Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Ferrari 2010

1 op 25 vaders is niet de échte papa

Heel wat mama's zetten papa voor lul met andere man. Eén op 25 mannen is niet de vader van zijn kinderen. De papa's voeden kinderen op die mama met een andere man gemaakt heeft. Het gaat in de meerderheid weldegelijk om kinderen verwekt tijdens overspel. Het aantal vergissingen bij kunstmatige insiminatie is immers verwaarloosbaar, blijkt uit een onderzoek van Britse wetenschappers.

Tot 30 procent
Volgens sommige onderzoeken is een op de honderd mannen niet de echte vader. Andere concluderen dat 30 procent van de mannen na een test niet de biologische vader blijkt te zijn.

Gemiddeld 4 procent
De studies wijzen volgens Britse wetenschappers er op dat gemiddeld 4 procent van de mannen het kind van een ander opvoed. Dat zou betekenen dat een op de 25 mannen ten onrechte denkt dat hij de biologische vader is, meldt De Telegraaf.

Overspel
Overigens ging de moeder van het kind in vrijwel alle gevallen vreemd. In een heel enkel geval werd de moeder door het verkeerde zaad bevrucht bij kunstmatige inseminatie. De conclusies van het onderzoek verschijnen in een wetenschappelijk artikel in het Journal of Epidemiology and Community Health.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Australië heeft vulkaan





Australië, een continent met woestijnen en tropische bossen, kan zich nu ook beroemen op een actieve vulkaan die meer dan twee keer in omvang groeide sinds hij na een 75.000 jarenlange slaap wakker werd. Satellietbeelden toonden woensdag aan dat het meest afgelegen gebied van het land, het subarctische McDonald Island, lava spuwde uit zijn onvruchtbare bodem zoals tandpasta uit een tube.

Onherbergzaam
McDonald, meer dan 4.000 kilometer van het tipje van de Australische zuidwestkust, kreeg slechts twee keer bezoek sinds het eiland werd ontdekt in 1874 en is één van 's werelds onherbergzaamste plaatsen voor menselijke bewoning.

"Ondanks de traagbewegende aard van lava hebben erupties de afgelopen 13 jaar de geografie van het eiland al gewijzigd, waarbij ori'ntatiepunten verdwenen en nieuwe ontstonden", vertelde minister van Milieu Ian Campbell aan de pers over de actieve vulkanische werking.

Puimsteen lokt pinguïns
Alhoewel het 2,4 vierkante kilometer grote vlekje de laatste plaats ter wereld is waar ook maar iemand zich zou willen vestigen omwille van zijn winderige oppervlakte en ijskoude wateren, wint het aan populariteit bij vogels omdat de puimsteen die wordt uitgespuwd door de vulkaan ideaal nestmateriaal vormt. "Koningspinguïns, die nooit op het eiland zijn opgemerkt of er een heel lange tijd wegbleven, zijn er kolonies begonnen", zei Campbell.

Het eiland staat op de lijst van het Werelderfgoed, net zoals zijn buur, het 44 kilometer verderop gelegend Heard Island.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Paleis van Koning David ontdekt

In het oosten van Jeruzalem zijn Israëlische archeologen bij opgravingen mogelijk gestoten op het paleis van de oudtestamentische koning David. Dat meldt The New York Times.

De vondst deed zich voor in de zogenaamde Davidstad, een heuvel ten zuiden van de oude stad. Archeologe Eilat Mazar is er zeker van dat zij het huis ontdekt heeft waarvoor de Fenicische koning Hiram uit Tyrus bouwmaterialen naar Jeruzalem stuurde (2 Samuel 5, 11; 1 Kronieken 14, 1). Andere wetenschappers blijven eerder sceptisch over de vondst.

In het geheim
De opgravingen werden gefinancierd door een joodse bankier uit de VS die graag zou bewijzen dat Jeruzalem wel degelijk de hoofdstad was van het joodse koninkrijk, zoals beschreven in de Bijbel en dat dit geen mythe is zoals de Palestijnen beweren. De opgravingen zijn in het geheim uitgevoerd om verstoringen te voorkomen.

Belangrijke ontdekking
"Het gaat om een belangrijke ontdekking omdat tot op heden maar weinig harde bewijzen uit de tijd van koning David voorhanden zijn", aldus archeoloog Gabriel Barkay van de Bar-Ilan Universiteit (Ramat Gan). De wetenschappers denken nu met heel wat stukken aardewerk uit de elfde eeuw voor Christus een bewijs gevonden te hebben voor de ontdekking van het paleis van koning David. Deze oudtestamentische koning regeerde van ongeveer 1004 tot 965 voor Christus.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

"Bijbel legde basis voor zevendagenweek"

De Bijbel heeft de basis voor de zevendagenweek gelegd. Tot die conclusie is Jack Sasson, professor Joodse Studies aan de gerenommeerde Vanderbilt Universiteit in Nashville, gekomen, aldus KerkNet Vlaanderen zondag.

In de Bible Review boog Sasson zich over de vraag hoe we tot de bestaande tijdsindeling van weken, dagen, minuten, seconden gekomen zijn. Daarbij had hij vooral oog voor de invloed van het boek Genesis.

"Week is helemaal anders"
"God riep dagen, maanden en jaren in het leven. De dag is gebaseerd op de rotatie van de Aarde, de maand op de relatie van de Maan met de Aarde en het jaar op de relatie van de Zon met de Aarde (...) Maar de week is iets helemaal anders", zo citeerde het katholieke persbureau de publicatie.

Sasson beklemtoonde dat de week een erg kunstmatige constructie is. Sommige historici geloofden dat de oude Mesopotamiërs nog voor de Israeliërs hun week in zeven dagen opdeelden.

"Toch ben ik ervan overtuigd dat deze zevendagenweek en vooral de slotdag, die een rustdag is, uniek was voor Israël. De zevende dag werd door het volk van Israël ook nadrukkelijk in verband gebracht met de Schepper: zes dagen zal je werken, maar de zevende dag is sabbat voor de Heer uw God. Op die dag zal je niet werken", zo citeerde KerkNet de wetenschapper.

"Verre van  evident"
Die joodse opvatting werd overgenomen door het christendom, dat de rustdag verschoof van zaterdag naar zondag. Volgens Sasson is het opsplitsen van de week in zeven dagen verre van evident.

De Maya's wisselden af tussen een dertiendagen- en een twintigdagenweek. De week in Bali varieerde van één tot tien dagen en het pre-christelijke Litouwen kende weken van negen dagen. Rome kende tot in de vierde eeuw, toen Keizer Constantijn het Romeinse Rijk tot het christendom bekeerde en de zevendagenweek verplicht stelde, de achtdagenweek.

Mislukte pogingen
Latere pogingen om de zevendagenweek ongedaan te maken, mislukten. De Sovjet-Unie probeerde zonder succes de zesdagenweek, met de zesde dag als rustdag, in te voeren. In 1793 probeerde men tijdens de Franse Revolutie nog eens de maand in decaden van tien dagen in te delen. Maar in 1806 moest Napoleon terugkeren naar de zevendagenweek,
aldus Kerknet Vlaanderen.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Nu ook wetenschappelijk bewezen: vrouwen schieten tekort in bed

Het is nu ook wetenschappelijk bewezen: vrouwen schieten schromelijk tekort in bed. Uit onderzoek aan de Duitse universiteit van Göttingen blijkt dat ze amper 35 procent van de seksuele fantasieën van hun minnaar waarmaken.


Relatief
Hierbij moet wel de volgende kanttekening gemaakt worden. Vrouwen treffen niet alle schuld, het ligt ook vaak aan de mannen zelf, die haast nooit hun diepste wensen kenbaar maken.


Openheid en communicatie
Lou Paget, schrijfster van de bestseller Die perfekte Liefhaberin, vrij vertaald: De perfecte minnares, heeft alvast raad voor de vrouwen en vriendinnen. "Ze kunnen hun bedpartner gewoon helemaal gek maken door hem te vertellen wat ze zelf willen. Deel jouw erotische fantasieën met hem en je zal merken dat hij dan sneller de zijne deelt met jouw. Openheid en communicatie zijn dus de sleutelwoorden", aldus Paget.


Zeven tips
Ze verkocht in Duitsland al meer dan een miljoen exemplaren van haar boek. Paget geeft bladzijden goede raad aan de vrouwen. We sommen er een zevental haalbare op:

1. Wees verrassend, doe vooral niet wat hij verwacht.

2. Verklap hem je heetste fantasmen.

3. Fluister opwindende geheimpjes in zijn oren.

4. Prikkel hem met je tong.

5. Stimuleer hem met je handen.

6. Mannen kicken op orale seks.

7. Laat je volledig gaan, schreeuw je genot uit.


Allée vrouwen, nu wete hoe ge het moet doen hé  ;) ;D
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

UFO's laten Engeland links liggen

In Groot-Brittannië worden steeds minder UFO's gesignaleerd. De situatie is zelfs zo ernstig dat sommige clubs van UFO-spotters misschien moeten sluiten.

Dit heeft de Britse krant The Guardian donderdag gemeld. De publicatie noemt de situatie in het Noord-Engelse graafschap Cumbria als voorbeeld. Daar werden in 2003 nog zestig niet-geïdentificeerde vliegende voorwerpen gesignaleerd. In 2004 werden veertig vliegende schotels geturfd. Maar dit jaar is in Cumbria nog geen enkel UFO gezien.

Volgens C. Parr van de afdeling Cumbria van de British UFO Hunters is de oorzaak voor het fenomeen onduidelijk. Het zou gewoon zo kunnen zijn dat mensen nu andere hobby's hebben dan uit te kijken naar UFO's.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Felle voorstander celibaat verdacht van overspel

Dat sommige geestelijken hun eigen geloof weleens willen afvallen is menselijk, maar wat nu in de VS aan het licht kwam, is wel echt het toppunt van hypocrisie. Het aartsbisdom New York is een onderzoek begonnen naar een vooraanstaande geestelijke van het aartsbisdom die betrapt is op een relatie met zijn secretaresse. Dat meldde de krant New York Daily News. De geestelijke staat bekend om zijn felle protesten tegen de "van seks doordrenkte Amerikaanse samenleving" én als fervent verdediger van het priestercelibaat.

Detective
Het was Philip de Filippo, de man van de geliefde van de priester, die de zaak aan het licht bracht. Hij had een detective ingeschakeld omdat hij zijn 46-jarige vrouw Laura van een buitenechtelijke relatie verdacht. Dat leverde videobeelden op waaruit bleek dat Laura en de 79-jarige mgr. Eugene Clark op zijn minst een keer samen urenlang in een motel hadden verbleven. De 14-jarige dochter trof haar moeder aan terwijl die slechts gekleed in lingerie bij de geestelijke op schoot zat.

Onschuldig
De Filippo was achterdochtig geworden omdat zijn echtgenote steeds vaker laat thuiswam. Als hij haar interpelleerde, kreeg hij steevast te horen dat ze moest "overwerken". De geestelijke ontkent de aantijgingen. Volgens hem is er slechts sprake van "onschuldige gebeurtenissen". Philip de Filippo heeft inmiddels een echtscheidingsprocedure tegen zijn vrouw Laura ingezet.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Honden op voorschrift

Binnen de Britse openbare gezondheidzorg wordt werk gemaakt van een nieuwe therapie, zo meldt de Sunday Times: honden op voorschrift. Een sympathiek idee dat echter nogal wat beroering veroorzaakt omdat veel critici vinden dat de gezondheidsdienst haar (schaarse) geld wel beter kan gebruiken.

Gratis welvaartstaat
Het was een van de pijlers van de Britse welvaartstaat: een volledig gratis gezondheidsdienst voor alle inwoners. En enkele decennia lang keken andere landen inderdaad met enige jaloezie naar die National Health Service (NHS). Maar naarmate de medische wetenschap vorderingen maakte en steeds meer onderzoeken verrichtte, naarmate de daarvoor bestemde apparatuur duurder werd en de verouderende bevolking steeds meer zorg behoefde, raakte de gratis dienst in de problemen.

Het geld raakte op, met als gevolg lange wachttijden, ook voor levensbedreigende ziektes, en voor ons pre-historische ziekenhuiszalen met 16 bedden, soms gemengd, met mannen en vrouwen slechts door een zeil van elkaar gescheiden. De regering-Blair maakte van een betere gezondheidszorg een van haar prioriteiten, stak daar honderden miljoenen ponden in en maakt inderdaad vorderingen, want de wachtlijsten slinken.

1.500 per patiënt
Maar echt uit de problemen is de NHS nog lang niet, en dat verklaart de kritiek die is opgestoken nu bekend werd dat een hondentherapie wordt uitgebouwd waarbij langdurig zieken geld krijgen om een hond te kopen, in de hoop dat hierdoor hun toestand zal verbeteren. Sterker nog, de 1.500 euro per patiënt die hiervoor in aanmerking komt, omvat ook de aanschaf van hondenvoer en de facturen van de dierenarts.

Toch is de idee hierachter medisch behoorlijk goed onderbouwd. Studies hebben al herhaaldelijk aangetoond dat het hebben van een huisdier goed is voor de geestelijke en fysieke gezondheid van de mens, zeker van de alleenstaande. En er bestaat al een organisatie in Engeland die 3.500 kwispelstaartende honden en 90 snorrende katten beschikbaar heeft om patiënten in ziekenhuizen op te vrolijken.

Economisch verantwoorde ingreep
En die therapeutische voordelen maken, volgens de intiatiefnemers, dat het hier wel degelijk om een economisch verantwoorde ingreep gaat. Want het zorgen voor een huisdier doet patiënten sneller genezen omdat ze zich minder geïsoleerd voelen, wat een rechtstreekse uitwerking heeft op hun gezondheid. Dat biedt de NHS het voordeel dat die mensen niet zo dikwijls in het ziekenhuis moeten worden opgenomen. En dat spaart veel geld uit.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Zwart gat blaast bel in melkweg

Astronomen hebben een enorme bel rond een zwart gat ontdekt. De gasbel wordt geblazen door een jet, een straalstroom, afkomstig van het zwarte gat. Volgens wetenschappers uit Nederland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, die daarover in de jongste editie van het tijdschrift Nature publiceren, betekent de ontdekking dat lang is onderschat hoeveel energie zwarte gaten weer terugpompen in het heelal. Zij slokken dus niet alleen materie op uit hun omgeving.

De bel werd ontdekt in radio-astronomische waarnemingen met de Westerbork Synthese Radio Telescoop (WSRT) van Astron (Stichting Astronomisch Onderzoek Nederland). De waarnemingen richtten zich op de ršntgen dubbelster Cygnus X1, waarvan bekend is dat zich daar een zwart gat bevindt. De bel is daarna eveneens aangetroffen in waarnemingen van de Engels-Nederlandse Isaac Newton Telescoop op de Canarische Eilanden.

"We wisten al dat de zwarte gaten in het centrum van andere melkwegstelsels enorme hoeveelheden energie produceren, maar deze vondst bewijst dat iets dergelijks ook plaatsvindt bij de veel kleinere zwarte gaten in onze eigen achtertuin", aldus E. Gallo van de Universiteit van Amsterdam. "Zelfs nadat een ster is gestorven en een zwart gat is geworden, blijkt deze zijn omgeving via compleet andere mechanismen van energie te kunnen voorzien".

Volgens de sterrenkundigen heeft de jet die de bel heeft gemaakt, naar schatting meer dan 100.000 keer meer energie dan de Zon. Desondanks is deze energiestroom alleen indirect zichtbaar door zijn invloed op het gas dat het zwarte gat omgeeft.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Man van 254 kg met truck naar ziekenhuis vervoerd

Een man van 254 kilo moest met een vrachtwagen naar het ziekenhuis worden gebracht nadat ambulanciers erachter kwamen dat hij niet de in de ambulance paste.

De 39-jarige man uit Düsseldorf had de hulpdiensten opgebeld nadat hij last kreeg van hevige maagklachten. De ambulanciers moesten wachten op de brandweer zodat die mee konden helpen de zware man uit zijn huis te tillen.

Een woordvoerder van de brandweer verklaarde dat het een paar van hun sterkste mannen vergde om de man op een stretcher te tillen en hem zo naar een speciale vrachtwagen te brengen die hem naar het ziekenhuis reed.

De hulpdiensten van Düsseldorf overwegen om een speciaal vervoermiddel te kopen om zware mensen mee te vervoeren, maar de kosten daarvan bedragen 255.000 euro en dat vormt volgens hen nogal een "zwaar obstakel"...
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Duitser castreerde zichzelf en verzon gewelddaad

Een 52-jarige Duitser uit Kevelaer die op 28 juli zijn testikels verloor in Weeze, blijkt zichzelf gecastreerd te hebben. Dat meldde de politie van Weeze donderdag.

De man zei slachtoffer te zijn geworden van iemand met wie hij via internet een afspraak had gemaakt in een bos bij Weeze voor een homo-seksspelletje. Dat zou zijn uitgelopen op een volgens de politie ,,vakkundige castratie''. De hevig bloedende man werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

Aan de tand gevoeld door de Kriminalpolizei gaf het ,,slachtoffer'' deze week echter toe in dronken toestand zichzelf van zijn testikels beroofd te hebben. Hij verzon de niet bestaande dader naar eigen zeggen uit schaamte.


Supermariobros

Spaanse 'gangster' na drie mislukte overvallen geklist

Je hebt professionele gangsters en je hebt amateurs. Van die laatste soort is dit een schoolvoorbeeld. Een Spaanse bankovervaller, die er maandag na twee mislukte pogingen toch in geslaagd was een kleine som geld buit te maken, werd luttele uren later al gevat door de politie.

De 36-jarige man hield eerst halt in een bank in Bilbao, waar hem werd verteld dat de elektronische geldautomaat buiten werking was. Bij de tweede bank kreeg de onfortuinlijke overvaller de boodschap dat de kluis pas na een korte wachttijd kon worden geopend. Uiteindelijk ging de man na een derde poging aan de haal met een kleine som geld. Hij werd enkele uren later echter reeds aangehouden door de politie.

Supermariobros

Recordpoging langste broodje gesaboteerd volgens Palestijnen

Een Palestijnse poging om het wereldrecord van het langste besmeerde broodje ter wereld te breken is woensdag mislukt. De initiatiefnemers moesten hun poging om een 750 meter lang broodje te besmeren staken, omdat de gezondheidsinspectie bang was dat het zou gaan rotten in de brandende zon.

"We waren van plan om de vulling pas op het allerlaatste moment toe te voegen om bederf te voorkomen", aldus kok Ahmed Nazzal. "Dit moet een samenzwering zijn van onze concurrenten."

Door het mislukken van de Palestijnse poging houdt Portugal het record in handen. Daar werd in 2004 een broodje van 634 meter gesmeerd.

Ook bleven woensdag 180 kilo worst, 350 kilo tomaten en 250 kilo groene pepers onbenut.

Supermariobros

Speurder Duitse politie slaapt met voortvluchtige verkrachter

Een speurder van de politie van Frankfurt is donderdag geschorst nadat enkele undercoveragenten een voortvluchtige crimineel in haar bed hadden aangetroffen. De agenten vielen na een anonieme tip het huis van de vrouwelijke speurder binnen en troffen in haar bed een man aan die verdacht wordt van verkrachting.

De man wordt ervan verdacht een 30-jarige vrouw te hebben aangerand en verkracht. Nadat hij officieel in beschuldiging was gesteld van verkrachting en poging tot moord ontsnapte de man en hield hij zich schuil op een geheim adres. Reeds van in het begin vermoedden de agenten dat de man hulp van binnen de politie zou hebben gekregen. De 30-jarige agente moest haar politiebadge en haar dienstwapen inleveren in afwachting van de resultaten van het onderzoek.

Supermariobros

Reis naar de Maan voor 100 miljoen dollar

Een Amerikaans bedrijf wil in samenwerking met het Russische ruimtevaartbureau FSA vanaf 2008 toeristen naar de Maan sturen.

"Vandaag is een historische dag", zei woensdag PDG Eric Anderson van Space Adventures dat in 2001 met de Amerikaanse miljonair Dennis Tito de eerste toerist in de ruimte heeft gestuurd. Dit gebeurde met een Russische Sojoez, naar en van het Internationaal Ruimtestation ISS.

"Dertig jaar geleden heeft de laatste astronaut de Maan verlaten. Dat is veel te lang. Het is tijd om terug te keren", zei Anderson op een persconferentie waarop vertegenwoordigers van het FSA aanwezig waren. Bij een eerste commerciële vlucht naar de Maan, nog binnen de vijf jaar en mogelijk al in 2008, zullen twee mensen kunnen meereizen. Eén ticket kost honderd miljoen dollar. Een trip met een Sojoez naar het ISS kost nominaal twintig miljoen dollar.

Op termijn wil Space Adventures zijn klanten ook laten stappen op de natuurlijke satelliet van de Aarde.