Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Ferrari 2010

Bijna 1 op 10 Belgen 'vergeet' belastingsbrief

Vorig jaar dienden 369.620 landgenoten helemaal geen belastingbrief in. Dat is bijna één op tien belastingplichtigen. Op het niet of te laat indienen van een belastingbrief staan boetes tot 1.250 euro.

Elk jaar moeten ongeveer 5,7 miljoen Belgen hun inkomsten op een belastingbrief invullen en die gegevens vervolgens aan het lokale kantoor bezorgen. Acht procent van de Belgen, of welgeteld 455.294 belastingplichtigen, deden dat vorig jaar al dan niet gewild te laat.

Aanslag van ambstwege
"Als u uw brief te laat of helemaal niet instuurt, riskeert u een fikse boete", verduidelijken belastingexperts Marc Wijnants en David Derhaeg. Die boete kan variëren van 54 tot 1.250 euro. Bovendien kan de lokale ambtenaar ook een 'aanslag van ambtswege' opmaken, waarbij hij geen rekening hoeft te houden met aftrekposten ten voordele van de belastingplichtige die verzuimd heeft een brief in te vullen.

Dit jaar hebben belastingplichtigen nog negen dagen de tijd om hun belastingbrief in te dienen. Minister van Financiën Reynders had eerder nog twee maanden uitstel verleend omdat de brieven te laat bij de burger in de bus waren gevallen.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Vliegtuigbom uit WO II ontdekt in berm Antwerpse Ring

Een werknemer van de Regie der Wegen heeft dinsdag een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt tijdens een inspectieronde van de bermen langs de Antwerpse Ring. De man trof het oorlogstuig rond 14.30 uur aan ter hoogte van Berchem. Het projectiel stond nog op scherp.

De ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse en nam de bom mee. Het verkeer in de richting van Nederland werd daarom even stilgelegd. De ontmijningsdienst bracht het projectiel naar de Konijnenwei aan de Bolivarplaats, waar het tot ontploffing werd gebracht.

Twee maanden geleden hadden arbeiders al een mortiergranaat uit de Eerste Wereldoorlog blootgelegd tijdens de werken aan de Ring. Ook toen moest DOVO ter plaatse komen om het springtuig op te ruimen.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Verband tussen werkloosheid en rechts-extremisme bewezen

Hoe hoger de werkloosheid, hoe beter rechts-extremisme gedijt. Dat blijkt uit een gezamenlijke studie van de universiteiten van het Duitse Bonn en het Zwitserse Zürich.

De wetenschappers van beide universiteiten vergeleken het aantal strafbare feiten met rechts-extremistische inslag met de werkloosheidsgraad.

De bereidheid om slachtoffers van rechts-extremistische daden te helpen, daalt bij economische problemen, zo verklaart professor Armin Falk van de universiteit van Bonn.

Racistische vooroordelen
Zo wordt ook verklaard waarom er in Oost-Duitsland per inwoner jaarlijks drie maal zoveel rechts-extremistische strafbare feiten voorkomen als in West-Duitsland. De voornaamste oorzaak is de hoge werkloosheidsgraad en niet de verschillende socialisering in Oost en West.

"In economisch mindere tijden komen verborgen racistische vooroordelen aan de oppervlakte en daalt de bereidheid om de buitenlandse medemens te helpen", aldus Falk. "In zo'n klimaat gedijen racistische vergrijpen." Maar dat betekent volgens Falk niet dat vooral werklozen rechts-extremistische daden begaan.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Poolse bioscoop oudste van de wereld

Het Guinness Book of Records heeft bevestigd dat de "Pioneer"-bioscoop in Szczecin in het noordwesten van Polen de oudste is ter wereld.

De bioscoop zag het levenslicht op 26 september 1909 en kreeg de naam "Helios". In datzelfde jaar startte de toenmalige eigenaar, Albert Pietzke, met adverteren in kranten.
Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog ging Helios door met het vertonen van films. Aan het einde van de oorlog ging de bioscoop enkele maanden dicht, maar Sergej Eisensteins "Ivan de Verschrikkelijke" markeerde een nieuwe start.

Na verschillende keren van naam te zijn veranderd, werd de bioscoop in 1984 omgedoopt tot "Pioneer 1909". Vandaag de dag is het de kleinste bioscoop van de stad en vooral populair bij koppeltjes die de zaal afhuren voor een romantische filmavond met z'n tweetjes.



Ferrari 2010

Voorlopig vrijgelaten vader doodt echtgenote en 2 kinderen

In de Luikse deelgemeente Ans is in de nacht van dinsdag op woensdag een drievoudige moord gepleegd. De dader, de 53-jarige Jean-Claude Lajot, was voorwaardelijk vrij.

De man sloeg na de feiten op de vlucht, maar werd in de loop van de nacht opgepakt in Andenne. Lajot woont in de rue François Henot 65 in Ans samen met zijn nieuwe echtgenote en zijn drie kinderen. Om een nog onbekende reden ging hij de kinderen en de vrouw te lijf met een mes en een hamer.

De vrouw, Marie Mutzinka (geboren in 1959) en twee kinderen, Jean-Michel (geboren in 1990) en Jean-Yves (geboren in 1986) overleden. De drie slachtoffers werden de keel overgesneden. Jean-Patrick (geboren in 1987) slaagde erin te vluchten naar de buren. Hij werd zwaargewond overgebracht naar de Espérance-kliniek in Saint-Nicolas lez Liège. Zijn toestand wordt zorgwekkend genoemd.

De man is een recidivist die volgens sommige bronnen in de jaren '90 tot 20 jaar cel werd veroordeeld voor de moord op zijn moeder.



20 jaar cel voor moord, 5 jaar eerder al vrij zijn en opnieuw 3 mensen vermoorden  ::) Bij zo een gevallen vind ik het echt doodjammer dat de doodstraf niet meer bestaat. Weer een die op kosten van de staat (en dus op kosten van ons) in de cel zal zitten  ::)
Typisch België, eigenlijk zijn wij gewoon te goed voor de moordenaars. Bij opzettelijke moord vind ik toch dat ze voor de rest van hun leven niet meer vrij mogen rondlopen hoor   ::)
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Vader pianoman ontkent bedrog

De vader van de 'mysterieuze' pianoman Andreas Grassl ontkent dat zijn zoon bedrog gepleegd heeft. "Hij is wel degelijk geestelijk ziek en wordt behandeld door artsen. Hij is geen bedrieger, maar wat er precies gebeurd is, weten wij ook niet."

Het gezin Grassl was niet op de hoogte van het nieuws over de mysterieuze pianoman. De boerderij van de 46-jarige veeboer Josef Grassl slokte al de aandacht op, tijd voor televisie of kranten was er niet. Zijn zoon werd reeds in mei als vermist opgegeven, nadat alle telefonische contact verbroken werd.

Geen virtuoos
De 20-jarige pianoman heeft zich inmiddels met zijn familie herenigd. Volgens de advocaat van de familie kan de jongen wel degelijk piano spelen. "Hij heeft het zchzelf geleerd op een keyboard. Maar ik geef toe dat hij zeker geen virtuoos is."
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Noorse autodealer zoekt niet-rokende werknemers

Een Toyota-dealer net buiten de Noorse hoofdstad Oslo heeft bij velen de wenkbrauwen doen fronsen door een advertentie te plaatsen waarin hij nieuwe werknemers zoekt, op voorwaarde dat ze niet roken.

"Dit is een vorm van lifestyle-facisme", zo zegt professor Per Fugelli van de universiteit van Oslo aan de krant. "Je vraagt je af wie de volgende is. De dikkerds of lelijkerds, diegenen met een slecht hart of stinkvoeten?".

In de advertentie staat duidelijk te lezen dat de rokende medemens geen moeite moet doen om zich aan te bieden. "Mensen moeten begrijpen dat autodealers grote, open ruimtes hebben. We willen duidelijk maken dat deze ruimtes niet-rokers zijn, rekening houdend met de werkomgeving en de klanten", aldus manager Henrik Junker.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

"Thaise minister liet penis vergroten"

"Zeg op, wie is het?", vroeg de Thaise premier Thaksin Shinawatra dinsdag aan zijn ministers, in de hoop uit te vinden wie van hen zijn penis heeft laten vergroten.

De Thaise krant The Nation meldde woensdag dat de vraag van Shinawatra de ministers behoorlijk in verlegenheid bracht. In Thailand is opschudding ontstaan toen een vrouw die door een kliniek voor plastische chirurgie is aangeklaagd wegens laster - zij beweert dat haar gezicht door de operatie is misvormd - als getuige een minister opriep die bij dezelfde kliniek een penisvergrotingsoperatie zou hebben laten uitvoeren.

"Het probleem van mijn gezicht is groter dan het probleem van uw penis", zei de vrouw. Shinawatra vindt dat zijn regering in diskrediet is gebracht: "Ik wil niet dat mensen denken dat mijn kabinet door dat soort zaken is geobsedeerd."

Een minister zei na afloop van de vergadering dat niemand had bekend zijn penis te hebben laten vergroten. Wel maakten de aanwezigen grappen over hoe de 'schuldige' zou kunnen worden geïdentificeerd.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Haai valt duiker aan voor kust van Australië

Een haai heeft voor de kust van het Australische Adelaide Beach een duiker aangevallen. Volgens de politie is de duiker vermoedelijk bij de aanval omgekomen.

De twee duikers waren ongeveer twee kilometer van de kust verwijderd toen ze plots werden aangevallen door een haai, aldus Meredith Humphries van de Australische politie. Volgens plaatselijk haaiendeskundige Andrew Fox werd de aanval vermoedelijk uitgevoerd door de grote witte haai.

Het is al de tweede maal in acht maanden tijd dat een haai een mens aanvalt voor de kust van Adelaide. Afgelopen december werd de 18-jarige Nick Petersen in twee gebeten toen hij voor de kust van het Australische West Beach op zijn surfplank werd voortgetrokken door een boot.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Chimpansee Aiai onderneemt poging om te stoppen

Een zoo in de Chinese stad Xian herbergt een rokende chimpansee. De 26-jarige vrouwelijke chimpansee Aiai is toe aan een afkickplan.

De aap begon te roken in 1989 nadat haar eerste partner stierf. Dat verergerde nadien. Na de dood van haar tweede partner, de dood van een van haar nakomelingen en het overplaatsen van een nakomeling naar een andere zoo, is ze beginnen kettingroken.

De zoo maakte op 23 augustus bekend dat ze haar van de nicotine zullen af helpen. Ondermeer door een mannetje voor haar te zoeken.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Man bindt ex vast aan boom

Een 21-jarige man heeft maandagavond zijn 17-jarige ex-vriendin aan een boom in Ravenstein in de Nederlandse provincie Noord-Brabant vastgebonden en achtergelaten. De man uit Grave had het meisje in Mill kort daarvoor ontvoerd.

Hoe lang de ontvoering heeft geduurd en hoe lang het meisje vastgebonden was, is niet duidelijk. Het slachtoffer wist zichzelf te bevrijden. De man werd dinsdagavond aangehouden en zit nu opgesloten.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Snurken doet Australische dief de das om

Australische agenten uit de stad Alice Springs kregen zaterdagnacht een oproep binnen over een inbraak in een meubelzaak. Ze haasten zich naar de winkel en zagen daar dat de voorruit was ingegooid.De agenten gingen muisstil de zaak binnen. Groot was hun verbazing toen ze de dief al snurkend aantroffen.

"Toen onze agenten de winkel binnengingen, dachten ze dat de inbreker ervandoor was gegaan. Al snel hoorden ze gesnurk wat hen leidde naar de tapijtenafdeling, daar lag de 25-jarige dief een uiltje te knappen op een mat", verduidelijkte een zegsman van de politie van Palm Springs. De man werd in de boeien geslagen en is aangeklaagd voor huisvredebreuk met criminele intentie.

Supermariobros

Superman gezien in Servië

De inwoners van de Servische stad Ljubovija zien ze vliegen, letterlijk dan. Bij de politie zijn er meldingen binnengekomen van verontruste bewoners die "een gestalte zagen die over de huizen vloog."

Honderden bewoners zagen een vliegende gestalte die gekleed was in een kapmantel. "Het was alsof hij een onzichtbare motor op zijn rug droeg. In de lucht veranderde hij verschillende keren van richting", verklaarden bewoners tegen journalisten van de Servische krant Blic.

"De gestalte was net Superman of Batman. Niemand heeft een logische verklaring voor wat er gebeurd is", aldus een bewoner. De politie weigert enige commentaar over de zaak.

Supermariobros

Madonna op een in lichaamsdelen top-10

Madonna mag haar navel wel dankbaar zijn. Dankzij dit lichaamsdeel staat de Queen of Pop namelijk op één in de lijst 'ongelooflijke lichaamsdelen' van het Amerikaanse muziekblad Spin. De redacteuren hebben de meest 'ongelooflijke en onmogelijke' lichaamsdelen van beroemde muzikanten een cijfer gegeven en op die manier een top tien gemaakt.

De navel van Madonna staat op nummer 1 omdat zij dit lichaamsdeel als eerste liet zien als provocatie van het alledaagse, aldus redacteur Marc Spitz. Op nummer 2 staat de lever van Keith Richards en op nummer 3 de schedel van REM-zanger Michael Stipes.

De top 10 wordt verder ingevuld met onder andere het bekken van Elvis Presley, de tong van Kiss-frontman Gene Simmons, de benen van Tina Turner en het achterwerk van Bruce Springsteen.

Supermariobros

Man tilt bakstenen met tumorhoorn

Een gepensioneerde uit het Chinese Jiangsu kan veertien bakstenen optillen met een hoorn die uit zijn voorhoofd groeit. De hoorn is een tumor van 5 centimeter, en kan niet chirurgisch verwijderd worden doordat hij op zo'n delicate plaats zit.