dat zij niet gedoopt was en evenmin het sacrament van het vormsel had ontvangen en dus niet aan de communie kon deelnemen.

"Wat! Op mijn leeftijd?"
Op de vraag of ze niet graag gedoopt en gevormd zou worden, antwoordde de vrouw: "Wat! Op mijn leeftijd?".

Ivy Smith werd geboren in een methodistische familie. Toen ze klein was ging zij alle dagen naar de kerk maar noch zij, noch haar dertien broers en zussen werden gedoopt toen zij nog kind waren.

The REAL BUTTON Freak

heisa over rasistische negerzoenen

TILBURG - Koekfabrikant Van der Breggen in Tilburg, die de negerzoenen van Buys maakt, gaat de gevoeligheid van de naam negerzoen onderzoeken. Dat heeft de fabrikant dinsdag bevestigd. Het onderzoek naar de naamsgevoeligheid van de negerzoen begint in maart. Dan zijn er genoeg medewerkers vrij om mee te helpen bij het project.


Het onderzoek volgt na een brief van de stichting eer- en herstelbetalingen slachtoffers slavernijverleden Suriname. ,,We krijgen ieder jaar wel een brief binnen over de negerzoen, maar de commotie rondom de naam wordt steeds groter", aldus J. van der Hoeven van Van der Breggen. In de brieven wordt de fabrikant te verstaan gegeven dat de naam negerzoen discriminerend zou zijn. ,,Volgens de Dikke Van Dale is een negerzoen een klein rond koekje met een bol van schuim, omhult met een laagje krakende chocolade", zegt Van der Hoeven die het jammer vindt dat er alleen gekeken wordt naar de negatieve kant van het woord neger.


Volgens de uit Suriname afkomstige Groenberg zijn de negerzoenen net zo ontschuldig als "de trein reizen van de Joden naar de vernietigings kampen" men mag Groenberg niet onderschatten jaren geleeden voerde hij een vergeefse strijd om het woord neger uit Van Dale te laten schrappen.

bron: Gva & Telegraaf

Supermariobros

Florida wil roze nummerplaat voor dronken chauffeurs

Als het aan Mike Fasano van het deelstaatparlement van Florida ligt, rijden veroordeelde dronken chauffeurs binnenkort rond met een speciale nummerplaat die begint met de letters DUI. DUI staat voor Driving Under the Influence of drugs and/or alcohol: rijden onder invloed. En om dronken chauffeurs extra te treffen, komt die nummerplaat in het fel roze.

"Misschien zullen chauffeurs nu twee keer nadenken vooraleer ze dronken achter het stuur kruipen", zegt indiener Fasano. Agenten zouden door de wet ook makkelijker de chauffeur kunnen controleren. Andere staten, zoals Ohio en Michigan, zien wel iets in het wetsontwerp.

De burgerrechtenorganisatie American Civil Liberties Union in Florida is ten zeerste gekant tegen het wetsontwerp, en dat in tegenstelling tot het departement verkeersveiligheid van de staat Florida. "Florida telt 15 miljoen geregistreerde chauffeurs. Ongeveer 840.000 van hen hebben een veroordeling voor rijden onder invloed op hun kerfstok. Een klein percentage daarvan mag de wagen enkel gebruiken voor inkopen te doen, of om naar het werk te rijden. Het zal lang duren voor er een consensus over het ontwerp is bereikt, maar het is de moeite om het te proberen", zei woordvoerder Frank Penela.

Supermariobros

1.700 euro schadevergoeding omdat haar te kort geknipt is

Een Japanse rechtbank heeft een vrouw een schadevergoeding toegekend van 240.000 yen (1.700 euro) omdat een kapper haar haar te kort had afgeknipt.

De 27-jarige vrouw uit Tokio was naar een kapsalon gegaan met een modemagazine. Ze toonde een foto van een mannequin en vroeg aan de kapper om haar haarlokken op dezelfde wijze te knippen.

Minnelijke schikking geweigerd
De vrouw was echter niet tevreden met het resultaat. Volgens haar waren haar lokken te kort geknipt en was de haarkleur verkeerd. Ze weigerde de minnelijke schikking, 100.000 yen (720 euro) en trok naar de rechtbank. Daar eiste ze een schadevergoeding van zes miljoen yen (43.200 euro).

Volgens de rechter is de haarstijl van de vrouw een belangrijk uithangbord. De vrouw is namelijk gastvrouw in een bar in de uitgaansbuurt van Tokio. Volgens de Japanse rechter heeft de vrouw door haar te korte haarsnit een tijdje geen zelfvertrouwen gehad en daardoor de klanten niet goed bediend.

Supermariobros

Moeder stelt spijbelende dochter tentoon

De Amerikaanse moeder Tasha Henderson was het meer dan beu dat haar dochter Coretha spijbelde en de ene buis na de andere binnenhaalde. Mama Tasha vond daarom de tijd rijp om drastische maatregelen te nemen.

De 14-jarige Coretha kreeg van haar moeder een bord om en moest een uur lang aan een druk kruispunt in Oklahoma City gaan staan. Op het bord stond: "Ik maak mijn huiswerk niet en verknoei het op school, daarom bereiden mijn ouders me voor op mijn toekomst. Ik wil werken voor eten."

Ander mens
Mama Tasha is tevreden over haar actie."Ik verplichtte mezelf om het te doen. Ik wou mijn dochter nog eenmaal duidelijk maken dat ze beter haar best moet doen op school."

Volgens haar is dochterlief sinds het incident een ander mens geworden. "Ze heeft een andere kijk op het leven: spijbelen is er niet meer bij en Coretha verwaarloost haar huiswerk niet meer." De merkwaardige actie haalde de plaatselijke kranten en was een gespreksonderwerp op de lokale radio.

Sindsdien wordt Tasha overstelpt met brieven van mensen die haar drastische maatregel volmondig steunden. Ook waren er brieven die de actie van de radeloze moeder totaal afkeurden. "Je hebt je dochter psychologisch gekraakt", stond er in verschillende brieven te lezen. De politie kwam na een uurtje poolshoogte nemen. Ze vroegen moeder en dochter om hun actie op te schorten, wat gebeurde. Er werden geen bekeuringen uitgedeeld.

Supermariobros

Deelnemers Britse reality show denken dat ze in ruimte zijn

Channel 4 heeft een nieuwe stunt klaarstaan op het gebied van reality tv. Door negen Britten te laten geloven dat ze de ruimte zijn ingestuurd, plannen ze de grootste grap uit de tv-geschiedenis. In Space Cadets, waarvoor Channel 4 meer dan 7 miljoen euro uittrekt, denken de deelnemers immers dat ze naar een Russich ruimtestation geschoten zijn voor een ruimteopleiding. Terwijl ze gewoon enkele uren boven Groot-Brittannië en de Noordzee hangen, vooraleer te landen op een Britse ruimtebasis die al even niet meer in gebruik is. De deelnemers zullen daar vijf dagen verblijven.

De shuttle waarmee ze zogezegd opstijgen, komt uit de succesfilm Space Cowboys. De lancering wordt gefaket met geluidseffecten en trillingen. Op een reuzenscherm in de shuttle zullen beelden uit de ruimte worden geprojecteerd. De deelnemers worden wijsgemaakt dat ze zich nog dicht genoeg bij de Aarde bevinden om geen sprake te zijn van gewichtloosheid.

Endemol, de producer van Big Brother, kwam anderhalf jaar geleden met het idee op de proppen. De deelnemers werden gekozen na een interview waarbij ze vooral getest werden op hun goedgelovigheid. Momenteel vertoeven ze nog even in het buitenland, tot de serie van tien dagen start op 7 december.