Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Ferrari 2010

Helsinki sluit havens om terreurdreiging

De Finse politie heeft zaterdag de havens van Helsinki gesloten. Tot de stap is besloten na berichten dat een vrachtwagen vol explosieven onderweg zou zijn naar de hoofdstad.

"Wij hebben een tip gekregen dat een vrachtwagen met explosieven hier naartoe onderweg kan zijn vanuit Estland", aldus een politiewoordvoerder. Tot massale evacuaties is echter niet besloten.

Er varen diverse veerboten op en neer op de 80 kilometer lange route tussen Helsinki en Tallinn, de hoofdstad van Estland, aan de overkant van de Oostzee.

Finland heeft de veiligheidsmaatregelen opgevoerd in verband met het wereldkampioenschap atletiek, dat zaterdag begon. Daarvoor zijn zo'n 3000 sporters en sportfunctionarissen naar Helsinki gekomen.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Fout bij tanken kost rijke Rus klein fortuin

De bemanning van het jacht Pelorus van de rijkste Rus, Roman Abramovitsj, heeft een fout gemaakt bij het voltanken van het schip voor de zomervakantie. In plaats van diesel ging er vorige maand in de haven op Malta benzine in de tanks, meldde de Britse krant The Sunday Telegraph.

Dat gaat Abramovitsj - eigenaar van de Britse voetbalclub Chelsea - behalve de ergernis over het uitstel van zijn vakantie met zijn vrouw en vijf kinderen, een klein vermogen kosten. De vakantie op het jacht had half juli moeten beginnen. Het gezin vloog daarom naar Sardinië, waar het schip uiteindelijk op 28 juli arriveerde.

Een volle tank - voldoende voor een reis om de wereld - kost ongeveer 170.000 euro. Maar het leeghalen en reinigen van de tank en de motor - een langdurige operatie - is volgens specialisten duurder: naar schatting zeker 1,5 miljoen euro en mogelijk meer dan 10 miljoen euro als de motor onherstelbaar beschadigd is.

De Pelorus, die meer dan 100 miljoen euro heeft gekost, is met zijn lengte van 115 meter het op vier na grootste jacht ter wereld.



Supermariobros

Nieuwe boot, baby vergeten

De aankoop van een nieuwe boot heeft een ouderstel uit Woudenberg zo in vervoering gebracht dat zij hun zeven maanden oude baby in de auto vergaten. Surveillerende politieagenten ontdekten het slapende kind zaterdagavond in het Gelderse Eck en Wiel.

Na een tijdje wachten bij de auto gingen ze maar op onderzoek uit. Ze vonden het bijbehorende gezin op een haventerrein. De ouders bleken het kind wegens de boot het voorgaande uur te zijn vergeten. De poltie stuurt een proces-verbaal naar de Raad van de Kinderbescherming, meldde ze zondag.



Supermariobros

Oostenrijker valt zijn ouders met een bijl aan

Een 32-jarige man uit de Oostenrijkse hoofdstad Wenen heeft in de nacht van zaterdag op zondag met een bijl ingehakt op zijn beide ouders, bij wie hij in huis woont. Hij sloeg zijn 64-jarige moeder en 67-jarige vader, die in bed lagen te slapen, herhaalde malen met de bijl, voordat het tweetal hem wist te overmeesteren.

Zij slaagden erin hem met een riem de handen te binden en wisten hem onder bedwang te houden totdat de gealarmeerde politie verscheen. De man is langdurig werkloos en kampte ook vroeger al met psychische problemen. Zijn ouders zouden hem te verstaan hebben gegeven dat hij andere woonruimte moest zoeken.



Supermariobros

Wereldkampioen spuwt slak meer dan tien meter ver

De 44-jarige Alain Jourden is opnieuw wereldkampioen slakken spuwen. Het is al de vierde keer dat de Fransman de titel wint.

Op een strand in het Franse Bretagne streden 230 mannen en vrouwen uit veertien landen om de wereldtitel in het slakken spuwen. Jourden slaagde erin een levende zeeslak 10,11 meter ver te spugen. Dat is beter dan vorig jaar, toen hij de wereldtitel veroverde met 9,38 meter, maar nog altijd 29 centimeter minder ver dan zijn eigen wereldrecord.

Bij het slakken spuwen moeten de deelnemers een levende slak in de mond te nemen, om deze vervolgens na een aanloop van twintig meter zo ver mogelijk weg te spuwen.

Supermariobros

Identiteit 'Piano Man' blijft mogelijk voor altijd mysterie

Het mysterie van de identiteit van de 'Piano Man', de pianist met geheugenverlies die afgelopen april gevonden  werd op een strand in Groot-Brittannië, zal misschien nooit  achterhaald worden, vrezen de dokters. Dat meldt de krant The Independent op maandag.

"We hebben al heel veel namen uitgesloten, en we blijven ons buigen  over diegene die nog overblijven", zegt een verantwoordelijke van het  ziekenhuis waar de man zich bevindt. "Het is mogelijk dat zijn  familie een geïsoleerd bestaan leidt en de oproepen niet gelezen  heeft, maar toch moeten we ons voorbereiden op het feit dat we misschien nooit zullen weten wie hij is."

Speelt urenlang piano
De 'Piano Man' werd op 7 april aangetroffen in een kleine haven in Kent. Hij droeg een somber pak met das, doordrenkt van water. De  blonde man is tussen 20 en 30 jaar en heeft nog niet gesproken.  De man blijkt wel een virtuoos pianist te zijn. Sinds zijn opname in een  ziekenhuis speelt hij urenlang piano.

Na verschillende pistes onderzocht te hebben, kon de identiteit van de man nog altijd niet achterhaald worden. De sociaal assistent die  de 'Piano Man' begeleidt, denkt dat de man reële psychische problemen  heeft. Op dit ogenblik is de 'Piano Man' opgenomen in een  psychiatrische inrichting in Kent.

Supermariobros

Toilettengebrek is oorzaak van vrouwelijk fileleed

De oplossing voor de onvermijdelijke files voor de damestoiletten is simpel. Bouw 4 keer zoveel damestoiletten en klaar is Kees. Dat blijkt uit het onderzoek van twee Nederlanders naar de oorzaak van de files voor de damestoiletten.

Groot tekort
Vrouwen staan vaker dan mannen in de rij voor het toilet. In pretparken, restaurants en theaters is er een manifest tekort aan damestoiletten, meldt De Telegraaf.

3,9
Twee mannelijke onderzoekers trokken zich het lot van de wachtendevrouwen aan en waagden zich aan een onderzoek. Paul van Oort en Maarten van der Vlerk spraken voor het theatervakblad Zichtlijnen met tientallen dames over hun toiletgebruik. Ook bekeken ze tal van wc's in openbare gebouwen. Hun conclusie is duidelijk: er zijn 3,9 keer meer heren- dan damestoiletten in openbare gebouwen in Nederland.

Ferrari 2010

Belgen maken fout tijdens 'strandwandeling'

Twee potentiële inbrekers uit België zijn maandagochtend op het Zeeuwse strand in de kraag gevat, omdat zij hun voetsporen in het zand hadden achtergelaten. De politie kreeg een inbraakmelding van een paviljoen in Nieuwvliet. Ter plaatse was niemand te zien, maar werden wel voetsporen gevonden. De agenten volgden deze en troffen verderop de Belgen.

De twee mannen van 33 en 36 jaar werden gezien bij een ander strandpaviljoen, waar zij op dat moment probeerden de rolluiken te forceren. Zij wilden de duinen invluchten bij aankomst van de agenten, maar dit lukte niet. Beiden zijn aangehouden en zitten vast. De Belgen hebben bekend in de paviljoens te hebben willen inbreken, meldt de politie maandag.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Vlucht van Air Madrid vertrekt met 21 uur vertraging

Een vlucht van de luchtvaartmaatschappij Air Madrid met bestemming de Peruaanse hoofdstad Lima is zondag met maar liefst 21 uur vertraging vertrokken. De politie moest eraan te pas komen om woedende passagiers in toom te houden.

De vertraging ontstond toen het toestel waarmee vanuit Madrid naar Lima zou worden gevlogen veel te laat in Madrid arriveerde. Er zat voor de passagiers niets anders op dan lijdzaam wachten. Toen het toestel er na uren eenmaal was en de passagiers eindelijk waren ingestapt, kregen zij te horen dat zij weer van boord moesten omdat de wc's het niet deden.

De politie werd tot twee keer toe ingeschakeld om woedende passagiers uit het toestel te halen die weigerden van boord te gaan.

Vlucht NM561, gepland voor zaterdagmiddag 14.00 uur, vertrok uiteindelijk zondag om 11.00 uur. Het toestel wordt om 21.00 uur in Lima verwacht.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

#6879
"Mijn hond belde 911"

De politie van Lake Parsippany in de Amerikaanse staat New Jersey rukte met drie patrouillewagens uit, nadat er drie telefoontjes van hetzelfde nummer waren binnengekomen. De politie dacht met een gijzeling te maken te hebben, maar dat bleek niet zo. Volgens bewoonster Sylvia D'Antonio was het niet zij, maar haar hond Slayer die de telefoontjes pleegde.

"Ademhalen"
D'Antonio is aangeklaagd voor ordeverstoring. Maar de vrouw blijft erbij dat de telefoontjes van haar Duitse scheper Slayer kwamen. De bediende van de alarmcentrale omschreef de telefoontjes als uiterst vreemd. "We hoorden enkel iemand ademhalen."

De politie traceerde de telefoontjes en stuurde drie wagens ter plaatse. De 46-jarige D'Antonio zegt dat een vriendin van haar de hond destijds aanleerde hoe die de hulpdiensten moest bereiken. "Slayer heft met haar bek de hoorn op en met haar poten drukt ze 911 in. Mijn telefoon heeft extra grote knoppen." En Slayer, zo genoemd naar de gelijknamige heavy metalband, kan volgens haar ook drugs, vuurwerk en bommen ruiken. 

Twijfels
Maar is een hond in staat om 911 te bellen?  In 1996 berichtte CNN dat een hond uit de staat New Hampshire het leven van zijn baasje had gered door de hulpdiensten te bellen. Maar daar ging het om een voorgeprogrammeerd nummer.

Verschillende hondentrainers geloven geen snars van het verhaal van D'Antonio. "We leren onze honden aan hoe ze deuren kunnen openen, hoe ze het licht moeten aansteken of hoe ze een kredietkaart in hun bek moeten houden. Maar geen enkele hond is in staat om de hulpdiensten te bellen", zei trainster  Mary Pregent aan een plaatselijke krant.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Bewoners van Tristan da Cunha krijgen eindelijk postcode

De Britse post heeft eindelijk een postcode toegewezen aan het eiland Tristan da Cunha in de Zuid-Atlantische Oceaan. Dat moet de bewoners in de mogelijkheid stellen om bestellingen via internet te plaatsen, zo is maandag vernomen.

Gouverneur Mike Hentley mocht symbolisch als eerste een bestelling plaatsen. Hij bestelde een boek over de geschiedenis van het eiland.

Edinburgh
Het merendeel van de onlinebedrijven weigerde tot op heden bestellingen van bewoners van het Britse eiland, omdat zij geen postcode kunnen opgeven. De enige stad van Tristan da Cunha heet bovendien Edinburgh, wat de verwarring nog vergroot.

Het eiland telt zo'n 280 inwoners. Het dichtstbijzijnde vasteland is de Kaap de Goede Hoop, zo'n 4.500 kilometer verder.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Testikels twee weken klem in hangslot

Een Amerikaan is in het ziekenhuis beland nadat zijn testikels klem zaten in een hangslot. Naar eigen zeggen had een vriend hem deze streek geleverd.

De man vertelde aan de politie hoe hij na een heleboel borrels het bewustzijn verloor. Toen hij wakker werd, hing er een hangslot rond zijn scrotum en was zijn vriend verdwemen. Tot overmaat van ramp brak het sleuteltje in het slot. De man uit New Hampshire probeerde het slot dan maar open te vijlen met een figuurzaagje. Zonder succes.

Seksspelletje?
Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht waar een slotenmaker de testikels uit hun benarde positie bevrijdde. Hij mocht het ziekenhuis verlaten en zal er geen blijven letsel aan overhouden.

"Zoiets heb ik in al mijn 13 jaren van dienst nog nooit meegemaakt," zei Korporaal H. D. Wood. "We zijn nog steeds niet zeker of het om een grap gaat, of de man de waarheid spreekt, of er een ongelukje gebeurde tijdens een pikant seksspelletje."


Supermariobros

Twee hetero-mannen gaan trouwen

Twee Canadese hetero-mannen hebben besloten te trouwen. Niet omdat ze smoorverliefd zijn op elkaar, maar wel voor het geld. Getrouwde koppels krijgen in Canada sinds kort immers belastingvoordelen. Bill Dalrymple (56) en zijn beste vriend Bryan Pinn (65) willen met hun opgezette trouwpartij profiteren van de progressieve regeling rond holebi-huwelijken. De boezemvrienden waren in het verleden allebei met een vrouw getrouwd, maar ondertussen gescheiden.

Stunt
"Het is een stunt", geeft Bryan Pinn toe in de Ottawa Sun. "Toch is het ook een statement. We willen de regering tonen dat er achter deze wetgeving aanzienlijke belastingvoordelen zitten waar ze misschien niet aan gedacht had."

Trouwdatum
De advocaat van Bill Dalrymple liet het al napluizen en er zijn geen juridische bezwaren voor dit huwelijk. Er is geen enkele wet in Canada die de seksuele voorkeur van de getrouwden vastlegt. Niets kan dit stunthuwelijk tussen twee hetero-mannen dus nog in de weg staan. Ze moeten enkel nog een trouwdatum vinden.

Supermariobros

Harry Potter favoriete lectuur Guantanamo-gevangenen

De avonturen van leerling-tovenaar Harry Potter zijn de favoriete lectuur van de terreurverdachten in de Amerikaanse gevangenis van Guantanamo in Cuba. Dat meldt de Washington Post.

De boeken van schrijfster J.K. Rowling worden vaker aangevraagd dan andere boeken, zo vertelt de bibliothecaresse die de afgelopen twee jaar de 500 verdachten mocht voorzien van boeken. Op nummer twee staan de boeken van Agatha Christie.

"Enkele gevangenen zijn werkelijk bezeten door de boeken en willen ook de films zien", aldus de bibliothecaresse. De bibliotheek van Guantanamo Bay bezit 800 boeken, de 1.800 exemplaren van de Koran niet meegerekend.


Supermariobros

Schade-expert...

Een 43-jarige automobilist uit Arnhem is in korte tijd in Huissen op dezelde weg tot tweemaal toe bij een botsing betrokken geweest.

De eerste maal reed de man vanaf het Nieuwediep de Karstraat op en zag daarbij een 22-jarige bromfietser over het hoofd. Deze hoefde na onderzoek door ambulancepersoneel niet naar het ziekenhuis.

Nadat ze waren vertrokken, konden agenten enkele minuten later alweer naar hetzelfde kruispunt. Ditmaal was de Arnhemmer betrokken bij een aanrijding met een tractor. Deze zaak heeft de politie nog in onderzoek.