Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Vlaming wint publieksprijs op festival levende standbeelden

Jeroen Vendel uit Heist-op-den-Berg heeft zondag op het Nederlands kampioenschap World Statues in Arnhem de publieksprijs gewonnen met De Sprookjesprinses en de Draak.

Het festival trok een recordaantal belangstellenden. Volgens een woordvoerster kwamen 350.000 mensen kijken naar de 130 artiesten die samen 103 levende standbeelden vormden. De winnaar van World Statues 2005 bij de professionals was Nona Verzijden uit Venray met haar optreden De Kunstschilderes. De tweede plaats was voor Grant Stimpson uit Londen met de uitbeelding Midas the Golden Doorman. Er deden 77 professionele artiesten mee.

Stilstaan, daar draait het om voor de deelnemers van dit kampioenschap. Met hun uiterlijk geheel afgestemd proberen ze zich niet van de wijs te laten brengen door fotograferende of roepende toeschouwers. Echter, als een bezoeker de kunsten van de artiest op prijs stelt door een geldstuk te doneren, beweegt het standbeeld kort als dank.



Supermariobros

Pakje friet kost 250 euro

Een dame uit Eeklo heeft zaterdagavond wellicht het duurste pak friet in Vlaanderen gekocht. Ze had de frietjes met smaak in de wagen opgegeten en had het overschot opnieuw in het papier gedraaid en in het plasticzakje gestopt.

In de Leopoldlaan draaide ze het venster van de autoopen en gooide ze het afval aan de kant van de weg, net voor de ogen van een politiepatrouille. De agenten, anders ook altijd tuk op een frietje, hielden de dame aan en gaven haar als nagerecht een proces-verbaal voor sluikstorten, goed voor een boete van 250 euro.


Supermariobros

Thaise olifant krijgt pootprothese

De Thaise vrouwtjesolifant Motola, die in 1999 wereldberoemd werd toen haar linker voorpoot geamputeerd moest worden omdat zij op een landmijn was gestapt, heeft een voorlopige prothese aangemeten gekregen.

De 44-jarige Motola zal naar verwachting zo'n twee maanden met deze pootprothese moeten oefenen, voordat een definitieve, zwaardere versie wordt aangemeten.

De prothese oogt als een canvas schoen en is gevuld met zaagsel. Dierenartsen van het olifantenziekenhuis in Noord-Thailand, waar Motola sinds haar operatie nu precies zes jaar verblijft, bevestigen de voorlopige prothese iedere dag, steeds iets langer, aan de stomp, zodat zij kan wennen aan het idee en het gevoel. In een later stadium zal de voolopige prothese steeds iets worden verzwaard door toevoeging van zand. Het is de bedoeling dat Motola uiteindelijk een definitieve kunstpoot krijgt, vervaardigd van fiberglas en siliconen.

Supermariobros

Vallende bloempot doodt vrouw

Een 65-jarige vrouw uit Den Bosch is afgelopen nacht alsnog bezweken aan de verwondingen, die ze opliep toen ze geraakt werd door een vallende bloempot. Het ongeval gebeurde afgelopen woensdag op het Schout van Hanswijkplein in Den Bosch.

De bloempot kwam terecht op het hoofd van de vrouw. De pot stond op een balkonbalustrade op de zesde verdieping en is waarschijnlijk door een windvlaag naar beneden gestoten. Het slachtoffer werd met zware verwondingen naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen gevlogen, waar ze nu is overleden.

Supermariobros

Australisch leger rekruteert per sms

Het Australische leger heeft moeite om rekruten te werven, en grijpt daarom naar een nieuw middel om daar iets aan te doen: het overweegt hen met sms'jes bestoken.

De regering overweegt telefoongegevens van jongeren te kopen van marketingorganisaties. De burgerrechtenbeweging heeft kritisch op het geplande bombardement aan tekstberichten gereageerd. ,,We begrijpen dat het leger problemen heeft om de doelstellingen te halen, maar dit middel lijkt ons niet gepast'', aldus een woordvoerder van Civil Liberties Australia.

Eerder maakte het Australische leger het al mogelijk dat vrouwen aan de frontlinie mogen vechten. Ook overweegt het militairen in eilanden in de zuidelijke Grote Oceaan te werven.


Supermariobros

Inspectie snuffelt in baby 'Big Brother'

De Nederlandse arbeidsinspectie onderzoekt de mogelijke geboorte van een baby in het programma Big Brother . De vijfde editie van die tv-show gaat morgen van start op de nieuwe Nederlandse zender Talpa.

Eén van de bewoners van het Big Brother -huis is de 27-jarige Tanja uit Groningen. Zij is 31 weken zwanger en wil onder het oog van tv-kijkend Nederland bevallen. De Arbeidsinspectie gaat onderzoeken of de baby na de geboorte wel in het huis mag blijven. Kinderen tot twaalf jaar mogen volgens de Nederlandse wet niet zomaar op tv komen.

De moeder, die tot ergernis van velen blijft roken, gelooft niet dat de Big Brother -ervaring haar baby zal schaden: ,,Ik denk dat mijn kind daar later trots op is.'' Als het van haar afhangt, mogen de kijkers de naam van haar baby bedenken.

Ferrari 2010

Minderjarige vernielt auto na breuk met vriendin

Een 17-jarige uit Zedelgem heeft tijdens de nacht van zondag op maandag langs de Duinenstraat in Bredene een wagen volledig vernield nadat zijn vriendin een einde maakte aan hun relatie.

De jongeman vernielde de Volkswagen Polo Fox van een onbekende zo ernstig dat die enkel nog goed is voor de schroothoop. Het parket in Brugge heeft de jongeman ter beschikking gesteld van de jeugdrechter.

Het was de politie die de jongeman betrapte tijdens zijn woede-uitbarsting.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Jacht op grijze eekhoorns in parkdomein in Dadizele geopend

In het parkdomein Mariënstede in Dadizele (Moorslede) laat de afdeling Bos en Groen van de Vlaamse Gemeenschap vallen plaatsen om de Zuid-Amerikaanse grijze eekhoorns te vangen.

De grijze eekhoorn is in België, net zoals de muskusrat, een verboden diersoort. In het parkgebied zit volgens de woudmeester van West-Vlaanderen Theo Vitse een populatie van vermoedelijk 20 tot 30 grijze uitheemse eekhoorns. De dieren verstoren er het ecologische evenwicht, kunnen zeer zware schade aan het bosbestand aanrichten en verdringen de gewone eekhoorns.

In Groot-Brittannië en Italië vormen ze volgens Vitse een echte plaag. "Van een plaag is in Dadizele nog geen sprake, maar om toestanden zoals in Italië en Engeland te vermijden, dringen zich nu wel maatregelen op", zegt hij. Een specialist kwam al ter plaatse en er is beslist dat er vallen moeten worden uitgezet. De vallen vangen de beestjes levend. Daarna zullen ze hoogstwaarschijnlijk een dodelijke injectie krijgen.

Hoe de dieren in Dadizele zijn terechtgekomen, is onduidelijk. Het vermoeden rijst dat ze er via een (verboden) handel in exotische dieren zijn terechtgekomen.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Chauffeurs kennen leerstof aangepast rijexamen onvoldoende

Chauffeurs hebben moeite met het uitvoeren van de technische controles op hun wagen, die vanaf 5 september deel zullen uitmaken van het praktisch rijexamen.

Dat stelt VAB maandag na een onderzoek bij 250 automobilisten. De automobilistenvereniging waarschuwt dat de gebrekkige kennis gevolgen kan hebben voor de verkeersveiligheid en lanceert een hulpmodule.

Vanaf 5 september moeten kandidaat-chauffeurs tijdens hun praktisch rijexamen een reeks voorafgaande controles kunnen uitvoeren. Ze moeten de motorkap kunnen openen, de bandenspanning nakijken en slijtage aanduiden, het reservoir van de remvloeistof, de koelvloeistof of ruitenwisservloeistof tonen en aanduiden waar het oliepeil kan gecontroleerd worden.

VAB ging bij 250 automobilisten na in hoeverre zij deze controles kunnen uitvoeren. Uit deze steekproef blijkt dat 72 procent het reservoir van de remvloeistof niet kan aanduiden, 67 procent niet weet hoe de slijtage van de banden kan gemeten worden en 57 procent niet weet waar het niveau van de koelvloeistof kan gecontroleerd worden.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Samen al zingend onder de douche om water te besparen

In het zuidoosten van Australië vragen de autoriteiten aan de bevolking om samen te douchen en de duur van een douchebeurt te beperken tot de duur van hun favoriet popnummer. Op die manier wil de overheid het waterverbruik in de door droogte getroffen regio beperken.

"Je moet niet zomaar onder de douche kruipen met om het even wie, maar douchen met je partner is zeker niet verkeerd", verklaarde Peter Beattie, premier van Queensland maandag.

Beattie zingt Beatles
Zelf zingt Beattie het Beatles-nummer "Let it Be" onder de douche, goed voor een twee tot drie minuten doucheplezier.

Meer dan 90 procent van de zuidoostelijke regio van Australië lijdt onder extreme droogte en in elke stad wordt een beperking opgelegd op het gebruik van water.

Supermariobros

Man gebruikt jassen als toiletpapier

Een 19-jarige man uit Borklo, in de Nederlandse provincie Gelderland, is aangehouden op verdenking van vernieling en diefstal. De man was in een horecazaak waar hij de jassen van enkele bezoekers gebruikte als toiletpapier.

De man gebruikte het toilet in de eetgelegenheid om te braken en zijn behoefte te doen. Na het bezoek liep hij de zaak uit, waarna twee bezoekers merkten dat ze hun jas misten. De jassen werden in de toiletruimte teruggevonden, besmeurd met ontlasting.

De man werd iets verderop in het dorp aangetroffen en gearresteerd door de politie. Hij blijft in de cel voor nader onderzoek.

Supermariobros

Man wil ijsventer castreren om herkenningstune

De politie in West Hartford  in de Amerikaanse staat Connecticut heeft een man opgepakt die ermee dreigde de teelballen van een ijsventer af te snijden.  Matthew Flynn ging compleet door het lint toen de herkenningstune van de ijskar door zijn wijk weergalmde.

De man liep naar buiten met een heggenschaar en deed de bestelwagen stoppen. Flynn riep de 17-jarige ijsventer toe om zo snel mogelijk op te krassen, en vooral de herkenningstune af te zetten. Om zijn eis kracht bij te zetten, zwaaide hij met de heggenschaar.

De geschrokken chauffeur reed traag weg. Flynn liep achter de wagen aan en zwaaide vervaarlijk met de heggenschaar. Hij gilde daarbij naar de chauffeur: "Moet ik soms je teelballen afsnijden?" 

De ijsventer gaf  daarop harder gas en stoof weg. In een nabijgelegen pompstation lichtte hij de politie in. Die konden Flynn thuis aanhouden voor bedreiging en ordeverstoring. Hij werd vrijgelaten na het betalen van een borgsom van 500 dollar.

De ijsventer reed met de herkenningstune "It's A Small World After All" van Disney rond. Flynn vertelde aan de politie dat hij zulke liedjes hartgrondig haat.

Supermariobros

Golfstick en brandkraan kosten jongeman het leven

Rafael Naranjo, een 15-jarige jongeman uit Gardner (V.S), komt in aanmerking voor de prijs van de lulligste dood ooit. Hij kwam dinsdagnacht om het leven toen hij met een golfstick, die hij op straat gevonden had, hard tegen een brandkraan sloeg.

Door de schok spatte zijn golfstok uit elkaar en kwam een stuk ervan vast te zitten in zijn nek. De tiener bloedde dood. De politie uit Gardner onderzoekt de zaak.

Supermariobros

Kwallen in koelwater leggen Zweedse kernreactor stil

Een van de tien Zweedse kernreactoren is maandag tijdelijk stilgelegd omdat een school kwallen de toevoer van het koelwater blokkeerde. Dat liet de operator van de kernreactor, OKG, maandag weten.

Ongewoon
Volgens OKG zijn de jongste tijd ongewoon grote hoeveelheden kwallen opgemerkt in de buurt van de reactor, gelegen aan de Baltische Zee, op zo'n 310 kilometer van Stockholm.

De Oskarhamm 1 reactor, in 1972 de eerste commerciële kernreactor in Zweden, zou dinsdag weer opgestart kunnen worden.

Kernenergie
OKG beschikt over drie kernreactoren, goed voor zowat 10 procent van de totale elektricteitsproductie in Zweden. In 1980 stemden de Zweden in een referendum voor de afbouw van nucleaire energiebronnen. In mei 1999 werd een eerste reactor ontmanteld op de site van Barseback. Eerder dit jaar werd een tweede reactor op dezelfde site ontmanteld.

Supermariobros

Domme benzinedief licht bij met aansteker, auto brandt uit

Een klungelige dief probeerde in de nacht van zaterdag op zondag in Hawke's Bay in Nieuw-Zeeland benzine af te tappen van een wagen. Daar het pikdonker was, moest de 19-jarige jongeman bijlichten. Hij deed dit niet met een zaklamp maar een aansteker. Het vlammetje deed de benzinedampen ontvlammen, waardoor de wagen in brand vloog en volledig uitbrandde. Als bij wonder bleef de dief ongedeerd. De domme crimineel is aangeklaagd voor diefstal.