Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

TV ontploft in Schaarbeek: familie in ziekenhuis

Rond 10 uur zondagmorgen is een televisietoestel geïmplodeerd in een huis in Schaarbeek. Er ontstond giftige rook en even later brak brand uit in het gebouw waarin een Turkse familie woont. Toen de brand uitbrak, waren 13 personen in de woning aanwezig.

Ze werden door de rook bevangen en zijn naar verschillende ziekenhuizen in Brussel gebracht. Volgens de politie van Schaarbeek vertoonden de familieleden symptomen van CO-vergiftiging. De woning is onbewoonbaar verklaard.

Supermariobros

Honda bouwt hondenauto

Wie vaak zijn hond meeneemt in de auto en het dier (nog) comfortabeler wil vervoeren, moet het autosalon van Tokio in de gaten houden. Want daar wordt deze week een wagen onthuld die zo hondvriendelijk is als de meest kieskeurige viervoeter zich kan wensen.

De nieuwe Honda, die voorlopig Wow wordt genoemd - voor het Engelse bow-wow oftewel woef-woef - bevat namelijk een aantal eigenschappen die speciaal zijn ontworpen voor de hond. De wagen heeft zes plaatsen, verdeeld over drie rijen banken, waarbij de middelste rij is omgebouwd tot een hondenhok. Voor kleine hondenrassen is het handschoenenkastje omgetoverd tot een hondenverblijf - verwamd en compleet met waterhouders.
De vloer van de wagen is bedekt met hout om het schoonmaken te vergemakkelijken, en de achterdeur bevat een vak dat is bestemd voor accessoires als de leiband, borstels en schepjes om op te ruimen wat de hond heeft achtergelaten.

Het gaat voorlopig nog om een concept dat niet meteen in massaproductie komt, maar dat het de Japanse autobouwer ernst is met de plannen om hondenbezitters (en hun beste vriend) te verwennen, blijkt uit de hondenpassagiers-accessoires die nu al verkrijgbaar zijn van ingebouwde waterbakken en speciale veiligheidsgordels tot elektrische dekens en speciale dekens die de hondengeur bestrijden.


Supermariobros

Wildplasser plat met pepperspray

Nijmeegse agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag pepperspray gebruikt om een 36-jarige inwoner van die stad te kunnen bekeuren voor wildplassen. Volgens een woordvoerder van de politie ging om een hele grote man, die zich verzette tegen zijn aanhouding.

Surveillanten zagen de overtreding. Ze spraken de wildplasser aan, maar die liep omringd door vrienden weg. Omdat het om een volgens de politie buitengewoon forse man ging, werd assistentie van meerdere politie-eenheden ingeroepen. Die konden de grote man slechts met pepperspray onder controle krijgen. Wegens zijn afmetingen waren twee stel handboeien nodig om de man te kunnen boeien.

Supermariobros

Man eet 19 croques op 10 minuten

Ed 'Cookie' Jarvis van Long Island, New York, heeft zaterdag een vreetwedstrijd op de Arkansas State Fair gewonnen. Hij werkte 19 gegrilde croque madames (grilled cheese sandwiches) naar binnen te werken in tien minuten.

Patrick Philbin van Moonachie, New Jersey, werd tweede. Hij propte anderhalve croque minder naar binnen dan kampioen Jarvis. De strijd voor de derde plaats was wel hevig en eindigde op een draw. De twee deelnemers speelden elk tien boterhammen binnen. Ze kregen van de jury een minuut verlenging, waarna Michael Finnel van Sherwood, Arkansas met elf en een halve croque brons haalde.

Jarvis won 1.000 dollar met de wedstrijd en neemt later deel aan het wereldkampioenschap. Alle zes deelnemers eindigden zonder ziek te worden.

Supermariobros

Dieven laten naam achter

In het containerpark van Affligem is een bizarre inbraak gebeurd. Inbrekers braken er het hekken open, maar in plaats van iets te stelen, dumpten ze er een hele hoop meubelen en pmd-afval. Blijkbaar wilden de inbrekers niet betalen voor het storten.

Daarbij gingen ze overigens niet bijster intelligent te werk: bij hun nachtelijke dumping lieten ze ook documenten achter bij het afval, zodat de politie de daders al snel op het spoor was. De gemeente dient een klacht in en legt een administratieve boete op.

Supermariobros

Man zet 220 volt op dak

Een inwoner van het Nederlandse Nijmegen is gisteren door de politie opgepakt omdat hij het dak van zijn schuur onder 220 volt had gezet. De 30-jarige man wou op die manier voorkomen dat kinderen uit de buurt op zijn dak klommen.

Een achtjarig jongetje uit de buurt beklom gisterenmiddag het dak en kreeg een krachtige stroomschok te verwerken waardoor hij naar beneden viel. Hij raakte daarbij licht gewond.
Onderzoek wees uit dat een metalen strip achter de rand van het dak onder stroom stond. De bewoner verklaarde dat tegen de overlast van jongeren te hebben gedaan.

De Nijmegenaar zit nu de cel op verdenking van poging tot doodslag.

Supermariobros

Naakte inbreker aan het plafond

De politie heeft een inbreker op heterdaad betrapt terwijl hij naakt aan het plafond van een winkel in Darlington, South Carolina, hing. De man had schrammen over zijn hele lijf.

Hij had zijn kleren uitgetrokken zodat hij via de ventilatieschacht het pand kon binnengaan, aldus de politie. In de zaak was volgens de politie geen geld aanwezig.

Supermariobros

Schoonmaakmiddel in miswijn

Een 30-jarige Italiaanse priester uit een parochie in de buurt van de Siciliaanse stad Catania heeft afgelopen weekend zijn mond verbrand toen hij een glas miswijn dronk. Onbekenden hadden schoonmaakmiddel door de wijn gemengd, zo schrijft een Italiaanse krant.

Gelukkig spuwde Don Aristide Raimondo het wansmakelijke goedje onmiddellijk uit en slikte hij de wijn niet door. De priester werd voor verzorging opgenomen in het plaatselijke ziekenhuis.

Wellicht gaat het hier om een daad van de plaatselijke maffiosi, die de geestelijke al enkele jaren bedreigen.

Supermariobros

Koppel drinkt bloed van dochter

Zwarte magie heeft een Cambodjaans koppel ertoe gedreven hun dochter te bijten en haar bloed te drinken. De 46-jarige Chleng Chhorn en de 37-jarige Srun Yoeung vielen voor dag en dauw hun 12 jaar oude dochter aan, beten haar duimnagel en een topje van haar neus af, en zogen haar bloed op.

Buren van het gezin snelden ter hulp toen ze de pijnkreten van het meisje hoorden. Het ongelukkige kind werd behandeld in het ziekenhuis en werd bij een gezin in hetzelfde dorp geplaatst. Familieleden geloven dat het echtpaar door boze geesten bezeten wordt en brachten hen naar een genezer.

"We hebben geen idee voor welk misdrijf we het koppel kunnen aanklagen," zei agent Keo Norea Phy. Cambodja is een Boeddhistisch land, waar veel mensen op het platteland bijgelovig zijn. Enkelen geloven dat ze met de doden kunnen communiceren, anderen geloven dat ze zieken kunnen helen door de boze geesten uit hun lichaam te verdrijven.

Supermariobros

Scholiere veinst ontvoering om internetvriendje niet te hoeven ontmoeten

Een ontvoering en een verkrachting veinzen, is een wel heel drastische manier om een afspraakje af te zeggen met je internetvriendje. En toch is dat net hetgeen wat de 18-jarige Laura Crews uit de Amerikaanse staat Kentucky deed.

Ze zei aan haar internetvriendje en diens moeder dat ze weldra vanuit Kentucky naar Kansas City in de staat Missouri zou overvliegen om hem te ontmoeten. Op 17 september stond de jongen haar op te wachten in de luchthaven, maar Laura was nergens te bespeuren.

Politiehelikopter
De jongen belde haar op haar gsm om haar te vragen waar ze bleef. Crews deelde hem mee dat ze door onbekenden was ontvoerd en verkracht, en dat ze enkele messteken had opgelopen. De geschrokken jongen belde meteen de hulpdiensten op. Verschillende politiepatrouilles zochten urenlang op een snelweg nabij de luchthaven van Kansas City naar Crews.

Er kwam zelfs een politiehelikopter aan te pas en tientallen manschappen zochten te voet tevergeefs naar de jongedame. De politie kon de oproep van Crews traceren en die kwam niet uit Missouri, maar uit Kentucky waar Crews woont... .De hele poltieactie kostte tienduizenden dollars.

Volgens haar moeder neemt Crews wel eens meer een loopje met de waarheid. "Ik kan niet zeggen waarom ze het gedaan heeft, maar ze mag dan wel 18 jaar oud zijn, dat wil nog niet zeggen dat ze als een volwassene denkt." Crews werd aangeklaagd voor onder meer het indienen van een valse aangite. De middelbare scholiere staat momenteel terecht in Missouri.

Supermariobros

Amerikaan pleegt zelfmoord tijdens telefoongesprek met advocaat

Een Amerikaan uit de staat Florida heeft zijn echtgenote doodgeschoten en vervolgens zichzelf, terwijl hij met zijn advocaat over de telefoon zijn komende echtscheiding besprak.

De man, Michael Jenkins, hield zijn vrouw Felicia zondagochtend gegijzeld. De politie kwam hierachter. Agenten omsingelden vervolgens het huis van het echtpaar in Jacksonville. De man belde tijdens de status quo zijn advocaat en schoot midden in het gesprek zijn vrouw en toen zichzelf dood. Hun vier kinderen, tussen 4 en 12 jaar oud, woonden tijdens het drama samen met opa en oma de kerkdienst bij.

Supermariobros

Hond vindt mensenkaak in tuin van buurman

De hond van een bewoner van het Henegouwse Hautrage heeft maandagmorgen een menselijk kaakbeen gevonden in de tuin van de buurman, zo is van de politie vernomen.

De eigenaar van de hond had de politie verwittigd. De gerechtelijke dienst van het arrondissement Bergen opende een onderzoek.

De kaak lag in grond die onlangs naar de betrokken tuin in de rue Burdiaux werd aangevoerd. Het bedrijf dat de grond ter plaatse bracht, kreeg enkele maanden geleden blijkbaar de opdracht grond te verwijderen op het kerkhof van het nabijgelegen Tertre.

Supermariobros

Vrouw rijdt drie keer in op vriendin ex

Een 39-jarige vrouw uit Borgerhout reed zondagmiddag met haar Twingo tot drie keer opzettelijk in op de vrouw waarmee haar ex al enkele maanden optrok. De aanrijdster kon ontkomen maar werd aan de hand van het signalement van de auto thuis opgepakt. Het 24-jarige slachtoffer uit Brussel raakte niet zwaar gewond.

Supermariobros

Oneerlijke vinder moet buit inleveren

Een Australiër die had verzwegen dat hij 262.000 Australische dollars op straat had gevonden, had het volgens de wet wel mogen houden als hij de vondst eerder had gemeld. De 23-jarige Sean Clifford is nu zelfs schuldig bevonden aan ontvreemding en kreeg van de rechter een waarschuwing.

Van je collega's moet je het hebben, want een naaste medewerker van Clifford waarschuwde de politie omdat hij in Seans tas veel geld had zien zitten. De Australiër moest de hele buit (ruim 172.000 euro) inleveren.

Bij de politie hebben zich al talloze 'eigenaars' gemeld, maar de echte zit er volgens het korps niet bij. Vermoedelijk durft die zich niet te melden omdat het om een drugsdeal ging.

Supermariobros

Wilde python eet kat op

De kat van Elidia Rodriguez was al twee dagen niet komen opdagen, maar haar baasje maakte zich nog geen zorgen. Ze was zelfs niet ongerust toen in het bos achter haar huis een python van drie meter lang opdook. Tot haar zoon Andres de uitstulping in de maag van de slang zag.

"Moeder riep me om naar de python te komen kijken. Ik probeerde hem te vangen, maar toen ik de uitstulping opmerkte, leek het me beter de hulpdiensten te bellen," zegt Andres. De hulpdiensten konden de slang al snel vangen, al verliep dat niet van een leien dakje.

"Het dier leefde duidelijk al een tijdje in het wild. Hij was agressief en had iemand erg kunnen verwonden. De uitstulping in de maag van het dier was zo'n 40 centimeter groot. Ik wist gewoon dat het de verdwenen kat was," zegt Al Cruz, die de slang kon vangen.

Vorige week stierf een wilde python. Die had een grote alligator opgeslokt, waardoor de maag van de slang barstte, en beide dieren verloren het leven.