Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Martin

'Kleinere mannen plegen sneller zelfmoord'

Kleine mannen plegen sneller zelfmoord dan lange mannen. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van de Zweedse universiteit van Karolinska, waarvan de resultaten vrijdag zijn gepubliceerd in het vakblad American Journal of Psychiatry.

De wetenschappers hebben voor hun onderzoek 79 procent van alle Zweedse mannen bestudeerd die tussen 1950 en 1981 zijn geboren. Zij concluderen dat met elke 5 centimeter die een man langer is, de kans dat hij zichzelf van het leven berooft met 9 procent afneemt.

Volgens de onderzoekers hebben kleine mannen meer kans om psychoses te ontwikkelen. Dat komt mogelijk omdat zij meer problemen hebben op het sociale vlak. Bij vrouwen lijkt de lichaamslengte geen invloed te hebben op mogelijke zelfmoordneigingen.

Martin

Derde aanval haai in Florida binnen een week

Een 19-jarige Oostenrijker is vrijdag in de Amerikaanse staat Florida door een haai in zijn enkel gebeten. Dat maakte de plaatselijke politie bekend. Het was de derde aanval van een haai in minder dan een week.

Het incident gebeurde bij Boca Grande in het zuidwesten van Florida. Vorige week zaterdag overleefde een 14-jarig meisje een aanval van een haai niet. Twee dagen later was het opnieuw raak. Een 16-jarige jongen verloor toen een been.

Oops, ik ben daar een aantal vakanties geweest en gezommen.

Ferrari 2010

Citaat van: Martin op 01 juli 2005 - 22:23:53
Derde aanval haai in Florida binnen een week

Een 19-jarige Oostenrijker is vrijdag in de Amerikaanse staat Florida door een haai in zijn enkel gebeten. Dat maakte de plaatselijke politie bekend. Het was de derde aanval van een haai in minder dan een week.

Het incident gebeurde bij Boca Grande in het zuidwesten van Florida. Vorige week zaterdag overleefde een 14-jarig meisje een aanval van een haai niet. Twee dagen later was het opnieuw raak. Een 16-jarige jongen verloor toen een been.

Oops, ik ben daar een aantal vakanties geweest en gezommen.
Jah, kon jij toen niet weten. Maar die derde is niet echt een slimmerd hé. Bij die eerste kan het nog toeval zijn, maar als het daar 2 keer in zulk een korte tijd gebeurt zou ik er in elk geval niet (meer) gaan zwemmen hoor. Kveronderstel dat ze nu na de 3de wel wat meer nadenken voor ze het water induiken :-\
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Gates voorspelt comeback van de pen

AMSTERDAM, 01-07-2005 - (Novum) - Bill Gates, de directeur van de Amerikaanse softwaregigant Microsoft, heeft vrijdag zijn ideeën gepresenteerd over toekomstige technologische ontwikkelingen. Opmerkelijk genoeg voorspelde hij onder meer een comeback voor de pen - zij het zonder inkt.

Technologische ontwikkelingen zullen het in de toekomst mogelijk maken dat computers geïmplanteerd worden in het menselijk lichaam, en zullen de blinden helpen zien en de doven helpen horen. Zelf voelt Gates niet veel voor een permanente band tussen mens en computer. ,,Ik voel me toch prettiger als er een fysieke afstand is tussen mijzelf en de computer", aldus de topman, wiens bedrijf dit jaar omgerekend bijna vijf miljard euro uitgeeft aan onderzoek en productontwikkeling om de wereldmarktleider op het gebied van computersoftware te blijven.

Digitale apparatuur wordt al bij mensen ingebracht om bijvoorbeeld gehoorproblemen op te lossen of constante pijn te verzachten. Volgens Gates wordt er ook al vooruitgang geboekt op het gebied van digitale hulpmiddelen om mensen te helpen beter te zien. Integratie van computers in het menselijk lichaam zal echter nog generaties op zich laten wachten.

Gates zei ook te denken dat spraakherkenningssoftware het toetsenbord niet zal vervangen en dat de pen een comeback zal maken. Met name met hun stem, de pen en het toetsenbord zullen mensen in de toekomst met computers communiceren. ,,Sommige mensen onderschatten de pen, omdat het gebruik van de digitale pen softwarematig nog in de kinderschoenen staat", aldus Gates. ,,Maar er wordt op dit gebied heel snel en heel veel vooruitgang geboekt." Spraak zal steeds meer gebruikt gaan worden om draagbare apparatuur, zoals mobiele telefoons, te bedienen. Dit omdat pen noch toetsenbord hier eigenlijk geschikt voor is. ,,Hoewel," grapte Gates, ,,een hoop jonge mensen weten verbazingwekkend goed om te gaan met die kleine toetsjes".

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Levende standbeelden stellen zich tentoon in Arnhem

De gemeente Arnhem wil in 2006 het eerste officiële Europees Kampioenschap Living Statues organiseren. In augustus is Arnhem al het toneel van een officieus kampioenschap, waaraan zeker honderd levende standbeelden deelnemen.

Sinds negen jaar komen de beste levende standbeelden ter wereld regelmatig naar Arnhem om mee te doen aan de wedstrijd Living Statues. Het evenement staat ook wel bekend als het Nederlands Kampioenschap Living Statues. " Volgend jaar is het de tiende keer dat we de wedstrijd houden en we willen er het eerste officiële Europees kampioenschap van maken", zegt organisator K. Lokers.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Kauwgom haalt voor de 2de keer het nieuws deze week  :lol:  :lol:  :lol:

Kauwgom is 'half medicijn'

(Novum) - Tijd voor een herwaardering van het kauwgom, vinden de fabrikanten. Wordt kauwgom nu nog als enigszins onsmakelijk tijdverdrijf gezien, dat bovendien nare vlekken op het trottoir oplevert, in feite is het een heus 'gezondheidsproduct', een 'half medicijn', aldus de fabrikanten. Een internationale lobby moet dat aan de Europese Unie duidelijk gaan maken, schrijft het Algemeen Dagblad.

Zestig kauwgomfabrikanten hebben in Athene een kauwlobby opgericht, de ICGA. De lobby moet de fabrikanten vertegenwoordigen in Brussel. Die gaat binnen nu en twee jaar controleren dat de gezondheidsclaims van kauwgompjes ('voor een stralend gebit', 'gaat gaatjes tegen') ook echt waar zijn, een taak die nu nog bij de Voedsel- en Warenautoriteit ligt.

Waarom heeft kauwgom wél, en drop géén lobby? Lobbyist Jean Savigny wijst erop dat kauwgom niet zomaar een snoepje is. "Het product is half snoepje en half medicijn. En dan is kauwgom ook nog eens het enige voedingsmiddel dat je niet kunt doorslikken."
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Martin

Spanje rolt bende neptandartsen op

De Spaanse politie heeft acht Ecuadoranen aangehouden die zich voordeden als tandartsen en hun illegaal in Madrid verblijvende landgenoten goedkope behandelingen aanboden. Zij voerden die echter zo slecht uit dat verscheidene patiënten met spoed in een ziekenhuis moesten worden behandeld. Dat maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken vrijdag bekend.

De neptandartsen deden onder meer wortelkanaalbehandelingen met zelfgemaakte apparatuur, zonder enige relevante opleiding te hebben genoten. Ze gebruikten een magnetron om hun instrumenten te steriliseren. De politieactie waarbij de bende werd opgerold, kreeg de toepasselijke naam 'Operatie Vulling'.

Martin

Zuid-Afrikanen leveren bijna 95.000 vuurwapens in

Een amnestieregeling die begin dit jaar werd afgekondigd in Zuid-Afrika, heeft ervoor gezorgd dat in een half jaar tijd bijna 95.000 vuurwapens en ruim 1,7 miljoen stuks munitie zijn ingeleverd. Dat maakte een woordvoerder van de politie vrijdag bekend.

Zuid-Afrika behoort tot de landen met de hoogste misdaadcijfers ter wereld. Minister van Veiligheid Charles Nqkula zei eerder deze week dat in de periode 2003-2004 ruim 18.000 mensen zijn vermoord, van wie 10.000 met een vuurwapen. De inleveractie heeft volgens de bewindsman vele mensenlevens gered.

Sinds het einde van het apartheidsregime en de opening van de grenzen van Zuid-Afrika, in 1994, is het land overspoeld met illegale wapens. De meeste daarvan zijn afkomstig uit buurland Mozambique. Daar kwam in 1992 een einde aan een bloedige burgeroorlog. Hongerige soldaten en burgers ruilden hun wapens voor voedsel.

Martin

'Pianoman' komt misschien uit Noorwegen

De mysterieuze pianoman, die de gemoederen in Groot-Brittannië al sinds april in beroering houdt, komt misschien wel uit Noorwegen. Het onderzoek naar zijn herkomst heeft een nieuwe impuls gekregen nadat de man, die bijna drie maanden geleden drijfnat was aangetroffen op een strand in het graafschap Kent, op een geografische kaart de Noorse hoofdstad Oslo had aangewezen.

Het ziekenhuis in Dartford waar de man verpleegd wordt, heeft een Noors sprekende man in de arm genomen in een poging de verbale communicatie met de man op gang te krijgen. De zwijgzame man leek beter op hem te reageren dan op andere mensen die met hem in contact werden gebracht.

Sinds hij is gevonden, heeft de naamloze man nog geen woord uitgebracht. Wel maakte hij een gedetailleerde tekening van een concertvleugel, waarna hij een piano tot zijn beschikking kreeg. Hij bleek een virtuoos pianist te zijn en wordt daarom nu aangeduid als de pianoman.

Bij het onderzoek naar de identiteit van de man is nog nauwelijks iets duidelijk geworden, hoewel tipgevers suggesties hebben gedaan over meer dan tweehonderd namen.

Martin

Mars-repen van Australische markt na dreigement

Wegens mogelijke vergiftiging van repen Mars en Snickers, heeft de fabrikant in Australië tienduizenden exemplaren van de markt laten halen. De producent ontving drie dreigbrieven waarin stond dat in Sydney zeven repen waren " besmet".

Fabrikant Masterfoods riep klanten op de reeds gekochte exemplaren te vernietigen. Vorige maand ontving het Australische hoofdkantoor een Snickers met een nog niet geïdentificeerde substantie.

De terugroepactie betreft 5500 verkooppunten in de deelstaat New South Wales, meldden Australische media vrijdag.

Ferrari 2010

Gentse poezenboot maakt water

Er is een lek geslagen in de romp van de boot 'Caprice', beter bekend als de "poezenboot" waar dierenvriendin Mieke Schuddink zwerfkatten opvangt in Gent.

Pompen
Het schip maakt water, maar volgens de brandweer zou het lek niet heel groot zijn. Op dit moment wordt het water uit het schip gepompt, waarna de brandweer zal proberen de romp tijdelijk te herstellen. De oorzaak van het lek is nog niet duidelijk, maar vermoedelijk speelt de ouderdom van de boot een rol. (belga)

Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Attente bewoner in onderbroek klist dief

Een man uit de Duinpanweg in Oostduinkerke-bad heeft vanochtend in zijn ondergoed een inbreker geklist. Dat melden de politie van de zone Westkust en het parket van Veurne.

Glasgerinkel
De man werd zaterdag rond halfvier 's ochtends gewekt door glasgerinkel. Hij keek door het raam en zag dat de ruit van zijn wagen was ingeslagen. Hij rende in zijn ondergoed naar beneden en zette de achtervolging in op twee wegvluchtende daders. Hij kon één van beiden, een Wit-Rus, bij de kraag vatten in de buurt van de Cottagelaan wat verderop.

Spoorloos
De politie onderzoekt of de verdachte ook medeverantwoordelijk is voor een andere inbraak in een voertuig diezelfde nacht in dezelfde buurt. De tweede dader is voorlopig spoorloos. (belga)
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Kinderen Beslan op vakantie bij Haider

AMSTERDAM, 02-07-2005 - (Novum) - Bijna honderd jonge overlevenden van de gijzeling in het Russische Beslan zijn begonnen aan een door Jörg Haider aangeboden vakantie. Vrijdagavond kwamen de kinderen aan in de Oostenrijkse provincie Karinthië, waar de extreem-rechtse leider gouverneur is.

De kinderen, in de leeftijd van 10 tot 18 jaar, werden persoonlijk welkom geheten door Haider en minister van Sociale Zaken Herbert Haupt. Haider zei de kinderen te hopen 'dat ze wat rust zouden vinden om de vreselijke tragedie te verwerken'. Hij biedt de kinderen een kostenloze tweeweekse vakantie in Karinthië en Wenen aan.

In september vorig jaar werden meer dan 1200 kinderen en begeleiders drie dagen lang gegijzeld in een school in het dorpje Beslan. Tsjetsjeense extremisten hielden de groep drie dagen vast in een snikhete gymzaal, vrijwel zonder eten en drinken. Bij de beëindiging van de gijzeling kwamen 330 mensen, van wie de helft kinderen, om het leven.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Haringstest: helft vis bedorven

AMSTERDAM, 02-07-2005 - (Novum) - Het Algemeen Dagblad zorgt zaterdag weer voor beroering onder de Nederlandse viswinkels met de jaarlijkse haringtest. Twee keurmeesters liepen dit jaar 101 verkooppunten van haring af en onderwierpen deze aan een test naar smaak, hygiëne en temperatuur.

De keurmeesters constateerden dat de vis bij 49 winkels met een te hoge temperatuur werd verkocht. De wet bepaalt dat de temperatuur van een haring maximaal 7 graden Celsius mag zijn bij de verkoop. Bij 17 procent van de gekochte maatjes werden te veel bacteriën aangetroffen.

De beste vis is dit jaar volgens het AD te koop bij het Ambacht Visgilde in Hendrik Ido Ambacht. Vishandel Koning uit Rijswijk won vorig jaar, en eindigt dit jaar op de tweede plaats.

De keurmeesters oordeelden dat de haring bij 43 verkooppunten 'zeer slecht' is. In deze winkels was de haring niet zelden bedorven, en waren de vissen vaak slecht schoongemaakt. Uiteraard zijn deze winkeliers niet blij met naam en slechte recensie in de krant te staan, die dan ook altijd boze reacties ontvangt. Een winkelier constateert dat 'over smaak niet valt te twisten, over sensatieberichten wel'. Een andere winkelier, die al eerder een slecht cijfer van het AD kreeg, meent dat de omzet door de haringtest niet omlaag gaat. "Als drukste verkooppunt van Schiedam willen we u graag bedanken voor de ongewenste reclame. Een aantal jaren geleden heeft deze riooljournalistiek ons veel extra omzet opgeleverd."
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Ferrari 2010

Politie onderschept Roemenen met geldautomaat in wagen

De lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw heeft twee Roemenen onderschept met in hun wagen het bovendeel van een mister-cash-geldautomaat. In het deel zat een kleine camera verscholen. De Roemenen zijn aangehouden.

Filmen
De camera zou gebruikt zijn geweest om de verrichtingen aan de bank te filmen. Er lag ook een toestel in de auto dat volgens de politie gebruikt werd om de gefilmde gegevens de registreren.

Oplichten
De politie weet niet hoe lang de oplichting al aan de gang was. De camera was in elk geval volledig onzichtbaar voor de mensen die geld afhaalden. (belga)


Die zagen het groots, ipv een camera te installeren installeren ze ineens een geheel nieuwe kap   ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.