Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Ferrari 2010

Dure olie drijft Belgen naar houtkachels

Belgen slaan massaal houtkachels in huis. Ze ontwijken zo de flink gestegen prijzen voor huisbrandolie en gas.

De verkoop is de voorbije maanden met eenvijfde gestegen en de bestellingen blijven binnenlopen, zeiden verkopers donderdag in diverse Vlaamse media. " Met een houtkachel bespaar je tot 20 procent op je verwarmingsfactuur", zegt kachelverkoper Marc Deruyter uit Oplinter. Hij stelt dat een gemiddeld gezin de winter doorkomt met 5 kuub hout à 55 euro per kuub.

Hoewel ook brandhout inmiddels duurder wordt. Door de grote vraag en het kleine aanbod steeg de prijs met 3 euro per kuub vergeleken met eind 2004.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Britse taxipassagier kan veilig thuiskomen

'Een veilig ritje naar huis', onder die vlag geven taxichauffeurs in de Britse badplaats Brighton vanaf donderdag condooms weg. Het project is een initiatief van condoomfabrikant Trojan, die 60.000 condooms verspreidt onder de chauffeurs.

Wie op donderdag-, vrijdag- of zaterdagavond na half elf instapt, kan twee discreet verpakte rubbertjes krijgen. In de zwarte envelop met de condooms zit tevens een folder met informatie over voorbehoedsmiddelen.

"Veel mensen hebben geen condooms bij zich na een avondje stappen. Ze besluiten dan vaak de risico's voor lief te nemen", liet een woordvoerder van fabrikant Trojan weten. "Door de condooms weg te geven is er geen excuus meer voor onveilige seks."
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Pc 1600 keer per dag doelwit krakers

Een willekeurige internetcomputer krijgt dagelijks zeker zestienhonderd keer te maken met een inbraakpoging. Gemiddeld komt dat neer op meer dan één per minuut, blijkt uit een test van de Nederlandse computerbeveiliger Madison Ghurka.

Het Eindhovense bedrijf liet in opdracht van technologietijdschrift De Ingenieur 48 dagen lang een lokcomputer (honeypot) draaien en registreerde 77.238 aanvallen. Daarvoor werden 13.607 IP-adressen gebruikt, waarvan 786 uit Nederland.

Oprichter en testleider H. van de Looy van Madison Ghurka toonde zich donderdag niet verrast door de hoge aantallen. "De verwachting was niet veel anders en de cijfers lijken redelijk constant."

Computercriminelen voeren dit soort geautomatiseerde aanvallen over het algemeen uit om controle te krijgen over zoveel mogelijk systemen (zombies). Computers zijn op die manier zowel bron als doelwit.

Kwaadwillenden misbruiken die macht om spam te versturen of aanvallen uit te voeren. Zombienetwerken lijken op dit moment de grootste bedreiging van de internetveiligheid, schreef het ministerie van Economische Zaken recent nog in een analyse over de toekomst van elektronische communicatie.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Naaktloper verrast vrouw op terras

Noorwegen zoekt een naaktloper met zwart kort haar. Hij verraste voorbije nacht een vrouw in Oslo. De vrouw van 37 hoorde een vreemd geluid, stond op en zag plots de naake man op haar terras. Hij verdween als een dief in de nacht en liet een peddel achter.

De vrouw belde in paniek naar de politie, die massaal met speurhonden uitrukte. De zoektocht leverde nog niks op, tenzij de peddel die de man achterliet op het terras.

Supermariobros

Twee zwartgolfers crashen karretje in garage

Twee tienerjongens, van 15 en 16, zijn het voor de jeugdrechter mogen gaan uitleggen nadat ze het te bont hadden gemaakt op een golfcourt. De jongens uit Brookfield besloten een partijtje te gaan golfen in de nabije club waar ze natuurlijk geen lid zijn. Ze glipten de club binnen en speelden verschillende holes. Toen ze daarna ook nog iets wilden eten in de taverne, kreeg het personeel de rare snuiters in de gaten.

De jongens vonden er niet beter op dan te vluchten, daarbij gebruik makend van een golfkarretje. Maar bij de afdaling van een steile heuvel verloren ze de controle over het stuur en crashten ze in de garage van een nabijgelegen residentiële villa. De garage was meteen beschadigd voor meer dan 4.400 euro. (

Supermariobros

Spectaculair duikboottransport naar Milaan

Een gigantische duikboot zorgt momenteel voor opzien op de Noord-Italiaanse wegen. De 350 ton zware kolos wordt tegen een slakkengangetje getransporteerd van Cremona naar Milaan, waar hij in de toekomst zal te zien zijn in het Museum van Wetenschappen en Technologie.

De onderzeeër, die in 1999 "met pensioen" ging en sindsdien in de binnenhaven van Cremona te bezichtigen was, werd op een zelfvervaardigde constructie met 240 wielen geladen. Dat berichtten de Italiaanse media vrijdag.

Sinds het vertrek maandagavond stonden duizenden kijklustigen langs de kant van de weg van het 93 kilometer lange traject. "Het schouwspel werkt als een blockbuster uit Hollywood, veel spektakel en choreografie", meent een jongen. Vele straten moesten volledig afgesloten worden voor het transport, dat zich tegen een "snelheid" van zes kilometer per uur voortbeweegt.

De 46 meter lange duikboot "Enrico Toti", die in 1968 in dienst werd genomen, zal zondagmorgen aan het Milanese museum arriveren. "Wanneer kan je onderzeeër op straat zien?", meende een vader, die zijn kinderen naar het spektakel had meegebracht. Vanaf december zal de gepensioneerde duikboot te bezichtigen zijn.

Supermariobros

Eerste rijdende geldautomaat

Nederland beschikt vanaf zondag over een rijdende geldautomaat van Rabobank en geldtransporteur Brinks.

De bedrijven hebben een geldautomaat geplaatst in een waardetransportwagen, waardoor mensen geld kunnen pinnen bij grote evenementen zoals beurzen en popconcerten. Dat heeft de bank vrijdag bekendgemaakt.

Mobiele geldautomaten bestaan al langer, maar deze zijn meestal geplaatst in een container en de installatie ervan kan lang duren. Volgens de bank is het de eerste rijdende geldautomaat in Europa en misschien wel van de wereld.

Het eerste evenement waar de rijdende automaat wordt ingezet, is het hockeytoernooi Rabo Trophy in Amstelveen komend weekend. De geldautomaat werkt als ieder ander automaat en er zijn geen extra kosten aan verbonden, aldus Rabobank. Volgens de zegsman voldoet de wagen aan de hoogste veiligheidseisen.


Supermariobros

Ruim helft jonge vrouwen simuleert orgasme

Meer dan de helft van de vrouwen tussen de 17 en 24 jaar doet tijdens de seks net alsof ze klaarkomt. Dat blijkt uit onderzoek onder lezeressen van het tijdschrift Yes. Van de negenhonderd ondervraagden bekende 51 procent wel eens een orgasme te simuleren.

Volgens Sanderijn van der Doef, als seksuologe verbonden aan het weekblad, betekent dit dat deze vrouwen op het gebied van seks nog te weinig voor zichzelf durven opkomen. "Ze zijn te veel bezig met het de ander naar de zin te maken. Gelukkig is dat iets wat veel vrouwen in de loop der jaren leren veranderen."


Supermariobros

Radio Vaticaan plant luisterspel over leven van Benedictus XVI

Radio Vaticaan wil een radiotoneelstuk maken over het leven van Joseph Ratzinger voor hij paus Benedictus XVI werd. Het stuk wordt vertolkt in het Italiaans en moet de Italiaanse luisteraars helpen het leven van de "buitenlandse" bisschop van Rome beter te begrijpen.

Ratzinger heeft recent zijn memoires gepubliceerd. Daarin schrijft hij over zijn kindertijd onder het nazi-regime, over zijn tijd bij de hulptroepen, zijn theologiestudies en zijn functie als adviseur voor de Duitse kardinaal Joseph Frings van Keulen tijdens het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965).

Laura De Luca, de producer van het stuk, wil er een twaalf- of dertiendelige serie van maken over het leven van Ratzinger tot 1977.


Supermariobros

'Homer Simpson bevordert slechte eetgewoontes'

Tweederde van de Britse ouders vindt dat Homer Simpson slechte eetgewoontes onder hun kinderen bevordert. Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse supermarktketen Somerfield, meldde de BBC vrijdag.

De zwaarlijvige hoofdpersoon uit de populaire tekenfilm The Simpsons houdt immers vooral van ongezond eten, zoals chips, donuts en koekjes.

Ook de bewoners van het Britse Big Brotherhuis krijgen kritiek van de ouders, wegens hun voorliefde voor gefrituurd eten. Het slechte eetgedrag van bekende tv-persoonlijkheden zou een verklaring zijn voor de toename van zwaarlijvigheid onder kinderen.

Uit een ander onderzoek bleek dat het met de kennis van Britse kinderen over voedsel niet best is gesteld. Eén op de vijf kinderen dacht dat biefstuk van varkens afkomstig is, één op de acht kinderen dacht dat kaas uit boter wordt gemaakt en één op de zes dacht dat broccoli een klein boompje is.

Supermariobros

Britten maken stinkende antirookfolders

De Britse nationale gezondheidsdienst NHS heeft voor zijn nieuwe antirookcampagne folders gemaakt die echt naar tabaksrook stinken. Honderdduizenden van deze folders zullen worden verspreid onder jongeren en via vrouwenbladen als Cosmopolitan.

Ook worden in vrouwenbladen antirookboodschappen verspreid die op parfumreclame lijken. De nieuwe antirookcampagne wijst er tevens op dat rokers sneller rimpels en gekleurde tanden krijgen. Volgens de bedenkers van de campagne blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat vrouwen minder onder de indruk zijn van woorden dan van een boodschap over hun uiterlijk die een beroep doet op de zintuigen.

Supermariobros

Peuter beklimt hoogste berg Engeland

Simpele chocoladekoekjes hebben een Britse peuter opgestuwd tot ongekende hoogte. De tweejarige Elisha Smith is mogelijk de jongste persoon die op eigen kracht de hoogste berg in Engeland, de 978 meter hoge Scafell Pike, heeft beklommen.

Haar ouders hadden het meisje tijdens de wandeling in het Lake Disctrict willen dragen, maar het kind rende zelf de berg op. Tijdens de wandeling kreeg zij chocoladekoekjes te eten, het enige wat haar vader en moeder bij zich hadden, zo meldde de krant TheDaily Mail op zaterdag.

Na deze prestatie zal Elisha nieuwe uitdagingen voorgeschoteld krijgen, aldus vader Shane Smith. Nog voor haar derde verjaardag zal zij los worden gelaten aan de voet van Mount Snowdon, de hoogste berg van Wales die 1085 meter meet en bij Ben Nevis, de Schotse top die met 1344 meter ook de hoogste berg van Groot-Brittannië is.

Elisha zal dan moeten bewijzen of zij net zo ambitieus is als haar ouders, die de beklimmingen graag in het Guinness Book of Records willen terugzien.


Supermariobros

Internet belangrijkste bron van informatie voor Europeanen

Voor 60 procent van de Europeanen is het internet de belangrijkste bron van informatie, vóór televisie (13,8 pct) en kranten (9,7 pct). Dat blijkt uit een studie van MSN (Microsoft) bij 12.000 personen in 10 Europese landen.

Ook de Belgen halen hun informatie veelal op het internet. Van de 1.377 ondervraagden verklaarde 52 procent dat het internet hun voornaamste informatiebron is en 74 procent verkiest het internet om snel een antwoord op een specifieke vraag te vinden, of het nu gaat om de jongste roddels over een realityshow, de prijs van een product of meer informatie over een verkiezingskandidaat.

De studie onderzocht het zoekgedrag van Europeanen in het dagelijks leven. De onderzoekers ontdekten dat elke Europeaan jaarlijks gemiddeld 32 uur vruchteloos op het internet zoekt. Belgen beperken zich hierbij tot een gemiddelde van 28 uur, maar bij Spanjaarden loopt dit cijfer op tot 43 uur. Volgens de onderzoekers is het dan ook belangrijk een goede zoekmachine te gebruiken.



Supermariobros

Boeven bekogeld met paprika's

Inspecteurs de lokale politie hebben vrijdagmiddag twee jongeren opgepakt die een gewapende overval hebben gepleegd op de Spar supermarkt aan de Kerkstraat in Vlimmeren. De snelle arrestatie is mede te danken aan de onverschrokken reactie van uitbater Stef Nuyts (36) die de gangsters te voet achtervolgde.

,,Ik was in de beenhouwerij aan het werk toen ik even over 10 uur aan de kassa tumult hoorde'', zegt Stef Nuyts. ,,Ik ging kijken en zag dat twee kerels de juffrouw aan de kassa bedreigden met een pistool. De ernst van de situatie was meteen duidelijk maar ik stormde er toch op af.''

De daders hadden ondertussen het kasregister stuk gemaakt maar ze waren nog niet aan geld geraakt. De zus van de uitbater, die ook getuige was van de feiten, bekogelde de overvallers, die maar gedeeltelijk gemaskerd waren, ondertussen met paprika's. Toen ook Stef Nuyts zich met de situatie ging bemoeien, vluchtten de overvallers. De daders liepen te voet een paadje in naast de winkel.

,,Ik ben hen met nog een paar anderen achterna gelopen en blijven volgen'', gaat Nuyts verder. ,,We doorliepen verscheidene straten. Ik weet niet welke afstand we hebben afgelegd, alleszins meer dan één kilometer. Ondertussen werd het pistool meermaals op mij gericht maar omdat ik dacht dat het een plastieken exemplaar was, bleef ik doorlopen. Ik had via mijn gsm contact met de politie en kon ik hen onze positie doorgeven. Aan het Laar konden twee politieploegen de overvallers inrekenen.''






Supermariobros

Soms bizar

Een vluchtige blik op de 922 pagina's lange lijst van mandaten levert interessante, grappige en ronduit bizarre weetjes over de verkozenen op.

Rare beroepen

Veel politici zijn advocaat. Maar wie wist dat je tegelijk senator en loontrekkend bediende kon zijn zoals Stéphanie Anseeuw (VLD)? Paul Tant is niet alleen kamerlid maar verdient ook bij als expert van een waterdistributeur. En Herman De Croo combineert het voorzitterschap van de Kamer met de harde stiel van - u gelooft het niet - landbouwer.

Onvermoede interesses

Sommige onbezoldigde functies verraden onvermoede interesses: senator Paul Wille (CD&V) is voorzitter van de Vlaams-Indische Kamer van Koophandel, Stefaan De Clercq vertegenwoordiger van de crematoria van Zuid-West-Vlaanderen en Luc Sevenhans (Vlaams Belang) bezieler van de Jachthoornkring Brasschaat.

Jong en oud

Dat Mia De Schamphelaere (CD&V) bestuurder is in zestien (!) vzw's van het katholiek onderwijs en Dany Vandenbossche (SP.A) actief is in de vzw Geus van Gent verrast niet echt. Maar wie kon bevroeden dat rijpe vijftiger Tony Van Parys (CD&V) in het bestuur zetelt van jeugdclub Surboum?

Mysterieus

Socialisten engageren zich in mysterieuze vzw's zoals 't Grood Verzet (senator Inga Verhaert), de Bloesemboompjes (Karine Jiroflée) en MaydayMaydayMayday (Philippe De Coene).

In vrouwenhanden

Wil iemand ons uitleggen waarom niemand zich zorgen maakt over het lidmaatschap van Bart Somers in de vzw Stad in Vrouwenhanden?