Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Supermariobros

Valse "bisschop" steelt religieuze voorwerpen

In Frankrijk is een onderzoek gestart tegen een 54-jarige man die beweert al zo'n 20 jaar "bisschop" te zijn maar niet door het Vaticaan is erkend. Hij wordt verdacht van diefstal en heling van religieuze voorwerpen in de Gironde.

De man die in de Gironde woont maar in de Dordogne werkt als hypnotiseur-genezer werd begin deze week opgepakt na diefstal van vier beeldjes uit een kerk in de Gironde. De politie kwam hem op het spoor na een buurtonderzoek. Tijdens een huiszoeking bij de man zijn een honderdtal kunst- en cultusvoorwerpen aangetroffen.
Een aantal van die voorwerpen zijn afkomstig van diefstallen die in juni en juli in vier kerken in de Gironde werden gepleegd.

De speurders gaan nu de herkomst van de voorwerpen na en onderzoeken of er een netwerk van helers bestaat. De man beweert dat hij de voorwerpen heeft aangekocht. Hij kwam al eerder in aanraking met het gerecht wegens oplichting en illegale uitoefening van de geneeskunde na klachten van ontevreden "cliënten".



Supermariobros

Bejaarde man steekt eigen scootmobiel in brand

Een bejaarde man uit Oud-Beijerland heeft woensdagavond per ongeluk zijn nieuwe scootmobiel in de brand gestoken. De brand ontstond op de kamer van de 82-jarige man, die in een seniorenflat woont.

De man had zojuist zijn scootmobiel geleverd gekregen, en deze zat nog in de folie verpakt. Om de folie te verwijderen wilde de man een aansteker gebruiken. In plaats van het gewenste effect, vloog het hele vervoersmiddel in de brand.

De brandweer kon het vuur bijtijds blussen, waardoor de schade tot één kamer beperkt bleef. De oude man kon door werknemers van de flat uit zijn kamer worden gered. Hij liep één verbrande vinger op. Eén van de vogeltjes van de man overleefde de brand niet.



Ferrari 2010

Halal fastfoodrestaurant succes in Parijs

Naast Mecca Cola is er een fastfoodrestaurant dat zich speciaal richt op islamitische klanten. Op het menu staan dezelfde producten die de grote Amerikaanse fastfoodketens aanbieden, maar er is een verschil: alles is halal - bereid volgens de islamitische voedselwetten.

In juli opende Beurger King Muslim zijn deuren in een voorstad van Parijs. De naam van het restaurant is afgeleid van de Franse term 'beur', die wordt gebruikt om leden van de tweede generatie Noord-Afrikaanse immigranten aan te duiden. En die komen in groten getale opdagen.

"Ik had tranen in mijn ogen van blijdschap toen ik hier de eerste keer binnenkwam", zegt de 24-jarige Mouna Talbi, die een reis van negentig kilometer over had voor een hap van een echte halal-burger. In tegenstelling tot in andere restaurants voelen islamitische vrouwen zich bij BKM op hun gemak, aldus Talbi. Normaal gesproken wordt ze overal aangestaard omdat ze een hoofddoek draagt, maar bij BKM mag zelfs het personeel de hoofddoek dragen.

Drie islamitische vrienden uit Parijs kwamen op het idee van een Frans halal-fastfoodrestaurant toen ze soortgelijke ondernemingen zagen in Thailand en Algerije. Het restaurant dat ze vervolgens openden moet het gat in de markt opvullen tussen de grote fastfoodketens die haram - niet-halal - voedsel verkopen en kleinere venters van halal voedsel. BKM is volgens de 33-jarige Morad Benhamida, een van de oprichters, een groot succes. Hij overweegt zijn personeelsbestand over enkele maanden uit te breiden van 28 naar 36 medewerkers.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Drugsverslaafde probeert agenten drugs te verkopen

Een jonge drugsverkoper is zaterdag ter beschikking gesteld van het parket van Luik nadat hij had geprobeerd drugs te verkopen aan twee agenten in burger.

De 27-jarige Luikenaar, Raphaël, vroeg aan de twee agenten in de Luikse Noordwijk of ze geen drugs wilden kopen. Hij raadde hen vervolgens aan niet te lang in de buurt te blijven rondhangen omdat er "veel agenten rondliepen".

De jongeman, die zes porties heroïne bijhad, werd opgepakt. Hij gaf toe dat hij drugs verkocht om te kunnen voorzien in eigen gebruik en werd ter beschikking gesteld van het parket van Luik.

Ferrari 2010

Bankiers moeten slapen op het werk

Een Oostenrijkse bank hoopt het personeel productiever te doen werken door het dagelijks twintig minuten te laten slapen.

Volgens neuroloog en slaapspecialist Manfred Walzl lijdt één op drie inwoners van het land aan slaapstoornissen. Dat leidt tot slaperigheid op de werkvloer en meer fouten, aldus de wetenschapper.

Walzl leidt het onderzoek op de Sparkasse bank in Steiermark, waar werknemers na het middageten schoonheidsslaapjes van twintig minuutjes houden. Hij onderzoekt hoe het hun productiviteit beïnvloedt.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Bijzondere garantie: no sperm-no pay

De Berglandkliniek in Tilburg biedt mannen die sterilisatie ongedaan willen maken een bijzondere garantie. Als de operatie niet slaagt, krijgt de patiënt de kosten van de ingreep terug. De kliniek noemt het op haar website de 'No sperm-No pay-regeling'.

Een hersteloperatie kost 3800 euro. Aan de actie is een paar voorwaarden verbonden. Zo moet de sterilisatie minder dan tien jaar geleden hebben plaatsgevonden bij een man die eerder kinderen heeft verwekt. Bovendien moeten er bij onderzoek geen problemen voor herstel gevonden worden. " Wij bekrachtigen onze deskundigheid met een volledige restitutie van de kosten indien de ingreep niet tot zaadcellen in het ejaculaat leidt", staat op de website van de privé-kliniek.

De Berglandkliniek is onderdeel van het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg en bestaat sinds 2003. De organisatie biedt onder meer cosmetische operaties en ingrepen aan het gebit aan.


Supermariobros

Vrouw vervolgd die lippen zoon wilde dichtnaaien

Een vrouw die haar 8-jarige zoon dreigde zijn lippen aan elkaar te naaien, krijgt justitie achter haar aan. De bedreiging gebeurde al vijf jaar geleden, maar de jongen heeft er nog steeds last van. Hij vertelde het voorval pas recentelijk in het tehuis waar hij sinds enige tijd woont.

Een maatschappelijk werkster merkte hoe de tiener volkomen in paniek raakte toen zijn moeder onlangs tijdens een bezoek hem dreigde 'net als vroeger' te doen.

Toen kwam de aap uit de mouw. Destijds had de vrouw als straf voor het bezigen van vieze woorden de jongen met een naald in de lippen geprikt. Ze had gedreigd de mond dicht te naaien. De hulpverleenster schakelde daarop de politie in.


Supermariobros

Moeder laat dochter alleen voor nieuwe liefde

Een Britse vrouw die in Turkije een nieuw leven wil beginnen met haar nieuwe liefde, heeft haar vijftienjarige dochter Laura alleen achtergelaten in de woning in Yorkshire waarvan zij de huur inmiddels heeft opgezegd. Zij heeft haar zeventienjarige dochter meegenomen naar Turkije.

Laura had geen idee van de plannen van haar moeder. Zij merkte pas dat zij was achtergelaten toen zij - twee weken geleden - uit school kwam en ontdekte dat haar moeder 25 pond (bijna 38 euro) voor haar had achtergelaten om van te leven, meldden Britse media zaterdag. Waarom haar moeder haar zusje wel heeft meegenomen, is niet duidelijk. Politie en maatschappelijk werk hebben de zaak in onderzoek. Het meisje is inmiddels opgenomen in het gezin van een van haar vriendinnen.

De moeder, Elaine Walker, heeft volgens de buren in het dorp Redmire in juni tijdens een vakantie met haar dochters in Antalya een man ontmoet met wie zij zou willen gaan samenwonen. Zij keerde twee weken geleden terug naar Turkije met haar zeventienjarige dochter. Haar banen als bardame en schoonmaakster van vakantiehuisjes heeft zij opgezegd. Zij heeft de woningcorporatie laten weten dat zij niet zou terugkeren naar haar rijtjeshuis in Redmire en dat zij geen huur meer wil betalen.

De gescheiden Elaine Walker was drie jaar geleden in Redmire komen wonen met haar twee dochters en een zoon, die een jaar later het huis uit ging. Buurtbewoners beschreven de Walker tegenover The Times als "een leuk, normaal gezin". Een kennis van Elaine Walker zei tegen de krant: " Het is weerzinwekkend wat zij heeft gedaan. Haar dochter houdt zich dapper, maar het doet haar natuurlijk veel pijn. Iedereen in het dorp vindt het walgelijk. Het is zo egoïstisch."

Een woordvoerder van de politie zei dat er geen plannen zijn om mevrouw Walker in Turkije op te sporen. Het maatschappelijk werk probeert de vader van de tiener te vinden om erachter te komen of die zich haar lot wil aantrekken.



Ferrari 2010

Polen niet welkom in snackbar camping

Een camping in het Noord-Brabantse Handel weert Poolse mensen uit de snackbar en het restaurant. Volgens Omroep Brabant hangt er een bordje op de deur, waarop in 'gebrekkig Engels' staat: Polisch people are not welcome in the horeca at this park. This with resents problems in te past.

De uitbater van camping Franklin Parks zegt dat hij is bedreigd door Polen, waardoor hij tot deze maatregel is overgegaan. Hij zou dit doen op aanraden van de politie, maar die ontkent volgens Omroep Brabant een dergelijk advies te hebben gegeven.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Gaslek veroorzaakt plakkerige auto's

Automobilisten die zaterdagmiddag het Shell-terrein in Pernis zijn gepasseerd en last hebben van een plakkerige auto, kunnen voor een gratis wasbeurt bij Shell terecht. Op het terrein, dat naast de A15 ligt, ontsnapte een gaswolk die na aanraking met de buitenlucht in een plakkerige substantie veranderde.

De politie sloot de A15 tussen Spijkenisse en knooppunt Benelux een half uur af, maar al snel bleek dat er geen gevaar voor de volksgezondheid was. Wel is het mogelijk, zo meldde een politiewoordvoerder later, dat passerende auto's nu onder de 'plak' zitten. Zij kunnen bellen met Shell op nummer 010-4314295 voor een schoonmaakbeurt, want zelf schoonmaken gaat bijna niet, aldus de politie.

De nabijgelegen Vondelingenweg moest ook een grondige schrobbeurt ondergaan omdat ook daar de plakkerige substantie was neergedaald.

Supermariobros

Duurste huis ter wereld kost 100 miljoen euro

Op zoek naar een niet alledaags optrekje? Dan is Updown Court in het Engelse Windlesham misschien iets voor u, want als we de vastgoedmakelaars mogen geloven is dat de duurste privé-woning die tot dusver ooit wereldwijd te koop is aangeboden. De vraagprijs bedraagt namelijk 70 miljoen Britse pond of net iets meer dan 100 miljoen euro. Voor zoveel spaargeld krijgt u natuurlijk wel wat extra. Updown Court is 103 vertrekken groot, telt 22 slaapkamers, heeft een eigen bioscoopzaal en bowlingbaan en in de ondergrondse garage is plaats voor acht limousines. Het landhuis werd in 2000 gebouwd op een 58 hectare groot domein dat ooit eigendom was van de Egyptische prins Sami Gayed.



Ferrari 2010

Koppel wil trouwen op begraafplaats



Oak Hill Cemetery.

Een koppel uit Evansville in de Amerikaanse staat Indiana wil hun huwelijksceremonie op de gemeentelijke begraafplaats houden. Als tiener ging Jamie Sue Smithhart (22) steeds naar de begraafplaats Oak Hill Cemetery wanneer ze even alleen wou zijn.

Haar verloofde William Zentmeyer (23) leerde Jamie kennen op de middelbare school, maar ze zijn pas sinds begin dit jaar een kopppel. Volgens een voormalige leerkracht waren ze altijd "al een beetje anders".

De aanvraag werd vrijdag besproken in de gemeenteraad van Evansville. De gemeenteraadsleden lieten niet veel weerstand horen tegenover het idee. Toch zal het nog een week duren voor de raadsleden al dan niet het licht op groen zetten voor de huwelijksceremonie.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Autodiefstal blijkt productiefout fabrikant

Een 50-jarige man uit Beekbergen meldde zich zaterdagochtend bij de Gelderse politie om de diefstal van zijn auto aan te geven. De man had zijn auto in de binnenstad van Apeldoorn geparkeerd. Bij terugkomst was zijn auto verdwenen. Even verderop stond vreemd genoeg wel een auto van hetzelfde merk en dezelfde kleur.

De man wist via-via te achterhalen wie de eigenaar van deze wagen was. Aangekomen bij de woning van deze man, vond hij zijn eigen auto op de oprit. Geen diefstal, dus, maar een opmerkelijke vergissing. De twee autobezitters ruilden weer van auto.

De contactsleutels passen kennelijk op meerdere auto's, zegt politiewoordvoerder Anton de Ronde zondag. Volgens hem komt het wel vaker voor dat sleutels van een auto in het contact van andere exemplaren van hetzelfde merk passen. Om welk merk auto het gaat wil hij niet zeggen, 'om de fabrikant niet in verlegenheid te brengen.'

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Vakantiekaartje nog steeds populair

Nederlandse vakantiegangers sturen ondanks alle moderne communicatieapparatuur nog steeds trouw een ansichtkaart naar familie en vrienden thuis. Direct na aankomst op de vakantiebestemming melden ze vaak telefonisch veilig te zijn aangekomen, maar na een paar dagen gaan ze toch op zoek naar een vakantiekaart.

Een woordvoerster van TPG Post bevestigde zondag een bericht hierover in De Telegraaf. Het bedrijf verwerkt deze zomerperiode weer miljoenen vakantiekaarten en dit aantal is al jaren stabiel. Hetzelfde geldt voor kerstkaarten. De hoeveelheid zakelijke post, zoals bankafschriften, krimpt wel.

"Blijkbaar zien de mensen het sturen van een kaart aan oma of een buurvrouw die op de planten past, toch als een persoonlijke attentie", aldus de woordvoerster. "Of de vakantiegangers willen gewoon laten zien hoe mooi het is of laten weten dat ze het naar hun zin hebben."

De meeste kaarten komen uit Frankrijk. Ook het aantal ansichtkaarten dat vanuit Nederland wordt verstuurd, blijft gelijk.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Bisdom Californië koopt misbruikzaken af

Het bisdom Oakland in de Amerikaanse staat Californië betaalt 56 miljoen dollar om aanklachten af te kopen die 56 personen hebben ingediend wegens seksueel misbruik door priesters van het bisdom. Het gaat om individuele schikkingen. Hoe het geld wordt verdeeld werd niet gezegd.

"Het is mijn welgemeende hoop dat deze oplossing de slachtoffers zal helpen met meer zekerheid verder te gaan op het pad van genezing", zei bisschop Allen Vigneron. Minstens vijftien rechtszaken die de komende maanden zouden beginnen komen door de schikking te vervallen.

De afgelopen tijd zijn meerdere schikkingen getroffen in misbruikzaken tegen de katholieke kerk in Californië. Begin juni betaalde het aartsbisdom van San Francisco 21,2 miljoen dollar om vijftien aanklachten af te kopen. Een maand later volgde een tweede schikking van 16 miljoen dollar. Eveneens in juni werden schikkingen getroffen in de bisdommen van Sacramento (35 miljoen) en Santa Rosa (7,3 miljoen).

De schikking in Oakland was de op een na grootste tot nu toe in Californië. In december ging het bisdom van Orange akkoord met een schikking van honderd miljoen dollar voor 87 aanklachten. In totaal hebben de aanklachten wegens seksueel misbruik de katholieke kerk in de Verenigde Staten al meer dan een miljard dollar gekost.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.