Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Rouwkaarten vijf maanden te laat bezorgd

De post had eind februari bezorgd moeten worden, maar pas medio augustus kregen ongeveer dertig vrienden en bekenden van de begin dit jaar overleden Rita een rouwkaart door de bus gegooid. Dik vijf maanden te laat dus, stelt Groninger Jaap van Sloten, weduwnaar van Rita.

Daags na het overlijden van zijn vrouw postte Van Sloten ruim zeventig rouwkaarten. Pas toen op de begrafenis meerdere vrienden en kennissen afwezig bleken, begon het Van Sloten te dagen. "Ik ben die avond meteen gaan bellen en wat bleek: de helft van de kaarten was nooit aangekomen." De tientallen enveloppen vielen pas vorige week op de mat.

TPG Post stelt een intern onderzoek in naar de oorzaak van het voorval. Een woordvoerster laat bovendien weten de zaak zeer te betreuren. TPG en Van Sloten gaan nog overleggen over een eventuele schadevergoeding.

Supermariobros

Olifanten en leeuwen uitzetten op prairie VS

Wetenschappers willen leeuwen, jachtluipaarden, olifanten en andere zoogdieren tegen uitsterven beschermen door ze een nieuwe toekomst op de grote prairies van de Verenigde Staten en Canada te geven. Dat schrijven Josh Donlan van de faculteit voor ecologie van de universiteit van Cornell en enkele collega's in de donderdag verschenen editie van het wetenschappelijke tijdschrift Nature.

Donlan stelt dat de cheetah's, leeuwen en ander zoogdieren die nu in Afrika leven veel gelijkenis vertonen met het wild dat sinds 13.000 jaar geleden in het tijdperk van het Pleistoceen op het Amerikaanse continent is uitgestorven. Hij betoogt dat als de dieren opnieuw op de Amerikaanse prairies worden uitgezet, ze kunnen helpen bij het herstel van het ecologisch evenwicht. Ook wijst hij erop dat door de maatregel kan worden voorkomen dat leeuwen, cheetah's en olifanten uitsterven. In Afrika worden de dieren door de strijd om de natuurlijke hulpbronnen steeds meer in hun voortbestaan bedreigd.

Donlan laat weten dat het uizetten van olifanten en andere zoogdieren veel voorbereiding vereist. Er moeten grote beschermde gebieden voor het wild worden aangwezen. Verder is het noodzakelijk om voor voldoende prooien voor de roofdieren te zorgen.

Callum Rankine van het Wereld Natuur Fonds (WWF) reageerde in de donderdageditie van de Britse krant The Times sceptisch op het plan. Ze liet weten dat het niet makkelijk zal zijn om onder de Amerikanen voldoende draagvlak te scheppen voor de komst van olifanten en roofdieren. Verder wees ze erop dat uit Afrika afkomstige dieren ziekten kunnen verspreiden. Ook is niet duidelijk wat de gevolgen voor het ecosysteem zullen zijn. Volgens Rankine is het beter meer energie en middelen te steken in het beschermen van de bedreigde dieren in Afrika.

Supermariobros

Meisje gedood door tijger in VS

Een Siberische tijger heeft in een privaat dierenopvangcentrum in de Amerikaanse staat Kansas donderdag een 17-jarig meisje aangevallen en gedood.
Dat heeft de politie van het stadje Mound Valley bekendgemaakt.

Het meisje poseerde voor een foto met de tijger op de achtergrond toen het dier haar plotseling aanviel. Opzichters van het opvangcentrum grepen onmiddellijk in en schoten de tijger dood, maar het slachtoffer, Haley Hildebrand, was niet meer te redden en overleed kort na de aanval aan haar verwondingen.
Het incident vond plaats in het Lost Creek Animal Sanctuary, een in 1994 geopend dierenopvangcentrum waar vooral grote roofdieren te zien zijn.


Supermariobros

Colombiaanse drugsbaron schrijft memoires om advocaat te betalen

De ooit gevreesde en beruchte Colombiaanse drugsbaron Gilberto Rodriguez Orejuela, voormalig leider van het Cali-kartel, schrijft zijn memoires om een goede Amerikaanse advocaat te kunnen betalen.
Dat heeft zijn Colombiaanse advocaat, Jorge Luis Gutierrez, donderdag verklaard.

De vele miljoenen die Orejuela verdiende in de cocaïnehandel mogen niet worden gebruikt voor het betalen van een advocaat. De Amerikaanse justitie onderzoekt de herkomst van het geld dat verdachten als Orejuela willen gebruiken voor hun verdediging en het gebruiken van in de misdaad verdiend vermogen is uitgesloten.

Het Cali-kartel, dat jarenlang onder leiding stond van Gilberto en zijn broer Miguel Orejuela, wordt er door de Amerikaanse justitie van beschuldigd zeker 228.000 kilo cocaïne de VS in te hebben gesmokkeld en vele miljoenen dollars te hebben witgewassen. Het proces tegen de Orejuela-broers zou eind mei beginnen, maar is mede vertraagd omdat beiden zeggen geen geld voor een advocaat te hebben.



Supermariobros

Ondertitelaars kunnen Paul De Leeuw niet volgen

De rechtstreekse uitzendingen van Mooi weer De Leeuw zullen niet langer ondertiteld worden. HPresantoator Paul De Leeuw praat te snel en de ondertitels kunnen niet volgen, meldt de VARA. De herhalingen van het programma - op maandag - krijgen wel nog ondertitels.

Omdat De Leeuw zo rad van tong is, kampten de ondertitels met meer en meer fouten. Grappen gingen de mist in en bepaalde uitspraken kwamen niet tot hun recht, aldus de krant De Telegraaf.
De NOS, die instaat voor de live-ondertiteling, kreeg daar nogal wat klachten over.



Supermariobros

Golden retriever bijt oor van jongen af

In Overmere bij Berlare heeft een hond het oor afgebeten van een negenjarige jongen. Een golden retriever stak zijn kop door een hek en beet het kind dat op straat voorbijliep.

Het jongetje kon zich bevrijden en stelt het relatief goed.


Ferrari 2010

Nederlanders krijgen anti-vloeklessen

De Nederlande Bond tegen het Vloeken heeft zijn handen vol aan het geven van gastlessen tegen vloeken op scholen. Steeds meer scholen in het basis- en voorgezet onderwijs hebben behoefte aan de bijsturing van de taal van hun leerlingen.

Grenzen van vrijheid
De bond gaf afgelopen schooljaar meer dan driehonderd van dit soort lessen. Dat waren er in 2001 nog maar 120. De zegsman van de bond schrijft deze groei toe aan de interesse in normen en waarden van de laatste paar jaar. "In de jaren negentig was er vooral veel
aandacht voor persoonlijke vrijheid. Nu kijkt iedereen meer naar de grenzen van die vrijheid".

Sportclubs
Behalve lessen aan de leerlingen bezoeken de gastdocenten ook ouderavonden van scholen om ouders te informeren. De Bond tegen het Vloeken wil door middel van mailing-acties ook scholen benaderen in regio's waar nu nog weinig belangstelling voor de antivloeklessen is.


Ook bij sportclubs probeert de Bond tegen het Vloeken in hun ogen onwenselijk taalgebruik aan te pakken. Vooral voetbalverenigingen plaatsen borden met oproepen om niet te vloeken of te schelden.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Zoon Israëlische generaal weigerachtige kolonist

De ontruiming van de joodse nederzettingen in de Gazastrook heeft voor een Israëlische generaal in het bijzonder een persoonlijke dimensie: zijn zoon en diens gezin behoren tot de kolonisten die weigeren hun huizen vrijwillig te verlaten.

Terwijl generaal-majoor Iftah Ron-Tal donderdagmorgen leiding gaf aan de ontruiming van de nederzetting Kfar Darom, hadden zijn zoon Omri, zijn schoondochter en zijn kleinzoon zich verschanst in hun huis in Shirat Hayam, een kleine nederzetting aan de Middellandse Zee, waar het leger naar verwachting op fel verzet zou stuiten.

Zijn persoonlijke betrokkenheid deed Ron-Tal naar zijn zeggen niet twijfelen aan de juistheid van de Israëlische terugtrekking uit de Gazastrook. "Ik hou van mijn zoon, zijn gezin, zijn vrouw, zijn zoon, die mijn kleinzoon is", zei hij voor de Israëlische televisie. "Ik denk dat de pijn niet alleen persoonlijke pijn is, het is algemene pijn. We voeren de meest juiste missie uit en dat doen we op de beste manier die we kennen. Voor mijn gevoel is iedereen mijn zoon. We komen allemaal van dezelfde kant in Israël." Zijn zoon weigerde de pers te woord te staan.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Star Trek-fan officieel erkend in woordenboek

Een 'trekkie', de benaming voor een Star Trek-fan, is officieel een erkend Nederlands woord. Het woord trekkie staat in oktober in de nieuwe editie van het woordenboek de Dikke Van Dale. Dat laat fanclub The Flying Dutch van de sciencefictionfilms donderdag weten.

De Star Trek-fan is daarmee de enige fansoort met een benaming in het woordenboek, meldt The Flying Dutch. Een 'trekkie' staat voortaan te boek als 'fan, idolate liefhebber van alles wat met de sciencefictionserie Star Trek te maken heeft'.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Familiaal geweld neemt toe

Er wordt de laatste vijf jaar meer geweld gepleegd in de familiesfeer, zo blijkt uit statistieken van de federale politie. Vooral het geweld tussen partners of ex-partners neemt toe.

Slagen en verwondingen
In 2000 waren er 18.239 gevallen van opzettelijke slagen en verwondingen binnen de familie, in 2004 is dat gestegen tot 21.073 gevallen. De sterkste stijging is er bij geweld tussen partners of ex-partners: dat ging van 7.084 gevallen in 2000 naar 10.137 gevallen in 2004.

Opzettelijke slagen
Lichte stijgingen zijn er voor opzettelijke slagen en verwondingen
tegen de ouders (van 654 naar 793 gevallen), geweld door ouders op kinderen jonger dan zestien (van 560 naar 735) en geweld tegen andere bloedverwanten in opgaande lijn, zoals grootouders (van 154 naar 163 gevallen).

Minder kinderontvoering
De enige vorm van familiaal geweld die lijkt te dalen zijn misdrijven tegen (het juridisch statuut) van het kind, zoals kinderontvoering (van 2.356 in 2000 tot 2.069 in 2004).
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Gratis spoorabonnementen kosten belastingbetaler 20,2 miljoen euro

Gratis sporen is een realtief begrip.Vandaag sporen 119.000 werknemers gratis naar het werk. Dat is iets minder dan de helft van het aantal werknemers dat een abonnement heeft voor de trip naar het werk. Het initiatief kost de belastingsbetaler 20,2 miljoen euro.

Derdebetalerscontract
1.114 bedrijven hebben sinds begin dit jaar een derdebetalerscontract met de NMBS gesloten, waarbij de werkgever 80 procent van de abonnementsprijs op zich neemt en de overheid de rest bijpast. Werknemers dagelijks gratis naar het werk laten pendelen, is een stokpaardje van de minister van Overheidsbedrijven Johan Vande Lanotte (sp.a) om de files uit de wereld te helpen.

20,2 miljoen belastingsgeld
Op dit ogenblik hebben volgens NMBS-woordvoerder Jochem Goovaerts zowat 119.000 werknemers een gratis abonnement om naar het werk te sporen. De NMBS telt in totaal 420.000 klanten met een abonnement. Het gaat om 150.000 schoolabonnementen en 270.000 abonnementen voor pendelaars. Goed 44 procent van de abonnementen naar het werk wordt dus betaald door de overheid en de werkgever. De maatregel kostte de overheid 4,7 miljoen euro in 2004. Dit jaar trekt de overheid er 20,2 miljoen euro voor uit.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Verbod op 'mate' in Australisch parlement opgeheven

Bewakers en suppoosten van het Australische parlement mogen bezoekers en parlementsleden dankzij de persoonlijke bemoeienis van premier John Howard gewoon met 'mate' blijven aanspreken.

Howard noemde het verbod op het gebruik van het woord 'mate' (makker), dat donderdag werd ingesteld naar aanleiding van een klacht van een hoge ambtenaar, absurd. In Australië noemt iedereen elkaar voortdurend 'mate' en Howard heeft de Amerikaanse president George Bush zelfs wel eens zo genoemd.^

Oud-premier Bob Hawke noemde het verbod "belachelijke gewichtigdoenerij" en zei dat 'mate' een van de mooiste Australische woorden is. Vrijdag werd het verbod ingetrokken.


Supermariobros

Jongen bouwt zelf een achtbaan in tuin

Een 14-jarige jongen in Duitsland moet de achtbaan die hij tijdens de zomer zelf had gebouwd, terug afbreken. De houten constructie was 91 meter lang en bijna 5 meter hoog. Het jongetje had zelfs een een karretje gebouwd dat snelheden tot zo'n 20 kilometer per uur haalde.

De jongen had echter geen toestemming aan de lokale overheid gevraagd om zijn achtbaan te bouwen, en zijn speeltuig voldoet zeker niet aan de veiligheidsstandaard voor achtbanen. Tegen half september moet hij alles terug afgebroken hebben of er hangt hem een fikse boete boven het hoofd.


Supermariobros

Big Brother vindt zwangere kandidate

De oproep van de Nederlandse tv-producent Endemol aan zwangere vrouwen om zich op te geven voor een bevalling in het Nederlandse Big Brother-huis heeft geresulteerd in een groot aantal potentiële kandidates. Daaruit hebben de televisiemakers één vrouw geselecteerd.

Een Endemol-woordvoerster zei dat het gaat om ,,een wat jongere zwangere mevrouw". Meer details wilde ze niet kwijt.

De vijfde reeks in Nederland van het realityprogramma is vanaf zondag 28 augustus op de buis bij Talpa. Het huis in Aalsmeer zal in totaal onderdak bieden aan twaalf deelnemers aan Big Brother.


Supermariobros

Grote gasbel ontdekt in de Noordzee

Het Noorse conglomeraat Norsk Hydro, dat actief is in petroleum en aluminium, heeft vandaag bekendgemaakt dat het een grote aardgasbel in de Noordzee heeft ontdekt. Volgens een gespecialiseerd blad gaat het om ongeveer 30 miljard kubieke meter.

,,Hydro heeft gas gevonden in de prospectieput 35/2-1 in het noordelijk deel van de Noordzee'', zegt de groep in een mededeling. ,,De boring heeft het bestaan aangetoond van een grote gasvindplaats en de kansen voor de commerciële ontwikkeling worden als goed beschouwd.''

Norsk Hydro is de operator op het blok met een aandeel van 60 procent. Het Noorse bedrijf Petoro en het Japanse Idemitsu Petroleum hebben elk een aandeel van 20 procent.

Volgens het gespecialiseerde blad Upstream gaat het om 30 miljard kubieke meter aardgas, genoeg om een nieuwe golf van enthousiasme voor de sector te ontketenen.