Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Nederlandse Big Brother-baby geboren

Tanja, de zwangere bewoonster van het Big Brother-huis in Nederland, is deze voormiddag bevallen van een dochter. De Bewoners hoorden Tanja schreeuwen, en kort daarna klonk het gehuil van een baby.

In het bijzijn van camera's, haar moeder en een verloskundige heeft zij haar kindje op de wereld gezet . Voor de bevalling was een speciale kraamkamer ingericht in het Big Brother-huis.

De overige bewoners van het huis kunnen daar niet bij en zij zaten in de woonkamer nerveus een broodje te eten. Big Brother wordt uitgezonden op Talpa.

Supermariobros

David Copperfield gaat meisje zwanger toveren

Nadat David Copperfield al heeft gevlogen en zichzelf in stukjes heeft gehakt, wil hij in zijn nieuwe show nog een stapje verder gaan. De illusionist heeft aan het Duitse magazine Galore verteld dat hij een meisje wil zwanger maken, zonder haar aan te raken.

,,Natuurlijk komt er geen seks aan te pas", zegt Copperfield. ,,Veel meer kan ik niet vertellen, alleen dat iedereen heel gelukkig zal zijn". Momenteel tourt hij door Duitsland met zijn laatste show An Intimate Evening of Grand Illusion.

Supermariobros

Boa constrictor in Britse wc-pot

Flatbewoners in het Britse Manchester zijn eindelijk verlost van een ongewenste gast. Een drie meter lange boa constrictor huisde twee maanden in rioolbuizen van het gebouw en liet regelmatig zijn kop in de wc-pot zien. Dat meldde de Britse krant The Times dinsdag.

Om te voorkomen dat de slang uit het toilet zou kruipen, plaatsten de bewoners bakstenen op de wc-klep. Ze maakten melding van de ongewenste gast, maar omdat de brandweer niets kon vinden, werden ze niet serieus genomen. Tot een negentienjarige jongen het beest op de badkamervloer vond. Hij liet de slang in een bak kruipen en belde de dierenbescherming.

Volgens een woordvoerder van de dierenbescherming is het niet ongebruikelijk dat kleinere slangen in het rioolstelsel zitten. Maar een boa constrictor van drie meter noemde hij ,,echt uitzonderlijk''. Waarschijnlijk werd de slang achtergelaten door een oud-bewoner, die in augustus wegens huurschulden uit zijn appartement was gezet.

Supermariobros

Vrouw laat minderjarige in haar plaats strippen

De strafrechter van Dendermonde heeft een 25-jarige stripteaseuse veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden met probatie-uitstel en een boete van 2.500 euro. De vrouw is ook voor tien jaar uit haar burgerrechten ontzet. Ze werd veroordeeld omdat ze een minderjarig meisje in haar plaats een striptease liet doen.

De feiten speelden zich af in december 2003 in Aalst. De stripteaseuse kreeg een klant over de vloer die vond dat ze er wat te oud uitzag voor een striptease.

Daarop verplichtte de vrouw het meisje dat op dat moment bij haar was om te strippen. Het veertienjarige slachtoffer is de dochter van de toenmalige vriend van de vrouw.

Supermariobros

Verdachte probeert bewijsmateriaal op te eten

Een Rus die een politieman probeerde om te kopen, heeft geprobeerd het bewijsmateriaal op te eten. De beschuldigde was betrokken bij een klein drugsdelict en bood de agent 1200 dollar (1000 euro) aan om de zaak te laten vallen.

Toen de arm der wet het smeergeld weigerde te aanvaarden, begon de drugsdealer de bankbiljetten op te eten. Op die manier hoopte hij het bewijsmateriaal te laten verdwijnen. Hij slaagde erin één briefje door te slikken, maar dan werd hij gearresteerd voor poging tot omkoping van een beambte in dienst.

"Het is al eerder gebeurd dat iemand een van mijn mannen probeerde om te kopen", aldus hoofd van de antidrugs-divisie Ivan Chaika. "Maar dat iemand gewoon het bewijsmateriaal probeert op te eten, dat was ook voor mij een primeur."

Supermariobros

Nooit meer stinkend ondergoed

Stinkend ondergoed zal dankzij het bedrijf North Face binnenkort definitief tot het verleden behoren. De kleine zilverdeeltjes die er geweefd worden, zorgen ervoor dat bacteriën zich niet kunnen verspreiden. Zo krijgen hinderlijke geurtjes geen kans en kan het ondergoed in kwestie meermaals gedragen worden.

Volgens het bedrijf is het de weeftechniek zelf die ervoor zorgt dat onwelriekende mikroben en schimmel geen overlevingskansen meer hebben. Het ondergoed is speciaal ontwikkeld voor lange en zware expedities waar snel van onderbroek wisselen niet altijd tot de mogelijkheden behoort.

Supermariobros

Amerikaan en hond wippen naar nieuw wereldrecord

In het Schotse Edinburgh heeft een Amerikaan met 206 sprongen in een minuut het wereldrecord springstok verbroken. Opmerkelijk: winkelier Ashrita Furman betrok ook een hond in zijn recordpoging.

Furman is niet de eerste de beste. Hij heeft al 102 wereldrecords op zijn naam staan, dus mocht het vorige record springstok (173 keer in een minuut oftewel bijna drie sprongen per seconde) hem niet in de problemen brengen. De hond, die hij mee de lucht innam om de stunt nog spectaculairder te maken, kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

"Het was me al opgevallen dat de honden die ik tijdens de training gebruikte enorm genoten van het op- en neerwippen. Maar om de toeschouwers gerust te stellen, was er tijdens de recordpoging ook een dierenarts aanwezig", aldus Furman.

De man heeft eerder al de Fuji-berg bedwongen met een springstok en is onder meer recordhouder in achterwaarts fietsen en bierglazen op zijn kin laten balanceren.

Supermariobros

Geen sperma-sculptuur op Antarctica

De Berlijnse administratieve rechtbank heeft de oprichting van een metershoge sculptuur op Antarctica verboden. Het project "Spermatit" in de gedaante van een menselijke zaadcel is in strijd met het beschermingsverdrag van Antarctica, aldus de rechtbank dinsdag.

Acht meter hoog
Luzius Ziermann, een kunstenaar uit Frankfurt, had enkele maanden geleden aangekondigd dat hij een acht metershoge bronzen sculptuur op het eeuwige ijs wilde optrekken om toekomstige generaties uitsluitsel over het menselijke te geven. Het binnenste van het kunstwerk wilde Ziermann met DNA-sporen onder de vorm van menselijke haren opvullen.

Vreemd materiaal
Omdat de federale milieudienst in Dessau weigerde de toelating te geven, was de kunstenaar naar de rechtbank getrokken om de beslissing aan te vechten. Met zijn project wilde de klager voor een niet voorzienbare tijd vreemd materiaal in Antarctica deponeren. Dit druist in tegen internationale afspraken, motiveerde de rechtbank.

De actie kon ook niet verdedigd worden door het fundamenteel recht op de kunstvrijheid. De bescherming van de natuurlijke bestaansgronden wordt door de grondwet op de voorgrond geplaatst.

Supermariobros

Vrouw slaapt in beddenwinkel

Een vrouw uit het Nederlandse Den Bosch heeft de nacht doorgebracht in een beddenwinkel in Eindhoven. Personeel van de winkel trof de 28-jarige vrouw vanochtend aan op de beddenafdeling toen ze de bedden wilden opmaken.

De vrouw was de dag ervoor tegen sluitingstijd onder het bed gaan liggen. Toen het personeel naar huis was kroop ze onder de dekens. De politie heeft een pv opgesteld en deelde nog mee dat de vrouw goed heeft geslapen.

Supermariobros

Overvallers geven handtas terug aan oudje

Twee overvallers lieten in het Maltese Marsascala hun goed hart zien, of wat daar voor kan doorgaan. De criminelen overvielen een plaatselijke apotheek en gapten ook de handtas van een bejaarde vrouw mee. Ze kregen wroeging toen het oudje begon te smeken. Ze zei hen dat het enige geld dat in haar handtas stak, moest dienen om noodzakelijke geneesmiddelen te kopen. Dat maakte blijkbaar indruk op de overvallers, want die gaven meteen haar handtas terug. De boeven maakten in de apotheek 600 Maltese lire (1400 euro) buit en vluchtten daarna weg op een motorfiets. Ze zijn spoorloos.

Supermariobros

Vrouw doet kat in de kookwas

Een Britse huisvrouw moet de gevangenis in omdat ze haar kat in de kookwas deed. Dat was volgens Holly Thacker de straf die Fluffy verdiende omdat de kater haar had gekrabd. Een rechtbank in Norwich veroordeelde de 34-jarige huisvrouw dinsdag tot een gevangenisstraf van zes weken. De vrouw heeft een baby en twee oudere dochters en kampt met geestelijke problemen. Fluffy verdronk na tien minuten in de wasmachine. In zijn doodsstrijd greep het dier met zijn pootjes de draaiende trommel vast, waarop de nagels afbraken.

:o :o :o

Supermariobros

Dikke passagiers moeten van plek wisselen

Reizigers in een vliegtuig, dat maar voor de helft met passagiers bezet was, waren geschokt toen een stewardess vroeg of acht dikke mensen van plaats konden veranderen. De acht mensen werd gevraagd om vooraan in het vliegtuig te komen zitten, om het gewicht in het vliegtuig beter te verdelen.

Gewicht verdelen
"Er zaten teveel passagiers in het achterste deel. Daarom hadden ze acht zware mensen nodig voor de voorste rijen," zegt passagier Peter Harrison, die met het vliegtuig vanuit Tunesië naar het Britse Gatwick vloog. Hoewel de 150 kilo zware Peter zelf niet bij de 'dikke' mensen was, voelde hij zich toch aangesproken. "De stewardess staarde me aan. Het moet erg vernederend geweest zijn voor de aangesproken mensen. Die verhuisden uiteindelijk naar de andere plek. Het kan geen leuke vlucht geweest zijn voor hen. "

Alan Blues

€417.150 boete voor muziekpiraat

Een cd-piraat uit Sint-Truiden is door de rechter in Hasselt veroordeeld tot 120 uur werkstraf voor de verkoop van gekopieerde cd's met muziek, films, software en videogames.

Aan 21 burgerlijke partijen moet hij €417.150 schadevergoeding betalen. Het gaat om IFPI Belgium, Sabam en auteursrechtenhouders en distributeurs van videogames en filmverdelers.

De man pleegde de feiten tussen 1 juli 2000 en begin juli 2003.
Via het internet bood hij nagemaakte cd's te koop aan. Zijn afnemers konden kiezen uit een lijst van 11.727 titels.

Bron: Het Nieuwsblad.

U weze gewaarschuwd!  :D :D

Supermariobros

Asielzoeker woont al 10 maanden in boom

Net zoals Simeon de Pilaarheilige, leeft Omar Ali Abou Bakr uit Libië al tien maanden in een boom, in de buurt van de ambassade van de VS in een residentiële wijk in de Marokkaanse hoofdstad Rabat. De man wacht er tot hij het statuut van politiek vluchteling krijgt.

Folteringen
"In 1998 ben ik gefolterd en in de gevangenis gegooid na de explosie in een vergaderzaal in Ras Lanouf (op 600 kilometer ten oosten van Tripoli). Ik heb er vijf jaar verbleven", vertelt de 27-jarige man. "Toen ik de gevangenis verliet, kwam ik te weten dat mijn vrouw verkracht was door agenten van de Libische veiligheidsdiensten en dat acht van mijn familieleden gedood waren", voegt hij er aan toe. Daarom besliste hij te vluchten. Hij slaagde erin aan boord van een boot te klimmen, en raakte tot in Casablanca.

Daarop trok de Libiër zo snel mogelijk naar Rabat en hij "vestigde" er zich tussen de zetel van het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de VN en de Amerikaanse ambassade.

Naakt douchen in boom
De man woont eigenlijk in twee bomen, die op een honderdtal meter van elkaar staan. In de eerste boom slaapt hij en in de tweede frist hij zich op en wast er zijn kleren. Een emmer aan een touw doet dienst als douche en er hangt ook een koord om de was aan op te hangen. De man draagt een gekleurd hemd en een grijze broek die allebei smetteloos proper zijn.

"Ik slaap nooit op de grond, ik was me elke dag en verander elke dag van kleren", verzekert de boombewoner. De buren zijn verdeeld over zijn aanwezigheid. Chaker ben Ali, een financieel analist, vindt de houding van de man onfatsoenlijk. "Als hij een douche neemt, doet hij al zijn kleren uit, of houdt hij alleen zijn onderbroek aan. Dat shockeert de vrouwen uit de buurt", klaagt de man.

Daar is de 46-jarige Moustapha el Hou het helemaal niet mee eens. Hij geeft de Libiër zelfs verschillende keren per week te eten. "Ik ben niet de enige, ook andere bewoners geven de man voedsel. Je moet solidair zijn en je naaste helpen. Hij doet daarenboven niemand kwaad", vertelt de bewaker van een weelderige villa.

Het Hoog Commissariaat van de Vluchtelingen bevestigde dat de boombewoner een aanvraag als politiek vluchteling heeft ingediend en dat hij een bewijs heeft gekregen dat hij asielzoeker is.

Supermariobros

Volg rijlessen in een Sovjettank van 34 ton

Twee Oost-Duitsers hebben een rijschool opgericht waar je niet meteen in de conventionele vervoersmiddelen kan leren rijden. Voor 116 euro kan je dan wel bestuurder worden van de 34 ton wegende Sovjettank T55T. Ook passagiers zijn toegelaten. In een bak op het voertuig mogen ze mee op zogenaamde vredesmissie.

De twee oprichters van de Tank Fun-Rijschool hebben allebei het voormalige Oost-Duitse leger gediend. Nadat ze een tank uit 1973 op de kop konden tikken, besloten ze de rijschool op te richten. Omwonenden hebben echter al geklaagd over het tankverkeer. Zij vinden dat het voertuig de geluidsnormen overschrijdt en dat tanks geen speelgoed zijn om vredesmissietje mee te spelen.

Wat de geluidsnormen betreft, werd de klacht van de omwonenden door de rechter afgewezen. De klagers hebben hun hoop nu gericht op hun burgemeester. Die gaf toe dat de vergunning voor de tank mogelijk niet juist is afgegeven, omdat de behandelende ambtenaar dacht dat het ging om een boer die met een rupsvoertuig zijn land wilde bewerken.