Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Ferrari 2010

Zeiler slaapt zijn roes uit

Een 56-jarige zeiler keek donderdagavond te diep in het glaasje en sliep terwijl zijn jacht dobberde op de golven van de drukbevaren Westerschelde. Hij werd wakker door de schijnwerper van een zeeschip dat de haven van Vlissingen wilde binnenvaren. Dat heeft een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten KLPD vrijdag gezegd.

De schipper was donderdagavond uit het Britse Dover vertrokken naar IJmuiden. Hij besloot een hapje te eten en wat te drinken, nadat de brandstof voor de motor van het jacht ter hoogte van het Belgische Blankenberge was opgeraakt. Hij viel in slaap, maar voordat dat gebeurde, hees hij het grote voorzeil waardoor het schip langs de Belgische kust de Westerschelde op zeilde.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Zoekactie naar verstopte jongen

Hulpdiensten zijn donderdagavond op zoek geweest naar een 12-jarige jongen die werd vermist, nadat hij in het water was gevallen. De jongen was echter bang dat zijn ouders kwaad zouden zijn en had zich verstopt. Dat heeft de politie vrijdag laten weten.

De 12-jarige jongen was in een bootje van zijn vader gestapt en wilde de buitenboordmotor eraf halen. Doordat het bootje schommelde, duikelde de jongen in het water. Zijn broertje was getuige van het voorval en rende naar huis om zijn ouders te waarschuwen. De drenkeling kon intussen op de kant klimmen, waar hij zich verstopte. Op het moment dat duikers van de brandweer het water wilden ingaan, kwam de jongen tevoorschijn.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Man wandelt met python rond nek op marktplaats van Quaregnon

In Quaregnon (prov. Henegouwen) heeft de politie donderdag een man onderschept die met een python rond zijn nek rondliep op de marktplaats.

De man was op weg om zijn 'huisdier' te gaan tonen aan vrienden. De slang was twee meter lang. Volwassen pythons kunnen tot vijf of zes meter lang worden. Het dier werd vrijdagochtend overgebracht naar het dierenpark Parc Paradisio.

"Het is volgens mij de eerste keer dat dit soort python in België in beslag genomen wordt", aldus Laurent Grolet, van de milieudienst van de federale politie. "De expert van de FOD Volksgezondheid oordeelde dat het dier, dat kan doden door verstikking, te gevaarlijk was".

De eigenaar van het reptiel beschikte ook niet over een vereiste vergunning om het dier te houden.



Ferrari 2010

Nepprinses verbrast bijna 1 miljoen dollar in drie maanden


Nepprinses Antoinette Millard.

Een New Yorkse vrouw deed zich jaren voor als een Saudische prinses en is veroordeeld voor grootschalige diefstal en verzekeringsfraude. De rechter liet haar plaatsen in een zenuwinrichting.


De 42-jarige Antoinette Millard gebruikte een Centurion-kredietkaart van American Express waarop geen limiet stond. Op die manier vebraste ze drie maanden lang bijna 1 miljoen dollar in dure boetieken. Ze lichtte ook een verzekeringsmaatschappij op voor meer dan een kwartmiljoen dollar. Ze speldde de maatschappij op de mouw dat een jeugdbende ervandoor was gegaan met haar peperdure juwelen.

Tijdens haar opname in de zenuwinrichting zal ze intensieve psychiatrische begeleiding krijgen. "Als je je daar niet aan de regels houdt, vlieg je een jaar de cel in",zei de rechter van het Manhattan Supreme Court.

Op chique high-society events waar tal van beroemdheden rondliepen, deed Millard zich steevast voor als 'prinses Antoinette'. Ze maakte de aanwezigen altijd wijs dat ze niet alleen van adel was, maar ook dat ze een voormalig lingerie-model van Victoria's Secret was. In het echt was ze de nummer twee van de zakenbank Brown Brothers Harriman.

American Express mocht haar nooit een Centurion-kaart toestaan, want toen ze de kaart aanvroeg was ze naar eigen zeggen al mentaal een wrak. Aanklagers zeggen dat de problemen rond haar kredietkaart intussen opgelost zijn. Harriman zegt dat ze trauma's  overhield aan 11 september 2001 toen ze mensen uit het World Trade Center zag springen.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Fiscus gaat undercover

Sexy belastinginspectrices gaan in Italië uit de kleren om belastingontduiking aan het licht te brengen. Het doelwit van de inspectrices zijn de bars langs de Italiaanse stranden.

De overheid heeft toegegeven dat ze de undercovercontroleurs heeft gestuurd om zich voor te doen als vakantiegangers in bikini. De dames schuimen de bars in de regio van Liguria af om te zien of bars en restaurants hun klanten wel correcte rekeningen presenteren.

De nieuwssite Tgcom.it bericht dat het proefproject zoveel succes kent dat het wordt uitgebreid naar de rest van het land.

De staat verliest naar schatting miljoenen per jaar door belastingontduiking van bedrijven die hun klanten geen correcte kassatickets bezorgen.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Inbreker vindt fruit in plaats van babyspullen

Geen luiers, rammelaars en babykleding, maar appels, bananen en ananas. Inbreker M. van M. (27), zonder vaste woon- en verblijfplaats, en zijn maat moeten hun ogen hebben uitgekeken toen ze de Lelystadse winkel binnen waren geslopen.

Ze waren uit op babyspullen, maar braken in bij de exotische groente- en fruitzaak met de voor hen misleidende naam Babylon.

Het duo had niet van tevoren door de etalageruit gegluurd om te kijken of het goed zat. Eenmaal binnen kwamen de mannen er pas achter dat er niets voor hen was te halen. Ze dropen af. De tropische waren bleven ongemoeid, want ze hadden liever babyspullen.

De politierechter in Lelystad veroordeelde Van M. vrijdag tot vijf maanden gevangenis, waarvan een maand voorwaardelijk. Hij kreeg die straf voor de mislukte inbraak, nog een inbraakpoging en diefstallen. Ook moet hij zich onder toezicht van de reclassering stellen.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Dieven stelen fotokopieën in plaats van schilderijen


De Vampier van Edvard Munch.

Twee gemaskerde dieven gingen er woensdag in een hotel in de Noorse hoofdstad Oslo vandoor met twee kostbare schilderijen van de schilder Edvard Munch. Althans, dat dachten ze. In feite ging het om fotokopieën van de schilderijen.

Hotel Continental beschikt over een aardige kunstcollectie. Voor alle veiligheid had het personeel de Munchs veilig in de kluis opgeborgen. Dat deden ze sinds onbekenden vorige zomer twee bekende Munch-schilderijen uit het museum in Oslo stalen. Een van de schilderijen was het bekende De Schreeuw, dat nog steeds niet terecht is.

De twee dieven vluchtten weg in een klaarstaande wagen, die enkele kilometers verder werd teruggevonden. De buit bestaat uit fotokopieën van de schilderijen Vampier, Melancholie en Zelfportret. Volgens de politie hebben de fotokopieën amper waarde.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Bel taxi en ga op de grond liggen

Een 33-jarige Brit is in de nacht van donderdag op vrijdag in Hoofddorp overreden door de taxi die hij had gebeld. In afwachting van het vervoer was de man op het wegdek gaan liggen, net na een bocht in de weg.

De taxichauffeur zag zijn klant niet liggen en reed over een van de enkels van de Brit. De man kreeg nu een andere rit dan hij zich had voorgesteld. Hij ging voor behandeling van zijn gebroken enkel naar een ziekenhuis.

De man verkeerde onder invloed van alcohol, zo liet een woordvoerder van de politie vrijdag weten. Onbekend is of de Brit aan de linker- of de rechterkant van de weg lag.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Proefproces om naaktrecreatie

De Naturisten Federatie Nederland (NFN) spant een proefproces aan tegen de Zeeuwse gemeente Veere om af te dwingen dat weer naakt kan worden gerecreëerd op het strand Neeltje Jans. De gemeente heeft sinds kort een verbod op naaktrecreatie ingesteld, hoewel nudisme op het strand sinds jaren is toegestaan, zegt woordvoerder Bernd Huijser van de NFN vrijdag.

Huijser meent dat Veere de wet overtreedt. "Volgens het wetboek van strafrecht mogen gemeenten plaatsen voor naaktrecreatie aanwijzen, maar kunnen zij het niet verbieden." Indien een terrein geschikt is voor naaktrecreatie, mogen mensen daar bloot liggen, zegt Huijser. "Het is aan de rechter om dat bepalen." Volgens Huijser is het strand Neeltje Jans 'uitermate' geschikt voor naaktrecreatie. "Mensen liggen al vijftien tot twintig jaar naakt op het strandje. Het is ook niet direct zichtbaar vanaf de openbare weg."

De Zeeuwse politie heeft donderdag vier mensen bekeurd die naakt aan het recreëren waren. De NFN wil in contact komen met die personen, zodat de bekeuringen kunnen worden aangevochten. Huijser heeft de hoop opgegeven er met de gemeente Veere uit te komen. "Onze standpunten liggen te ver uit elkaar. Zij denken dat naaktrecreanten net zo veel overlast veroorzaken als bijvoorbeeld paarden op het strand en kitesurfen."

De gemeente Veere was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Arrestatie na vondst paspoort in schoen

Een 33-jarige verdachte van oplichting heeft donderdagavond in Apeldoorn zijn eigen glazen ingegooid door zijn paspoort in zijn schoen te verstoppen. De politie haalde de man op in een hotel, omdat het personeel hem niet vertrouwde. Hij weigerde zijn naam op te geven. Nadat de man onwel was geworden op een politiebureau werd hij naar een ziekenhuis gebracht. Een agent ontdekte daarop 'toevallig' het paspoort in zijn schoen, meldt de politie vrijdag. De Rotterdammer bleek een bekende van justitie te zijn.

Eerder op de avond probeerde de man voor enkele dagen een kamer te boeken in het hotel in Apeldoorn. Omdat het personeel het gedrag van de man wantrouwde, werd de politie om advies gevraagd. Agenten namen hem mee naar het bureau, waar hij aangaf zich niet goed te voelen. Daarop werd hij naar een ziekenhuis gebracht.

De verdachte werd 'in het westen van het land' gezocht op verdenking van het oplichten van meerdere hotels. Hoeveel hotels de man zou hebben opgelicht, wil de politie niet zeggen. Direct na zijn ontslag uit het ziekenhuis wordt hij weer overgedragen aan de politie.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Koe verkrachten kost man 6 maanden cel

De rechter in Interlaken-Oberhasli in Zwitserland heeft een man van 24 veroordeeld tot zes maanden cel, een boete van 640 euro en het betalen van 600 euro veeartskosten. De Zwitser krijgt de straf voor het gewelddadig verkrachten een koe.


Zeven keer
De man vergreep zich zeven keer aan het beest. Alles begon drie jaar geleden met het kijken naar bestialiteiten. De kerel die maar niet aan een lief geraakte, besloot dan maar om de video's na te spelen. Zijn imitatiedwang bracht hem geregeld in de stal waar hij de koe te lijf ging.


Melkstoeltje
Alles ging fout, nadat de koe recent moeilijk deed en dat was niet naar de zin van de verkrachter. Hij koelde zijn woede dan maar met een melkstoeltje op het dier. De boer merkte de verwondingen en haalde er een veearts bij, die meteen het zwaar gehavende geslachtsdeel van de koe opmerkte.

Bijkomende schadevergoeding
De dader werd snel gevat en bovenop de boetes en gevangenisstraf riskeert hij ook nog een schadevergoeding als blijkt dat de koe niet zwanger meer kan worden.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Politie helpt dronken chauffeur zijn wagen terug te vinden

Een Britse automobilist die te dronken was om zich te herinneren waar hij zijn wagen had geparkeerd, vond er niets beter op om dan de hulp van de politie in te roepen, die de man vervolgens aanhield voor rijden onder invloed.

Dronken rijden
Toen ze de wagen van John-Nicholas Latch hadden teruggevonden, raadde de politie hem voorzichtig aan niet achter zijn stuur te kruipen. De 61-jarige man uit Norfolk sloeg die goede raad echter in de wind en werd enkele minuten later aangehouden voor rijden in staat van dronkenschap.

Werkstraf
Het alcoholgehalte in zijn bloed bedroeg driemaal zoveel als de wettelijk toegestane limiet. De man moest zijn rijbewijs afgeven en werd veroordeeld tot 40 uren gemeenschapswerk.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Jennifer Aniston ziet reunië niet zitten

Slecht nieuws voor alle Friends-liefhebbers in het algemeen en de Jennifer Aniston-fans in het bijzonder. De cast van de populaire tv-serie Friends wil nog één keer bij elkaar komen voor een documentaire over de serie, maar er is helaas één spelbreker. Jennifer Aniston ziet een reunië niet zitten.

De succesvolle serie Friends is inmiddels gestopt, maar volgens de cast wordt dit een echte mooie afsluiting van de serie.

Aniston zegt echter genoeg te hebben van haar personage Rachel en weigert aan de documentaire over Friends mee te werken. Volgens insiders heeft de actrice nee gezegd omdat ze op dit moment andere dingen aan haar hoofd heeft. We noemen een scheiding én een ex-man die het wel heel erg naar zijn zin heeft met Angelina Jolie...

Haar Friends-collega's beweren dat de relatieproblemen met Brad Pitt niets met het besluit te maken hebben. De Hollywood-ster zou al na de laatste opnames hebben gezegd nooit meer in de huid van Rachel te kruipen.

De vraag is of de documentaire over Friends doorgaat nu Aniston definitief blijkt af te haken.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Zeehond duikt op in Leidse binnenstad

Zeehonden. Normaal liggen ze op zandbanken in de Waddenzee of zwemmen ze in de Noordzee. Een jonge zeehond wilde waarschijnlijk eens wat anders en dook vrijdagmiddag op in een Leidse stadsgracht, in het hartje van de stad. Een verlate 1-aprilgrap? "Nee hoor, het is echt waar", aldus een woordvoerster van de dierenambulance in Oegstgeest die in eerste instantie was gebeld over de zwemmende vreemdeling.

Het dier zwom vrijdag rustig in het water van de Oude Singel/Oude Vest toen het wilde uitrusten. Het zeehondje klom op een steiger ter hoogte van jazzcafé The Duke waar het meteen veel bekijks trok. De gealarmeerde Eerste Hulp bij Zeezoogdieren ontfermde zich over het overigens gezonde, maar sterk vermagerde dier. Susanne Chrispijn van Eerste Hulp bij Zeezoogdieren: " Ik heb hem medicijnen gegeven via een sonde in z'n maag en maatregelen genomen tegen eventuele uitdroging", vertelt ze. De EHBZ is een initiatief van zowel de zeehondencrêche Pieterburen als het Dolfinarium in Harderwijk. De vrijwilligers vangen aangespoelde zeezoogdieren op langs de Noordzeekust.

De Leidse zeehond is vrijdagavond op transport gegaan naar Pieterburen. Bij de Afsluitdijk zal de mand waarin het dier ligt, worden overgedragen aan medewerkers van de Friese zeehondencrêche.

Hoe het kan dat een zeehond in het centrum van Leiden terechtkomt, is volgens Chrispijn een raadsel. "Leiden ligt vlakbij Katwijk en dat ligt aan zee. Ik denk dat het diertje via allerlei binnenwateren landinwaarts is gezwommen en zelfs een sluis is gepasseerd."

Supermariobros

Cambodjaans echtpaar blijkt broer en zus

Een Cambodjaans echtpaar is er pas na 25 jaar achtergekomen dat ze eigenlijk broer en zus zijn. Het stel heeft dezelfde moeder. De twee kregen vier kinderen, van wie de oudste een tiener is. Dat heeft een hulporganisatie zaterdag meegedeeld.

Tep Song (nu 35) en zijn vrouw Tep Ly (38), werden in 1975 door de Rode Khmer uit hun huis gehaald en van elkaar gescheiden. Ze waren toen 5 en 8. Song en Ly ontmoetten elkaar weer toen Song als 17-jarige in het ziekenhuis lag waar Ly als verpleegkundige werkte. Ze werden verliefd en trouwden, niet wetend dat ze een bloedband hadden.

Toen de man op zoek ging naar zijn moeder, en haar uiteindelijk vond bleek Ly alle familienamen die de oude vrouw noemde ook te kennen. Ook anekdotes uit hun jeugd kwamen akelig overeen. Het duurde niet lang of het werd duidelijk dat ze allebei dezelfde vader en moeder hadden. ,,Ze zijn er allebei ziek van'', aldus een hulpverlener die het stel bijstaat.