Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Ferrari 2010

Verdachte aanslagen 21 juli vecht uitlevering aan

De van betrokkenheid bij de mislukte aanslagen van 21 juli in Londen verdachte Hamdi Issac heeft beroep aangetekend tegen de beslissing van een rechtbank in Rome dat hij moet worden uitgeleverd aan Groot-Brittannië. Dit heeft zijn advocaat vrijdag bekendgemaakt. Issac werd 29 juli gearresteerd in het appartement van zijn broer in Rome, waarop de Britse regering om zijn uitlevering vroeg. Een rechtbank in Rome bepaalde eerder deze maand dat Issac over 35 dagen moest worden uitgeleverd.

De 27-jarige Issac, die ook bekend staat als Osman Hussain, ontvluchtte Groot-Brittannië enkele dagen na de aanslagen. Hij is van Ethiopische afkomst en woonde sinds 1996 in Groot-Brittannië. Daarvoor woonde hij vijf jaar in Italië, waar hij naar school ging.
Hij werd door de Romeinse politie gearresteerd op verdenking van internationaal terrorisme. De Britse autoriteiten verdenken hem van deelname aan bijeenkomsten om de aanslagen voor te bereiden en het prepareren van de gebruikte explosieven. Drie andere verdachten van de aanslagen bevinden zich in hechtenis in Groot-Brittannië.



Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

FBI onderzoekt of Chinese spionnen VS-computernetwerken kraakten

De Amerikaanse federale recherche FBI en het Pentagon onderzoeken of Chinese spionnen al of niet zijn doorgedrongen in de computers van de Amerikaanse overheid, zo heeft de nieuwszender CNN op gezag van VS-functionarissen bericht.

De voorbije jaren heeft de cybermisdaadafdeling van de FBI honderden gevallen vastgesteld waarbij hackers via Chinese websites toegang kregen tot officiële, maar niet geheime, Amerikaanse computernetwerken. Veel van de aangevallen sites zijn van het Pentagon, maar ook het departement van energie en van binnenlandse veiligheid ontsnapten niet aan ongewenste bezoekers.

Er wordt nu nagetrokken of dat hacken door Peking wordt gesponsord dan wel of het gewone hackers zijn die Chinese sites gebruiken om zichzelf achter te verstoppen. Door het gevoelig karakter van het onderzoek wilde de FBI geen commentaar geven.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Alan Blues

Citaat van: Schumi 2005 op 26 augustus 2005 - 16:56:20
Fransman gearresteerd voor seks met 8-jarige in Thailand

Een 56-jarige Fransman is in Thailand gearresteerd wegens verkrachting van een meisje van 8. Dat heeft de Thaise politie vrijdag bekendgemaakt.

De moeder van het meisje, een voormalige prostituee, heeft de politie verteld dat zij haar dochter voor duizend baht (19 euro) per keer aan de Fransman ter beschikking heeft gesteld om zich te kunnen laten behandelen voor syfilis, zei commissaris Jongrak Juthanond. Hij zei dat de politie meer dan honderd foto's en video's in beslag heeft genomen waarop te zien is dat de man seks heeft met het meisje in zijn appartement in Pattaya, een toeristenoord dat berucht is om zijn ruige nachtleven.

De verdachte kan maximaal levenslang krijgen, de moeder twintig jaar cel.



Het was te raden dat zo iets in Pattaya gebeurt... Ik ben daar geweest en het is gewoon afschuwelijk wat er daar allemaal rondloopt van sekstoeristen.

Ferrari 2010

Elfjarige Britse jongen helpt zusje ter wereld brengen

Een Britse jongen uit Leeds heeft een "award" gekregen voor zijn moedige tussenkomst als "vroedvrouw" bij de geboorte van zijn zusje. Dat meldde de BBC News-website vandaag.

De 11-jarige Nathan Parker trad op als "vroedvrouw" toen zijn moeder Donna (30), die op het punt stond te bevallen, thuis weeën kreeg en niet meer op tijd in het ziekenhuis geraakte. Donna kon nog net de hulpdiensten verwittigen en de hoorn doorgeven aan haar zoon, die zijn zusje dan aan de hand van telefonische aanwijzingen ter wereld bracht.

"Moeder had veel pijn"
"Ik was bang omdat ik zag dat mijn moeder veel pijn had", aldus Nathan, "maar ik probeerde kalm te blijven en was heel blij toen Olivia er uiteindelijk was".

"Hij was fantastisch en ik heb niets dan bewondering voor hem", aldus Tracey Fletcher, die Nathan telefonisch begeleidde. "De meeste volwassenen zouden in zo'n situatie panikeren, dus het is zeer bewonderenswaardig dat een elfjarige zo kalm is kunnen blijven."

Onderscheiding voor dappere tussenkomst
Om die reden heeft de West Yorkshire Metropolitan Ambulance Service dan ook beslist Nathan een onderscheiding te geven voor zijn dappere tussenkomst.

Zijn ouders zijn vanzelfsprekend enorm trots op hun zoon, die in september naar het eerste middelbaar gaat.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Inburgerende Oostenrijkse zakt bij examen Duits

Een Oostenrijkse vrouw die zich wilde naturaliseren tot Duitse, is bij haar inburgeringsgesprek gezakt voor het examen Duits. Tijdens een gesprek met een ambtenaar raakte die er niet van overtuigd dat de 62-jarige vrouw het Duits voldoende beheerste, meldde de Stuttgarter Zeitung.

De Oostenrijkse was in Duitsland opgeleid, werkt al negen jaar in Stuttgart en leidt in de stad een leesclub Duitse literatuur. De gemeente zegt in een verklaring het voorval uit 2004 te betreuren en wijt het aan een overijverige collega. Inwoners van Duitstalige landen hoeven bij inburgering geen taaltest te doen.

De Oostenrijkse weet volgens de krant niet meer of ze zich nog wel wil laten naturaliseren.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Lissabon dronken achter het stuur

Bij een alcoholcontrole in een uitgaansbuurt van Lissabon bleek 90 procent van de automobilisten te veel te hebben gedronken. De politie controleerde donderdagnacht 653 bestuurders. Van hen hadden er 585 meer alcohol in het bloed dan de toegestane halve gram per liter bloed.

Veertien personen werden gearresteerd. De meesten van hen hadden een promillage van 1,2 of meer.

Portugal behoort tot de Europese landen met de grootste alcoholconsumptie. Ook staat het land in de top van verkeersongelukken.


Supermariobros

Water in dieselauto na tankbeurt in Crisnée

Een vrouw uit het Luikse Oreye heeft klacht ingediend tegen de uitbater van een tankstation in Crisnée. Nadat de vrouw woensdag in het benzinestation een volle dieseltank had ingeslagen, viel haar auto enkele honderden meters verder stil. De wagen werd getakeld. De garagehouder stelde vast dat er water bij de diesel zat. De automobiliste diende klacht in tegen de uitbater van het tankstation, dat enkel met betaalkaarten werkt. Hij beloofde later contact met haar op te nemen. Omdat andere klanten hetzelfde meemaakten, is een onderzoek ingesteld.


Ferrari 2010

Citaat van: Supermariobros op 26 augustus 2005 - 18:43:58
Lissabon dronken achter het stuur

Bij een alcoholcontrole in een uitgaansbuurt van Lissabon bleek 90 procent van de automobilisten te veel te hebben gedronken. De politie controleerde donderdagnacht 653 bestuurders. Van hen hadden er 585 meer alcohol in het bloed dan de toegestane halve gram per liter bloed.

Veertien personen werden gearresteerd. De meesten van hen hadden een promillage van 1,2 of meer.

Portugal behoort tot de Europese landen met de grootste alcoholconsumptie. Ook staat het land in de top van verkeersongelukken.


:o :o :o
90% is echt wel vééél :o
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Franse scholieren moeten volkslied kennen

In Frankrijk is het voortaan verplichte leerstof in het lager onderwijs: het volkslied, 'la Marseillaise' met zijn oorlogszuchtige verzen, en zijn geschiedenis. De beslissing stuit op protest van sommige Franse leraren. In België bestaat zo'n verplichting niet.

In België zijn de scholen niet verplicht leerlingen de 'Brabançonne', 'De Vlaamse Leeuw' of 'Le Chant des Wallons', aan te leren. De Franse scholieren moesten al symbolen van 'la République', zoals de vlag en de nationale feestdag, kennen sinds 2002. Maar de tekst van het volkslied werd niet systematisch aangeleerd. Vanaf het schooljaar 2005-2006 is de 'Marseillaise' en zijn geschiedenis wel verplichte leerstof in het lager onderwijs in Frankrijk.

Ideologisch
Bij de onderwijsbonden is niet iedereen wild van het idee. Een vakbondsman noemde de beslissing "ideologisch en niet pedagogisch". Voorstanders denken dan weer dat het zingen van het volkslied een legitiem middel is om "de kinderen een gevoel te geven dat ze toebehoren aan een gemeenschap".

Kapitein Claude Rouget de Lisle componeerde het 'oorlogslied voor het Rijnleger' ("chant de guerre pour l'Armée du Rhin") in 1792, na de oorlogsverklaring van Frankrijk aan Pruisen en Oostenrijk. Later werd het lied herdoopt tot 'la Marseillaise'.

Oorlogszuchtige verzen
Het krijgslied werd pas in 1879 het Franse volkslied. Generaties Fransen zongen het lied dat vol staat met oorlogszuchtige verzen zoals "grijp de wapen, burgers" ("aux armes, citoyens") of "zodat het onreine bloed onze groeven doordrenkt" ("qu'un sang impur abreuve nos sillons").

De nationale hymne is ook verplichte leerstof in andere Europese landen, onder andere in Griekenland, Servië, Oostenrijk en Polen. In België, Groot-Brittannie ("God Save the Queen"), Nederland ("Het Wilhelmus") en Spanje ("Marcha Real" - Koninklijke Mars) zijn de scholen vrij om het hun scholieren al dan niet aan te leren.

Supermariobros

Dode aap gedumpt in containerpark

Op het containerpark in Rumst was het vrijdagmorgen niet meer te harden was van de stank. Personeel ontdekte in een van de containers voor restafval het kadaver van een aap. De brandweermannen moesten speciale pakken en gasmaskers aantrekken om de resten te verwijderen. De dader wordt opgespoord want het is in ons land verboden apen te houden.


Supermariobros

Jongen start schooljaar in rechtbank

Voor de 12-jarige zoon van Marc Nuytens en Marie-Christine Verminck start de eerste schooldag niet in de klas maar in de rechtbank in Gent. Zijn ouders zijn het niet eens over de studiekeuze van hun zoon en stappen naar de rechter.

Gaat de 12-jarige jongeman naar het Provinciaal Technisch Instituut (PTI) in Eeklo of naar het College Onze-Lieve-Vrouw-ten-Doorn? Zal hij een praktisch-technische opleiding volgen of een theoretisch-technische richting? Dat zijn de twee cruciale vragen waarover de rechter in kortgeding zich op 1 september zal buigen.

,,Jammer dat het zover is moeten komen'', zeggen Marie-Christine Verminck uit de Collegestraat en Marc Nuytens uit de Zuidmoerstraat, de twee ouders in volle echtscheidingsprocedure. ,,Vooral onze jongen is het slachtoffer'', stelt Marie-Christine. ,,Hij lijdt emotioneel onder deze strijd. Nochtans is de situatie duidelijk. Onze zoon is niet echt handig. Een algemene theoretisch-technische opleiding aan Ten Doorn is dus de meest geschikte keuze én de beste optie voor de toekomst. Het Centrum voor Leerlingenbegeleiding is het daarmee eens. Ik kan mijn zoon toch niet zomaar naar het PTI sturen alleen omdat zijn vader daar ook naar school is geweest?''

,,Maar daar gaat het toch niet over'', reageert vader Marc. ,,Een leerkracht heeft mij gezegd dat ons kind het beste een technische opleiding volgt. Het PTI is dan duidelijk de beste keuze. Onze zoon moet toch niet het risico lopen dat hij een jaar verliest omdat zijn moeder haar willetje wil doordrijven? Alleen al het feit dat ze hem in maart al heeft ingeschreven voor een oriënterend jaar in het Algemeen Secundair Onderwijs, zonder dat ik daar iets van afwist, is schandalig!''

De rechter oordeelt donderdag over het lot van de jongen. Die mag dan zelf eerst zeggen wat hij het liefste zou doen.

Ferrari 2010

'Nederzettingen hernoemen naar Arafat en Yassin'

De ontmantelde Israëlische nederzettingen in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever worden door de Palestijnse autoriteiten mogelijk hernoemd in nagedachtenis van wijlen PLO-leider Yasser Arafat en de geliquideerde Hamas-voorman sjeik Ahmed Yassin. Dat hebben woordvoerders van de Palestijnse Autoriteit gezegd.

Vrijdag werd in Ramallah gesproken over het onderwerp, maar een besluit over nieuwe namen voor de verlaten joodse nederzettingen is nog niet genomen, aldus de secretaris van de Palestijnse regering, Samir Huleileh.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

'Tanden slijten door gebruik frisdrank'

Het drinken van frisdrank zorgt voor slijtage aan de tanden. Dranken als Red Bull, Royal Club en Bitter Lemon leveren meer risico op tanderosie dan bijvoorbeeld Raak kindercola en 7-Up light. Dat meldt de Consumentenbond, die 43 frisdranken onderzocht.

De bond onderzocht de zuurgraad in een frisdrank en de hoeveelheid speeksel die nodig is om de drank te neutraliseren. Suiker en zuren tasten het tandglazuur en daarmee het gebit aan. Alle onderzochte frisdranken zijn volgens de Consumentenbond 'behoorlijk' zuur. Voor de slijtage van tanden blijkt het niet uit te maken of een light-product of een gewone frisdrank wordt gedronken.

De hoeveelheid benodigde speeksel verschilt sterk per product. Cola blijkt op dit punt een goed product. Bij veel vruchtensappen is veel speeksel nodig om de drank te neutraliseren en zuren tasten het gebit aan. Verder waarschuwt de Consumentenbond voor de invloed van frisdrank op overgewicht bij kinderen.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Honden van BN'ers krijgen halsband

Robert ten Brink en Gerard Spong ontvangen op dierendag een halsband. Zij doen die om de nek van hun hond om bekendheid te geven aan een campagne van de stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF). Volgens het KNGF weten veel mensen niet hoe ze moeten omgaan met blindengeleidehonden.

Mensen stoppen geleidehonden stiekem wel eens iets lekkers toe of geven het dier een aai over de bol. Volgens het fonds willen veel mensen een geleidehond graag verwennen, omdat ze de hond als held zien. Dat levert soms gevaarlijke situaties op voor zowel de hond als voor de blinde of slechtziende baas, waarschuwt de stichting.

Spongs Jack Russell en Ten Brinks labrador zijn de eerste honden die met speciale 'Understanding'- halsbanden gaan rondlopen. Iedereen die ook een Understanding-halsband wil, kan deze vanaf 4 oktober ophalen bij de dierenwinkel of dierenarts. Daarbij wordt hen de folder 'Als u een geleidehond tegenkomt' aangeboden. Hierin wordt uitgelegd hoe met een geleidehond moet worden omgegaan.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Eminem aangeklaagd na ongeval met toerbus

Een koppel uit St. Louis in Michigan, VS, heeft Eminem aangeklaagd wegens een ongeval met de toerbus van de rapper, die zelf niet aan boord was toen de aanrijding gebeurde.

Het is niet bekend welk bedrag de klagers vragen. Bij het ongeval raakten elf mensen gewond, waaronder het echtpaar dat klacht indiende tegen Eminem. Dat hebben Amerikaanse media bekendgemaakt.

Het ongeval gebeurde op 13 juli in de buurt van Kansas City in het westen van de staat Missouri. De toerbus van Eminem moest uitwijken voor een obstakel en raakte de zijkant van de woonwagen van Breck Wyngarden en zijn vrouw Ascension. Bij het ongeval waren nog auto's en twee motorfietsen betrokken.

Breck Wyngarden raakte gewond aan de ribben en zijn vrouw heeft verwondingen aan het hoofd, de nek en de rug, aldus hun advocaat. In de toerbus vielen zeven gewonden. Onder andere de chauffeur, DJ Alan Maman - ook gekend als The Alchemist - en rapper Stat Quo - echte naam Stanley Benton - moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. Eminem zelf was niet aan boord.

De Anger Management Tour eindigde op 13 augustus in Detroit. Vier dagen later annuleerde de rapper zijn Europese toer die in september was gepland. Ondertussen zou de negenvoudige Grammywinnaar zich hebben laten opnemen in een ontwenningskliniek om van een verslaving aan slaapmiddelen af te raken. Op de website van Eminem, echte naam Marshall Mathers, heet het dat de zanger wordt behandeld voor uitputting, die gecompliceerd wordt door andere medische kwesties.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.