Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Ferrari 2010

Bejaarde ex-militair wil geslachtsverandering

Een 73-jarige Nieuw-Zeelandse oud-militair wil onder het mes voor een geslachtsveranderende operatie. Als de artsen groen licht geven, betaalt de staat de kosten van omgerekend bijna 18.000 euro. Dat meldden Nieuw-Zeelandse media zaterdag.

De operatie is de laatste step die Vicki Harvey zet om helemaal vrouw te worden. Al jaren lang voelt de voormalige tankbestuurder zich vrouw. Sinds 1998 komt zij daar rond voor uit en dit jaar ging zij dan ook in rok en blouse naar een bataljonsreünie.

Na de operatie kan Vicki haar geslacht op haar identiteitsbewijs officieel en legaal laten veranderen in 'female'. ,,Ik begin aan de laatste fase van een moeilijk leven. Ik heb geen rijkdom, geen inkomen en ik ben verslaafd aan gokken. De operatie zal mij in staat stellen mij waar te maken als vrouw voor ik doodga'', zei Harvey tegen de krant Taranaka Daily News.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Handtastelijke man wordt opgepakt, komt vrij en herbegint

De Brusselse onderzoeksrechter heeft vrijdag een negentienjarige man aangehouden voor aanranding van de eerbaarheid en afpersing. De jongeman was donderdag door de politie opgepakt voor de zedenfeiten, maar recidiveerde amper enkele uren na zijn vrijlating.

Handtastelijk
De politie van Sint-Lambrechts-Woluwe pakte de jongeman (Teddy) op nadat hij de borsten en billen van een jonge vrouw had betast. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket voor aanranding van de eerbaarheid. Vrijdagmiddag mocht hij alweer vertrekken. Enkele uren nadien werd Teddy echter voor gelijkaardige feiten opgepakt door de politie van Schaarbeek en ter beschikking gesteld van het parket.

Mentaal in orde
Een psychiater stelde geen enkele geestesstoornis vast bij de jongeman. Hij werd aangehouden voor de twee feiten van aanranding van de eerbaarheid en afpersing van een bejaarde persoon, dat laatste tegen een ouder familielid.


Typisch België hé  ::) ::) Iemand oppakken en een beetje later weer vrij laten rondlopen  ::)
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Werkneemster Katoennatie haast zich naar werk en verongelukt

Bij een verkeersongeval aan de Piratenstraat in Gent is vrijdagavond een 25-jarige vrouw om het leven gekomen. Ze was volgens het parket van Gent op weg naar haar werk in de Gentse haven en was aan de late kant. Ze reed volgens de deskundige naar schatting 100 km/u, waar ze eigenlijk maar 50 km/u mocht.

Het ongeval gebeurde omstreeks 19.00 uur. In een bocht naar links verloor ze de controle over het stuur, reed over de berm en het fietspad en botste tegen een betonboord aan de rechterkant van de rijweg. Daardoor werd ze naar de linkerkant van de weg gekatapulteerd.   

De vrouw droeg geen gordel en was op slag dood, zegt het parket.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Piloot vliegt door ondanks afgescheurde vleugel

Een piloot heeft enkele uren met een vliegtuig rondgevlogen, zonder dat hij zich realiseerde dat er een stuk van de vleugel ontbrak. De vleugel én een brandstoftank van de Cessna 210 scheurden af toen het vliegtuig tijdens het opstijgen in Ierland een boom raakte.

Noch de piloot, noch zijn twee passagiers, ingenieurs op weg op een Boeing 767 te repareren, realiseerden dat er iets mis was. De piloot had wel een knal gehoord, maar dacht dat een hij een vogel geraakt had.

Mayday
Pas toen hij over het kanaal vloog, op weg naar Portugal merkte de piloot dat zijn reservetank leeg was. Hij zond een SOS uit en landde op de luchthaven van Jersey.

"We zijn onder de indruk dat het vliegtuig het nog zo lang heeft uitgehouden. Vooral de piloot was geshockeerd dat hij niets van de ravage had gemerkt tijdens het vliegen," wist een woordvoerder te vertellen.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Gehandicapte vrouw overlijdt na te heet bad

In Nederland is donderdagavond een 31-jarige gehandicapte vrouw overleden aan zware brandwonden die ze had opgelopen toen ze door verzorgsters in een te heet bad was gedaan. De vrouw lag al meer dan een week in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Een woordvoerder van Sovak, de instelling voor verstandelijk gehandicapten in Terheijden waar de vrouw woonde, bevestigde het overlijden vrijdag. De vrouw woonde al 27 jaar in Sovak.

De jonge medewerkster die de lichamelijk en verstandelijk gehandicapte vrouw vorige week woensdag in bad deed, verzuimde de temperatuur van het water vooraf te
controleren. Bij het koelen met koud water moest de vrouw twee keer gereanimeerd worden na een hartstilstand.

De politie liet vrijdag weten een onderzoek te beginnen naar de exacte toedracht van het ongeval.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Prins Charles vindt zichzelf te oud om nog polo te spelen

De Britse kroonprins Charles zet na 40 jaar een punt achter zijn polo-carrière. "Ik word hier stilaan toch wat te oud voor", meent de 56-jarige Britse troonopvolger.
Dat schrijft de 'Daily Mail' vrijdag.

Hoewel prins Charles lichamelijk in topconditie verkeert, kampt hij al geruime tijd met rugproblemen. Vooral wanneer hij paardrijdt heeft hij last van rugpijn. Volgens vrienden ligt zijn recente huwelijk met Camilla echter aan de basis van zijn beslissing. De sport zou tijdens het weekend te veel van zijn tijd in beslag nemen.
Prins Charles raakte ook al verscheidene malen gewond tijdens het polospel. In 1982 kreeg hij een polostok in het gezicht waardoor hij lichte verwondingen opliep aan zijn lippen. Drie jaar later viel hij van zijn paard en werd bijna verpletterd. In 1990 brak hij zijn rechterarm en vier jaar geleden verloor hij na een val even het bewustzijn.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Courtney Love verplicht naar afkickkliniek

Zangeres en actrice Courtney Love is vrijdag door een rechter in Los Angeles veroordeeld tot een verplicht verblijf van 28 dagen in een afkickkliniek.
De politie arresteerde de ex-vrouw van de overleden Nirvana-zanger Kurt Cobain onlangs terwijl ze onder de invloed was van verdovende middelen, een overtreding van de voorwaarden waaronder Love na een vorige veroordeling vervroegd vrijkwam.
Een huilende Love is vrijdag onmiddellijk na de uitspraak opgenomen in een kliniek, welke is niet bekendgemaakt. Op 16 september bepaalt de rechter of Love wegens drugsbezit ook nog de gevangenis in moet.

Aanleiding tot de veroordeling van Love is haar aanhouding enkele weken geleden, toen ze probeerde in te breken in het huis van een ex-vriend. Enkele maanden terug, niet lang voor haar aanhouding, zei Love tijdens een optreden dat ze geen drugs meer gebruikte en niet van plan was dat in de toekomst weer te doen.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Koe opgesloten na ongeval

In Colombia werd een koe gearresteerd omdat ze een gevaar op de weg betekende. De koe, die op de straat in Giron wandelde, werd geraakt door een vrouw op haar motorfiets.

De vrouw kwam er met kleine verwondingen van af. Toch vond de politie het nodig om de koe op te sluiten. De politie tracht erachter te komen wie de eigenaar van het dier is.

"Een persoon die een ongeval veroorzaakt, wordt toch ook opgesloten? Dus voor een koe maken we geen uitzondering," wist een woordvoerder te vertellen.


Ferrari 2010

Zouden ze die ook boeien hebben omgedaan?  ;D ;D ;D ;D
Maar ze hadden die vrouw moeten opsluiten, zij is tegen de koe aangereden, zij heeft het dus veroorzaakt...
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Londense musicals lijden onder terreurangst

Als gevolg van de terreuraanslagen gaan steeds minder mensen naar de musical in Londen. De productie The Far Pavilions in het Shaftesbury Theatre in de theaterwijk West End is wegens gebrek aan belangstelling vroeger dan voorzien opgedoekt. Ook andere producenten zien de bezoekersaantallen dalen.

Producer Michael Ward van The Far Pavilions verklaarde dat de inkomsten wegens de terreurangst met 25 procent geslonken zijn. Ook in andere theaters en restaurants in de West End wordt geklaagd over de verminderde opkomst sinds de bomaanslagen.

De musical, die zeven miljoen euro kostte, vertelt de geschiedenis van een romance tussen een Britse koloniale officier en een Indische prinses. Het verhaal is een lofzang op het multiculturele karakter van Londen. "Het is wel bijzonder ironisch dat uitgerekend onze musical het eerste slachtoffer is geworden van de bomaanslagen van 7 en 21 juli", merkte Ward op.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

111-jarige Saoedische krijgt identiteitskaart

Een inwoonster van Saoedi-Arabië heeft op 111-jarige leeftijd een identiteitskaart gekregen. Daarnaast kreeg ze ook een gedenkplaat en een geschenk omdat ze ondanks haar vergevorderde leeftijd zoveel moeite had gedaan om het document te bekomen.

De oude vrouw, van wie de identiteit niet bekend is, was naar eigen zeggen heel gelukkig omdat ze de identiteitskaart had gekregen.

Mannelijke toestemming
De autoriteiten van het ultraconservatieve koninkrijk zijn pas vier jaar geleden begonnen met het uitreiken van identiteitskaarten aan vrouwen. De vrouwen hebben er wel de toestemming van een mannelijk familielid voor nodig.

Supermariobros

Moeder vermoord voor ogen van kinderen

Ezzine, een Noord-Afrikaan van 40 jaar, heeft donderdagavond zijn vrouw vermoord voor de ogen van hun twee kinderen. De man is werkloos en zwaar depressief. Rond 19 uur kreeg hij ruzie met zijn vrouw Amel (39). Die ruzie eindigde met twaalf messteken. Voor Amel kon geen hulp meer baten. De dader vertelde de politie dat zijn vrouw naar de keuken was gelopen om een mes te halen en dat hij haar wilde overmeesteren en dat ze toen per ongeluk werd geraakt. Hun kinderen, een meisje van zes en een zoon van drie, vertellen een ander verhaal en duiden hun vader als de dader aan. De kinderen worden opgevangen door de dienst slachtofferhulp van de politie.

Ferrari 2010

Journalist Hunter S. Thompson verlaat wereld met een knal



Hunter Thompson in 1998 op de première van 'Fear and Loathing in Las Vegas' in New York.

Een half jaar na zijn zelfmoord zal de legendarische Amerikaanse journalist en auteur Hunter S. Thompson met een knal de wereld verlaten. Zaterdagavond bij zonsondergang wordt de as van Thompson vanop zijn landgoed in Aspen in de staat Colorado met een kanon in de lucht geschoten.

Het ongewone spektakel vindt plaats met de steun van acteur Johnny Depp, die sinds zijn vertolking van Thompson in de speelfilm "Fear and Loathing in Las Vegas" bevriend was geraakt met de man. Depp betaalde naar verluidt een slordige 1,6 miljoen euro voor het door Thompson ontworpen kanon, dat wordt geïnstalleerd op een 46 meter hoge toren.

Bekende gasten
Zo'n 350 mensen zullen de 'ceremonie' bijwonen. Naast Depp zijn, zo bericht de lokale krant Aspen News, ook Jack Nicholson, Sean Penn en Lyle Lovett van de partij. Een potje huilen zal evenwel niet toegestaan zijn. Thompson heeft laten weten dat de gasten hem moeten herdenken met het gerinkel van ijs in een whiskey-glas.

Net als zijn grote voorbeeld Ernest Hemingway schoot de 67-jarige Hunter S. Thompson zich in februari van dit jaar een kogel door het hoofd. In een documentaire van de Britse openbare omroep BBC uit 1978 sprak hij voor het eerst over het idee om zijn as met een kanon de lucht in te schieten.

Gonzo journalistiek
Thompson had sinds het begin van de jaren zeventig naam en faam gemaakt als boegbeeld van de zogeheten gonzo journalistiek. De term verwijst naar een subjectieve reportagestijl zonder regels, waarin eigen belevenissen worden afgewisseld met analyses, fictie, een flinke portie sarcasme en drugs- en alcoholvisioenen. De journalist behoudt geen afstand tot het voorwerp, maar probeert zelf deel uit te maken van het verhaal.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Recordbommetje van ruim 9 meter

Met een waterzuil van 9,10 meter won Richard de Groot uit Capelle aan den IJssel zaterdag het NK Bommetje in Bergschenhoek. De 22-jarige student Emiel Joose uit 's-Heer Arendskerke werd tweede.

Het water spatte door de ,,bom'' van de 34-jarige De Groot 10 centimeter hoger op dan titelverdediger Fred Waasdorp uit De Zilk bereikte met zijn sprong. De nieuwe kampioen zegt niet veel te hebben getraind, alleen wat op techniek. Zijn beloning is een wisselbeker en een ballontocht.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Nederlandse student vindt manuscript Einstein

Een student uit het Nederlandse Utrecht heeft een belangrijk manuscript van Albert Einstein gevonden in het Instituut Lorentz voor theoretische natuurkunde van de Universiteit Leiden.  Volgens kenners gaat het om een belangrijk artikel uit 1924 waarin de wereldberoemde wetenschapper zijn laatste ontdekking beschrijft.

Hij beschrijft wat inmiddels de Bose-Einsteincondensatie heet: het verschijnsel waarbij de atomen van een gas bij heel lage temperaturen een faseovergang ondergaan. Het verschijnsel werd pas in 1995, veertig jaar na het overlijden van Einstein, experimenteel bevestigd.

De student deed voor een scriptie onderzoek in het huisarchief van Paul Ehrenfest, die van 1912 tot 1933 hoogleraar theoretische fysica in Leiden was. Hij was een goede vriend van Einstein.

Het artikel telt zestien velletjes. Einstein was gasthoogleraar aan de universiteit van Leiden. Hij logeerde in februari 1925 in het huis van zijn vriend Ehrenfest in de universiteitsstad.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.