Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Bejaarde Braziliaanse met camera betrapt bende

Een 80-jarige vrouw uit de Braziliaanse metropool Rio de Janeiro heeft er met haar videocamera voor gezorgd dat een aantal drugsdealers en corrupte politieagenten achter de tralies is verdwenen. Dat berichtte de tabloid Extra woensdag.

De vrouw filmde de criminelen, die tegenover haar kantoor hielden, vanuit het raam van haar appartement. Ze had daarvoor een gat in haar gordijnen gemaakt. Haar ramen waren voorzien van getint glas zodat de drugsdealers haar niet konden zien. Ze geniet nu als getuige politiebescherming.

Op de videobeelden die de vrouw maakte, in totaal 33 uur, is te zien hoe de drugshandelaren op klaarlichte dag met pistolen en semi-automatische geweren rondlopen. Ook staan cocaïne snuivende klanten op de band, onder wie jonge kinderen, en politieagenten die steekpenningen aannemen.

Tot dusver zijn dertien drugshandelaren en twee politiemannen opgepakt. Naar nog eens zeven corrupte agenten wordt gezocht, aldus de regionale minister van Veiligheid Marcelo Itagiba, die de bejaarde vrouw prees om haar heldenmoed.


Supermariobros

Belgische lesbienne doet oproep tot spermadonor op Nederlandse tv

Een Nederlandse en een Belgische vrouw hebben gisterenavond in de eerste aflevering van een controversiële serie op het Nederlandse televisiestation Talpa een oproep tot spermadonors gericht.

Tijdens de eerste uitzending van wat Nederlandse media de ,,spermashow" hebben genoemd, legden de Nederlandse Yessica en de Belgische Kristel hun kinderwens in detail uit, alsook hun vruchteloze zoektocht naar een donor.

Kristel, die een homoseksuele relatie heeft met Emmelyn, zei geen zaad van een onbekende donor te willen. Zij richtte een oproep tot mannen van 18 tot 55 jaar, bij voorkeur een bruin(gebrand)e met blauwe ogen. ,,Ik wil uw kind en niets meer", zo besloot ze.

De kijkers moeten zelf beslissen of er een vervolg komt op het programma, dat in Nederland al zoveel beroering heeft veroorzaakt dat een christen-democratisch parlementslid vastbesloten is het aan te kaarten in het parlement.

Talpa is het nieuwe tv-kabaal van John Endemol, de uitvinder van Big Brother. Het organiseerde een week durende competitie van verschillende soorten reality-tvshows. Het programma dat het meeste stemmen krijgt, wordt uiteindelijk integraal vertoond. Een ander programma volgt vijf prostituées die een nieuw leven willen uitbouwen door een bar te openen.

Supermariobros

Bruidegom werkte voor de FBI

De Amerikaanse federale politie FBI heeft met een verzonnen uitnodiging voor een trouwfeest 42 verdachten van een geld- en drugssmokkel in de val gelokt.

Een undercoveragent had zijn smokkelvrienden op een schijnhuwelijk uitgenodigd op een jacht in Atlantic City, in de staat New Jersey.

In het zog van de operatie Royal Charm in New Jersey en Smoking Dragon in Los Angeles zijn volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie 87 verdachten aangeklaagd. Ze zouden valse dollarbiljetten, sigaretten, wapens en drugs hebben gesmokkeld. Bovendien hadden ze te maken met witwassen van geld en oplichting. Er is voor omgerekend 2,7 miloen euro vals geld in beslag genomen.

Supermariobros

Nederlands bedrijf presenteert senioren-pc 

Een bedrijf in Amsterdam heeft een eenvoudige personal computer ontwikkeld speciaal voor de onvervaren gebruiker. Senioren zijn de belangrijkste doelgroep voor de simPC.

Het apparaat biedt alleen de meest gebruikte mogelijkheden en kost 349 euro plus een maandabonnement van 10 euro voor beveiliging en ondersteuning. De koper krijgt een pc voor internet, e-mail, chat, bellen, bankieren, beeldopslag, tekstverwerking en spelletjes. Het apparaat is kleiner dan een telefoonboek, gebruiksvriendelijk, zonder toeters en bellen, is stil en energiezuinig. ,,Voor iederen die wel het gemak, maar niet de zorgen van een gewone pc wil'', aldus de oprichters van het bedrijf SIM. Zelf software installeren of cd's branden gaat niet. De computer is vanaf 1 september verkrijgbaar in de winkel.


Supermariobros

Citaat van: Supermariobros op 23 augustus 2005 - 16:23:32
Televisiedominee roept op om Hugo Chavez te vermoorden

De beroemde/beruchte Amerikaanse televisiedominee Pat Robertson heeft maandagavond tijdens een religieuze televisieuitzending opgeroepen om de Venezolaanse president Hugo Chavez te vermoorden.

"Als hij denkt dat we hem proberen te vermoorden, denk ik dat we dat maar moeten doen", zei Robertson. De man staat bekend als een conservatieve televisiedominee die werkt voor Christian Broadcasting Network (CBN), een zender die banden heeft met fundamentalistische christenen.

Eerder had CBN een reportage uitgezonden waarin er kritiek wordt geleverd op Chavez en diens banden met de Cubaanse president Fidel Castro en de Arabische landen.

Chavez uitschakelen zou "veel minder kosten dan een oorlog te beginnen", ging de dominee verder. "We hebben geen behoefte aan nog een conflict dat 200 miljard dollar kost, om een gewelddadige dictator uit de weg te ruimen".

Excuses van televisiedominee na oproep tot moord


WASHINGTON - De ultraconservatieve Amerikaanse televisiedominee Pat Robertson heeft woensdag zijn excuses aangeboden voor zijn oproep tot het vermoorden van de Venezolaanse president Hugo Chavez.

,,Is het juist om op te roepen tot moord? Nee, en ik bied mijn excuses aan voor die verklaring. Ik sprak uit frustratie over het feit dat wij rekening zouden moeten houden met de man die denkt dat de VS erop uit zijn hem te vermoorden'', aldus Robertson op zijn website.
,,Als hij (Chavez) denkt dat we hem proberen te vermoorden, denk ik dat we dat maar moeten doen'', aldus Robertson maandagavond op zijn televisiezender Christian Broadcasting Network (CBN). Chavez uitschakelen zou ,,veel minder kosten dan een oorlog te beginnen'', ging de dominee verder. ,,We hebben geen behoefte aan nog een conflict dat 200 miljard dollar kost, om een gewelddadige dictator uit de weg te ruimen''.

Woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken Sean McCormack nam dinsdag afstand van de woorden van Robertson. Hij stelde dat ,,zij geen weergave vormen van de politiek van de Verenigde Staten''. McCormack noemde de uitspraak van Robertson 'ongepast' en stelde dat ,,iedere aantijging dat wij een vijandige actie zouden voorbereiden tegen de regering van Venezuela, volledig ongegrond'' is.

Pat Robertson (75) is oprichter van de Christian Coalition, een conservatief-christelijke lobbygroep, en voormalig presidentskandidaat. Hij is een boegbeeld van fundamentalistisch-christelijk Amerika, dat een belangrijk deel van de electorale basis van president George W. Bush uitmaakt.


Supermariobros

Ijsjes smaken steeds vreemder

Ruilen we volgende zomer ons hoorntje met mokka en vanille voor eentje met brie en basilicum? Extreme ijssmaken zijn in opmars. Tot paling, kaas en octopus toe. ,,Het zal vooral een gimmick blijven'', denkt culinair specialist Frank Fol, die 15 jaar geleden al wortelijs op het menu plaatste.

De trend werd gezet door topchefs als de Spaanse Ferran Adria van El Bulli , die gerechten graag opsmukt met een bolletje ijs van parmezaan, of Heston Blumenthal van het Britse The Fat Duck die ijs van spek en eieren serveert als afsluiter van het degustatiemenu. Ook buiten de toprestaurants kun je ze nu al vinden. Het prestigieuze warenhuis Harrods serveert ijs met gorgonzola, terwijl Italiaanse gelateria's experimenteren met hartige ijsjes op basis van groenten en kruiden. De meest extreme smaken - wat had u anders gedacht? - vind je in Japan, waar ijs op basis van vis en kip wordt geserveerd.

Echt nieuw is de trend niet. Vijftien jaar geleden al maakte culinair specialist Frank Fol ijs met wortelsmaak. ,,Verrassend zoet is dat. Als je het proeft weet je niet dat je iets ongewoons eet. Kinderen zijn er verzot op.'' Toch gelooft hij niet dat hartig ijs de toekomst is. ,,Er zijn weinig smaken die zich, zoals wortel, lenen tot dessertijs. IJs van paling of kabeljauw zal nooit concurreren met traditionele smaken.''

Hartige ijssmaken kunnen wél een lekkere opfrisser zijn van zomerse gerechten. Fol: ,,De moderne machines maken het mogelijk om ijs te maken zonder suiker, wat natuurlijk een voorwaarde is. Op die manier kun je er veel mee doen. Een mousse van kropsla met een bolletje oesterijs lijkt me een geslaagde combinatie. Andere ideetjes? IJs met parfum van tomaat en basilicum of sorbet op basis van rode biet. Maar het blijft een gimmick. Als bepaalde fabrikanten de volgende seizoenen met vreemde smaakjes voor de dag komen, doen ze dat meer om in de kijker te lopen dan dat ze het echt menen.''


Ferrari 2010

Georgïer bijt oor af van elektriciteitscontroleur

Inwoners van een Georgisch dorp hebben maandag een werknemer  van het elektriciteitsbedrijf bont en blauw geslagen omdat die ermee dreigde de stroom af te sluiten. De inwoners betaalden hun rekeningen te laat, maar hadden het daar niet op begrepen.  Een van de inwoners van het dorp Kvemo Arkvani beet een oor af van de man.

Het dorp ligt op zo'n 90 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Tbilisi. Controleur Elshad Tagimov vertelde enkele bewoners dat hij de stroomvoorziening moest afsluiten omdat ze achterstonden in hun betaling. De politiecommissaris van het dorp gaf geen verdere informatie over het incident. Georgië heeft te kampen met een verouderd elektriciteitsnet waardoor de stroom geregeld uitvalt. 
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

'Files grootste oorzaak voor te laat komen'

Files zijn de grootste oorzaak voor het te laat komen van mensen op een afspraak. Tenminste, die reden wordt het vaakst aan receptionisten opgegeven door mensen die ergens te laat arriveren. Zes van de tien (62 procent) bezoekers die ergens te laat komen geeft een file als reden op. Dat blijkt woensdag uit een onderzoek van Securitas Receptie en Hostess Services onder ruim vierhonderd receptiemedewerkers van voornamelijk grote ondernemingen.

Een op de drie bezoekers die te laat komen zegt de weg niet gevonden te hebben. Ook het vinden van een parkeerplaats kost vaak te veel tijd; iets meer dan tien procent geeft dat als reden op. Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat mannen twee keer zo vaak excuses gebruiken dan vrouwen. Vrouwen geven meestal geen oorzaak voor het te laat ergens arriveren.

Het doel van het onderzoek is om de werkzaamheden van receptionisten in kaart te brengen en waar nodig te verbeteren. Uit het onderzoek blijkt verder onder meer dat receptionisten zich het meest ergeren aan een tochtige werkplek. Op de tweede plaats komt de slechte telefonische bereikbaarheid van medewerkers, op de derde plaats gevolgd door het mobiel bellen van bezoekers terwijl zij zich melden bij de balie van een bedrijf.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Coca-Cola verwijdert frisdranken uit Poolse scholen

Vanwege de publieke bezorgdheid over de toename van het aantal te dikke Poolse kinderen biedt Coca-Cola geen frisdranken meer te koop aan in Poolse lagere scholen. De zoete dranken worden vervangen door flessen water en vruchtendrankjes. Dat heeft de Poolse tak van de multinational woensdag bekendgemaakt.

Het bedrijf besloot vrijwillig tot de maatregel na het bestuderen van het publieke debat over het probleem van overgewicht onder kinderen, zei een woordvoerster. Coca-Cola probeert gewoonlijk andere bedrijven in de goede richting te wijzen, aldus de woordvoerster, die er echter aan toevoegde dat Coca-Cola's zwaar gezoete drankjes van verkrijgbaar zullen blijven in privé-winkels op of bij de schoolterreinen.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Maaseik moet boete voor boerka zelf betalen

Maaseik moet zelf boete voor boerka betalen.Maaseik moet haar eerste boete voor het dragen van een boerka zelf betalen. De vrouw die de bekeuring kreeg, leeft van een OCMW- uitkering.

Vier pv's
De betrokken vrouw moet 125 euro betalen, bevestigt burgemeester Jan Creemers. Ironisch genoeg zal de stad de boete dus zelf moeten betalen. De Maaseikse politie heeft nog eens vier processen-verbaal voor het dragen van een boerka tegen andere vrouwen opgesteld. 



Dus als je van het OCMW leeft  etaald je gemeente je boetes? Moeten ze dat dan niet zelf betazlen met hun uitkering?  :-\
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Steeds meer Vlaamse jongeren thuisloos
10.000 Vlaamse jongeren tot 25 jaar zochten in 2004 onderdak bij hulpverleningsinstanties. Dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk, het grootste opvangnetwerk van Vlaanderen.

Thuisloosheid
Vergelijken met vroegere cijfers is moeilijk. Het steunpunt houdt pas sinds twee jaar specifieke gegevens bij. Maar hulpverleners ondervinden dat thuisloosheid, met name bij jongeren, een groeiend probleem is. De vraag naar opvang wordt in elk geval groter. Ovangcentra moeten daardoor vaker jongeren weigeren.

Uiteenlopende redenen
Jongeren raken om uiteenlopende redenen thuisloos. Ze worden buitengezet door hun ouders of partner. Ze spoken iets uit, belanden in de gevangenis en eenmaal op vrije voeten weten ze niet meer waar ze naartoe moeten. Ze kunnen hun huur niet betalen.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Premie houdt 400 bouwvakkers langer aan de slag

Premie werkt voor bouwvakkers. Bijna vierhonderd bouwvakkers zijn vorig jaar niet met brugpensioen gegaan en blijven ook na hun 58ste aan de slag. Ze krijgen daarvoor een aanmoedigingspremie van 2.000 euro per jaar. Het systeem bewijst volgens de Confederatie Bouw dat langer werken geen taboe hoeft te zijn.

Aanmoedigingsbeleid
In totaal kwamen ongeveer 600 arbeiders in aanmerking voor de regeling. Welgeteld 396 van hen kozen voor de premie en bleven vrijwillig langer werken. Robert de Melenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw, noemt het succes opmerkelijk. De Melenaere verkiest een aanmoedigingsbeleid boven een afradingspolitiek. "Belonen van wie langer blijft werken, eerder dan bestraffen van wie vroeger stopt. Het premiesysteem in de bouw bewijst dat zoiets werkt."
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

10 maanden cel voor nepterrorist

Zakenman Peethambaran Dilip is tot 10 maanden cel veroordeeld omdat hij zich tijdens een vlucht naar India als Israëlische terrorist had voorgedaan. Dilip (52) werd veroordeeld wegens intimidatie. Hij riskeerde tot zeven jaar cel. 

Handbagage
De feiten gaan terug op 19 maart. De man had tijdens een vlucht naar  India geïrriteerd gereageerd toen een stewardess de handbagage van  een andere passagier in het compartiment boven zijn hoofd plaatste. De stewardess verontschuldigde zich, maar Dilip beklaagde zich bij een hoger geplaatste stewardess dat zijn bagage was beschadigd. Toen  hij niet de gewenste reactie kreeg, verklaarde hij op hoge toon: Ik  maak deel uit van een Israëlische groep die niet bang is om dit  vliegtuig neer te halen. (...) Als ik het niet in Singapore kan doen,  doe ik het elders, en dat kan in de nabije toekomst gebeuren. 

Woedemanagement
Hij kalmeerde nadat de bemanning zijn handbagage controleerde en vaststelde dat er niets beschadigd was.  Dilip werd bij zijn terugkeer op 19 april gearresteerd. Volgens zijn  advocaat had hij berouw en was hij bij psychiaters onder behandeling geweest om zijn woede te leren beheersen.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

VS sturen extra troepen naar Irak

De Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld heeft beslist 1.500 extra soldaten naar Irak te sturen om er het contingent te versterken tijdens de verkiezingsperiode, zo heeft het Pentagon woensdag bekendgemaakt.

Washington stuurt twee extra bataljons voor een periode van ongeveer 120 dagen "om de veiligheidsinspanningen tijdens de verkiezingsperiode te ondersteunen", aldus het Amerikaanse ministerie van Defensie. Dit komt neer op een versterking met 1.500 manschappen. Op dit moment zijn er 138.000 Amerikaanse soldaten in Irak

Gevechten tussen politie en rebellen
Bagdag werd woensdag opgeschrikt door een zelfmoordaanslag en gevechten tussen politiemannen en rebellen. Daarbij zijn vijftien mensen omgekomen, onder wie drie politiemannen. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de veiligheidsdiensten. Er vielen ook minstens 59 gewonden.

Eerst was er een zelfmoordaanslag in het westen van de stad tegen een politiekonvooi. Daarbij sneuvelden twee agenten, twee anderen raakten gewond. Vlak daarna ging de politie in de clinch met zowat dertig rebellen. De gevechten duurden meerdere uren en kostten het leven aan nog eens dertien mensen. Zevenenvijftig anderen raakten gewond. De slachtoffers zijn overgebracht naar vier ziekenhuizen in de Iraakse hoofdstad.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

"Kamikazeterrorist belde kompanen op na eerste explosies"

Een verdachte van de bomaanslagen tegen het Londens openbaar vervoer begin juli heeft drie kompanen opgebeld kort voor zijn bom afging, zo heeft de BBC woensdagavond gemeld.

Alvorens hij op 7 juli op een bus van lijn 30 dertien mensen de dood injoeg, belde de 18-jarige Hasib Hoessein met zijn gsm naar de 30-jarige Sidique Khan, de 19-jarige Germaine Lindsey en de 22-jarige Shehzad Tanweer. Die hadden echter zichzelf reeds opgeblazen in drie metrostellen.

Hasib Hoessein liet zijn bom ontploffen om 10.47 uur Belgische tijd. De explosieven in de metro waren afgegaan omstreeks 09.50 uur Belgische tijd. In die tussenperiode heeft Hoessein geprobeerd zijn kompanen te contacteren, zo leerde de BBC.

Niemand is in staat van beschuldiging gesteld in verband met de aanslagen van 7 juli, die 52 doden eisten. De belangrijkste verdachten van de mislukte aanslagen twee weken later zitten in de gevangenis.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.