Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Ferrari 2010

Citaat van: Supermariobros op 12 augustus 2005 - 09:02:06
Plan om begluren van mensen te verbieden

De gemeente Veere in Zeeland wil het bespieden van mensen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gaan verbieden. De politie kan dan optreden tegen mensen die gluren of ongewenst opnamen maken, zei wethouder J. Bostelaar donderdag.

Aanleiding voor de aanpassing van de verordening is een voorval begin mei dit jaar in Oostkapelle. De politie trof daar 's nachts een man aan in een auto met een videocamera. De man had toegegeven dat hij aan het gluren was en met de camera erotische beelden hoopte te kunnen maken.

De politie kon de man niet aanhouden omdat hij geen strafbaar feit had gepleegd. Met de aanpassing van de APV kan dat in de toekomst wel.



Dat zou pas een bullshit regel zijn. Ok, zo voor het huis gaan staan met een camera is overdreven, maar als je vanuit jouw raam op de tuin van je buren kan kijken, wat is daar mis mee? Gaan ze je dan straffen omdat je door je raam kijkt terwijl de buren buiten de was aan het ophangen zijn?  :-\
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Tilburgse struisvogel opnieuw ontsnapt

Een struisvogel die vorige maand trimmers lastig viel in Tilburg, loopt opnieuw los. Dit meldde een woordvoerder van de Tilburgse politie vrijdag. Het dier viel donderdagochtend een wandelaar aan. Een zoekactie van de politie en de eigenaar naar het agressieve dier heeft tot nu toe niets opgeleverd.

Volgens de politie hebben onbekenden de omheining van het terrein waar de struisvogel verblijft aan het De Siptenpad in Tilburg opengeknipt.

Half juli raakte de struisvogel ook al op vrije voeten. Omdat de politie toen vreesde dat het dier op de snelweg A58 voor gevaarlijke situaties zou zorgen, werd met een helikopter en tien agenten naar het dier gezocht. Nadat het gevangen was, maakte de eigenaar het hek van zijn verblijf hoger.

Ferrari 2010

Peruviaanse premier dient ontslag in

De Peruviaanse premier, Carlos Ferrero, heeft donderdag zijn ontslag ingediend na de benoeming van de nieuwe, controversiële minster van Buitenlandse Relaties, Fernando Olivera. De premier maakte zijn beslissing bekend in een communiqué.
Fernando Olivera is de leider van de kleine FMI-partij die president Alejandro Toledo steunt. Olivera is een controversieel politicus omdat hij onlangs zijn steun uitsprak voor drie regionale regeringen die toestemming hadden gegeven voor de aanleg van cocaplantages in verscheidene valleien. De cocaplant wordt echter gebruikt voor de productie van de drug cocaïne.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Elf mensen aangehouden na zware mijnramp in China

In China zijn elf mensen aangehouden na de zware mijnramp vorig weekend waarbij vermoedelijk meer dan honderd kompels zijn omgekomen.

Hulpverleners zijn intussen nog altijd op zoek naar de 122 mijnwerkers die vermist zijn na de overstroming vorig weekend in een mijn in Guangdong, in het zuiden van het land. Tot nu toe is nog maar een lichaam geborgen. Het lijk van de kompel werd woensdag teruggevonden. Het is erg onwaarschijnlijk dat er nog overlevenden zijn aangezien de mijnwerkers al sinds vorig weekend vastzitten op 480 meter diepte.

Elf verantwoordelijken voor de mijn, die zonder vergunning werd uitgebaat, waren na de catastrofe gevlucht. De Chinese overheid richtte een speciaal team op om de ramp te onderzoeken en de verantwoordelijken voor het gerecht te brengen. De elf zijn intussen terecht.

Volgens de Chinese krant "China Daily" is de overheid echter deels verantwoordelijk voor de ramp en moet ze haar verantwoordelijkheid opnemen, aldus de krant in een editoriaal. "De overheid heeft onvoldoende ernstige maatregelen genomen voor de controle van de mijnen", luidt het.

De Chinese mijnen worden beschouwd als de gevaarlijkste ter wereld en het nieuwe drama toont eens te meer aan dat de veiligheid er vaak wordt opgeofferd aan de industrialisering. In de eerste helft van 2005 zijn in de mijnen al ongeveer 2.700 mensen omgekomen.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

'Belgisch' weer goed voor appel- en perenoogst

Het slechte weer van de afgelopen weken zorgt voor een goede appel- en perenoogst. Dat meldt de koepelorganisatie van zes groente- en fruitveilingen LAVA.

Volgens de organisatie zijn er dit jaar iets minder appels dan vorig jaar en zorgde het verketterde zomerweer voor extra sappige peren.
"Temperaturen van ongeveer twintig graden en geregeld een regenbui zijn ideaal voor de rijping. Ze doen de oogst zwellen en zorgen voor een groter volume dan aanvankelijk geraamd", luidt het.

De eerste peren van de nieuwe oogst liggen eind augustus in de rekken, voor de nieuwe appeloogst is het nog wachten tot 15 september. Met zowat 341.000 kg appels en ongeveer 220.000 kg peren is de oogst ongeveer 4 procent kleiner dan vorig jaar. Een Europese prognose voorspelde in juli nog een daling van 8 procent, maar door het Belgische zomerweer blijft de schade beperkt. In vergelijking met 2003 zal de appeloogst 6 procent hoger liggen en de perenoogst zelfs 25 procent hoger.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Paus krijgt binnenkort oproeping voor Duitse verkiezingen

De Duitse paus Benedictus XVI krijgt binnenkort zijn oproepingsbrief om te gaan stemmen voor de wetgevende Duitse verkiezingen van 18 september.
De oproepingsbrief wordt eind volgende week verstuurd naar zijn domicilie in Pentling nabij Regensburg, waar Joseph Ratzinger als resident geregistreerd staat. De paus heeft er een huis sinds 1969.

Georg Ratzinger, de in Regensburg wonende broer van de paus, houdt zich bezig met zijn briefwisseling en zal hem de brief bezorgen, verklaarde Robert Griesbeck, een verantwoordelijke van de gemeente Pentling.

"Als we de oproepingsbrief rechtstreeks versturen, bestaat het gevaar dat de paus de oproepingsbrief maar krijgt eens de verkiezingen voorbij zijn", verklaarde Griesbeck, die van mening is dat de brief verloren zou gaan in de massa briefwisseling die de kerkleider dagelijks krijgt.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Treurende soldatenmoeder wil soelaas van Bush

De Amerikaanse president George W. Bush heeft tijdens zijn vakantie op zijn ranch in Texas een ongewenste buur gekregen.
Een treurende soldatenmoeder kampeert sinds eind vorige week in de buurt van zijn domein, eist een gesprek met hem over de Irakoorlog en wil beslist niet het veld ruimen.

Dat is echter niet alles. Wat zich eerst als een eenzame actie van een verbitterde en vertwijfelde vrouw aankondigde, heeft zich intussen uitgebreid. Steeds meer medestanders en journalisten stromen toe, mensen leggen bloemen, geld en eten voor haar neer, en op het internet uiten sympathisanten hun steun. De vermoeide, sluimerende protestbeweging tegen de Irakoorlog, die een symbolische figuur meer dan nodig had, ruikt zijn kans.

Ze heet Cindy Sheehan, komt uit Californië en is 48 jaar oud. Haar zoon, Casey Sheehan, was 24 toen hij in 2004 in de buurt van Bagdad om het leven kwam - vijf dagen na zijn aankomst in Irak.
Voor zijn dood had de moeder reeds haar twijfels aan de door Bush opgegeven redenen voor de Irakoorlog, nu is ze door het verlies een felle tegenstander geworden. Een ontmoeting met de president, die van tijd tot tijd met groepen nabestaanden bijeenkomt, maakte haar alleen maar woedender. Hij ontweek haar vragen over de zin van de Irakoorlog en veranderde steevast van onderwerp "toen ik hem over Casey wilde vertellen. Hijzelf noemde hem nooit bij naam, maar had het altijd maar over het verlies van een geliefde", beschreef Sheehan die ontmoeting in diverse interviews.

Nu wil ze antwoorden. Afgelopen zaterdag sloeg de Californische, die begin dit jaar een actiegroep met de naam "Gold Star Families for Peace" stichtte, haar tent op op drie kilometer van de Bush-ranch aan de kant van de weg die naar de residentie van de president leidt. Ze wil pas naar huis terugkeren als Bush haar vraag heeft beantwoord "waarom haar zoon in Irak moest sterven".
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

130 Belgen moeten pacemaker laten vervangen

Ruim 130 Belgen met een pacemaker van de Amerikaanse firma Guidant moeten een vervangingstoestel laten inplanten.
Bij enkele pacemakers die tussen 1997 en 2000 geproduceerd werden, is een defect vastgesteld, waardoor vocht in het toestel kan komen. Het nieuws, dat donderdag door VTM werd bekendgemaakt, is door Volksgezondheid aan Belga bevestigd.

De getroffen pacemakerfamilie, zoals een lot pacemakers wordt genoemd, bestond uit 450.000 exemplaren. Achtenzeventigduizend daarvan bevatten het defecte onderdeel, dat door een ander bedrijf werd aangeleverd. Er waren tot nu toe slechts 65 meldingen van patiënten die met het defect geconfronteerd werden. Dodelijke slachtoffers zijn er niet.

In ons land werden 1.520 pacemakers van het getroffen lot ingeplant. Dertig procent van deze patiënten zou intussen op natuurlijke wijze zijn overleden, schat Dirk Joostens, verantwoordelijke CRM (Cardiaque Rhythm Management) bij Guidant Belgium. Alleen de patiënten die volledig afhankelijk zijn van hun hartstimulator, zo'n 15 procent of 135 mensen, moeten hun pacemaker laten vervangen. Guidant vergoedt deze ingreep.
Volksgezondheid werd op 18 juli al van het probleem met de pacemakers op de hoogte gebracht. Philippe Bauwin van de cel 'Medische Hulpmiddelen' bij Volksgezondheid zegt dat incidenten met pacemakers en defibrillatoren zich geregeld voordoen. Een tijd geleden was er nog een waarschuwing over problemen met inplantbare hartdefibrillatoren, eveneens van Guidant. In het Amerikaanse Utah viel zelfs een dodelijk slachtoffer.

Een pacemaker is een apparaat dat een onregelmatig kloppend hart weer in het juiste ritme brengt. Het geeft constant impulsen.
Defibrillatoren treden pas in werking wanneer het hart het dreigt te begeven. Een schokje moet het hart hier weer op gang brengen.
Professor Mattias Duytschaever, cardioloog in het Universitair Ziekenhuis van Gent, stelt hartpatiënten die hun pacemaker moeten laten vervangen, gerust. De ingreep is niet zo zwaar en duurt maar een half uur. De patiënt kan 's avonds al weer naar huis. Hij geeft nog mee dat alle cardiologen door Guidant op de hoogte zijn gebracht van het probleem met de pacemakers en gevraagd zijn om enkel de betrokken patiënten te verwittigen. Zo wordt onnodige paniek vermeden.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Student vindt Picasso van zijn grootmoeder terug

De Amerikaanse student Tom Beningson is 6,5 miljoen dollar rijker door een schilderij van Picasso dat ooit aan zijn grootmoeder heeft toebehoord. Het schilderij Vrouw in wit was de eigendom van Carlota Landsberg die in 1938 uit Duitsland vluchtte. De nazi's namen haar kunstcollectie in beslag. De jonge Beningson kwam er bij toeval achter dat zijn grootmoeder een Picasso had verloren en vond het schilderij terug bij Amerikaanse verzamelaars, maar die weigerden het schilderij terug te geven. Uiteindelijk werd een minnelijke schikking getroffen en krijgt Beningson een niet onaardige schadevergoeding. De waarde van het schilderij wordt op 10 miljoen dollar geschat.







Ferrari 2010

Frans echtpaar 81 jaar getrouwd

Een Frans echtpaar uit Argenton-sur-Creuse is misschien wel het oudste ter wereld. Marguérite en André Debry, respectievelijk 100 en 107 jaar oud, vieren vrijdag hun 81e trouwdag, meldde de krant Le Parisien.

De twee ontmoetten elkaar kort na de Eerste Wereldoorlog en trouwden in 1924. Zij vertelden aan de krant wat het geheim van hun meer dan tachtig jaar samen: dezelfde smaak, respect en geen ruzie.

De krant schrijft dat het Guinness Book of Records het mis heeft met het idee dat een Amerikaans echtpaar uit Philadelphia het oudste echtpaar ter wereld is. De Debry's kan het overigens allemaal niets schelen, zeiden zij.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Duurste terrassen van het land in Amsterdam

Wie op het Leidsche- of Rembrandtplein in Amsterdam twee fluitjes (bier), twee rosé en twee frisdrank bestelt, is 14,48 euro kwijt. De hoofdstad heeft dankzij die prijzen de duurste terrassen van Nederland. Dezelfde bestelling op een terras in Eindhoven kost 11,08 euro, waarmee de Brabantse gemeente de goedkoopste terrassenstad is.

De cijfers komen uit een onderzoek van horeca-adviesbureau Spronsen & Partners, dat donderdag is gepubliceerd. Het bureau nam plaats op terrassen in 21 grote steden en bestelde overal hetzelfde: twee pils, twee rosé en twee fris.

Amsterdam, Rotterdam en Haarlem voeren de lijst aan met de duurste terrassen. Eindhoven (21e), Dordrecht (20e) en Enschede (19e) zijn de goedkoopste steden. Dordrecht heeft tevens de eer dat in die stad voor een biertje het minst hoeft te worden betaald: 1,55. Ook voor de BOB (Bewust Onbeschonken Bestuurder) is Dordrecht voordelig, want een frisdrankje kost er 1,60; de laagste prijs van de 21 gemeenten. In Amsterdam kost datzelfde glaasje fris 2,21 euro. De prijzen zijn dit jaar vergeleken met die van 2004 met 2,1 procent gestegen.

De meeste onderzochte terrassen moeten tegen 01.00 uur sluiten. In Enschede en Rotterdam mogen doorzakkers blijven zitten tot respectievelijk 04.00 en 05.00 uur. Volgens de onderzoekers zijn de trends dit jaar ice-koffie en caffiato's, ijskoude cappuccino. Bitterballen zijn uit, olijven en nacho's zijn in. Rosé blijft onverminderd populair, zowel bij vrouwen als mannen.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Met Schwarzenegger naar de Stones

Voor 100.000 dollar naar de Rolling Stones. Het lijkt wat veel, maar voor dat bedrag zit je wel met Arnold Schwarzenegger in zijn VIP-box bij het Stones-concert van 21 augustus in Fenway Park in Boston. De voormalige acteur en gouverneur van Californië hoopt veel geld te kunnen inzamelen door zijn weldoeners mee te nemen naar een Stonesconcert.

Dat geld heeft hij nodig voor zijn campagne voor de speciale verkiezingen op 8 november. Inwoners van Californië moeten naar de stembus om een oordeel te vellen over maatregelen die Schwarzenegger wil nemen, maar die door het door Democraten beheerste Congres van de staat zijn afgewezen. Dat vond de voorstellen van 'Arnie' te rechts en en heeft die dus afgewezen. Nu is het de beurt aan de inwoners om een oordeel te vellen.

Democraten zullen waarschijnlijk niet op de uitnodiging van de gouverneur ingaan. Voor wie een plaats in de VIP-box te duur vindt, is er ook een goedkopere mogelijkheid om naar het concert te gaan en toch kennis te maken met de gouverneur. Voor 10.000 dollar is er een kaartje te koop voor een plaats op de voorste rij en een privé-ontmoeting met Schwarzenegger voor de aanvang van het concert.

Een woordvoerder van de Stones liet weten dat de band niet betrokken is bij Schwarzeneggers inzamelingsactie.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Incassoregister zelf notoire wanbetaler

De landelijke Bedrijvendatabank, die deze week via de website incassoregister.nl de inmiddels omstreden verkiezing van de 'wanbetaler van de dag' heeft geïntroduceerd, blijkt zelf rekeningen niet te betalen.

Het Amsterdamse bedrijf heeft bij ten minste één leverancier een totale schuld van ruim 35.000 euro, en deurwaarders lopen er de deur plat. Sinds maandag verschijnen er op de digitale schandpaal 'wanbetaler van de dag' namen van willekeurige ondernemers die rekeningen niet betalen. De site is opgezet om bedrijven te waarschuwen om niet met geregistreerde wanbetalers zaken te doen.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Australische kinderen door fout weggehaald bij moeder

De Australische Kinderbescherming heeft vorig jaar door een bureaucratisch misverstand twee kinderen laten weghalen bij hun moeder en ondergebracht bij de vader van een van hen. De organisatie had het dossier van de moeder verward met die van een verslaafde vrouw met een gelijk luidende naam, zo meldde de krant The Australian op vrijdag.

De moeder kreeg de afgelopen vijftien maanden geen hulp van rechtsbijstandsinstanties om haar kinderen van acht en elf jaar oud terug te halen, omdat de zaak zo duidelijk in haar nadeel leek te spreken. Pas nadat zij zelf er achter was gekomen dat de dossiers waren verwisseld, is haar juridische hulp toegezegd om de rechtszaak over de voogdij, die volgende week op de rol staat, voor te bereiden.

De vrouw zei tegen de krant dat de fout "haar leven en dat van haar twee oudere kinderen heeft verwoest". De man bij wie de kinderen de afgelopen vijftien maanden hebben gewoond zou volgens The Australian een criminele achtergrond hebben en drugs gebruiken.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

'Bonnie en Clyde' aangehouden in Ohio

De politie in de Amerikaanse staat Ohio heeft de vrouw aangehouden die dinsdag buiten een rechtbank een gevangenisbewaarder doodschoot en haar veroordeelde echtgenoot hielp ontsnappen. Ook de man is gearresteerd.

Na de schietpartij van dinsdag opende de politie een massale klopjacht op Jennifer en George Hyatte. De tot 35 jaar cel veroordeelde Hyatte riep 'schieten' tegen zijn 31-jarige vrouw toen hij vanuit de rechtbank weer naar de gevangenis zou worden overgebracht.

Zij opende toen het vuur op een gevangenisbewaarder die later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleed. Een andere cipier schoot nog op de vluchtauto waarin het koppel wegreed.

De vrouw, die haar echtgenoot ontmoette toen zij in de gevangenis als verpleegster werkte, zou daarbij gewond zijn geraakt.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.