Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Ferrari 2010

Moeder zonder armen ververst luiers
"Waar een wil is, is een weg". Dat bewijst de Amerikaanse Barbara ten voeten uit. De vrouw moet door het leven gaan zonder armen. Ze laat zich daar allerminst door afschrikken. Samen met haar man Mark en hun zoontje leeft Barbara een verrassend normaal bestaan. Ze doet gewoon alles wat een normaal mens met zijn handen kan met haar voeten (bekijk hier het filmpje).

Winkelen
Dat levert erg verrassende en ronduit indrukwekkende beelden op. Zo vervangt Barbara probleemloos de luier van haar zoontje, misschien wel sneller en vlotter dan de doorsnee-papa dat zou doen. Winkelen vormt ook geen enkel probleem voor de vrouw. Ze haalt de boodschappen simpelweg met haar voeten uit de rekken. Onderweg stopt ze even aan de drive-in voor een cola, die ze vakkundig tussen haar tenen klemt en vervolgens in de bekerhouder dropt.

Kaartje tussen tenen
"Toch geeft het soms rare effecten", zegt Barbara. "Zo ging ik onlangs naar de bioscoop en bij de kaartjescontrole reikte ik mijn kaartje aan met mijn tenen. De controleur was zo verbouwereerd dat hij weigerde mijn ticketje te aanvaarden."

Moed
"Mijn boodschap voor alle mensen met een gelijkaardige handicap is duidelijk: geef de moed niet op. Ik heb het een tijdje geprobeerd met prothesen, maar dat was echt niet handig. Nu doe ik zowat alles met mijn voeten wat een ander met zijn handen zou doen."


Voor het filmpje, zie
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Man kijkt tv met dode echtgenote

Een 54-jarige man uit Duitsland heeft ruim een jaar met zijn overleden vrouw geleefd omdat hij geen afscheid van haar kon nemen. Hij keek televisie in de woonkamer terwijl het ontbonden lijk van zijn vrouw naast hem op de grond lag.

De 53-jarige vrouw stierf vorig jaar in April. Volgens de politie, die optrad na een klacht van de huisbaas, overleed ze aan de gevolgen van alcoholisme.

De man verklaarde dat hij en zijn vrouw hun gelukkigste momenten voor de televisie hadden doorgebracht. Hij werd naar een psychiater verwezen.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Golden Retriever is slachtoffer van populariteit

Ongeveer 75 procent van de retrievers zou gefokt zijn door kwekers die te weinig rekening houden met het gedrag van de honden.Het hondenras Golden Retriever betaalt een zware prijs voor zijn populariteit. Dat zegt Jos Stouthuysen van de Golden Retriever Club Belgium (GRCB). Volgens Stouthuysen wordt ongeveer 75 procent van de dieren gefokt door kwekers die te weinig rekening houden met het gedrag van de honden, met alle gevolgen vandien. Donderdag nog beet een Golden Retriever in Overmere het oor van een negenjarige jongen af. "Het ras is populair en dat eist zijn tol", zegt Stouthuysen. "Veel fokkers spelen in op de grote vraag en kweken er zomaar op los. Volgens de hondenkenner zijn Golden Retrievers, indien gefokt volgens de regels van de kunst, helemaal niet agressief."

Malafide fokkers
"Bij de GRCB worden de honden twee keer per jaar gekeurd door officiële keurmeesters", aldus Stouthuysen. "Die houden rekening met de lichamelijke eigenschappen van de hond zoals ogen, heupen en bouw, maar daarnaast is er ook streng toezicht op het gedrag van de hond. Voldoet de hond niet aan de eisen, omdat hij bijvoorbeeld te agressief is, dan is fokken onherroepelijk verboden." Volgens Stouthuysen is 75 à 80 procent van de Golden Retrievers echter gefokt door commerciële kwekers die geen rekening houden met al die eisen. "Heel wat malafide fokkers lappen de regels aan hun laars en kweken ook met honden die geen aangepast sociaal gedrag vertonen."

300 euro minder
"En dat scheelt natuurlijk op de prijs", zo zegt hij. Wie zijn hond koopt bij een officiële rasvereniging betaalt al snel 750 euro voor het dier. Bij een commerciële kweker is dat volgens de GRCB-voorzitter makkelijk 200 à 300 euro minder. "Dan is de keuze voor sommigen snel gemaakt". Volgens Stouthuysen verkopen sommige malafide fokkers tot zeventig pups per week.

101 Dalmatiërs
De populariteit van films als "101 Dalmatiërs" speelt ook een rol. "De kinderen willen een hond en dus trekt het gezin naar de dierenwinkel. Een Dalmatiër is dan vaak niet beschikbaar, dus wordt het maar de Golden Retriever 'in solden', want in sommige zaken zijn ze dus afgeprijsd. Dat is natuurlijk vragen om problemen." Stouthuysen pleit dan ook voor strengere controle. "Alle Golden Retrievers zouden moeten worden gekeurd door een officiële instantie die ook het sociale gedrag van de hond onder de loep neemt", besluit hij.



Wie is er dan ook zo dom om zen ier te gaan halen bij een dierenwinkel of een grote fokker? Onze Golden komt van iemand die éénmalig een nestje had, gewoon om eens te weten hoe dat is. Die nesten zijn meestal nog de beste (als ze natuurlijk goed voorbereid zijn, er zijn er altijd zomaar een nestje pakken voor het plezier en dus niet de beste zorgen geven)
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Gordel mag straks niet langs Watermaal-Bosvoorde

Burgemeester van Watermaal-Bosvoorde Martine Payfa zal geen toelating geven om De Gordel langs haar gemeente te laten passeren. Ze zal haar collega's in andere gemeenten vragen dezelfde houding aan te nemen. Dat zegt het FDF, de partij van Payfa. Vlaams minister van Sport Bert Anciaux liet donderdag bij de voorstelling van de Gordel verstaan dat hij het evenement vanaf volgend jaar naar Brussel wil doortrekken. Payfa liet vrijdag via haar partij weten dat ze de Gordel niet op het grondgebied van Watermaal-Bosvoorde zou toelaten.

Ze wijst erop dat Brussel Vlaanderen niet is en stelt dat een deel van de Rand deel wil uitmaken van het Brussels gewest. Daarom is de Gordel voor haar een Vlaams nationalistische manifestatie die de wens van de Brusselse bevolking niet respecteert.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

12-jarige verdacht van verkrachting 8-jarige jongen

Een 12-jarige jongen uit Groot-Brittannië wordt ervan verdacht een 8-jarige jongen verkracht en seksueel misbruikt te hebben. De verdachte, uit de omgeving van Manchester, werd vrijdag voorgeleid. Verdere details werden niet bekend gemaakt.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Cruiseschip Queen Mary 2 onttroond

Het tot nu toe grootste cruiseschip ter wereld, de Queen Mary 2, is onttroond. Vrijdag werd in Finland de Freedom Of The Seas te water gelaten, dat met 158.000 ton 6600 ton groter is dan de Queen Mary 2.

Dat meldde de fabrikant van de nieuwe kolos, Aker Yards. Het schip van de maatschappij Royal Caribbean Cruises gaat 5740 passagiers en bemanningsleden vervoeren.


Supermariobros

Nieuwe Japanse robot past op het huis

Japanners die bang zijn voor inbrekers als zij met vakantie zijn kunnen sinds donderdag een elektronische bewaker bestellen.

Roborior, de tweede 'house-sitter' robot die de firma Tmsuk op de markt brengt, is een soort oog op wieltjes dat is uitgerust met infraroodsensors om inbrekers te spotten, een digitale camera om op te nemen wat er in huis gebeurt en een videofoon om de bewoners mobiel te bellen en de gemaakte opnamen aan hen door te sturen.
De bol is ongeveer zo groot als een watermeloen en geeft een paars, blauw en oranje gloed af.

Het nieuwe Japanse hightech-speeltje kost ruim tweeduizend euro. Niet goedkoop, maar een stuk voordeliger dan Banryu, de vierpotige robot-waakhond die Tmsuk eerder op de markt bracht en die 14.500 euro kost.



Supermariobros

Cuba en China gaan samen televisies produceren

Het Cubaanse Grupo de la Electronica en het Chinese Haler gaan samen een miljoen televisietoestellen maken, zo meldde het Cubaanse agentschap AIN.

De toestellen zijn bedoeld voor de Cubaanse bevolking en voor de export. Ze zullen Cubaans ontwerp zijn, de elektronische elementen zullen van Chinese makelij zijn.

Supermariobros

Dumbo zkt. forse stier vr stoeipartij

De verzorgers van Dumbo, de Aziatische olifant van de Antwerpse Zoo, zijn op zoek naar een nieuwe stier waar Dumbo mee kan paren. Omdat de Aziatische olifant een bedreigde diersoort is en Dumbo goede genen heeft, is het belangrijk dat ze zich voortplant nu ze nog jong en gezond is.

Onlangs was Dumbo op bezoek bij een mannetjesolifant in de Zoo van Rotterdam, maar helaas werd ze niet zwanger. Olifanten hebben maar om de drie maanden een paar dagen dat ze vruchtbaar zijn. Bovendien is Dumbo bijzonder groot, wat het paren ook niet gemakkelijk maakt.

Supermariobros

Meisje (6) overleeft val van 50 meter

In North Yorkshire in Groot-Brittannië is een meisje van zes van een rots van 50 m hoogte gevallen en heeft er enkel wat blauwe plekken aan overgehouden. ,,Dat meisje is een mirakel. Je moet bijna van rubber zijn om dit te overleven,'' zegt de redder die het zag gebeuren. Het meisje kwam terecht op het strand onder de rots. Ze werd met hoofdwonden overgebracht naar het ziekenhuis.

Ferrari 2010

Pompoenen voor het goede doel

Duizenden pompoenen en kalebassen in alle soorten en maten worden de komende weken in het Gelderse Oldebroek verkocht voor het goede doel. De opbrengst van de vruchten gaat naar een psychiatrisch ziekenhuis in Roemenië, laat organisator stichting Ajutor weten. De prijs van een pompoen ligt tussen de 25 cent en 15 euro.

De pompoenenverkoop is de belangrijkste inkomstenbron van de interkerkelijke stichting Ajutor. Elk jaar is het dan ook top drukte in de weken dat de pompoenen worden geoogst, laat de organisatie weten. Zaterdag 27 augustus staat Oldebroek in het teken van een heus pompoenenvestval.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Peter André is de lelijkste vent


Peter André.

Peter André is door een Engels magazine verkozen tot meest onaantrekkelijke man ter wereld. Het tijdschrift, Company Magazine, hield een enquête onder haar lezers. De 32-jarige André, samen met het blootmodel Jordan, bleef Michael Jackson en komiek Chris Evans nipt voor. De zanger alias one hit wonder won vorig jaar ook al een Naomi-award voor zijn slechte bijdrage aan de hedendaagse muziek. Het zal André waarschijnlijk allemaal worst wezen: volgende maand treedt hij met Jordan in het huwelijk. Afgelopen juni beviel Jordan van een jongetje. Brad Pitt werd door dezelfde lezers net als vorig jaar tot meest aantrekkelijke man van de wereld gekozen. Hij wordt gevolgd door Orlando Bloom en Johnny Depp.

De top tien van lelijkste mannen:
1. Peter André
2. Michael Jackson
3. Chris Evans
4. Wayne Rooney
5. Tony Blair
6. Jonathan Ross
7. Johnny Vegas
8. Chris Martin
9. Craig David
10. Pete Doherty
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Britney Spears wordt amper 77, Jennifer Lopez 82

Jennifer Lopez: langer leven dankzij innige familieband.
Britney Spears: yo-yo-diëten zijn haar nefast.


Britney Spears wordt 77, Paris Hilton, één jaar ouder en Jennifer Lopez, makkelijk 82. Dat beweert David Demkos. De wetenschapper berekende in opdracht van het magazine Blender de leeftijd van de sterren.

Puntensysteem
Blender baseert zich bij zijn berekeningen op de levensstijl van de sterren en neemt de gemiddelde levensverwachting van de Amerikaan, 79 als basis. Voor voorbeeldige levenswijzen kunnen de showbizz- meiden punten scoren. Zo leveren niet roken en drinken en naar de kerk gaan, pluspunten op. Riskante levenswijzen scoren dan weer vanzelfsprekend, negatief. Zo verloor Madonna door haar val van haar paard, twee punten. Haar macrobiotische voedingswijze leverde haar dan weer vier pluspunten op, net als haar geloof in de Kabbala- leer, plus vijf.

Britney Spears
Britney Spears (23) zal volgens Blender 77 worden. In het voordeel van de zangeres spreken haar sportieve levensstijl, plus drie punten, haar gedeelde stressvol bestaan met een legertje assistenten, plus vier. Minpunten scoort de Amerikaanse dan weer door haar roken en zonnebaden, min vier. Ook haar yo-yo- diëten en twijfelachtige partnerkeuze zijn nefast, min vijf en min negen.

Paris Hilton
Paris Hilton is vandaag 24 en wordt 78. Pluspunten voor Hilton zijn haar huisdieren, die voor een verlaagde bloeddruk zorgen. Ook met haar sterke familieband scoort ze, plus vijf. Minder is haar voorliefde voor junkfood, min vijf en haar excessief fuifgedrag, min vier.

Jennifer Lopez
Als de berekening klopt, dan wordt Lopez 82. In het voordeel van de 35- jarige spreken haar innige familieband, plus vijf en haar gezonde levensstijl, plus twee. Minder zijn dan weer haar chaotisch liefdesleven, min vier en overijverig gedrag, min vijf, beweert Demkos.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Vioxx zorgt voor gigantische schadevergoeding

In Texas heeft een jury farmaceuticaconcern Merck & Co schuldig bevonden voor de dood van een Texaanse man en zijn vrouw een schadevergoeding van 253,4 miljoen dollar toegekend. De jury achtte het bewezen dat geneesmiddel Vioxx van de farmaceuticareus verantwoordelijk was voor de dood van de man in 2001.

Het was de eerste keer dat een persoonlijk schadegeval door Vioxx door een rechtbank behandeld werd. Mogelijk volgen er nog duizend andere. Het bedrijf gaat in beroep.
Het Amerikaanse bedrijf trok in september 2004 het geneesmiddel Vioxx, een pijnstiller voor acute pijn en artrose, terug omdat het de kans op een hartinfarct verhoogt. Het middel werd ook in België uit de handel genomen.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

33-jarige Belgische toerist overlijdt in India

Erwin Pecheux, een 33-jarige toerist uit Fleurus, is in de nacht van donderdag op vrijdag in India overleden. Het bericht van de RTBF is inmiddels bevestigd door het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat het maximum wil ondernemen om de familie te helpen. Erwin Pecheux werd op 7 mei in de Indische stad Goa gehospitaliseerd met een zware infectie. Sindsdien lag hij in een semi-coma. Volgens de kranten van de Sud Presse-groep weigerde zijn mutualiteitsverzekering de man te repatriëren, omdat hij te lang ter plaatse was gebleven.

Niet gerepatrieerd
"Van zodra we vorige week op de hoogte werden gebracht, heeft het Belgisch consulaat in India het maximum ondernomen om de familie te helpen, rekeninghoudend met haar wensen en de gezondheidstoestand", zegt François Dumont, de woordvoerder van Buitenlandse Zaken. Donderdag had de zieke man laattijdig gerepatrieerd kunnen worden met een toestel van Air India, maar dat werd geweigerd door het Belgisch consulaat generaal in Mumbai (Bombay).

Air India
"Het consulaat ziet, samen met de artsen, vooreerst toe of de sanitaire voorwaarden vervuld zijn of een patiënt in zijn toestand een lange reis verdraagt. Air India vervulde niet aan die voorwaarden", had de woordvoerder aan Sud Presse uitgelegd.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.