Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Referendum over snor Peretz mogelijk

De nieuwe leider van de Israëlische Arbeidspartij, Amir Peretz, is bereid zijn snor af te scheren indien de Israëlische kiezers daar per referendum om vragen. Dit zei Peretz vrijdag in de krant Yediot Aharanot.

De in 1952 in Marokko geboren Peretz maakte in Israël carrière in de vakbeweging. Hij is erg aan zijn snor gehecht, waarmee hij uiterlijk heel goed zou kunnen passen in bijvoorbeeld de Mexicaanse syndicaten. Voor Israëlische spotprententekenaars is Peretz' gelaat een feest.

De markante snor is echter volgens Peretz niet alleen van hemzelf, maar behoort door zijn functies het publiek toe. Wanneer dat per referendum zijn snor zou afwijzen, dan scheert Peretz deze naar eigen af.

Supermariobros

Turkse man doodt dochter na tv-optreden

Een 32-jarige Turkse vrouw is door haar vader vermoord nadat ze hem er tijdens een tv-programma van had beschuldigd haar in haar jeugd meermaals te hebben verkracht.

Dat melden Turkse kranten vrijdag. Het is al de derde vrouw die sinds april wordt gedood nadat ze op televisie over mishandeling getuigde.

Het onderwerp van het programma was familiegeweld. Om niet herkend te worden, droeg de vrouw, Nermin Ardic, een pruik en een bril met donkere glazen. Niettemin raakte haar identiteit bekend. Bij haar terugkeer naar het dorp Gokceali, buiten Istanboel, werd ze door haar vader doodgeschoten.

In mei werd een vrouw door haar zoon omgebracht nadat ze op de commerciële zender Kanal D had verklaard door haar man te worden geslagen en dat ze vreesde voor haar leven. Voordien kwamen bij een ruzie tussen twee families twee mensen om het leven.

Supermariobros

Zwitserse Sint neemt geen kinderen meer op de knie

Wanneer Sinterklaas binnen enkele weken in de Zwitserse stad Zürich neerstrijkt, zal hij zich in zijn contacten met de kindjes moeten beperken tot een schalkse aai over de bol. De lokale vereniging van Sinterklazen heeft vrijdag immers besloten dat haar leden geen kinderen meer op de knie zullen laten plaatsnemen.

Met deze beslissing geeft de vereniging, die ongeveer honderd leden telt, gevolg aan een verzoek van sommige ouders. Ook wil de vereniging haar leden preventief in bescherming nemen tegen mogelijke beschuldigingen van pedofilie. "De publieke opinie is zeer gevoelig omtrent deze zaken", zo stelde de voorzitter vast. Hij betreurt dat de vereniging zich genoopt ziet deze maatregel in te voeren.

Supermariobros

Dronken man wil vliegtuigdeur opentrekken in volle vlucht

Tijdens een vlucht van Turkije naar Brussel heeft een dronken passagier gisteren in volle vlucht geprobeerd een vliegtuigdeur te openen. Bij toeval waren in het toestel twee agenten aanwezig die de man konden overmeesteren.

De 29-jarige man bevond zich aan boord van een toestel van vliegtuigmaatschappij SN Brussels Airlines dat omstreeks 15 uur Belgische tijd vanuit het Turkse Istanbul vertrokken was richting Zaventem. De passagier had te veel gedronken en wilde op een bepaald moment, ongeveer halverwege de vlucht, een deur opentrekken.

Toevallig zaten op dezelfde vlucht twee agenten van de luchthavenpolitie die terugkeerden van een repatriëring. Ze konden de man overmeesteren en hem voor de rest van de vlucht in bedwang houden.

De man is van Belgische origine, maar woont in Turkije. Hij was op weg voor een veertiendaags bezoek aan zijn familie in België. De 29-jarige heeft ook nog een Belgisch adres in Willebroek.

Het Brusselse parket ondervraagt de man vandaag en beslist dan over zijn lot. Hij zou aan de politie al gezegd hebben dat hij zich van de feiten niets meer herinnert. Hij is niet bekend bij het gerecht.

Supermariobros

Vrouw berooft telefonerend banken

Er moet tegenwoordig wel iets heel belangrijks plaatsvinden willen mensen hun mobiele telefoongesprek onderbreken. De politie in de Amerikaanse staat Virginia is op zoek naar een vrouw die banken overvalt terwijl ze in haar mobieltje kletst, meldde de Washington Post vrijdag.

De vrouw wordt ervan verdacht de afgelopen weken vier banken in Virginia te hebben beroofd. In drie van de banken toonde ze, terwijl ze in haar telefoon bleef praten, de baliemedewerker een briefje waarop de overval stond aangekondigd. De vrouw wordt omschreven als welbespraakt. Ze heeft een licht Spaans accent.

Supermariobros

Partner voor liefdeszieke giraf gezocht

De eigenaars van een Mexicaans dierenparkje zijn wanhopig op zoek naar een partner voor een liefdeszieke giraf. De 5-jarige Modesto probeerde al te vrijen met bomen, hekken en zijn stal. Daarbij bracht het dier zichzelf verwondingen toe, meldde de El Paso Times vrijdag. Dierenliefhebbers en plaatselijke media maken zich zorgen.

De vijf meter hoge giraf, geboren in gevangenschap, had nog nooit een sekspartner. Het parkje zocht contact met verscheidene handelaren, maar nog zonder resultaat. Op advies van deskundigen is al wel een verwarmingstoestel aangeschaft om Modesto de komende winter warm te houden.

Supermariobros

Zwitsers vliegtuig ontruimd wegens slang

Een vliegtuig is vrijdag kort voor het opstijgen in Zürich ontruimd omdat zich een slang aan boord bevond. Dat heeft een woordvoerster van de vliegtuigmaatschappij Swiss meegedeeld. Een passagier zag dat de slang ontsnapte aan de aandacht van zijn baasje, een 20-jarige Rus, en sloeg alarm.

Omdat de zoektocht naar het twintig tot 25 centimeter lange reptiel niets opleverde, kon het vliegtuig niet vertrekken. De bagage werd in een ander vliegtuig geladen zodat de passagiers - met uitzondering van de Rus en zijn moeder - na ruim een uur vertraging dan toch hun reis naar Moskou konden voortzetten. Door het vliegtuig dat aan de grond bleef met koolstofdioxide te vullen hoopt de luchtvaartmaatschappij de slang te doden. De kosten worden waarschijnlijk op de eigenaar verhaald.

Supermariobros

Lerares misbruikt 13-jarige leerling

Een Duitse lerares moet 2,5 jaar de gevangenis in omdat ze een 13-jarige leerling seksueel misbruikte. De 31-jarige docente gaf de jongen in haar woning alcohol te drinken. Vervolgens nam de getrouwde vrouw hem mee naar haar bed om seks met hem te hebben. De lerares stuurde de knaap ook liefdesbrieven.

De rechter in het Zuid-Duitse Regensburg sprak vrijdag over een ongekende onverantwoordelijkheid. De directie van de school in Schwandorf had de klassenlerares meteen na het bekendworden van het voorval ontslagen.

De docente gold als uiterst betrokken en bekwaam. Leerlingen kozen haar tot vertrouwenspersoon.

De rechter benadrukte dat de jongen niet is verkracht. Maar hij zou twijfelend en met tegenzin hebben meegedaan.

Supermariobros

Amsterdammers bellen 34 uur met elkaar

De Amsterdammers Mariken en Linde hebben vrijdag een prijsvraag van het radiostation Yorin FM gewonnen door 34 uur achtereen met elkaar te bellen. Daarmee hebben ze een jaar lang een luxe Portugese villa in de wacht gesleept, meldde een Yorin-woordvoerster vrijdag.

Daarnaast krijgen ze een jaar lang elke maand 2500 euro netto zakgeld. Het precieze belrecord van het koppel is 34 uur, 18 minuten en 25 seconden. Zij moesten zich aan strikte regels houden, zoals het vermijden van een stilte langer dan vijf seconden en voorlezen uit een boek.

Op donderdag 07.00 uur klonk het startschot in het hoofdkantoor van KPN in Den Haag voor de dertig finalisten van de actie. Vrijdag om 17.30 uur verbraken de winnende dames de verbinding nadat alle andere kandidaten al waren afgevallen.


Supermariobros

Tijger bijt arm van zwangere vrouw

Een circustijger heeft in Portugal een deel van de arm van een zwangere vrouw afgebeten. De Roemeense had de tijger in zijn kooi willen aaien.

De vrouw heeft een relatie met een medewerker van het circus. Een tijger is een tijger en deze dieren hebben krachtige kaken, benadrukte de dierentemmer van het circus vrijdag.

Het ziekenhuis dat de vrouw behandelt, weigert informatie over de gezondheidstoestand van de patiënte te geven.


Supermariobros

Amerikaanse tiener verkozen tot burgemeester

De 18-jarige middelbare scholier Michael Sessions is donderdag verkozen tot burgemeester van Hillsdale, een plaats met 8.200 inwoners in de Amerikaanse staat Michigan. Sessions versloeg de zittende, 51-jarige burgemeester Doug Ingles met een verschil van slechts twee stemmen - mede omdat hij voor zijn campagne zevenhonderd dollar heeft gebruikt die hij verdiende met een vakantiebaan.

Sessions ging van deur tot deur om mensen van zijn kwaliteiten te overtuigen en hing overal in Hillsdale promotiemateriaal op. Ook verscheen hij donderdag in de Late Night Show van David Letterman om een lijstje voor te lezen met de gunstige bijkomstigheden van het burgemeesterschap voor een 18-jarige.



Supermariobros

School laat bikini's en zwemshorts toe in klaslokalen

Leerlingen van een Duitse basisschool hebben de toestemming gekregen om in strandkledij de lessen te komen volgen. Door een defect kwam het verwarmingssysteem op de hoogste stand klem te zitten en liep de temperatuur in de klaslokalen op tot 30 graden. Tot de radiators opnieuw hersteld zijn, mogen de studenten dus hun opwachting maken in bikini's en zwemshorts.

De Anne Frank-school had het dure digitale verwarmingssysteem nog niet zo lang geleden laten installeren. Experts breken hun hoofd over het probleem, maar hebben vooralsnog de oorzaak van de storing nog niet kunnen achterhalen. "Al van de eerste dag hebben we problemen met dit technologisch geavanceerde systeem", sakkerde schooldirecteur Bruno Kraft.

Supermariobros

Bolletjesslikker van 12 jaar aangehouden

De Nederlandse politie heeft op de luchthaven Hato van Curacao een kind aangehouden dat bolletjes cocaïne had geslikt. Het gaat om een jongen van 12 jaar. De jonge drugskoerier werd door zijn zus begeleid.

Nog nooit werd zo'n jonge bolletjesslikker opgepakt. ,,Dit is een tragisch dieptepunt", verklaarde een woordvoerder. De jongen is naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt hij onder controle gehouden, totdat de bolletjes met cocaïne uit zijn lichaam zijn.

De Nederlandse politie controleert in het kader van de drugsbestrijding sinds juli van dit jaar samen met de autoriteiten op het eiland alle passagiers die naar Nederland willen reizen.

Supermariobros

Japanse tiener doodde klasgenote met bijna 50 messteken

De politie in Tokyo heeft zaterdag een 16-jarige scholier gearresteerd op verdenking van de gewelddadige moord op zijn 15-jarige klasgenote. Dat hebben de Japanse media gemeld.

Het slachtoffer werd donderdag dood in haar woning aangetroffen en bleek met bijna vijftig messteken in haar handen, nek en rug om het leven te zijn gebracht. De politie verdenkt de jongen ervan het meisje met een keukenmes te hebben gedood. Onlangs was haar huissleutel op school ontvreemd.

Gewelddadige misdaden komen in Japan relatief weinig voor, maar veel Japanners maken zich zorgen over het groeiende aantal misdaden dat door jongeren gepleegd wordt.

Supermariobros

Man steekt zichzelf in brand om zakje chips

In Uitbergen (Berlare) heeft een man vrijdagnacht zichzelf in brand gestoken na een meningsverschil om een zakje chips. De man kwam thuis na een avondje stappen met zijn vrouw en de twee kregen ruzie over een pakje chips voor de kinderen. Daarop stapte hij het huis uit, overgoot zich met benzine en stak zichzelf in brand.

Het slachtoffer is nog in kritieke toestand naar een gespecialiseerd brandwondencentrum gebracht, maar volgens de dokters heeft hij zo goed als geen overlevingskansen.