Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Zwaarlijvige man kan brandende woonwagen niet tijdig verlaten

Ondanks pogingen van brandweerlieden en buren om hem uit zijn brandende woonwagen te redden, kon de 45-jarige, zwaarlijvige Timothy Morris niet tijdig aan de brand ontsnappen. De 270 kilogram zware man constateerde zaterdag een brand in zijn woonwagen en belde het alarmnummer 911, maar kon zichzelf niet in veiligheid brengen. Zijn 8 en 13-jarige dochters riepen de buren, maar die konden, evenmin als toegesnelde brandweerlieden, iets voor de aan huis gebonden man betekenen.

"Hij zat in de woonkamer. We bleven maar proberen hem uit de woonwagen te trekken", zei een buurman. "Hij bleef maar 'help' roepen, maar we kregen hem er niet uit." Uiteindelijk slaagde de brandweer erin Morris op een plank naar buiten te brengen, maar toen was hij - waarschijnlijk door het inademen van rook - al overleden.

Supermariobros

,,59? Nee sorry, dan verkracht ik u niet'

Een 59-jarige vrouw is zaterdag in Koekelberg ternauwernood aan een verkrachting ontsnapt door haar belager haar leeftijd te verklappen. De man had de vrouw in een garagebox opgesloten om haar te dwingen hem de juiste code van haar bankkaart te verklappen teneinde geld uit de automaat te halen. Toen hij voor de derde keer terugkwam, werd hij handtastelijk en kondigde hij zijn slachtoffer onomwonden aan dat hij zich aan haar wou vergrijpen. Tot hij van haar te horen kreeg dat zij 59 was. ,,Ach laat dan maar'', liet hij zich ontvallen en verdween met de noorderzon.

Supermariobros

Koekjes voor seksueel gefrustreerden

Mensen die zich graag te goed doen aan eten dat rijk is aan koolhydraten, zoals brood en koekjes, zouden veelal seksueel gefrustreerd zijn. Brood en koekjes vullen de maag snel en geven meteen een bevredigend gevoel. Wie daarentegen met woedegevoelens rondloopt, zal eerder behoefte hebben aan stevige kost waar energiek kan op gekauwd worden, zoals een forse steak. Mensen die in crisissituaties zitten, zoals een echtscheiding, storten zich op zoete, plakkerige spijzen, zoals roomijs, om er troost uit te putten. Troost bieden ook cafeïne en zoetigheden en zijn dus goed voor wie somber gesteld is.

Mensen die hun bord volproppen met eten, zijn vaak jaloers. Al die bevindingen komen uit een Brits onderzoek.

Supermariobros

Tiener spendeert 7000 euro aan sms- en mailverslaving

Een tiener uit het Schotse Glasgow wordt behandeld voor een sms- en e-mailverslaving. De 19-jarige jongen besteedde in een jaar bijna 7000 euro aan sms-en. Bovendien verstuurde hij op zijn werk maar liefst 8000 e-mails per maand.

Het gaat waarschijnlijk gaat om het eerste geval van sms- en mailverslaving in Schotland. De jongen schreef ongeveer zevenhonderd sms'jes per week, de meeste aan zijn vriendin met wie de relatie inmiddels is verbroken. Zijn verslaving kwam aan het licht doordat een mail die voor zijn vriendin bedoeld was, per ongeluk bij een collega terechtkwam. De jongen bestempelde het sms'en en e-mailen als een spelletje pingpong. Een vakbond heeft hem inmiddels doorverwezen naar een specialist.

Supermariobros

Eerste bioscoop in Saoedi-Arabië: Mannen Niet Toegelaten

In de Saoedische hoofdstad Riyad opent begin november de eerste bioscoop van het islamitische land de deuren. De filmzaal in een hotel biedt plaats aan 1.500 toeschouwers, maar is voor mannen verboden terrein.

De bioscoop voor vrouwen en kinderen zal in eerste instantie enkel in het Arabisch gesynchroniseerde buitenlandse tekenfilms vertonen. Het project moet echter de weg vrijmaken voor een echte bioscoop. Voor mannen en vrouwen blijft het in elk geval ook in de toekomst uitgesloten om samen naar de film te gaan. Dat heeft alles te maken met de strenge scheiding van de geslachten op openbare plaatsen in het land.

Saoedische filmfans moeten zich nu beredderen met videofilms en dvd's. Conservatieve godsdienstgeleerden, die een belangrijk invloed uitoefenen op de dynastie, hadden de opening van theaters of bioscopen tot nu toe steeds tegengehouden, met het argument dat ze niet islamitisch zijn. Islamitischconservatieve Saoedi's zijn om religieuze redenen tegen het afbeelden van mensen.

Supermariobros

Rel rond Duitse rijschool voor tanks

De protesten groeien tegen de eerste Duitse rijschool waar particulieren op een echte tank kunnen rijden. Omwonenden eisen een verbod wegens het lawaai en de stof. Zij uitten ook politieke bezwaren tegen deze vorm van vrijetijdsbesteding.

Het initiatief voor de zogenoemde Tank-Fun-Rijschool kwam van twee Oost-Duitsers, die allebei in het voormalige Oost-Duitse leger (NVA) dienden. Zij wisten een sovjettank van de NVA uit 1973 op de kop te tikken. Voor 116 euro kunnen liefhebbers zelf de 34 ton wegende T55T besturen. Anderen kunnen in een bak op het voertuig ,,op vredesmissie'' meerijden over een heuvelachtig terrein.

Verontwaardiging

Buurtbewoners zijn verontwaardigd over de oorlogsspelletjes. Zij vinden dat tanks geen speelgoed zijn. De klagers vonden geen gehoor bij de rechter, omdat de tank de geluidsgrenzen niet overschrijdt.

Zij hebben nu hun hoop op de burgemeester gevestigd, zeiden zij maandag tegen de Duitse zender ARD. De burgervader gaf toe dat de vergunning achter de schrijftafel was afgegeven. De ambtenaar was er vanuit gegaan dat een boer met een rupsvoertuig zijn land wilde bewerken.


Supermariobros

Nagellak en stresspillen voor katten en honden

Er komen steeds meer gespecialiseerde produkten voor huisdieren op de markt, zoals nagellak voor katten en honden. Dit blijkt uit een studie die het marktonderzoeksbureau Mintel dinsdag heeft gepubliceerd.

In de eerste tien maanden van dit jaar zijn 465 nieuwe produkten op de huisdierenmarkt gekomen, vergeleken met 291 over het gehele jaar 2004. Naast nagellak (een breed kleurenpalet is beschikbaar, van kleurloze glans tot scharlakenrood) en producten om de vacht te verven (bijvoorbeeld goudkleurig, oranje of roze) zijn er ook rustgevende pillen geïntroduceerd voor het geval dat de huisdieren bij al die schoonheidsbehandelingen in de stress raken.

Voor hondeneigenaren met een gevoelige neus is er nu ook een eau de toilette, onder de naam Fruits and Passions. Dit is, zoals 58 procent van de nieuwe huisdierproducten, afkomstig uit de VS.

Volgens het onderzoeksbureau houden veel mensen evenveel van hun huisdieren als van hun kinderen en willen hen daarom alleen de beste produkten geven. Daarnaast worden huisdieren steeds meer als modeaccessoires gezien. Dat komt volgens de trendwatchers door sterren als Paris Hilton en Geri Halliwell, die vaak met een hondje in hun tas lopen.


Supermariobros

Bulgaarse gsm-dief via GPS op heterdaad betrapt

Een Bulgaarse douanebeambte is op heterdaad betrapt nadat hij de high-tech gsm van de Amerikaanse ambassadeur gestolen had. De ambassadeur wist het toestel ter plekke op te sporen met zijn GPS-programma.

Ambassadeur John Beyrle, die op weg was van Varna in Bulgarije naar Hongarije, was zijn telefoon kwijt nadat zijn bagage onderzocht werd bij de douane. De douaniers beweerden dat ze geen telefoon konden vinden, hoe hard ze ook zochten. Daarom nam de ambassadeur zijn laptop en schakelde het GPS-systeem in. De telefoon bevond zich in de broekzak van de douanbeambte.


Supermariobros

Verkrachter laat vals spermaspoor achter

Een Franse verkrachter liet op de plek van misdaad het sperma achter van een andere man, om zo de politie op een vals spoor te brengen.

Voordat de conciërge van een studentflat een jonge vrouw verkrachtte, zocht hij in de vuilniscontainers naar gebruikte condooms, die hij invroor om later te gebruiken. De politie werd op een dwaalspoor gebracht, maar wist de man uiteindelijk toch te vinden. Hij bleek in 1991 tot 20 jaar cel te zijn veroordeeld wegens het verkrachten van meerdere vrouwen, maar kwam vervroegd vrij in 2002.

Supermariobros

Man steekt appartement in de fik om held uit te hangen

De 34-jarige John Tuchek uit Fillmore County in de Amerikaanse staat Minnesota wou kost wat kost de held uithangen om zo zijn ex-vriendin terug te winnen. De man redde haar en haar kind heldhaftig uit haar brandende woonst. Alleen werd het de politie snel duidelijk dat Tuchek zelf het appartement in de fik had gestoken.

Tuchek, die vroeger als agent aan de kost kwam, is veroordeeld tot een celstraf van zes jaar voor brandstichting. De man stak in 2002 het appartement van zijn ex-vriendin Anessa Dahly in brand. De flat brandde volledig uit nadat Tuchek een stuk karton had aangestoken.

Volgens Tuchek was het niet de bedoeling om het appartement helemaal  uit te laten branden. Hij had meer een klein brandje in gedachten, maar dat was buiten de gasleidingen gerekend, waardoor het hele appartement in lichterlaaie stond. Tuchek kon Dahly en haar baby in veiligheid brengen. Eerst werd hij als held bestempeld, maar enkele dagen later kwam de aap uit de mouw. Volgens de procureur gebeurt het wel vaker dat een radeloze man tot zulke daden overgaat om de held te kunnen uit te hangen.

Supermariobros

Vrouw zinkt door de grond

In het Nederlandse Hoorn is een vrouw letterlijk door de grond gezakt. Tijdens het wandelen over het trottoir, verdwenen plots de tegels onder haar voeten en ontstond er een gat van ongeveer twee meter diep en anderhalve meter breed ontstond.

Het gat, dat gedeeltelijk met water gevuld was, is waarschijnlijk ontstaan doordat het zand bij een duiker onder de weg was weggespoeld.  Omstanders hielpen de onfortuinlijke vrouw uit het gat. Toen de politie arriveerde, was de vrouw verdwenen.

Supermariobros

Man verhindert via slaappil afspraakje van overspelige vrouw

Een Oostenrijkse echtgenoot ontdekte dat zijn vrouw een affaire had met een andere man. De jaloerse man was te weten gekomen dat de twee op een avond gingen afspreken en wou daar absoluut een stokje voor steken. Hij ging daarom tot erg drastische maatregelen over. De man mengde slaappillen in haar voedsel en drank. De truuk werkte. De vrouw viel na het eten meteen in slaap.

De echtgenoot was daar zo verheugd over en daarom deed hij zijn gevaarlijk plannetje bij een volgend afspraakje nog eens over. Ook dat lukte. De vrouw kreeg bij een derde poging argwaan, toen ze resten van slaappillen in haar brood vond. De man biechtte daarna op wat hij gedaan had. De echtscheidingsprocedure is intussen ingezet.


Supermariobros

Vriendelijke Britse politiehond ontslagen

In plaats van het afschrikken van oproerkraaiers - waar hij voor was getraind - kwispelde politiehond Buster gretig en at hij rustig van de frietjes die dronken feestvierders hem aanboden. Het was de politie van het Britse South Yorkshire inmiddels wel duidelijk geworden dat herdershond Buster ongeschikt was als politiehond, en dat betekende het einde van zijn carrière.

Buster had al zo'n zes maanden training achter de rug en leek in eerste instantie een goede politiehond te zijn. Dat beeld veranderde toen hij tijdens een achtervolging lekker in het gras ging liggen en tijdens een gesimuleerde zoektocht naar een crimineel geen enkele interesse toonde in de verdachte en liever een plasje ging doen. Dat hij het uitermate goed kon vinden met rumoerige dronkaards was slechts de druppel die de emmer deed overlopen.

Supermariobros

Holebi-huis adopteert lesbische pinguïn

Casa Rosa, het Gentse holebi-huis, heeft een nieuw lid. Het gemeenschapshuis voor holebi's heeft een pinguïn geadopteerd in de zoo van Antwerpen. Heel bijzonder aan de pinguïn is dat het om een lesbisch exemplaar gaat.

De vrouwelijke pinguïn, een zogenaamde rotsspringer, vormt al een aantal jaren een koppel met een soortgenote. De twee hebben zelfs samen een nest gebouwd. Het is het eerste lesbische pinguïnkoppel ter wereld. Holebi-koppeltjes bij pinguïns zijn er ook in dierentuinen in Zweden, de Verenigde Staten en Duitsland maar daar gaat het steeds om mannelijke dieren. Door de adoptie zal Casa Rosa een jaar lang alle voedingskosten voor een van de twee lesbische pinguïns betalen. Met de actie wil het holebi-huis op een ludieke manier de holebi-gemeenschap en holebi-adoptie in de kijker plaatsen.

Tegelijkertijd is het een verjaardagscadeau voor de voorzitster van Casa Rosa. Karin Buys heeft er net een reis naar Antarctica op zitten.

Supermariobros

Douanier met lange vingers

De Amerikaanse ambassadeur in Bulgarije heeft zijn mobieltje terug. De diplomaat raakte het kostbare apparaat kwijt op het vliegveld van Varno.

Toen hij het GPS-systeem van de telefoon via zijn pda activeerde, kwam de aap al snel uit de mouw, of liever, de zak. Beyrle kon de telefoon dankzij dat GPS namelijk exact localiseren op zijn handcomputer: in de broekzak van een douanier.

De douanier mag gaan uitkijken naar een andere betrekking. De man scheen overigens niet aan z'n proefstuk toe te zijn, want er lopen diverse onderzoeken naar hem.