Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Ferrari 2010

Zuid-Koreaanse stamcel-pionier kloont hond

De Zuid-Koreaanse stamcel-pionier Hwang Woo-suk blijft aan de weg timmeren. Hij en zijn medewerkers hebben de eerste hond gekloond, nadat zij er vorig jaar als eersten in waren geslaagd menselijke embryo's te klonen en later meldden stamcellen te hebben geproduceerd die genetisch overeenkomen met bepaalde patiënten. In de woensdageditie van het tijdschrift Nature doen zij verslag van hun jongste succes.

Snuppy, een Afghaanse windhond van veertien weken oud, is een speelse, gezonde, normale, onstuimige pup, zei Gerald Shatten van de universiteit van Pittsburg, een collega-onderzoeker van Hwang. Maar het doel van Hwang en zijn team is niet om schattige hondjes te fokken, maar om materiaal te kweken voor onderzoek naar genetische behandeling van nu nog ongeneeslijke ziekten.

Apen komen genetisch het dichtst in de buurt van mensen en zijn onontbeerlijk voor medisch onderzoek, maar het klonen van een aap is op dit moment technisch nog niet uitvoerbaar, zei Hwang woensdag tegen verslaggevers. Honden hebben ook veel met mensen gemeen, zei hij. Zo kunnen veel ziektes bij honden rechtstreeks op mensen worden overgedragen.

De 53-jarige Hwang haalde de wereldpers met zijn eerdere verrichtingen en geniet sindsdien heldenstatus in Zuid-Korea. Het nieuws over de gekloonde hond stond donderdag dan ook op alle voorpagina's, vergezeld van foto's van de zwart wit en lichtbruin gekleurde Snuppy.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Amerikaanse poogt vliegtuigdeur te openen

Een Amerikaanse heeft woensdag geprobeerd tijdens een vlucht van United Airlines naar Seattle de deur van het vliegtuig te openen. De 52-jarige vrouw verliet op het moment dat de piloot de landing had ingezet haar stoel en begon aan de hendel van de deur te draaien. Het vliegtuig vloog toen op een hoogte van 1.200 meter.

De vrouw slaagde er niet in de deur te openen. Wel ging een waarschuwingslampje branden in de cockpit van het toestel. Een van de bemanningsleden verzocht de vrouw daarop weer in haar stoel plaats te nemen, maar niemand trad fysiek op. Ook de overige passagiers bleven in hun stoel zitten. Na de landing werd de vrouw op het internationale vliegveld van Seattle door de politie in hechtenis genomen.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Hoogbejaarde Zweedse kattenvrouw uit huis gezet

Een 89-jarige vrouw die in haar flat in het Zweedse Lund tientallen zwerfkatten opving, moet na 25 jaar vertrekken. Ze hield in de tweekamerwoning wel zeventig katten. De vloer was door de urine helemaal aangetast en de stank was voor de buren niet meer te harden. "Het was zo erg geworden dat de postbode weigerde nog langer brieven te bezorgen", zei de directeur van de woningbouwvereniging, Borje Svensson.

Drie jaar geleden werd de vrouw voor het eerst gemaand te stoppen met het voeren van zwerfkatten en daarna volgde een reeks dreigbrieven, maar dat haalde niets uit. De vrouw zei tegen Sydsvenska Dagbladet dat zij wist dat ze het niet moest doen, maar het niet kon laten omdat ze nu eenmaal medelijden had met dieren. "Ik heb nooit iemand lastig gevallen, ik heb altijd op tijd mijn belasting en mijn huur betaald. Waarom moeten ze me uitzetten?", zei zij.

Waar de vrouw nu moet gaan wonen is niet duidelijk. Een plaats in een verzorgingshuis die de overheid haar heeft aangeboden, heeft zij geweigerd.

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Hoogste golven ooit gemeten

Amerikaanse wetenschappers veronderstellen dat zij de hoogste golven ooit hebben gemeten. Tijdens de orkaan Ivan die in september het Caribisch gebied teisterde, registreerden zij golven van ruim 27 meter hoogte.

Het gaat mogelijk om de grootste golven die tot nu toe met moderne apparatuur zijn geregistreerd, aldus een medewerker van het Laboratorium voor Zee-onderzoek in Mississippi donderdag. Een dergelijke golf kan een schip in tweeën breken of een gebouw van tien verdiepingen met de grond gelijkmaken.

De wetenschappers sluiten niet uit dat er tijdens Ivan nog hogere golven van ruim veertig meter waren. De opvattingen over de maximale hoogte van golven tijdens orkanen moet wellicht naar boven worden bijgesteld, blijkt uit de in het vakblad Science gepubliceerde studie.

Supermariobros

Nederlandse chauffeur veroorzaakt chaos op Duitse snelweg

Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur heeft donderdag op een snelweg in het Zuid-Duitse Beieren een verkeerschaos veroorzaakt. Hij kon pas na een lange achtervolging, waarbij twee agenten gewond raakten, tot stoppen worden gedwongen. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De bestuurder van een bestelbusje had 's morgens de politie gealarmeerd nadat de 31-jarige Nederlander bij een gevaarlijke inhaalmanoeuvre zijn rechter buitenspiegel eraf had gereden. De chauffeur, die in een 40-tonner reed, negeerde daarna alle stopsignalen van de politie.

Pas na meerdere pogingen slaagde de politie erin de vrachtwagen op de vluchtstrook tot stoppen te dwingen. Het rijbewijs van de vrachtwagenchauffeur is ingenomen. Hij is aangehouden en wordt vrijdag voorgeleid.


Supermariobros

Geen kameraden meer in China

Nog maar 1 procent van de werkende Chinezen gebruikt de term 'kameraad' om collega's of leidinggevenden aan te spreken. Dat heeft het Chinese persbureau Xinhua bericht op basis van een onderzoek onder 6000 werknemers bij overheidinstellingen en binnen- en buitenlandse bedrijven in de communistische volksrepubliek.

Het gebruik van de communistische term 'kameraad' was lange tijd gebruikelijk in China, maar het enorme land is al lange tijd alleen nog communistisch in naam. Collega's en bazen worden tegenwoordig gewoon aangesproken met hun titel, hun naam of hun Engelse naam. Dat laatste is niet ongewoon in buitenlandse bedrijven in China, waar Chinese medewerkers zichzelf een Engelse naam geven.

Volgens Xinhua zijn vooral namen als Joey, Ross en Monica gewild, een gevolg van de populariteit van de Amerikaanse televisieserie Friends.


Supermariobros

Duitser licht werkgever op met zwoele telefoontjes

Een Duitse man is veroordeeld wegens oplichting. De Duitser sprokkelde vanop het werk torenhoge telefoonrekeningen bij elkaar door naar een hotline te bellen, om daarna de winst te delen met één van de vrouwen die aan de andere kant van de lijn werkte.

Volgens de eiser belde de man minstens 160 keer in een half jaar, wat zijn werk zo'n 16.000 euro kostte. "Hij belde zeker niet voor de stimulatie," meende een woordvoerder van de rechtbank in Dusseldorf. De 38-jarige man kreeg een voorwaardelijke celstraf van acht maanden.

Supermariobros

Doodstraf voor sportfan die zijn vrouw vermoordde

Een Amerikaan die uit woede zijn vrouw doodsloeg toen zij na een vrijpartij wilde knuffelen terwijl hij liever naar sport op tv keek, is woensdag ter dood veroordeeld.

De vrouw bleef hem maar vragen of hij terug naar bed kwam, vertelde de 30-jarige man uit Florida aan de politie. Hij ontstak in woede en sloeg haar zeventig keer met een hamer op haar hoofd. De man zweeg in de rechtszaal, maar in een interview in juni zei hij dat hij het verdiende te sterven.

Supermariobros

Man komt om na ongeval in doe-het-zelfzaak

In een doe-het-zelfwinkel aan de Tenierslaan in Eindhoven is maandagmiddag een 24-jarige klant uit Geldrop zo ernstig gewond geraakt, dat hij later aan zijn verwondingen is overleden. Dit maakte de politie donderdag bekend.

De man kwam onder een kar met houten panelen terecht. Hij had de panelen gekocht voor eigen gebruik en reed ze zelf naar buiten op een zogenoemde loopkar. Wat er precies is gebeurd, kon de politie niet zeggen. Het slachtoffer werd met een traumahelikopter naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen overgebracht. Daar is hij diezelfde avond aan zijn verwondingen overleden. De politie is in samenwerking met de Arbeidsinspectie een onderzoek begonnen naar de toedracht.

Een medewerker van de winkel, een vestiging van de doe-het-zelfketen Praxis, wilde donderdagavond niet ingaan op het ongeval.

Supermariobros

Man vuurt per ongeluk nagel in zijn hart

Nigel Kirk, een man uit Burton on Trent (Groot-Brittanië), is aan de dood ontsnapt toen hij bodemplanken in zijn badkamer aan het vastnagelen was. Alles ging goed, tot de doe-het-zelver plots struikelde, voorover viel en per ongeluk de trekker van het nagelpistool overhaalde. De nagel doorboorde zijn hart, maar kwam op precies één millimeter van een vitale bloedslagader vast te zitten.

Door het oog van de naald
Kirk slaagde er nog in om de hulpdiensten te bellen en werd in allerijl naar het ziekenhuis van Leicester overgebracht, waar hij een delicate operatie onderging. De nagel werd succesvol verwijderd, maar dokters verklaarden achteraf dat de ongelukkige Brit door het oog van de naald gekropen is: zijn leven heeft hij enkel en alleen te danken aan het harde littekenweefsel dat hij 30 jaar geleden door een ziekte opgelopen heeft. Ook indien hij zelf had geprobeerd de nagel eruit te trekken, zou hij het ongeluk niet overleefd hebben en doodgebloed zijn.

"Ik ben God dankbaar voor elke dag dat ik nu nog leef", wist Kirk nog met de nodige moeite uit te brengen.

Supermariobros

Sportleraar likte bloedende wonden van studenten

In de Amerikaanse staat Oregon heeft de raad van bestuur van een lokale school een leraar publiekelijk op de vingers getikt omdat hij de onappetijtelijke gewoonte had van aan bloedende wonden van studenten te likken.

De man, een sportcoach en tevens studentenbegeleider, ging akkoord met de voorwaarden die de school hem oplegde. Hij gaf ook toe dat hij likte aan de knie van ene hardloper, de arm van een American Football-speler en de gehavende hand van nog een andere student.
Het is niet duidelijk waarom de man aan de wonden likte. Sommige leerlingen verklaarden achteraf wel dat ze de indruk hadden dat hij het deed 'voor de grap'.

De plaatselijke sheriff onderzocht de zaak, maar er werden geen klachten neergelegd. Het gedrag van de leraar is bizar, maar blijkbaar niet crimineel.

De man heeft intussen ook informatie gekeregen over de mogelijk kwalijke gevolgen van zijn gedrag.


Ferrari 2010

#6836
Schaap met vijf poten binnenkort in Guinness Book of Records?


Taha Khayal, een Roemeense boer uit Bihor, hoopt een plaatsje in het Guinness Book of Records te versieren als de trotse eigenaar van een schaap met vijf poten.

De landbouwer zei heel verbaasd te zijn om tussen zijn kudde schapen het vreemde dier aan te treffen. Hij kocht het exemplaar van mensen uit de omgeving en was van plan het beest door te verkopen aan iemand uit het buitenland.

Geen exportproduct
Van die gedachte is de boer intussen afgestapt. Volgens hem gaat het om een goddelijk mirakel en moet er alles aan gedaan worden om te verhinderen dat het schaap een een exportproduct wordt.

De man probeert nu contact op te nemen met verantwoordelijken van het Guinness Book of Records om na te gaan of een vermelding in het befaamde boek tot de mogelijkheden behoort.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Weirdo stapt naakt, maar mét skibril, sandwichbar binnen

Matthias Kout, een 55-jarige man uit Spencer (Amerika), staan verschillende veroordelingen te wachten nadat hij het ziekenhuis van Iowa zal verlaten. De weirdo van dienst vond er namelijk niets beter op dan naakt, maar mét skibril, een sandwichbar binnen te stappen.

"Hij bleef niet lang en hij bestelde niets", verklaarde politiechef Mike Lashbrook. "Een vrouw stond achter de toog toen Kout binnenwandelde. Toen niet veel later ook de vriend van de vrouw zijn opwachting maakte, verdween hij even plots als hij gekomen is."

Controle over stuur verloren
Een omschrijving van de pick-up truck van de verdachte bracht de politie echter op het juiste spoor. Agenten zetten de achtervolging in, waarop Kout de controle over zijn stuur verloor en crashte.

De vreemde man werd naar een lokaal ziekenhuis overgebracht, waar hij gisteren de hele dag verbleef. De woordvoerder van het hospitaal wou echter niets kwijt over zijn toestand.

Volgens Lashbrook was de man niet van plan om het restaurant te overvallen. "Waarmee zou hij die overval dan moeten plegen hebben? Met zijn skibril?", klonk de laconieke reactie van de politiechef.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Dit jaar weinig wespen, mogelijk veel muggen

Door de strenge vorst begin maart, zijn er dit jaar weinig wespen. " Door de heel lage temperatuur begin maart, terwijl de lente eigenlijk al in aantocht was en de wespen zich daar op voorbereidden, gingen veel wespen dood ", zei biologe M. van Damme van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Veldbiologie (NNNV) vrijdag.

"Door zachte winters ontstaan al vroeg in de zomer wespenplagen, maar dat is dit jaar niet het geval", aldus Van Damme. Het 'tekort' aan wespen kan leiden tot een muggenplaag. Wespen eten heel veel muggen en vliegen. Als het in augustus nog warm wordt, groeien de larven die nu in de plassen op platte daken leven uit tot een muggenplaag doordat er zo weinig wespen zijn.

Tot nu toe zijn er dit jaar niet veel muggen, maar wel veel vliegen.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Boete voor milieuvriendelijk bemesten

Het gerechtshof in Den Bosch heeft vrijdag veehouder J.Treur (55) uit Almkerk veroordeeld tot 450 euro boete, waarvan de helft voorwaardelijk omdat hij een door hem zelf uitgevonden milieuvriendelijke methode heeft toegepast om mest uit te rijden. Deze manier van bemesting is echter verboden omdat de controle erop te moeilijk zou zijn.

Volgens Treur levert de door hem ontwikkelde 'duospray' een beperking van de ammoniakuitstoot op van 70 procent. Dit komt doordat tijdens het uitrijden van de mest gelijktijdig evenveel water over de mest wordt gespoten. Volgens het ministerie van Landbouw is de verhouding tussen mest en water niet te controleren.

Het ministerie verleende Treur daarom vorig jaar geen vrijstelling voor het gebruik van de mengmesttank. Nu de veehouder de 'duospray' toch blijft gebruiken, overtreedt hij de mestregelgeving.

Het gerechtshof is het dan ook niet met de advocaat van Treur eens dat zijn cliënt geen straf verdient. Het gebruik van zijn uitvinding is voor Treur een principekwestie. Daarom betaalde hij een in 2003 opgelegde boete niet en liet de zaak voorkomen bij de politierechter in Breda en vervolgens bij het gerechtshof in Den Bosch. De hoogte van de boete is conform de eis van het Openbaar Ministerie.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.