Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Eén op vier Noren heeft spijt van dronken one night stand

Eén op vier Noren heeft na een nachtje stappen spijt van zijn/haar one night stand. Dat is het resultaat van een onderzoek dat uitgevoerd werd door het Markt- en Media-instituut MMI in opdracht van het Noorse commissariaat voor Gezondheid en Sociale Zaken.

Volgens de studie had 24 procent van alle Noorse twintigplussers er spijt van dat ze onder invloed van alcohol in bed beland zijn. Tussen 20 en 34 jaar stijgt dat percentage zelfs tot 33 procent.

"Alcohol is schadelijk"
"Deze cijfers liggen heel hoog en bewijzen dat alcohol ernstige en schadelijke effecten kan hebben. Enerzijds is er de emotionele kant van de zaak, maar anderzijds heb je natuurlijk ook de ongewenste zwangerschappen en de geslachtsziekten", verklaarde directeur van het commissariaat Jens Guslund aan de Noorse krant VG.

In een andere opvallende statistiek verklaart meer dan tweederde van de vrouwen dat ze al eens het slachtoffer geworden zijn van ongewenste seksuele intimiteiten van dronkelappen.

Supermariobros

'Dode' Italiaan loopt weer rond

Een 73-jarige Italiaanse man is weer (on)gezond en (on)wel op de been, twee dagen nadat hij 35 minuten heeft doorgebracht in de eeuwige jachtvelden. Volgens het Romeinse dagblad La Repubblica had de gepensioneerde man een hartaanval terwijl hij dinsdagmorgen in het ziekenhuis van Montova behandeld werd voor andere problemen. De machines toonden geen hart- of hersenactiviteit aan, waardoor de dokters zijn dood officieel vaststelden.

"De dokters belden me rond 8 uur om me te melden dat mijn vader was overleden. Om 9 uur, toen ik op weg was naar Montova en dacht aan de regelingen die moesten getroffen worden voor de begrafenis, belden ze terug om te zeggen dat mijn vader terug bij was gekomen. Het is een mirakel", zegt de dochter van de levende dode.

Dokter Roberto Zanini, hoofdarts van het Carlo Poma ziekenhuis in Montova, zei dat zulke gevallen zelden voorkomen in de medische geschiedenis. Volgens zijn dokters is het mogelijk dat het hart van hun patiënt te traag klopte - misschien één slag per minuut - en dat de machines er niet in slaagden om de hartslagen op te vangen en de dokters dus misleidden.

Supermariobros

Huwelijksaanzoek met spellingsfout

Huwelijksaanzoeken lopen niet altijd even gesmeerd, daar kan sinds kort ook de 25-jarige Chris Mueller over meepraten. Hij dacht zijn verloofde te verrassen door de overbekende zinsnede Will you marry me? levensgroot in een sojabonenveld te schrijven. Eén probleem echter: hij maakte de m van marry veel te groot zodat er uiteindelijk niets anders opzat dan een flagrante spellingsfout te begaan om de rest van het woord erop te krijgen. "Ik kon alle letters er wel laten inpassen, maar dan zou het er slonzig uitgezien hebben. Dus dacht ik: waarom geen r weglaten, zo kan iedereen er nog eens goed mee lachen ook."

De blunder betekende geen streep door de rekening van de huwelijksplannen van beide tortelduifjes, integendeel zelfs. "Toen we een eerste keer over dat veld vlogen, had ik niet eens door dat mary verkeerd gespeld was", aldus de aanstaande bruid ."Ik was zo in extase door de boodschap die er te lezen stond dat ik niet meer helder kon nadenken. Pas toen ik wat kalmeerde, merkte ik dat er iets niet klopte. En nu vind ik het zelfs schattig dat hij dat foutje gemaakt heeft."

Supermariobros

Condoomautomaat gestolen uit Leuvense fakbar

Studenten gaan al eens aan de haal met bierglazen, verkeersborden of de occasionele barkruk. Deze keer is een heuse condoomautomaat gestolen uit het Leuvens studentencafé Doc's Bar. Dat is de fakbar van de medische kring aan de Brusselsestraat in het centrum van Leuven.

De automaat stond opgesteld tegen een muur in de toiletten van de bar. Er bevonden zich nog een tiental condooms in en zo'n 10 euro aan muntstukken. De dieven zijn spoorloos.

Supermariobros

Lesbische meisjes krijgen stokslagen in Nigeria

Zes meisjes hebben stokslagen gekregen omdat ze met elkaar seks hadden. Een plaatselijk disciplinair comité in Nigeria vond dit een verschrikkelijke daad.

Stokslagen
Een lokale waakzaamheidsgroep in Twon-Brass in Nigeria diende klacht in tegen de meisjes bij een speciaal plaatselijk actiecomité. Donderdag werden de meisjes schuldig verklaard. De meisjes, tussen 12 en 17 jaar oud, werden veroordeeld tot 90 stokslagen voor hun beschamende en verschrikkelijke daad. De waakzaamheidsgroep zei dat een van de veroordeelden de misdaad bekende ad verklaarde dat een vriendin haar had ingewijd in de lesbische liefde. Die vriendin is nog steeds op vrije voeten.

Supermariobros

Dode man van 300 kilo uit woning in Dour gehaald

Op vraag van de politie heeft de brandweer van Dour donderdagochtend een overleden man van driehonderd kilogram uit zijn woning gehaald. De man overleed aan een infarct.

De brandweer van Dour preciseert dat de operatie erg moeilijk was ondanks de gebruikte middelen vanuit de lucht, omdat het materiaal niet was aangepast aan de corpulentie van de man.

Supermariobros

Vrouwen achter stuur in Saoedi-Arabië?

Koning Abdallah van Saoedi-Arabië zegt sterk in vrouwenrechten te geloven. Hij ziet vrouwen echter nog niet meteen de toestemming krijgen om met de auto te rijden. Dat zei de vorst in een exclusief interview met ABC News dat vrijdag uitgezonden wordt.

"Ik geloof sterk in vrouwenrechten: mijn moeder is een vrouw, mijn zuster is een vrouw, mijn dochter is een vrouw, mijn echtgenote is een vrouw", zei de leider van het ultraconservatieve koninkrijk. Dat was te zien in fragmenten van het interview die donderdag al werden uitgezonden.

"Er zal een dag komen dat vrouwen zullen kunnen rijden", voegt hij er aan toe. "Trouwens, in bepaalde gebieden van Saoedi-Arabië, de woestijnen of landelijke gebieden, vindt u vrouwen die rijden. De kwestie vereist geduld. Mettertijd, denk ik dat het mogelijk zal worden", voegt de koning er nog aan toe.

"Kunt u niet doodeenvoudig een decreet uitvaardigen dat vrouwen toelaat om met de auto te rijden? U bent koning!", zei presentatrice Barbara Walters die bekend is voor haar exclusieve interviews met beroemdheden. Daarop liet de koning weten dat hij zijn volk respecteert en dat het voor hem onmogelijk was iets te doen want onaanvaardbaar zou zijn in de ogen van zijn volk.

De 82-jarige koning Abdallah volgde in augustus koning Fadh op maar leidde het land de facto al sinds enkele jaren. Hij is begonnen met een langzaam hervormingsproces.

Supermariobros

Vrouw probeert baby weg te snijden uit zwangere buur

Een 38-jarige Amerikaanse is aangehouden omdat ze heeft geprobeerd om met een scheermes een baby uit de buik van haar buurvrouw te snijden. De vrouw, die al drie kinderen heeft, had anderen verteld dat ze weer zwanger was. Ze was dan ook van plan om de baby als haar eigen kind op te voeden.

De vrouw ranselde haar buurvrouw af met een baseballknuppel en nam haar vervolgens mee mee naar een afgelegen gebied. Ze had gehoopt dat het slachtoffer zou sterven aan haar verwondingen, zodat ze ongestoord de baby kon wegsnijden. Toen dat niet gebeurde, ging ze alvast aan het werk met het scheermesje.

Een 17-jarige voorbijganger vond de twee vrouwen evenwel op tijd en bracht het slachtoffer naar een ziekenhuis in Pittsburgh. Daar bracht de vrouw gisteren een gezonde zoon ter wereld, maar zelf verkeert ze in levensgevaar.

:o

Supermariobros

Kaal aapje populair in Engelse zoo

Het pasgeboren baviaantje Reggie is dé attractie van de Engelse Devon Zoo. Het aapje is namelijk kaal op zijn hoofd. De reden: zijn moeder is te lief voor hem. Ze likt al zijn haren eraf. De overijverige moeder had zijn broertje ook kaal gelikt, maar hij heeft alweer een mooie haardos.

Drie weken geleden werd de baby geboren. Hij woog 510 gram en had een normaal pak haar op zijn hoofd. ,,In de meeste gevallen wordt een baviaan behaard geboren en blijven ze ook zo, maar doordat de moeder te lief is, likt ze al het haar van het kopje af," aldus woordvoerder Phil Knowling van Devon Zoo, ,,het haar groeit wel weer terug alleen het ziet er nu een beetje raar uit."

Het baviaantje kreeg eerst de naam Reggie Kray, maar door haar kale hoofdje denkt de dierentuin er aan om de naam te veranderen in 'Gollum', het wezen uit de film Lord of the Rings.


Supermariobros

"Ik voelde het orgasme van mijn vrouw"

Vader en schrijver Simeon de la Torre beweert dat hij een echt vrouwelijk orgasme heeft gevoeld- en volgens hem voelde het beter dan enig andere climax ooit.

Simeon wilde een artikel over zwangerschap en geboorte schrijven voor een tijschrift. Daarvoor liet hij zich hypnotiseren, zodat hij voelde hoe het was om zwanger te zijn, en vooral om een kind te baren. Na die ervaringen nam hypnotiseur Nicola Dexter hem in zijn onderbewustzijn mee naar het moment van de conceptie, om te testen of hij een orgasme kon beleven.

Golven van plezier
Verbazend genoeg beweert de 33-jarige vader van twee kinderen dat hij 'ongelooflijke' golven van plezier voelde, die zich zo'n 15 seconden lang vanuit zijn onderbuik over zijn lichaam verspreidden. "Nicola beveelde me te denken aan mijn vrouw en mij terwijl we vrijden. Ik begon me vreemd te voelen, en toen werd het warmer en warmer. En toen kwam de climax. Ik riep nog net niet 'oh mijn god', maar ik voelde wat vast en zeker een orgasme moet zijn. Een grote glimlach brak op mijn gezicht. Dit was veel beter dan eender welke climax die ik ooit heb gehad. Het spijt me mannen, maar het was beter. Nu wil ik het nog eens doen."

"Sim's gezicht was geweldig. Hij zag er helemaal afgepeigerd uit, maar ook ontzettend gelukkig," beweert Nicola.

Supermariobros

Schoonmaker zoo op eerste werkdag aangevallen door leeuw

In de dierentuin van Shanghai heeft een schoonmaker zijn eerste werkdag al bijna niet overleefd. Hij werd door een of meerdere leeuwen aangevallen en is levensgevaarlijk gewond geraakt.

De 34-jarige Zhang Huabang, voor het eerst aan het werk in zijn nieuwe baan, sloeg op zijn tocht door de dierentuin een weggetje in dat hem rechtstreeks in het buitenverblijf van de leeuwen deed belanden. Hij werd door zeker een leeuw te grazen genomen, maar mogelijk zelfs door zeven.

Collega's wisten Zhang uiteindelijk te ontzetten door de leeuwen levende kippen toe te werpen en met waterspuiten van hem weg te blazen. Het Chinees Dagblad heeft dit vrijdag gemeld.

Supermariobros

Nederlands ICT-bedrijf betaalt sollicitanten per minuut

Een ICT-bedrijf uit Groningen, in het noorden van Nederland, dat veel moeite heeft met het invullen van vacatures, gaat sollicitanten voor een gesprek betalen. Het bedrijf Wisdom heeft op korte termijn tien ervaren programmeurs nodig. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt. Om mensen te stimuleren op gesprek te komen, staat er bij het sollicitatiegesprek een grote klok en krijgt de gegadigde een vergoeding voor iedere minuut van het gesprek.

Volgens directeur Schoenmakers van Wisdom is de dip in de ICT-branche van enkele jaren geleden weer helemaal voorbij. Het bedrijf heeft dit jaar negen medewerkers aangenomen maar kent een dusdanige groei dat het opnieuw dringend verlegen zit om personeel. Het gaat om senior IT-specialisten, ervaren Java- en Microsoft.net-programmeurs.

Het lukt het bedrijf maar niet vacatures op de traditionele manier in te vullen. Wisdom zal sollicitanten die in het profiel passen, 5 euro betalen voor elke minuut dat het gesprek duurt. Het is voor het uit te betalen bedrag niet van belang of de sollicitant uiteindelijk wordt aangenomen of afgewezen.

Supermariobros

Domme criminelen fotograferen eigen misdrijf

In Brazilië is een bende drugssmokkelaars aangehouden nadat de leden foto's van zichzelf hadden genomen met hun gsm's. Op de foto's poseren ze met kilo's cocaïne.

De politie van Sao Paulo kwam de mannen op het spoor na een tip, meldt Jornal da Globo. Bij het fouilleren van de verdachten vond de politie marihuana en cocaïne maar niet genoeg om de kerels te beschuldigen van dealen. Toen vonden ze op hun gsm's foto's van hen waar ze poseren met kilo's coke en een grote hoeveelheid marihuana.

Een woorvoerder van de politie zei: "We zijn blij dat het zulke opscheppers zijn. Ze hielpen ons door hun misdrijven zelf vast te leggen, geweldig."

Supermariobros

Satelliet spot luie agenten

De politieleiding in Zuid-Afrika heeft 35.000 voertuigen uitgerust met een satellietsysteem dat luie agenten verraden kan. Politiebaas Jackie Selebie verdedigt zijn beslissing met klachten van burgers over slapende agenten. "Voortaan kunnen ze het dutten onder bomen vergeten", aldus Selebi.

De politie kreeg steeds vaker klachten van burgers over slapende agenten onder bomen. Daar heeft de leiding nu iets op gevonden.
"Ik weet nu op elk moment van de dag waar de agenten zich precies bevinden. Niemand kan zijn wagen nog pakeren onder bomen om er een dutje te doen. Daar zal ik persoonlijk voor zorgen, belooft de commissaris.

Supermariobros

Roemeense bajesklant klaagt God aan

Een Roemeen die een gevangenisstraf van 20 jaar uitzit voor moord, heeft bij de rechtbank in Timisoara een aanklacht ingediend tegen God. Hij vindt dat het opperwezen hem onvoldoende heeft beschermd tegen de invloed van de duivel. De bajesklant stelt in zijn aanklacht dat hij bij zijn doop een contract is aangegaan met God, die zich daarmee verplichtte hem te beschermen tegen de duivel en andere onaangenaamheden in het leven. Volgens de Roemeen is God in gebreke gebleven. Hij beticht hem van bedrog en ambtsmisbruik.