Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Schotse tiener lijdt aan sms- en e-mailverslaving

Een Schotse tiener wordt behandeld voor een sms- en e-mailverslaving. De 19-jarige jongen besteedde in een jaar bijna 7000 euro aan tekstboodschapjes via zijn mobieltje. Hij nam ontslag nadat zijn bazen hadden ontdekt dat hij op zijn werk 8000 e-mails per maand verstuurde.

De Britse omroep BBC meldde vrijdagavond dat het waarschijnlijk gaat om het eerste geval van dien aard in Schotland. De jongen schreef ongeveer zevenhonderd sms'jes per week, de meeste aan zijn vriendin met wie de relatie inmiddels is verbroken. Hij bestempelde het sms'en en e-mailen als een spelletje pingpong. Een vakbond verwees hem door naar een specialist.

Supermariobros

Bungelende bergbeklimmer belt koelbloedig om hulp

Een bergbeklimmer die bungelde boven een diepte van 50 meter, heeft vrijdag koelbloedig de kustwacht gebeld om hulp. De 21-jarige man uit Birmingham was op bezoek geweest bij een vriend in Portland, toen hij besloot de 'kortste' route te nemen door de berg te beklimmen.

Hij slaagde erin tot halverwege te komen, maar durfde toen niet meer verder of terug. Met één hand hield hij zich nog vast, terwijl hij met de andere de kustwacht belde. De hulpdiensten troffen de man twintig minuten later aan op een gevaarlijk smal randje, waarop de man met zijn armen wijd stond.

De Brit was ondanks zijn gevaarlijke situatie kalm, zeiden de hulpverleners zaterdag in de krant The Guardian.

Supermariobros

Tsjech wint proces tegen spelprogramma

De Praagse commerciële zender TV Nova moet een deelnemer aan de Tsjechische versie van het spelprogramma Weekend Miljonairs een schadevergoeding van 100.000 euro betalen. De rechtbank in Praag heeft dat vrijdag bepaald.

De man had een proces aangespannen tegen het televisiestation nadat hij vier jaar geleden het spel had verloren door een onduidelijke vraag. De rechtbank schakelde een deskundige in. Die kwam tot de conclusie dat op de bewuste vraag inderdaad meerdere antwoorden mogelijk waren, zoals de kandidaat had beweerd.

Supermariobros

Sigaret redt man van zelfmoord

Men zegt dat roken doodt. Maar soms kan een sigaret een leven redden.

Volgens een bericht van het Italiaanse persagentschap Ansa vrijdag plande een 33-jarige man uit Ventimiglia in het noordwesten van Italië een zelfmoord door van een voetgangersbrug te springen in de rivier Roia. Maar een voorbijganger merkte de man op en verwittigde de politie.

Een politiebrigade kwam tussenbeide en probeerde de zelfmoord uit het hoofd van de man te praten, zonder succes. De man, beschreven als mentaal ziek met zelfmoordneigingen, hield zich stevig vast aan de reling en kon niet ontmoedigd worden.

Een van de officieren deed uiteindelijk een laatste poging: hij bood de man een sigaret aan en op het moment dat de man de sigaret wilt aannemen, grabbelden ze hem vast en trokken ze hem terug in veiligheid.

Jasper

10 posts in 11 minuten. Vraagje: is er iemand die dit allemaal leest? ???

Supermariobros

Citaat van: Jasper op 15 oktober 2005 - 14:24:24
10 posts in 11 minuten. Vraagje: is er iemand die dit allemaal leest? ???

Jij blijkbaar wel want anders had je het niet gezien  ;)

Ferrari 2010

Citaat van: Jasper op 15 oktober 2005 - 14:24:24
10 posts in 11 minuten. Vraagje: is er iemand die dit allemaal leest? ???
ik ;)
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Arrestatie vleermuizengids was onterecht

De vleermuizengids die vorige maand voor de ogen van een groep deelnemers aan een vleermuizenexcursie in Groningen werd gearresteerd, heeft ten onrechte 26 dagen vastgezeten.

Wegens verjaring mocht een elf jaar oud vonnis niet meer ten uitvoer worden gelegd. Volgens advocaat W. Koops heeft het OM de fout inmiddels erkent.

Twee agenten in burger pakten de 40-jarige man vorige maand in het Noorderplantsoen in Groningen op. De politie verklaarde destijds dat de man werd gezocht, omdat hij nog driehonderd dagen hechtenis open had staan. De gids had de straf elf jaar geleden opgelegd gekregen, omdat hij niet was komen opdagen voor een vervangende dienstplicht, verklaarde hij zaterdag.

,,Ik heb in 1995 een gratieverzoek ingediend. Dat werd weliswaar afgewezen, maar daarna heb ik tot mijn arrestatie niets meer vernomen van justitie. Bijna iedereen kreeg indertijd gratie. Ik hoop dat ik het laatste slachtoffer van de dienstplicht ben geweest'', aldus de gids.

De vleermuizengids is woensdag vrijgelaten.

Supermariobros

Gepensioneerde rijdt jonge vrouw been af wegens te traag

Een gepensioneerde heeft het been van een vrouw afgereden omdat ze niet snel genoeg haar boodschappen in haar wagen laadde. De man wilde zijn auto kwijt op de parkeerplaats van een winkel in Ivry-sur-Seine, waar een jong paar net hun wagen aan het volladen was.

Omdat zij dat volgens de gepensioneerde niet snel genoeg deden, gaf de man gas en drukte het paar tussen de twee auto's. De 32-jarige vrouw verloor daarbij een been. Haar 39-jarige man hield lichtere verwondingen over aan de brutale daad.

De 64-jarige verkeersagressor werd in hechtenis genomen.

Supermariobros

Iraanse vrouw veroordeeld tot steniging

Een Iraanse vrouw is ter dood veroordeeld, omdat zij een buitenechtelijke affaire had en betrokken zou zijn bij de moord op haar echtgenoot. Het vonnis wordt voltrokken door steniging, aldus de Iraanse krant Shargh zaterdag.

De vrouw, Soghra, zou samen met haar minnaar Ali Reza haar echtgenoot hebben omgebracht. De man is ook ter dood veroordeeld.

Justitie in Iran benadrukt dat hoewel sommige plaatselijke rechtbanken nog veroordelen tot stenigen die veroordelingen altijd worden verworpen in hoger beroep of door het hooggerechtshof.

Supermariobros

E-mails maken dik

Mensen die willen afvallen, hoeven zich volgens artsen niet te verlaten op allerlei modegevoelige diëten. Door simpelweg te stoppen met e-mailen zouden volgens hen de rondingen al behoorlijk afnemen.

In de Britse zondagskrant The Observer bepleitten de artsen dat miljoenen uren aan lichaamsbeweging verloren gaan door het explosief gestegen e-mailverkeer. Liepen werknemers ooit naar hun collega's toe om ze voor de lunch uit te nodigen of de laatste roddel over de baas uit te wisselen, tegenwoordig volstaat een elektronisch berichtje.

Een Britse organisatie die lichaamsbeweging probeert te bevorderen, Sport England, heeft aanstaande vrijdag daarom uitgeroepen tot 'e-mailvrije vrijdag'. Werkgevers moeten op die dag e-mailverkeer verbieden en ervoor zorgen dat mensen weer door het kantoor lopen, in plaats van steeds naar hun beeldscherm te turen.

,,Mensen e-mailen collega's die pal naast hen zitten en zeker degenen die aan de andere kant van het kantoor werken. We moeten hun luie gedrag veranderen'', zei de arts Dorian Dugmore, die verbonden is aan Sport England. Wanneer mensen 10 procent meer zouden bewegen, zou dat jaarlijks 6000 Britse levens redden en 500 miljoen pond (755 miljoen euro) besparen.

Supermariobros

Gratis strings voor bijstandsmoeders in Enschede

Met het uitdelen van gratis strings op de markt in de Nederlandse stad Enschede probeert de plaatselijke politieke formatie Stadspartij Enschede bijstandsmoeders aan de man te helpen, zo heeft het Algemeen Dagblad (AD) bericht.

Het initiatief is een "ludieke" reactie op plannen van de plaatselijke fractie van de conservatief-liberale partij VVD om bijstandsvrouwen door de gemeente aan een man te laten koppelen, zodat ze niet meer afhankelijk zijn van een uitkering. Volgens de Stadspartij Enschede is dit een "vrouwonvriendelijk en discriminerend plan" dat verdient "in het belachelijke te worden getrokken".

Volgens het AD is ook in de rangen van de VVD beroering over het voorstel, dat opgenomen zou worden in het platform voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

Supermariobros

14-jarige richt ravage aan met auto

Een 14-jarige jongen richtte zaterdagochtend in Borgerhout een ware ravage aan toen hij er van door ging met de auto van zijn schoonzuster. De jongen kon ongezien aan de autosleutels geraken, pakte zijn 4-jarig neefje mee op pad en ging een rondje rijden. Toen liep het echter fout.

De jeugdige bestuurder verloor de controle over het stuur van de pas twee maanden oude BMW. Hij ramde verspreid over een tiental straten niet minder dan zes wagens en enkele verkeerspaaltjes. De wagen van zijn schoonzuster werd volledig vernield. Niemand raakte bij het voorval gewond. ,,Het is altijd al een deugniet geweest, maar dit slaagt alles'', reageerde zijn broer Mohammed E. onthutst. ,,Mijn schoonzus had net een nieuwe wagen. Zij is razend. Uiteindelijk had hij haar kleine zoontje mee. Dit gaat een fortuin kosten.'' De kleine roekeloze chauffeur wordt ter beschikking gesteld van de jeugdrechter.

Supermariobros

Stewardess slaat vals alarm om vrije dag te hebben

Een stewardess van SriLankan Airlines heeft een vals bomalarm geslagen omdat ze een dagje vrij wilde hebben, heeft de Srilankaanse krant Sunday Times bericht. De stewardess deed haar melding met het mobieltje van haar vriend, bleek uit onderzoek. De vrouw is ontslagen.

De luchtvaartmaatschappij wilde niet nader op de kwestie ingaan. Op 3 oktober, echter, keerde een toestel van SriLankan Airlines met bestemming Londen ruim drie kwartier na vertrek naar het vliegveld van Colombo terug, omdat telefonisch was gewaarschuwd dat er een bom aan boord was. Grondig onderzoek van het vliegtuig leverde niets verdachts op.

Op 8 september vielen op hetzelfde vliegveld een dode en twintig gewonden toen na een soortgelijk bomalarm de passagiers van een toestel van Saudi Air moesten worden geëvacueerd en er paniek ontstond. Ook toen werd geen bom gevonden. In 2003 hield een bommelding een toestel van Cathay Pacific ruim zes uur aan de grond op het vliegveld van Colombo. Het bleek loos alarm.

Supermariobros

Kinderen niet welkom in hotel, honden wel

Een sjiek Oostenrijks hotel laat geen kinderen meer toe. Honden zijn echter nog wel welkom. Roland Ballner, de 38-jarige eigenaar van Hotel Cortisen, zegt dat de kinderen zich altijd slecht gedragen en eigenlijk meer last betekenen dan wat anders.

Boekingen stromen binnen
Hij beweert dat de boekingen binnenstromen sinds hij aankondigde kinderen jonger dan twaalf te weigeren vanaf mei volgend jaar. Honden mogen echter nog wel binnen omdat ze zich veel beter gedragen dan de kinderen en zijn hotel niet zo erg vandaliseren.

Zijn eigendom is gelegen in één van de beste locaties op de St. Wolfgang, nabij Gmunden aan het Wolfgangsee meer. "Mijn gasten hebben recht op stilte en ontspanning zonder het lawaai van kinderen."

Schuld bij de ouders
"In de meeste gevallen waar ze het te bont maken ligt de schuld bij de ouders. Ze hebben blijkbaar de indruk dat ze hier zijn voor ontspanning en trekken zich niets aan van het wangedrag van hun kroost."

Ballner heeft naar eigen zeggen 2,5 miljoen euro in zijn hotel geïnvesteerd en kan niet toelaten dat "kinderen met viltstiften op witte lederen zitbanken zitten te krabbelen" en andere vandalenstreken uithalen.