Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

"Opgelet! Giftige slang!"

Een 'grapjas' heeft via de post een giftige groene mamba-slang opgestuurd naar een adres in Berlijn. De afzender was wel zo vriendelijk om bij het postpakket een briefje te steken met als waarschuwing: "Opgelet! Giftige slang!"

De politie stelt een onderzoek in naar de dader. De groene mamba, een van de gevaarlijkste slangen ter wereld, is intussen overgebracht naar een dierentuin in de Duitse hoofdstad.

Supermariobros

Blinde vrouw sterft omdat ze kleren wil drogen in microgolfoven

Een blinde 86-jarige vrouw is levend verbrand nadat ze een poging had ondernomen om haar kleren droog te zwieren in de... microgolfoven. Een familielid trof het lichaam van de hoogbejaarde gisteren aan in de eetkamer.

Volgens de politie nam de demente vrouw haar kleren uit de microgolfoven, maar besefte ze niet dat die in brand stonden. Even later stond haar nachtjapon in lichterlaaie. Ze overleed uiteindelijk aan zware brandwonden.

Voorlopig is het nog een mysterie waarom de vrouw de kleren in de microgolf gestoken heeft. Ze leefde apart, maar familieleden kwamen haar tweemaal per dag opzoeken om te checken of alles goed met haar was. Ze was al verscheidene uren overleden toen haar lichaam door een familielid ontdekt werd.

Supermariobros

Seks met paarden mag, in hun stallen komen niet

Een Amerikaan wiens vriend in juli om het leven kwam nadat hij seks had gehad met een hengst is aangehouden voor huisvredebreuk. James Michael Tait uit Enumclaw in de staat Washington was een van de drie personen die in de stallen van de boerderij inbraken.

Volgens de procureur kan Tait niet aangeklaagd worden voor dierenmishandeling omdat het niet bewezen is dat de paarden gewond raakten bij de bestialiteiten. Bovendien zijn bestialiteiten in de staat Washington, net als in zestien andere Amerikaanse staten, niet strafbaar.

Man filmde seks met paard
De derde man van het gezelschap ontloopt vervolging omdat het niet bewezen is dat hij nog op het ogenblik van de feiten op de boerderij aanwezig was. Volgens de politie filmde de 54-jarige Tait zijn maat toen de hengst hem anaal penetreerde.

Daarbij raakten zijn darmen doorboord, waardoor de man stierf. Volgens het onderzoek gebeurde het wel meer dat de drie 's nachts inbraken op de boerderij om seks met de paarden te hebben. Als Tait wordt veroordeeld, vliegt hij maximum een jaar achter de tralies.

De politie vermoedde in juli nog dat de boerderij waar de bestialiteiten plaatsvonden, een verzamelplaats was voor mensen met die seksuele voorkeur. Maar daar is de procureur van afgestapt. Het koppel dat de boerderij bezit, wordt dan ook niet vervolgd.

Supermariobros

Astroloog voorspelt eigen dood: dorp kijkt angstvallig toe

Honderden Indiërs uit de staat Madhya Pradesh zijn vandaag samengetroept om te kijken of een astroloog vandaag de pijp aan Maarten geeft. Sinds de voorspelling van zijn eigen dood zit de 75-jarige Kunjilal Malviya er te mediteren in zijn eigen huis.

Zijn familie vreest alvast dat hij morgen niet meer tot het rijk der levenden zal behoren. "We zijn bang dat zijn voorspelling zal uitkomen, want tot nu toe is er nog geen enkele verkeerd geweest", verklaarde zijn zoon Anirudh aan de telefoon. "Vijftien jaar geleden voorspelde hij de dood van mijn grootvader en dat scenario is tot in de details uitgekomen."

Tv-ploegen tonen hoe familieleden en vrienden rond Malviya zitten, terwijl ze religieuze liederen zingen en hindoeteksten voorlezen. Ook politieagenten houden een oogje in het zeil om te verhinderen dat de astroloog zelfmoord zou plegen.

Supermariobros

Provincieraadslid komt dronken naar vergadering

Op de West-Vlaamse provincieraadszitting donderdag in Brugge is sp.a-raadslid Cliff Bourdon uit Brugge dronken verschenen. Zijn fractieleider Peter Roose heeft hem de toegang tot de zitting ontzegd.

De discussie duurde ruim een uur. Uiteindelijk kon Bourdon met de nodige lichte dwang overtuigd worden te vertrekken. Een collega bracht hem thuis.

Het is niet uitgesloten dat het incident nog een gevolg krijgt binnen het bestuur van de partij.

Supermariobros

Callcenters krijgen mogelijk criminele werknemers

Gevangenen gaan op termijn mogelijk vanuit de gevangenis aan de slag als medewerker van callcenters. Een woordvoerder van het ministerie van Justitie heeft vrijdag een bericht hierover in De Telegraaf en het Algemeen Dagblad bevestigd.

De Dienst Justitiële Inrichtingen voert gesprekken met bedrijven die zich bezig met telefonische enquêtes en verkoop van producten. ,,Eerst kijken ze of het mogelijk is, vervolgens wordt gekeken naar de voorwaarden'', aldus de zegsman.

Supermariobros

Amerikaanse moeder staakt tegen luiheid familieleden

Een huisvrouw uit Frankfort, in de Amerikaanse staat Indiana, heeft een stakingspost opgetrokken voor haar eigen huis. Regina Stevenson protesteert tegen haar luie familieleden, zo meldt de lokale Times donderdag.

De 41-jarige moeder van vier kinderen zit in een schommelstoel op de stoep voor haar huis. Op een bord staat te lezen: "Stakende Moeder".

Stevenson zal de staking naar eigen zeggen volhouden tot haar kroost meer meehelpt in het huishouden. Voetgangers en automobilisten betuigen hun solidariteit door te roepen of te claxonneren, zo meldt de krant.

Supermariobros

Dode bejaarde zit week op drukke parkeerplaats

In het Australische Melbourne heeft een man van 71 een week lang dood achter het stuur van zijn auto gezeten voordat iemand hem opmerkte.

Kan gebeuren, moest het niet zo zijn dat zijn auto geparkeerd stond op een druk parkeerterrein van een winkelcentrum. De oude man kreeg zelfs nog een parkeerbon op zijn voorruit, terwijl hij dood in zijn auto zat.

De burgemeester van Melbourne heeft zijn excuses aangeboden voor de 'onoplettendheid' van zijn parkeerwachter.

De nabestaanden van de dode parkeerder krijgen de parkeerboete kwijtgescholden, aldus de autoriteiten.

Supermariobros

Nederlander weet niet wat gedaan met gewonnen vliegtuig

De Nederlander Frank Coster heeft bij een Amerikaans postorderbedrijf een nagelnieuw vliegtuig gewonnen. ,,Leuk'', zegt hij in de krant De Telegraaf. ,,Maar wat moet ik ermee?''

De buschauffeur uit Maasdam plaatste een bestelling bij Sportys.com en deed daardoor automatisch mee aan een tombola. Tot zijn eigen verbazing won hij een Cessna 172 Skyhawk sportvliegtuig. ,,Ook het onderhoud kost geld'', zegt hij. ,,Vergelijk het met een werkloze die een Ferrari wint.'' Coster is nu begonnen met vlieglessen en is van plan het toestel in een Amerikaanse hangar te stallen.

Supermariobros

Agenten als verloskundigen

Politieagenten hebben vrijdagmorgen in Den Haag geassisteerd bij een bevalling op straat.

De agenten kregen een melding van een vrouw in barensnood op de Erasmusweg. Daar troffen zij een 27-jarige inwoonster uit Den Haag en haar 31-jarige echtgenoot in een auto aan. Het kindje was al bijna geboren en verder uitstel was onmogelijk.

De politieagenten hebben de vrouw geholpen bij de bevalling en wisten daarbij de navelstreng die om het nekje van het baby'tje zat te verwijderen. Even later, om 05:10 uur, zag dochter Danisha het levenslicht .

Moeder, dochter en de zeer trotste vader maken het goed en werden voor controle naar een ziekenhuis gebracht.

Supermariobros

Bejaarde rijdt kilometers met lijk door voorruit

Een bejaarde Amerikaan heeft na een aanrijding met een voetganger, kilometers doorgereden terwijl het bloedende lijk van het slachtoffer vast zat in zijn voorruit. Een oplettende tolbeambte dwong hem uiteindelijk te stoppen en waarschuwde de politie.

Hoe het ongeluk precies is gebeurd, is niet duidelijk. De bestuurder van de auto zegt te geloven dat het lichaam vanaf een viaduct op zijn voorruit is gegooid. Het slachtoffer belandde met zijn hoofd in de voorruit. Zijn lichaam lag op het dak. Een been werd afgerukt en kwam op de straat terecht.

De 93-jarige automobilist lijdt volgens de politie vermoedelijk aan dementie, en heeft zich mogelijk niet eens gerealiseerd dat hij betrokken was bij een ongeluk. Zijn rijbewijs is ingenomen. De politie onderzoekt nog of tegen de man een klacht moet worden ingediend.

Supermariobros

Elvis-fan steelt voor uitbreiding collectie

Haar obsessie voor Elvis Presley heeft een 46-jarige Britse in de gevangenis gebracht. Om haar verzameling memorabilia van de King Of Rock'n Roll te betalen, ontvreemdde de gemeentelijke kassierster ruim tien jaar lang munten uit de opbrengst van parkeermeters.

Volgens Britse media vrijdag stal Julie Wall zeker 750.000 euro. Haar enorme collectie (zeldzame) Elvis-platen, posters en andere voorwerpen verborg ze op de zolder van haar ouderlijk huis. Een rechtbank veroordeelde haar tot drie jaar.

Supermariobros

The Simpsons in Arabisch verdeeld succes

Vader Homer Simpson heet Omar, de naam van zijn brutale zoon Bart is veranderd in Badr. Bier, bacon en hotdogs zijn uit den boze in al-Shamshoons.

De Arabische versie van de spraakmakende Amerikaanse tekenfilmserie The Simpsons leidt tot verdeelde reacties. Veel fans vinden de bewerkte reeks niet grappig, meldden Amerikaanse media. Een Arabische hoogleraar aan een universiteit in Californië velde een vernietigend oordeel: De Arabische Homer is een van de meest lusteloze types die hij ooit zag.

De Arabische omroep MBC zendt al-Shamshoons sinds het begin van de islamitische vastenmaand ramadan uit. Omdat de onflexibele cliché-Amerikaan Homer zich vaak als een varken gedraagt, is de serie aangepast aan islamitische opvattingen. Mocht de eerste reeks in de Arabische wereld een succes blijken, wil MBC ook de zestien andere series uitzenden.

Supermariobros

Stalker 112 ziet straf als verzetje

Een 43-jarige man uit Grafhorst (gemeente Kampen) is vrijdag voor de tweede maal door de rechtbank in Zwolle veroordeeld voor het onnodig en herhaaldelijk bellen van alarmnummer 112.

De man kreeg eerder de maximale straf van achttien dagen cel, maar zag dit als ,,vakantie en een verzetje'', aldus de officier van justitie vrijdag.

Hij eiste nu een voorwaardelijke straf van achttien dagen met de voorwaarde hem onder begeleiding te plaatsen. Op die manier wordt hulp afgedwongen. De politierechter, die zei ook geen andere straf te weten, was het met hem eens en vonniste conform.

B.O. belde soms tot twintig keer per nacht met de alarmlijn voor een praatje. Volgens de officier doet de man aan stalking van 112. O. verkeert in een sociaal isolement maar weigert hulp. Zo belde hij vier nachten in maart, drie in mei en later ook nog in september met de centrale, waar ze zijn stem inmiddels herkennen. De man heeft alle gevallen bekend.

Supermariobros

Studenten willen ei uitbroeden

Drie Duitse studenten gaan de strijd aan tegen een kip in een Tv-show. Nicole, Tina en Alexander willen een ei uitbroeden, sneller dan een hen die al meer dan 270 kuikentjes op de wereld heeft gezet.

In beurtrollen van acht uur zullen de 25-jarige Nicole Hackbart, de 26-jarige Tina Pioszczyk en de 27-jarige Alexander Wenta het ei 24 uur per dag in de gaten kunnen houden, zo'n drie weken aan een stuk.

In een speciale 'broedzak' wordt het ei op de juiste temperatuur en vochtigheidsgraad gehouden. De studenten moeten het ei drie keer per dag voorzichtig omdraaien.

Psycholoog Werner Katzengruber volgt het project en weet zeker dat de studenten een band met het ei zullen krijgen. "Ik ben zeker dat de studenten zich aan het ei zullen hechten. Ze zullen dolblij zijn als er een kuiken uitkomt, maar evengoed kunnen ze elkaar beschuldigen als er iets misgaat. Ik betwijfel ook of ze na het experiment nog veel eieren zullen eten... ."