Vreemd nieuws.

Gestart door Martin, 22 juni 2003 - 10:40:10

« vorige - volgende »

Ferrari 2010

Jongeren spieken met camera, laptop en gsm

In Athene werden zaterdag drie jongeren gearresteerd op beschuldiging van spieken op een universitair toegangsexamen. Ze hadden een draadloze camera verstopt in een pen.

De politie werd verwittigd van het opzet door de directeur van de Atheense middelbare school waar het wiskunde-examen werd gehouden. Hij had een antennekabel aangetroffen die liep van de schoolpoort tot enkele naburige bosjes.

Ingenieus
Twee jongeren van 20 en 24 jaar hadden 's nachts een laptop in de bosjes verstopt om hun 19-jarige kompaan te helpen spijbelen.

De 19-jarige wou de miniatuurcamera gebruiken om de examenvragen door te sturen naar de computer. Zijn vrienden zouden hem dan de antwoorden doorzenden via een oortje verbonden met zijn gsm.

Niet de eerste keer
Na hun arrestatie bekende het trio ook een eerdere spiekbeurt op het examen biologie op 26 mei. Daar haden ze de vragen van studenten die het examen al hadden afgelegd bemachtigd en de antwoorden doorgebeld via hetzelfde gsm-met-oortje-systeem.
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.

Supermariobros

Politie bevrijdt seksslaaf uit koffer

Duitse politieagenten die werden opgeroepen voor een mogelijke ontvoering hebben een man 'bevrijd' uit de koffer van een wagen. Het 'slachtoffer' bleek er uit vrije wil te zitten als seksslaaf.

Agenten haalden een wagen aan de kant nadat een bezorgde beller had gezien hoe een vrouw iemand in de koffer had opgesloten. Toen de agenten de koffer echter openden werden ze begroet door een 39-jarige man, enkel gekleed in een lederen tanga en een halsband.

Meesteres en slaaf
"Het bleek dat ze een koppel waren uit de SM-scene. De 'meesteres' zat achter het stuur terwijl haar slaaf in de koffer stak", zei een woordvoerder van de politie van het zuidelijk gelegen dorp Bayreuth.

De agenten besloten dat de kofferruimte niet veilig was voor de man en droegen hem op in de wagen plaats te nemen. Het paar kon toen zijn weg verderzetten.

Supermariobros

Zoon sterft aan hartaanval terwijl hij vader van eentje wil redden

De familie Cox uit Seneca in South-Carolina is getroffen door een dubbel drama. Pa Carlton (75) was aan het wieden tussen zijn tomatenplanten toen hij een hartaanval kreeg. Zijn zoon Marty (47) hoorde zijn vader om hulp roepen en snelde toe.

Hij belde eerst de hulpdiensten en probeerde toen zelf zijn pa te reanimeren door hem hartmassage en mond-op-mond te geven. Daardoor moet hij zelf buiten adem zijn geraakt, want ook Marty bezweek aan een hartaanval.

Toen de ambulance arriveerde op de Oconee County Farm was het al te laat: vader en zoon waren beiden overleden.

Supermariobros

Taakstraf voor 'ontvoerde' bruid

Een 32-jarige Amerikaanse die eind april haar eigen ontvoering in scene zette om onder haar huwelijk uit te komen, is donderdag veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke celstraf. Een rechter in Georgia legde haar ook 120 uur taakstraf op.

Jennifer Wilbanks 'verdween' vier dagen voordat zij zou trouwen met haar verloofde John Mason. Ze belde op om te zeggen dat ze was ontvoerd, waarna een grootscheepse zoekactie op touw werd gezet.

In werkelijkheid was Wilbanks naar de andere kant van de Verenigde Staten gevlucht. Later bekende ze dat ze had gelogen.

Supermariobros

Huwelijk op eenzame hoogte

Op de hoogste berg van de wereld, de Mount Everest, is voor het eerst getrouwd. De Nepalese bergbeklimmers Moni Mulepati en Pem Dorje Sherpa gaven elkaar op 8848 meter hoogte het jawoord.

Enige getuige was hun vriend Kami Sherpa. Familie en andere vrienden werden donderdag pas na het huwelijk op de hoogte gebracht.

Supermariobros

Werkloze econome wil ziel aan duivel verkopen

Een wanhopige econome in Chili is na drie jaar werkloosheid ten einde raad en heeft via een internetveiling haar ziel aan de duivel te koop aangeboden. ,,Mijnheer Duivel, als u te voorschijn komt, hier hebt u een kostbare ziel en absoluut goedkoop'', aldus Patricia Valazquez.

De moeder van drie kinderen vroeg als openingsbod 4300 dollar. De duivel reageerde niet, maar de vrouw kreeg wel andere reacties. Zo vroeg iemand of er garantie werd bij geleverd, terwijl een ander in ruil een oude auto aanbood.

Supermariobros

Bedorven vlees bij Griekse worstenmaker

De Griekse voedselinspectie heeft donderdag tijdens een onaangekondigd bezoek aan een worstfabriek in de buurt van Thessaloniki 8,5 ton bedorven vlees aangetroffen. Het vlees is in beslag genomen en vernietigd.

De fabriek is onderdeel van de keten NIKAS, met een jaarproductie van 40.000 ton een van de grootste worstenfabrikanten van Griekenland. Het bedrijf had geen commentaar.


Supermariobros

Amerikaanse stuiver brengt 3,4 miljoen euro op

Van een stuiver kun je niet leven. Maar wel als het een zogenoemde Amerikaanse Liberty Head uit 1913 is, want die munt bracht op een veiling in de Verenigde Staten donderdag 4,15 miljoen dollar (3,4 miljoen euro) op. Het is het op een na hoogste bedrag dat in de VS ooit voor een zeldzame munt is betaald.

Ooit was de Liberty Head slechts vijf dollarcent waard. Ze werden van 1882 tot 1912 geslagen, waarna ze werden vervangen door een stuiver met een andere afbeelding. Maar vermoedelijk een medewerker van de Munterij sloeg in het geheim nog vijf Liberty Heads met als jaartal 1913. Omdat die munten nooit officieel in de circulatie werden genomen, was het lange tijd illegaal om ze te hebben.

Nu zijn ze echter legaal en bovendien behoorlijk winstgevend. De voormalige eigenaar van het donderdag geveilde munt betaalde er 'slechts' drie miljoen dollar voor en verkocht hem dus voor ruim vier miljoen.

Het hoogste bedrag dat in de VS ooit is neergeteld voor een munt is 7,6 miljoen dollar (6,2 miljoen euro) voor een gouden munt van twintig dollar uit 1933.


Supermariobros

Snelheidsovertreder vecht verkeersbord aan

Een man die een zware boete moet betalen wegens een snelheidsovertreding, stapt naar de rechter. Volgens hem is de boete ongepast omdat er op het verkeersbord dat de maximumsnelheid aangeeft, geen enkele vermelding van eenheid staat. Vermits in ons land het metrisch stelsel verplicht is en dat enkele eenheden van het internationaal stelsel van toepassing zijn, zijn de Belgische verkeersborden uitgedrukt in meter per seconde. Want in het internationaal systeem is de meeteenheid de meter en de tijdseenheid de seconde.

Vermits er op de borden niets staat, kan men enkel besluiten dat het om de wettelijke basiseenheden gaat, meter per seconde, en dus bleef ik onder de toegelaten maximumsnelheid, zegt de man die betrapt werd aan een snelheid van 250 km per uur.

Of de rechter die redenering volgt, lijkt zeer onwaarschijnlijk.

Supermariobros

Gevaarlijke landing Schiphol door vechtpartij

Een hevige vechtpartij heeft dinsdagavond de landing van een toestel van Austrian Airlines op Schiphol ernstig in gevaar gebracht. Twee broers uit Oostenrijk hadden zo'n erge ruzie, dat het cabinepersoneel zich niet meer kon richten op de landingsprocedure.

Een woordvoerder van de marechaussee op Schiphol zei woensdag in een reactie dat het om een ,,uiterst gevaarlijke situatie ging''. ,,Passagiers moesten de bemanning tijdens de landing te hulp schieten om de twee mannen in bedwang te krijgen. Die vielen in een reactie daarop ook de bemanning en de passagiers aan. Er heerste daardoor grote paniek en wanorde tijdens de landing.''

De vechtende Oostenrijkers zijn na de landing direct aangehouden en in verzekering gesteld. Zij verwondden bij hun arrestatie nog een marechaussee. Beiden raakten zelf ook gewond door het geweld.

De marechaussee neemt dit incident ,,zeer hoog op''. Zeker omdat de vechtende mannen het volle vliegtuig en dus ook alle inzittenden in groot gevaar hebben gebracht.

Supermariobros

Luchtdoop voor 9-jarige 'piloten'

Enkele 9-jarige hoogbegaafde kinderen krijgen zaterdag hun luchtdoop als piloot. Ze maken in het bijzijn van een instructeur een vlucht boven luchthaven Lelystad en zitten daarbij zelf achter de stuurknuppel. De kinderen hebben met succes een vliegopleiding bij de Nationale Luchtvaartschool afgerond.

Initiatiefnemer van de vluchten is de stichting Facta, die onder andere buitenschoolse cursussen organiseert voor hoogbegaafde kinderen. Bedoeling is hen een uitdaging te geven omdat ze die volgens een woordvoerster van Facta in het normale onderwijs nauwelijks hebben.

In totaal gaan zaterdag dertien kinderen en twee vaders de lucht in. Onder de jeugdige 'piloten' zijn vier kinderen van 9 jaar. De rest is ouder.

Supermariobros

Dievegge van opsporingsaffiches gepakt

De politie Friesland heeft een vrouw gearresteerd die door de eigenaar van een kampeerhal in Roden via opsporingsaffiches werd gezocht voor een diefstal. De vrouw zou een voortent hebben gestolen bij kampeerhal De Vrijbuiter in de Drentse plaats.

De eigenaar van de hal hing na de diefstal opsporingsaffiches op met grote foto's van de vermeende dievegge. Volgens het Openbaar Ministerie overtrad hij daarmee de auteurswet, omdat de vrouw toestemming had moeten geven voor de publicaties. Omdat de vrouw geen aangifte deed, kon de politie evenwel niets doen.

De diefstal vond plaats op tweede pinksterdag. De vrouw werd aangehouden in haar woonplaats Sneek. Of ze tegen de lamp is gelopen door de affiches is onduidelijk. De posters zijn inmiddels verwijderd, aldus de politie vrijdag.

Supermariobros

Heel Aruba zoekt naar vermiste Amerikaanse

Op Aruba wordt al vier dagen gezocht naar een 18-jarige Amerikaanse die aan het eind van een vijfdaagse vakantie op het eiland spoorloos verdween. De politie, die wordt bijgestaan door Nederlandse militairen en de FBI, vreest het ergste nu een uitputtende zoektocht met helikopters en terreinwagens niets heeft opgeleverd.

Het verdwenen meisje, Natalee Holloway, behoort tot een groep van 124 leerlingen van een middelbare school in Alabama die na hun eindexamen onder de hoede van veertig begeleiders een reisje maakten naar Aruba. Ze bracht haar laatste avond op het eiland door in een nachtclub en werd door drie Arubaanse studenten afgezet bij haar hotel op 5 kilometer buiten Oranjestad. Toen zij later op de dag niet op de luchthaven kwam opdagen werd er alarm geslagen. De studenten zijn niet verdacht, zei de politie.

Bewoners en toeristen hebben pamfletten opgehangen om te helpen met de opsporing en de hele bevolking weet dat het meisje vermist wordt, zei een politiewoordvoerder. Familieleden van Holloway die daags na haar verdwijning naar Aruba kwamen zitten ook niet stil. Haar moeder Beth reed donderdagavond met een taxi het eiland rond om alle mogelijke aanknopingspunten na te trekken. De vrouwelijke taxichauffeur rekende haar niets. "Zij is ook een moeder, zij weet hoe ze zich voelt", zei een hotelmedewerkster.

Aruba staat bekend als een vriendelijk en veilig eiland. Dit jaar werden twee drugsverslaafden gedood bij messentrekkerijen en drie vrouwen verkracht. Zowel daders als slachtoffers waren ingezetenen.

Supermariobros

Verloren trouwring teruggevonden in bakje aardbeien

Een Portugese arbeidster van een Hoogstraats aardbeienbedrijf heeft via een attente aardbeieneter haar trouwring teruggevonden. De consument trof de ring aan in een bakje aardbeien.
Via de nieuwe codering op de aardbeienbakjes kon de veiling de eigenares achterhalen.

De eigenaar van een bakje verse aardbeien vond onlangs een heuse trouwring terug naast het lekkere fruit. De man verwittigde de Veiling Hoogstraten. Die kon via een recent ingevoerd coderingssysteem de eigenares van de verloren trouwring achterhalen.
"Sinds maart hebben we de traceerbaarheid van aardbeien uitgebreid tot elk doosje van 500 gram", legt Dieter Vanstaen van de Hoogstraatse veiling uit. "Op elk bakje staat onderaan een code. Via die code kunnen we achterhalen uit welk bedrijf de aardbeien komen."

De aardbeienconsument vertelde de veiling dat in de ring twee namen en een datum stonden gekerfd. De veiling informeerde bij het bewuste aardbeienbedrijf uit Minderhout of iemand daar een trouwring miste. Het was meteen bingo.

"Een Portugese plukster was haar trouwring kwijtgeraakt. Door een nakend onweer had ze haar ring uitgedaan en weggelegd. Het juweel raakte zoek", aldus Dieter Vanstaen. "Deze ludieke anekdote bewijst meteen dat het systeem van de opspoorbaarheid van aardbeien wel degelijk werkt."

Martin

Na 110 jaar nu ook een einde aan Grolsch Enschede Noord

Het is het einde van een tijdperk. De laatste pijpjeslijn die vanaf 1959 in werking was op de oude Grolsch-locatie in Enschede-Noord is stilgelegd. De geavanceerde machines in de nieuwe brouwerij in Boekelo nemen het werk over.
Naar schatting is er in de afgelopen bijna 110 jaar zo'n 100 miljoen hectoliter bier gebrouwen in Enschede-Noord, goed voor omgerekend om en nabij veertig miljard glazen van het goudgele vocht.

Het laatste kratje met pijpjes pils uit de oude Enschedese Grolsch-brouwerij zal nooit in de handel komen. De mannen van de kroonkurkafvulling hebben de inhoud gistermiddag zelf soldaat gemaakt. Ter afsluiting van een tijdperk, dat in 1895 begon.